banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 18:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
strasno je ovo sto se dogodilo ... velika tragedija ... valjda je najvise dece bilo u vozu

navodno je masinovodja uhapsen i vodice se istraga, mada ja najmanje sumnjam da je on kriv ... ipak je to sve dosta staro i dotrajalo .... vazno je da se izvuku oni koji su godinama krali novac koji je trebao da bude iskoristen za odrzavanje zeljeznice .. sad davaju neke otkaze .. sramota ..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 20:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Citiraj:
Ma vidi se kurac, vidi se ono sto knele kaze, da je Milo dao 100ti dio od onoga sto zaradi od sverca cigara u zeljeznice, ne bi do ovoga ni doslo

Ma dovoljno je samo reci Knjaz Milo....!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 20:44 
Majstor
Majstor

Citiraj:
navodno je masinovodja uhapsen i vodice se istraga

Ma da najlakse je optuziti masinovodju,pa nije to vozac autobusa ili auta nekog....pa da sve zavisi od njega...eee pa to su sine nema tu sta on biti krivv...zna se ko je kriv...krivi su ovi iz vlasti sto su dozvolili da se to desi,da su oni ulagali u te zeljeznice to se nikad nebi desilo...sad kao odron je kriv,masinovodja je kriv.....pravi i jedini krivac za ovo je idiot glavati Milo...koji je pare namjenjene za renoviranje zeljeznica strpao u padze,a zeljeznice ko jebe...sad se izvinjava..pa da sam ja otac tog mrtvog djeteta licno bi mu skalp skinuo...uf...al opet kazem njemu je vazniji refernedum od par mrtve djece...!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 22:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
Bik je napisao:
Ma vidi se kurac, vidi se ono sto knele kaze, da je Milo dao 100ti dio od onoga sto zaradi od sverca cigara u zeljeznice, ne bi do ovoga ni doslo.

Sa ovim za Mila se slazem...prije par minuta gledao sam izjave prezivjelih i rodjaka poginulih...strashno...iz Bijelog polja je 24-ero poginulih...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2006, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Stvarno strasna nesreca...R.I.P

Ali nesto mi je moram priznati zapelo,,za Uho,,....

Rekose ako ne grijesim ....bit ce trodnevna zalost u SCg,ok...

a u Albaniji petodnevna zalost povodom smrti ibrahima rugove.

Molim ljepo,ovdje se ipak radi o 44 zrtve.....bilo bi red da su i u SCg ozvanicili petodnevnu zalost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2006, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
Nije PETodnevna vec PETNAESTodnevna zalost...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2006, 19:41 
Majstor
Majstor

Citiraj:
Nije PETodnevna vec PETNAESTodnevna zalost...

Ma dzaba sve to...niko ne moze vratit onim jadnim roditeljima njihovu djecu...!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2006, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
"Kada umre jedan covjek, to je tragedija. Kada umru hiljade, to je statistika" :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2006, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
strahovita tragedija. moje saučešće porodicama stradalih.

ipak, ne mogu a da ne primjetim licemjerstvo akutuelne crnogorske mafijaške vrhuške.
u zahvaljivanju drzavama koje su ponudile pomoć, srbiju ( koja je iste noći reagovala ) su svrstali na zadnje mjesto. djukanović i vujanović su prvo pomenuli albaniju, hrvatsku, bih, makedoniju, ...

hvalili su policiju, a ni riječ o vojnicima koji su rizikovali svoje zivote i pomagali u onoj klisuri. dva vojnika su inače nagradjena i unapredjena od strane ministra zorana stankovića. o tome ni riječi.

stvarno, dokle ide to ljudsko licemjerstvo i glupost.
zar su djukanoviću i njegovim mafijašima blizi šiptari i hrvati od srba.

srećom, ne misle svi crnogorci poput ovih kriminalaca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 12:21 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
djukanović i vujanović = djubre i jos vece

strasna tragedija,ali znajuci u kakvom su stanju pruge i vozovi,mislim da je bilo pitanje dana...

kazu ljudski faktor,a jedan od prezivjelih prica da je jedan od pripadnika pomocnog osoblja u jednom trenutku otvorio neku razvodnu kutiju koja se nalazila negdje na kraju vagona i pokusao nesto da odradi (spoji,prespoji ili sta vec),te da je nakon par pokusaja samo zatvorio kutiju i rekao 'kuku nama...'

...Boze sacuvaj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Mislim da će sledeća Milova izjava biti u stilu "Željeznička nesreća u kanjonu Morače neće imati uticaja na proces otcjepljenja Crne Gore"
Ako već nije izjavio tako nešto :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 13:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Za 44 poginula putnika i 198 povrijeđenih: Mašinovođi Slobodanu Drobnjaku 30 dana pritvora 26. Jan 2006.
--------------------------------------------------------------------------------

24SI - Istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović odredio je pritvor od 30 dana mašinovođi Slobodanu Drobnjaku /46/ koji je upravljao vozom koji se prije tri dana survao u kanjon Morače kod Bioča kada su poginula 44 putnika, a 198 povrijeđeno.

Drobnjak je osumnjičen da je počinio teško djelo protiv sigurnosti saobraćaja, a pritvor mu je određen nakon sinošnjeg saslušanja na Ortopedskom odjeljenju Kliničkog centra, gdje očekuje operaciju kuka.

