krajo je napisao:
Neka oni iz federacije, koji mrze i sami sebe, gledaju dokumentarac "Svjedok".
Kako su muslimanske horde predvođene orićem ubijali srbe, i to najviše na praznike i jutra kad je narod spavao.
Zlotvori ljudskog roda!
To treba jednog dana biti ključni dio procesa debolesnizacije ovog područja. Da oni iz federacije gledaju te filmove o monstruoznim zločinima nad srbima prije svega u Podrinju 1993, norveški dokumentarac istina o Srebrenici da vide da u svakom mjestu u federaciji imaju ulicu i(li) trg koji nose ime srebreničkog saučesnika Alije Izetbegovića koji je svjesno žrtvovao svoj narod i slične filmove, a da se kod nas gledaju neke druge stvari o Srebrenici, masakrima u Podrinju tokom proljeća i ljeta 1992 i stotinama masovnih grobnica. Opsadi Sarajeva, i tako dalje. Da se pusti istina o ubijenoj srpskoj djeci (njih desetak) koja su imala nesreću da na služenju vojnog roka vide skrivanje po mišjim rupama kasnije presuđenih ratnih zločinaca.
Tek kad se sve strane surovo suoče sa istinom i kad prestanu praviti heroje od ljudi koji su voljeli isključivo sebe i kojima svet nije bio život ni pripadnika svog naroda, a kamo li drugih, tek tad će biti moguć iole normalan život. A prošlo je 30 godina predugih, a i dalje se o tome priča svaki jebeni dan, a došle su nove generacije koje nemaju vezu sa tim stvarima i koje bi trebale gledati da žive normalan život, a ne život u raljama kleronacionalizma(klerofašizma).
Istina je surova za sve pa tako i za vas koji ovo čitate i koji ćete me napadati nakon ove poruke jer sam napisao jedan dio koji je ok napisati, ali sam napisao i drugi dio koji nije ok i koji se svjesno pokušava sakriti, a napadali bi me i iz federacije jer je istina surova i za njih, jer tu postoji i dio koji oni kriju i lažu sami sebe, kao što je i za one treće, ali ovo nije tema o njima. Ali sam čistog obraza pred bogom, to je ono najvažnije za svakog čovjeka. A ne mogu ja biti čistog obraza pred bogom ako patetišem zbog pogibije svog strica u ratu u vrs, a da mi je ok da nečiji tuđi stric pogine.