Prije dan-dva sam primjetila zutu traku oko zelene povrsine kod gradskog mosta, gdje je stajao kip "djevojke s ibrikom u ruci", koji su svi zvali Emina

i ponadah se da ce (buduci da su oko onog dijela do trotoara posadili ruze i sredili ga) srediti cijelu tu zelenu povrsinu.
I cujem prije nekih pola sata da se tu gradi crkva!
Mislim smece!
Koji ce klinac crkva kod gradskog mosta???
Mozda su je mogli nekako i na sred gradskog mosta ugurati, pa da svi iduci iz Mejdana moramo proci kroz crkvu da bi dosli do centra?
Malo li se mozda u ovom gradu gradi bogomolja, pa je ova prijeko potrebna?
Koliko ja znam to je gradsko, a ne crkveno zemljiste i bas me zanima ko je to zemljiste dao za izgradnju crkve i zasto?
Mislim, ako se neko vec nije toga sjetio:
Ima malo prostora i preko puta Adrije, jedna livadica taman za jednu-dvije crkve.
Trg ispred Boske i ne mora biti tako veliki, mogla bi se i tu jedna crkva ubaciti.
U sred Kastela bi jedna sigurno dobro dosla...
Mislim, tako veliki problem se ne smije zanemariti. Svaki dan bar 10 000 stanovknika ovog grada ostane ispred crkve jer nema dovoljno mjesta da svi udju i pomole se...

Ako te bas interesuje tamo kod gradskog mosta bila je crkva ako nevjerujes pitaj starce ako su starosjedioci ako nisi pitaj nekoga ko jeste.
Ja licno podrzavam izgradnju crkava,mada nisam krsten ali ako muslimani mogu graditi dzamje zasto mi pravoslavci nebi mogli........