Ma to je uzas,tragedija,covjek ostane bez teksta.
Ali to je i da se zgrozis na to da uvijek stradaju oni koji nisu krivi,a tu mislim i na putnike i na masinovodju.
Tvrde da voz nije presao jos ni desetinu onoga sto bi trebao preci nakon remonta (jer je na remontu bio nedavno).
Pa kako je onda moguce da je sve otkazalo i to ne neka sitnica,nego kocioni sistem?
Dakle,sem greske onih koji voz nisu dobro pregledali i popravili i savjesno odradili njegovo odrzavanje,cijelo rukovodstvo bi trebalo odgovarati za to.
A masinovodja je samo kriv sto je imao tu nesrecu da je masinovodja u neispravnom vozu.Kriv je sto je taj dan dosao na posao i uradio ono sto mu je receno da uradi (tako izgleda,sudeci prema svim cinjenicama do sada).
I on je u zatvoru,a pravi krivci su navukli maske tuznih klovnova na lice,a onda ce se uvece vratiti u svoje sigurne i preosigurane vile da trose pare koje su pokrali od svega i svacega,pa i od odrzavanja zeljeznice.
Da se ovo desilo u bilo kojoj civilizovanoj zemlji letjele bi glave i to glave velikih i odgovornih,a ne masinovodjina.
A ona jadna djevojka sto se porodila - ne mogu ni da zamislim koja je to trauma.
Gledala sam i nekog covjeka kome je dvoje djece povrijedjeno,covjek nabraja "mali ima prelom obe noge,glava mu je povrijedjena,ruka slomljena,mala ima povredu kicme,slomljeno ovo i ono...(tesko je sjetiti se sta je to sto postoji,a ostalo je citavo na toj djeci uopste)...ali tako sam srecan,zivi su!!!"
Pa to je uzas,kad je covjek u takvom stanju da je srecan zbog takvih povreda svoje djece,to je zalosno,srecni su oni cija su djeca,makar i izlomljena ipak ziva.