epek je napisao:
Ovo ko da je prepisano iz onog telekomovog partijskog lista... Nisam rekao da telekom ne treba imati svoju zgradu, boze sacuvaj, samo kazem da to u ovom trenutku nije najpotrebnija stvar, nek poboljsaju kvalitet usluga i nek spuste cijene a onda nek grade sta god hoce a ne obrnuto.
Ја сам ти управо навео разлоге зашто је то потребна ствар. ТС даје огромне паре за изнајмљививање простора. Зар није боље скућити ТС у једној јединој згради и избјећи евентуалне малверзације око плаћања закупљеног простора. Друго, говоримо о разлозима да ли је зграда добра, исплатива и корисна или не, а не о томе какав је квалитет и цијена њихових услуга. За ово друго се нећемо ни расправљати јер се, претпостављам, обојица слажемо да су им услуге срање.
epek je napisao:
Da sam ja baja koji vodi telekom ja bih digao kredit na tih 34 miliona tj. zaduzio bih telekom za tolike pare pa onda kad dodje vrijeme za privatizaciju telekom bi bio u minusu za 34 miliona...
Не разумијем, шта би добио са тим?!
epek je napisao:
uostalom zar zaista mislis da je prava trzisna vrijednost zgrade 34 miliona? Sudeci po prethodnoj praksi guzonja na raznim pozicijama ta suma je naduvana i dio tog novca ide sigurno i u njihove dzepove... a naravno profit gazde Integrala sigurno nije mali

Да ли је права вриједност зграде 34 милиона, ја то не знам. Али кад сконтам да се за милион КМ данас не може направити ни пола километра аутопута по европским стандардима онда ми цифра и не изгледа толико велика.
epek je napisao:
Stvarno ne vidim zasto bi hrpa celika stakla i betona u Banjaluci onemogucavala preseljenje centra telekoma, cak i kada bi se o tome preseljenju razmisljalo. Ko god kupio telekom nece imati problema da izda tu istu zgradu i na njoj zaradi a iduci tom logikom, posto su cijene nekretnina u BL bezobrazno visoke vise bi se isplatilo izdati zgradu i preseliti sjediste u neki drugi manji grad... i zaraditi na tome

Ovaj scenario jeste malo vjerovatan ali je isto tako malo vjerovatno da ce neko ako se i nameraci da iseli telekom iz Banjaluke ostati tu samo zbog zgrade...
Управо недостатак пословне зграде би сасвим сигурно опредјелио приватног власника да изгради зграду у Сарајеву, јер не би имао нити једног разлога да остане овдје. Ми му дајемо разлог, и то не мали.
epek je napisao:
Ne znam koliko pratis razvoj situacije oko izgradnje zgrade telekoma ali ocigledno ne pratis vijesti - RS vise ne postoji, a sta ce nepostojecoj drzavi propagandna masinerija koja uostalom iste price prica kao oni iz sarajeva - cisti duplikat Federalne TV i BHT1, samim tim sasvim je nepotrebna. RTV dom u Sarajevu vec postoji.
Република Српска постоји. То што она није држава (што бисмо сви вољели) је друга ствар. Док год постоји и једна једина институција у њеној надлежоности она постоји. О томе колико је битно одржати и ту једну институцију кроз вријеме, нећу да говорим јер то није тема. Не сјећам се кад је објављена вијест да Република Српска више не постоји.
Што се тиче РТРС, само њено постојање је велика ствар за нас. Драго ми је што могу видјети своје писмо и чути свој језик на својој телевизији. БХТ1 и ФТВ не гледам, нису моје телевизије, тако да не могу да их коментаришем.