banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 05:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
sa Lelom sam odrastao Saleta sam poznavao

dva dana sebi ne mogu da dodjem
zar je sad bitno zasto su poginuli, vise ih nema i tacka...

jadne li im majke...

sahrana je bila najveca na kojoj sam bio, najzalosnije je da ni subotom navece u gradu nisam vidio toliko poznatih ljudi...

a za popa Peru cu samo reci : smece ljudsko , svi koji su upoznati razumjece. Porodici M. koja je slabije financijske situacije zbog para je odbio neke stvari da uradi ( u onakvoj situaciji i boli - ja sam ostao bez rijeci)

nemam rijeci sta sam pozelio da mu se desi :mad:

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 10:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Dobro, ljudi, zaustavite linč.

Kao prvo ništa ne znam o poginulima, takoda ovo se što ću reći ne odnosi na njihovu nesreću već većinu. To ne znači da se ne suosjećam sa njihovim porodicama. Nema ništa gore nego kad roditelj izgubi dijete.

Nedavno je desila nesreća na autoputu ZG-BG kada je jedna djevojka poginula, a vozač i još dvoje putnika završilo sa teškim povredama. Kada se ta vijest tek pojavila pucale su priče: pukla guma u vožnji, auto se zapalilo i sl. Ja sam na to samo pomislio: "Ma, da". Nisu gume što su nekad bile da izduvaju u trenutku. Sa današnjim se može preći nekoliko desetina km da ne primijetite. Auto se neće zapaliti samo od sebe. Nakon nekoliko dana, stiže vijest da je vozio 170 km/h. Pored toga auto koje je vozio je kupljen nedavno i vozač vjerovatno nije navikao na auto.

Prije par mjeseci neki džip u sred grada (kod Boske) je takvom brzinom prošao pored mene, da mi se auto zaljuljalo. Pored toga je prošao kroz crveno. Tada sam pomislio: "Daj Bože da ne ubije nikog, a za njega me boli qrac." To je očigledno samoubica.

Koliko ste puta vidjeli nakurčene mangupe da voze motor 100 km/h po gradu? Više se ne kupuje pištolj, ako hoćete da se ubijete. Kupuje se motor. Gine se sa stilom. Ja znam 3 slučaja teških saobraćajnih nesreća na motoru. Dvojicu vozača - poginulih sam poznavao.

Ja vozim aktivno več 10 godina i već 10 godina slušam ovakve priče i pamtim.
Koliko se koja nesreća može zaista nazvati nesrećom, a koliko samoubistvom je veoma diskutabilno.

Negdje sam čuo sljedeći podatak. Preko 95% nesreća je uzrokovano prebrzom vožnjom. Ljudi ne shvataju da vozač odgovara za živote svojih putnika. Takođe ne shvataju da su ljudi koji su stavili znakove ograničenja brzine ipak završili fakultet za to. Guma nije projektovana za onu brzinu koja piše na brzinomjeru.
Ljudi, pravila nisu izmišljena da pune državni budžet, koliko god to zvučalo nevjerovatno. Ja kad nekom kažem da se veže kad sjedne u moje auto, on kaže: "Ma, nema policije". (!) Pa, ako se vežeš zbog policije, nemoj se ni vezati. Jeb** 10 KM.

Ali ono što mi najviše smeta u svemu je što nema upozorenja ni osude u citiranim novinskim člancima. Znači, "bolje imati svakih 7 dana ovakvu srceparajuću priču u novinama, nego osuditi i upozoriti vozače" da se male greške skupo plaćaju. I još nešto, da se ne zavarate. Ne gine se samo zbog sopstvenih grešaka.

E, sad. Vjerovatno sam i ja ispao grub i bezdušan (mnogi mi prigovaraju za to), ali ovo nije ni upola grubo koliko sam htio. Nije poenta u tome da li ćemo se suosjećati (siguran sam da se svi suosjećaju), već u tome da se takve stvari ne dešavaju više.

Hvala na razumijevanju.

Poslednji put menjao Not now, John! dana 24 Avg 2005, 10:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 10:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Ovo sve sto govorim ima veze sa temom.

Upravo to govorim ,ako ga ucis PRIJE nesrece nece da slusa i jos te nazovu glupanom(ko sto rade to neki sad)
Ako mu kazes POSLIJE nesrece onda je kasno.....

Za mene je ovo samo Deja Vu,kao sto rekoh vidio sam vise puta vec ranije,sve isto...pa dokle vise?

Komsija od 19 godina ,nas momak,se slupao jedva ziv ostao ali ima problema sa pokretima i pricanjem,mangupisao se sa autom i skrho i sada ce da ispasta za zivot,zbog tvrdoglavosti svoje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 10:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
ma sve to stoji ali nije mjesto da o ponasanju u saobracaju pisete na ovoj temi :evil:

stara izreka kaze " danas gas sutra glas "

kad si u drustvu sa djevojkom vozis 60 da mozes pricati sa njom ne 170 kad ni necujes svoje misli :mad:

ali opet meni je samo njih neizrecivo zao :( :(

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 11:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Ako vec zhelite da dijelite savjete onda je dovoljno reci samo ovoliko - Svaki put kada sjedate za volan, sjetite se njih dvoje ...

