the_grunf je napisao:
Afrika_paprika je napisao:
joj ljudi, kao ne treba aerodrom i avioni...
Cuj kao nema zainterosavanih itd...
Haj malo razmisljajte koliko ljudi je odbilo poslove ili ti da ulaze u neke projekte zato sto nije bilo direktne veze recimo Banjaluka - Barcelona (bubam), ista stvar je za autoput...
Neka se naprvi aerodrom kako treba, neka se kupe avioni, i na kraju krajeva neka se pojavi jedan ulagac na osnovu izgradnje aerodroma bice velika korist, neka delegacije drugih zemalja pocnu dolaziti i u Bl a ne samo u Sarajevo, neka se viza moze dobiti u Bl a ne samo u Sarajevu...sve to neka se desi pa vi i dalje se pitajte kome treba aerodrom...
jednostavan odgovor, mozda nama i ne treba, ali treba svijetu, a svijet treba nama!!!
Paprika, lupas ko maksim po diviziji. Sada mjesas babe i zabe - niko ko ima poslovni interes u BL nece odbiti posao jer nema linije BL - xx. Ako to uradi onda je snob nevidjeni. Ulagaca za aerodrom ima, i to samo iz razloga sto je garant za vracanje kredita Vlada RS. Isto ce biti i sa terminalnom zgradom dogodine. A sto se viza tice ja i pored najbolje volje ne mogu da povezem dobijanje viza sa tim da ce u BL slijetati avioni. Uostalom ova tema je prezvakana, I rest my case do iduce godine kada (ne)krene Ryan Air.
pozdrav
haj mojne ti uvijek da se pravis pametan
Cuj, pa ko ce drugi ulagati nego snobovi, normalno da ce odbiti ulaganje ako nema aerodroma, sta mislis da se njima da sletati pa vozikati jos po 2- 3 sata, nemoj da budes smijesan...
Viza ima veze sa aerodromom u smisli kada budes imao Evropske linije da ce i sami skontati da je apsurdno iz Bl putovati za Sarajevo da bi vizu dobili, a iz Banjaluke letis direktno za ...(recimo moce se u konzulatima dobijati), delegacije stranaca mogli cesece dolaziti i u Bl, a ne samo u Sarajevo, ako nisi skontao sve jedna ambasada koja postoji je smjestena u Sarajevu...
Ako i zelis da se kandidujes za sta ja znam kakvo dobijanje takmicenja, prvo ti gledaju kakve imas mogucnosti za prevoz ( krece se od aerodroma, pa preko puteva itd...)...
Pa svugdje u slicnim zemljama su garanti vlade, ne znam sta si sa time htio reci...
Evo Hrvati izgradise najbolje autoceste, pa sta mislis ko je bio garant...