Saslušanju su prisustvovali osnovni državni tužilac Veselin Vučković, njegov zamjenik Olivera Ražnatović i branilac Dragana Vujović.

Radović je rekao da je Drobnjaka ispitao na osnovu krivične prijave podgoričkog Centra bezbjednosti i da je za sada samo on osumnjičen za ovu nesreću.

"Vučković ima rok od 48 sati da podnese zahtjev za sprovođenje istrage. Nakon čega sam obavezan da ponovo ispitam Drobnjaka u roku od 48 sati i da donesem odluku", rekao je Radović.

Drobnjakov branilac, advokat Dragana Vujović rekla je da je mašinovođa izjavio pred istražnim sudijom da je preduzeo sve radnje da bi obezbijedio voz od samopokretanja, da je postavio kočione papuče ispod točkova i zategao pritvrdne kočnice.

Vujovićeva navodi da Drobnjak tvrdi da je morao da zaustavi voz na oko 700 metara od stanice u Bratonožićima, na mjestu gdje je najveća nizbrdica oko 25 promila, jer nije mogao da uključi glavni prekidač za dovod struje.

"Pošto nije imao pomoćnika poslao je konduktera da pronađe lokalni telefon na pruzi i zatraži pomoć. Drobnjak je naveo da je dobio povratnu informaciju da je kondukter nazvao stanicu Lutovo i da su odatle pozvali Podgoricu. Rečeno im je da sačekaju pomoć", rekla je Vujovićeva.

Ona je navela da je Drobnjak na pomoć čekao oko pola sata, ali da ona nije stizala, nakon čega se kompozicija pokrenula.

"Ušao je u voz pokušavajući da nešto uradi, ali je voz dobio ogromno ubrzanje i da je brzina bila možda i 200 na sat", rekla je Vujovićeva i dodala da Drobnjak misli da je riječ o velikom kvaru, jer nije normalno da voz krene nakon svih preduzetih mjera.

Ona je rekla da je mašinovođa ispričao kako je u Bijelom Polju otpravnik vozova u putni list upisao da je na Drobnjakovom vozu sve ispravno.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Citiraj:
A kako opisati tragediju porodice Čabarkapa?

- Moj Dejan je pošao 15 metara prema vozu, a onda se osvrnuo, zatrčao prema meni i rekao: „Tata, još jednom da te poljubim“ - pričao je juče skrhan bolom Radomir Čabarkapa, koji je na groblju u Pavinom Polju pored sedmogodišnjeg sina Dejana, juče sahranio i suprugu Snežanu (34).

Kad umro nisam.
Imam klinca tih godina i ne znam kako bih preživio.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ma to je uzas,tragedija,covjek ostane bez teksta. :(

Ali to je i da se zgrozis na to da uvijek stradaju oni koji nisu krivi,a tu mislim i na putnike i na masinovodju.

Tvrde da voz nije presao jos ni desetinu onoga sto bi trebao preci nakon remonta (jer je na remontu bio nedavno).
Pa kako je onda moguce da je sve otkazalo i to ne neka sitnica,nego kocioni sistem?
Dakle,sem greske onih koji voz nisu dobro pregledali i popravili i savjesno odradili njegovo odrzavanje,cijelo rukovodstvo bi trebalo odgovarati za to.
A masinovodja je samo kriv sto je imao tu nesrecu da je masinovodja u neispravnom vozu.Kriv je sto je taj dan dosao na posao i uradio ono sto mu je receno da uradi (tako izgleda,sudeci prema svim cinjenicama do sada).
I on je u zatvoru,a pravi krivci su navukli maske tuznih klovnova na lice,a onda ce se uvece vratiti u svoje sigurne i preosigurane vile da trose pare koje su pokrali od svega i svacega,pa i od odrzavanja zeljeznice.
Da se ovo desilo u bilo kojoj civilizovanoj zemlji letjele bi glave i to glave velikih i odgovornih,a ne masinovodjina.

A ona jadna djevojka sto se porodila - ne mogu ni da zamislim koja je to trauma.
Gledala sam i nekog covjeka kome je dvoje djece povrijedjeno,covjek nabraja "mali ima prelom obe noge,glava mu je povrijedjena,ruka slomljena,mala ima povredu kicme,slomljeno ovo i ono...(tesko je sjetiti se sta je to sto postoji,a ostalo je citavo na toj djeci uopste)...ali tako sam srecan,zivi su!!!"
Pa to je uzas,kad je covjek u takvom stanju da je srecan zbog takvih povreda svoje djece,to je zalosno,srecni su oni cija su djeca,makar i izlomljena ipak ziva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
....Ispred sobe sedamnaestogodišnje Grozdane Selomović, stali smo kao ukopani. Njen sin, rođen pre četiri noći, odmah posle teške nesreće, nije izdržao. Beba teška 2,470 kilograma preminula je u tom trenutku. Okrećemo glave jedni od drugih i ćuteći se udaljavamo. Grozdana još nije saznala. Polomljene su joj obe karlice, i čeka operaciju. Njen suprug otpušten je iz bolnice u utorak, sa obe ruke u gipsu. Nema ga u KBC-u....

http://www.blic.co.yu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ma sve bolje od boljeg...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 12:00 
Majstor
Majstor

A nek je Milo mater mu njegovu.....odma optuzio masinovodju...!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]