banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 13:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Afrika_paprika je napisao:
joj ljudi, kao ne treba aerodrom i avioni...
Cuj kao nema zainterosavanih itd...
Haj malo razmisljajte koliko ljudi je odbilo poslove ili ti da ulaze u neke projekte zato sto nije bilo direktne veze recimo Banjaluka - Barcelona (bubam), ista stvar je za autoput...
Neka se naprvi aerodrom kako treba, neka se kupe avioni, i na kraju krajeva neka se pojavi jedan ulagac na osnovu izgradnje aerodroma bice velika korist, neka delegacije drugih zemalja pocnu dolaziti i u Bl a ne samo u Sarajevo, neka se viza moze dobiti u Bl a ne samo u Sarajevu...sve to neka se desi pa vi i dalje se pitajte kome treba aerodrom...
jednostavan odgovor, mozda nama i ne treba, ali treba svijetu, a svijet treba nama!!!

Paprika, lupas ko maksim po diviziji. Sada mjesas babe i zabe - niko ko ima poslovni interes u BL nece odbiti posao jer nema linije BL - xx. Ako to uradi onda je snob nevidjeni. Ulagaca za aerodrom ima, i to samo iz razloga sto je garant za vracanje kredita Vlada RS. Isto ce biti i sa terminalnom zgradom dogodine. A sto se viza tice ja i pored najbolje volje ne mogu da povezem dobijanje viza sa tim da ce u BL slijetati avioni. Uostalom ova tema je prezvakana, I rest my case do iduce godine kada (ne)krene Ryan Air.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 14:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 00:40
the_grunf je napisao:
joj ljudi, kao ne treba aerodrom i avioni...
Cuj kao nema zainterosavanih itd...
Haj malo razmisljajte koliko ljudi je odbilo poslove ili ti da ulaze u neke projekte zato sto nije bilo direktne veze recimo Banjaluka - Barcelona (bubam), ista stvar je za autoput...
Neka se naprvi aerodrom kako treba, neka se kupe avioni, i na kraju krajeva neka se pojavi jedan ulagac na osnovu izgradnje aerodroma bice velika korist, neka delegacije drugih zemalja pocnu dolaziti i u Bl a ne samo u Sarajevo, neka se viza moze dobiti u Bl a ne samo u Sarajevu...sve to neka se desi pa vi i dalje se pitajte kome treba aerodrom...
jednostavan odgovor, mozda nama i ne treba, ali treba svijetu, a svijet treba nama!!!

Paprika, lupas ko maksim po diviziji. Sada mjesas babe i zabe - niko ko ima poslovni interes u BL nece odbiti posao jer nema linije BL - xx. Ako to uradi onda je snob nevidjeni. Ulagaca za aerodrom ima, i to samo iz razloga sto je garant za vracanje kredita Vlada RS. Isto ce biti i sa terminalnom zgradom dogodine. A sto se viza tice ja i pored najbolje volje ne mogu da povezem dobijanje viza sa tim da ce u BL slijetati avioni. Uostalom ova tema je prezvakana, I rest my case do iduce godine kada (ne)krene Ryan Air.
pozdrav

haj mojne ti uvijek da se pravis pametan :roll:
Cuj, pa ko ce drugi ulagati nego snobovi, normalno da ce odbiti ulaganje ako nema aerodroma, sta mislis da se njima da sletati pa vozikati jos po 2- 3 sata, nemoj da budes smijesan...
Viza ima veze sa aerodromom u smisli kada budes imao Evropske linije da ce i sami skontati da je apsurdno iz Bl putovati za Sarajevo da bi vizu dobili, a iz Banjaluke letis direktno za ...(recimo moce se u konzulatima dobijati), delegacije stranaca mogli cesece dolaziti i u Bl, a ne samo u Sarajevo, ako nisi skontao sve jedna ambasada koja postoji je smjestena u Sarajevu...
Ako i zelis da se kandidujes za sta ja znam kakvo dobijanje takmicenja, prvo ti gledaju kakve imas mogucnosti za prevoz ( krece se od aerodroma, pa preko puteva itd...)...
Pa svugdje u slicnim zemljama su garanti vlade, ne znam sta si sa time htio reci...
Evo Hrvati izgradise najbolje autoceste, pa sta mislis ko je bio garant...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

haj mojne ti uvijek da se pravis pametan :roll:
Cuj, pa ko ce drugi ulagati nego snobovi, normalno da ce odbiti ulaganje ako nema aerodroma, sta mislis da se njima da sletati pa vozikati jos po 2- 3 sata, nemoj da budes smijesan...
Viza ima veze sa aerodromom u smisli kada budes imao Evropske linije da ce i sami skontati da je apsurdno iz Bl putovati za Sarajevo da bi vizu dobili, a iz Banjaluke letis direktno za ...(recimo moce se u konzulatima dobijati), delegacije stranaca mogli cesece dolaziti i u Bl, a ne samo u Sarajevo, ako nisi skontao sve jedna ambasada koja postoji je smjestena u Sarajevu...
Ako i zelis da se kandidujes za sta ja znam kakvo dobijanje takmicenja, prvo ti gledaju kakve imas mogucnosti za prevoz ( krece se od aerodroma, pa preko puteva itd...)...
Pa svugdje u slicnim zemljama su garanti vlade, ne znam sta si sa time htio reci...
Evo Hrvati izgradise najbolje autoceste, pa sta mislis ko je bio garant...