... ostale rijechi su suvishne ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 14:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
s obzirom da mi je J.M. bila komsinica cuo sam da je u toku voznje pukla guma nakon cega je momak izgubio kontrolu nad vozilom, sto ne bi bilo bas toliko strasno da nije isao oko 120 kmh i da je mogao izbjeci stub
sto je najtragicnije da mladi opet nece izvuci pouku iz toga vec ce nastaviti po svome u stilu "to se meni nikad nece desiti"

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 14:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Dokle ce te ici sa tim pricama? Pustite neka im se tijela barem ohlade pod zemljom :cry:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 14:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Meni je licno zao momka(poznavao sam ga) i djevojke ali je istina da se momak kurcio posto sam prolazio to vece u trenutku nesrece.Momak je isao preko 150 na mjestu gdje je ogranicenje 60 ili 80...U svakom slucaju nek pocivaju u miru...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
rek`o kaz`o ti je policija izjavila koliko sam pohvatao
a usotalom od kolege otac je prolazio tim dijelom i bio svjedok nesrece

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 14:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Ovo da je isao preko 150 je sigurno jer sam ja isao 100-110 a on je proletio pored mene kao da stojim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 15:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2004, 13:13
drigi je napisao:
a za popa Peru cu samo reci : smece ljudsko , svi koji su upoznati razumjece. Porodici M. koja je slabije financijske situacije zbog para je odbio neke stvari da uradi ( u onakvoj situaciji i boli - ja sam ostao bez rijeci)

nemam rijeci sta sam pozelio da mu se desi :mad:

Kreten...Boze oprosti mi, ali sad kad sam za ovo cula zgadio mi se jos vise! Sramota....a zenu vara sa (necu da je imenujem), zenom koja vodi crkveni hor. On, pop, svesteno lice....koje mnei propovjeda vjeru i govori mi kako da se ponasam....
Pa zar su ljudi toliko podli i kvrni? Zar ni sad kad se ovo desilo nije mogao na sahrani biti covjek, svestenik....??? joj, ne mogu od bijesa pisati....

Zao mi ih je....nisam ih pozanvala....al' me dusha boli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Grozna tragedija.

Ipak je logicno da se postavljaju pitanja jer se sama namecu zbog nacina na koji su poginuli. Ne bih da postavljam neke teorije, ali ako momak nije bio pijan, zbog cega je tako brzo vozio ?

Da je kojim slucajem neki pijani vozac udario u njih i prouzrokovao ovu tragediju svi bi se osuli na njega. Umjesto toga ste nasli " dezurnog krivca ".

Nema smisla.

Not now, John! je napisao:
Dobro, ljudi, zaustavite linč
.

Svaka ti cast NNJ.

Citiraj:
Kao prvo ništa ne znam o poginulima, takoda ovo se što ću reći ne odnosi na njihovu nesreću već većinu. To ne znači da se ne suosjećam sa njihovim porodicama. Nema ništa gore nego kad roditelj izgubi dijete.

Hvala na razumijevanju.

[i]Potpuno si u pravu.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 15:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Tragedija,nemam rijeci.
Vi koji znate sta je taj kreten Pero trzio ili nije uradio molim vas otidjite u Parohijsku zgradu(kod crkve u gradu) i prijavite.Znam koliko je los i ne mogu da vjerujem da je jos tu gdje je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 20:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
zivot pise romane....uzasna tragedija pogotovo kad je mladost u pitanju.

nego da i ja kazem za tog popa peru koju...vec godinama dolazim na
rebrovac ,jednoj meni veoma dragoj osobi ,donesem svjeze cvijece upalim svijecu,i kako je vec red potrgam travu od pola metra .....kako
nije sramota tog popa uzimati toliku lovu i prodavati parcele pa se mora gaziti po drugim grobovima da bi se doslo do zeljenog mjesta....ni staze
ni puta...grobnica do grobnice ,nigdje mjesta za klupu.sta me je najvise isfuralo,odem da bacim staro cvijece na onu deponiju uz vrbas pa ugledam ljudsku lobanju i nekoliko kostiju .odmah mi je proslo kroz glavu
da su nekog jadnog starosjedioca kojeg niko godinama ne posjecuje izbacili iz vjecnog prebivalista da bi se uzela lova i ustupila drugom .....
kontam uzrujan i razocaran da odem do popa pere i odnesem mu onu lobanju ,i pitam ga za teoriju materijalnog ovozemaljskog i duhovnog onozemaljskog.....ruzno je i to cuti da ozaloscenoj porodici zbog slabog materijalnog stanja nije ucinio ono sto mu je na kraju krajeva duznost i obaveza.....pope pope gdje ce ti dusa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Laka im crna zemlja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 21:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Tek sam sada za ovo cuo, a pisalo svuda. Nisam ni naslovnucu Glasa pogledao...
Stvarno mi je zao to dvoje mladih ljudi.
Iako ih nisam poznavao, stvarno mi je zao... :cry:

I da, vi sto govorite da ne treba jos pisati o tome kao sto je npr. napisao NNJ, niste u pravu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
eee aj nemojte bit kreteni i zakljucajte ovu temu stvarno nije red da se raspravlja o ovome po forumu ... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 22:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slazem se sa Gazdom, da nije bas u redu o ovome ovdje raspravljati, pa cu da zakljucam temu.
I da, za savjete o voznji otvorite temu na 'Automobilima'.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]