Da krenem od kraja, Hrvati su veci dio cesta napravili putem koncesija tipa napravi cestu i naplacuj. Ne kazem da tu ima nesto lose, naprotiv, samo strani ulagac mora imati neku sigurnosnu marginu svoga ulaganja i komotnu marginu profita za ulaganja te velicine. Sto se naseg aerodroma tice vlada je 100% garant za vracanje kredita, i u tim uslovima nije tesko naci investitora, cak naprotiv.
Isto tako mislim da nisi u pravu sto se tice snobova. Onaj ko je novac stekao svojim trudom ce se potruditi i da dodje na mjesto gdje hoce da oplodi novac (cuj 2-3 sata voznje neki problem). Licno znam jednog od direktora velike austrijske firme sa 15.000 zaposlenih kome nije problem vise puta mjesecno iz Beca sletjeti u Zagreb i iz zagreba doci u BL za malo vise od dva sata. Sa druge strane veliki neprijatelj BL aerodroma je blizina Zagreba, nazalost :) U krajnjem slucaju gospoda koja imaju tako velike pare imaju i privatne avione pa mogu njima do Banjaluke.
A sto se viza tice ne da nema veze sa zivotom vec gotovo! Prvo ti skontaj zasto imamo vize pa elaborisi dalje...

P.S. ne pravim se pametan, tako su me napravili :wink:

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mislite da vize nemamo zbog lose ekonomske situacije? Na primjer, Rumunija ima oko 50 miliona stanovnika, od Nove godine ulazi u EU i nema vize a standard gori nego u nas. A nas 4 miliona :D

Dakle, nesto je drugo u pitanju ;)

Aerodrom, pogotovo međunarodni, uvijek donosi nove mogućnosti.
Analizirajte samo cijene nekretnina ;)

Istina je da 2, 3 sata u autu nisu ništa za prosječnog poslovnog čovjeka. Mislim, to im dođe kao svakodnevica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma iskljucivo zbog politike EU prema nama, nista vise - nista manje ... jbga, sta da se radi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
the_grunf je napisao:
Ma iskljucivo zbog politike EU prema nama, nista vise - nista manje ... jbga, sta da se radi

4 miliona stan. su sića za birokratiju EU. Baš me zanima odakle razlog za ovakvu politiku?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
the_grunf je napisao:

4 miliona stan. su sića za birokratiju EU. Baš me zanima odakle razlog za ovakvu politiku?

Pazi, zvanicni razlog je poroznost granica, nedovoljna kontrola... pa Hrvatska je tokom rata imala mnogo gore stanje nego mi danas pa nikom nista, nisu imali vize. Drugo govore kako je BiH jedna od tranzitnih ruta za drogu. I ako jeste ta droga dolazi preko Bugarske (koja nema vize) ili Hrvatske (rijeka) koja isto nema vize... Svi argumenti su im otprilike takvi i nemaj veze sa vezom, ali oni drze kljuceve. A tacne razloge ne znam, mozda bih mogao da nagadjam... anyway ode ova tema u pogresnom pravcu :0)
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 00:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne kazem ja da je dva ti sata puno voznje, kada imas autoput i puknes pravac, ali kod nas toga jos nema...I dalje tvrdim da aerodrom igra veliku ulogu na svim poljima...
Sto se tice Hrvata, da u pravu si, napravili su ceste koncesijama, ali ipak da bi oni odplatili ulozeno morali su prvo da uloze, a odakle pare...krediti, na nekim mjestima su dali tvrtkama koje su napravile cestu,cestu na koriscenje nekoliko godina itd...Sve je to ok...
Samo kod nas je problem, da je citav bankovni sistem u rcuku malo zescem, pa tako nekadasnji ministri itd... ne smiju se ni pomjeriti dalje od svoje avlije buduci da su zajebali evropske banke, pa tako da kod nas ni nema ko drugi da bude zirant, osim vlade...nasa banke ni pod raznom niko ne bi prihvatio kao ziranta za takve projekte...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 00:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ovo za vize, kontam da je to nista drugo nego jebanje u zdrav mozak, u fazonu mi smo vam rekli, a vi raditi sta hocete, ali dok ne bude kako smo mi rekli da treba da bude necemo vam ukinuti vize...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovo za vize, kontam da je to nista drugo nego jebanje u zdrav mozak, u fazonu mi smo vam rekli, a vi raditi sta hocete, ali dok ne bude kako smo mi rekli da treba da bude necemo vam ukinuti vize...

sto se ovoga tice slazemo se :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]