banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 05:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2012, 11:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Slika
Ево једна слика поводом рођендана најљепшег града на свијету!

Наравно Талија је брзином свјетлости угашена у покушају да оствари неку нормалну тему на овом форуму! :iconbiggrin:
Али у сваком случају ХВАЛА Талија има и нас којима је овај горе твој чланак занимљив и из којег смо научили нешто. :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Најљепши град на свијету!!! :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CJtZVQDjJZM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fgk1-3i8BAM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Revan je napisao:
11 minuta je napisao:
Ama ljudi, idete li na transverzalu???

Idem ja, samo necu rano ujutro, pridruzicu se kasnije :P

kada?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Jutros :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:
vidjela datum a nisam gledala u koliko sati je post napisan.
kontam, nece valjda u sred sedmice :oops:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Pa neću baš toliko kasnije :lol: A sve i da hoću ne mogu u sred sedmice :-? Black mogla si mi se javiti ako ti treba društvo :P Mi smo išli uz Suturliju (od Buka) nekoliko kilometara ali ne skroz do doma na Šibovima da nas ne bi uhvatila kiša u onom blatu pa bi bilo veselo vraćati se do auta tako :lol: Onda smo otišli na Šibove drugim putem, tamo je bilo ljudi trebala je valjda biti i neka svirka. Sve u svemu meni je bilo dobro.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 07:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mogla si i na kafu svratiti kada si isla od doma. Vidim da je bilo bas dosta ljudi kada su se vracali...a tek kada su krenuli motoristi..samo sam gledala da mi ne uleti neki u kuhinju :-?

ajde zivota vam, neka me neko sl godine na vrijeme napomene :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 09:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Joj vidi stvarno :) Svraticu kad sljedeći put budem išla na Šibove. Nisam znala hoću li sigurno ići pošto je bilo ružno vrijeme te sedmice... Izgleda da je bilo neko bajkersko okupljanje, bilo ih je stotinu u Buku. Odvrnuli muziku (Kraljevski Apartman) i uživaju :lol:

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika

One dijelove Banjaluke koje su držali četnici, okupator nikada nije zauzeo.

Živjeli анифашисти, живио kralj, dole Тито!!!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Trebace jos dosta vremena proci dok se skine komunisticko breme sa nasih ledja.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Multiетнићари na djelu :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
Elem....Nesto gledam ove nagrade koje su urucene.....

Zlatni grb grada Banjaluka za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva uručen je novinaru Radija Republike Srpske, Slavku Podgorelcu. Plaketu grada dobili su: primarijus dr Milutin Đuranović za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva i humanih djela, Anton Josipović za izuzetan doprinos u oblasti sporta, Nenad Novaković za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Igor Ignjatović za izuzetan doprinos u oblasti sporta i za humana djela, Mitar Medović za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada, Vojin Milaković za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i Goran Rogić za izuzetno humana djela. Nagrada grada Banjaluka mladima, u novčanom iznosu po 1.500 KM, dodijeljena je Studentskom pozorištu i Sari Spasojević kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti.
...I zvijezda dana predstavnik Republike Srpske u Izraelu Ari Livne, koji je postao počasni građanin grada.

...Ja sad nesto kontam....Gdje onaj mucenik Ale, hoce li taj covjek dobiti barem ulicu u ovom gradu, hoce li iko vidjeti da je on, Jefto, Majda i slicni njima (a znamo da ih ima jako malo) tu iz grada, legenda i nisu bog zna sta VELIKO uradili ali imaju svoj pecat u ovom gradu.....Mozda nisu mnogo skolovani, mozda nisu puno putovali i bili vidjeni sa nekim facama ali vjerujem da bi svi koji su banjalucani bili ponosniji i na svoj grad i na ovu sitnu boraniju kad bi dobili nesto vise .....
Zao mi sto ih se spominje samo kad se Ali slosi pa se procuje vijest da je bio u Klinickom Centru, kad je Majda potrosila zadnjih 17 km da bi otisla vidjeti Colu pa napravi scenu a niko je ne ferma, kad Jefto trci kroz Borik (kao juce recimo) ili se brcka u mrzlom Vrbasu pa se svi iscudjavaju....

Ne kazem da su ovi sto su dobili nagrade, kljuceve i lovu bog zna sta uradili .....ali ja nikad do prije par dana nisam cula za novog pocasnog gradjanina ....

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2012, 01:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Mudro zboriš... mudro.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2012, 01:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
pcelica_501 je napisao:
...Ja sad nesto kontam....Gdje onaj mucenik Ale, hoce li taj covjek dobiti barem ulicu u ovom gradu, hoce li iko vidjeti da je on, Jefto, Majda i slicni njima (a znamo da ih ima jako malo) tu iz grada, legenda i nisu bog zna sta VELIKO uradili ali imaju svoj pecat u ovom gradu ....

meni ale dva puta dao bonu...to znaci 10 puta vise mi je ucinio dobra nego ovi dobitnici.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2015, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Богат програм поводом Дан града PDF верзија Верзија за штампу

Поводом Дана града и 70 година од ослобођења Бање Луке у Другом свјетском рату припремљен је богат културно-умјетнички и спортски програм. У оквиру обиљежавања 22. априла – планирано је и отварање првог етно села у Љубачеву. Ово је најавио градоначелник Слободан Гаврановић, на данашњој конференцији за новинаре, организованој поводом прославе Дана града Бања Лука.
У сарадњи са градским организацијама, спортским и културним установама и невладиним удружењима организовани су бројни програмски садржаји који ће бити реализовани не само у центру Бање Луке, него и на периферији.

-Наш циљ је да у манифестацијама учествују сви наши суграђани и да уживају у припремљеним програмима. Једна од њих су свакако и представе у приградским мјесним заједницама, што представља наставак пројекта Бањалучког студентског позоришта и Банског двора започетог прошле године – истакао је градоначелник.
Према његовим ријечима, многе манифестације посвећене су управо значајном јубилеју – 70-тој годишњици ослобођења од фашизма. С тим у вези, у сарадњи са СУБНОР-ом биће уприличена свечана сједница, којој ће присуствовати њихови гости из Београда, Подгорице и Новог Сада. Истим поводом, биће организована изложба архивских докумената „Ослобођење Бање Луке 1945“ у галерији Академије наука и умјетности (20. априла), као и изложба "Бања Лука и околина у Другом свјетском рату" организована у Музеју РС (21. априла). Традиционално полагање вијенаца биће уприличено на сам Дан града.
Многобројним дешавањима из области културе, Бањалучани ће имати прилику да присуствују у оквиру манифестације „Дани Владе Милошевића“, посвећене нашем академику, композитору и етномузикологу.
У сарадњи са спортским установама припремљен је богат спортски програм, тако да ни ове године неће изостати традиционалне манифестације међународног карактера, попут: бициклистичке трке Бања Лука – Београд, пливачког митинга, атлетске уличне трке "Бања Лука 2015", карате турнира и куглашког турнира. Биће организован и планинарски поход "Бањалучка трансверзала“ (19. априла).
Централни догађај прославе Дана града, како је истакао градоначелник - је свечана академија у Банском двору, која ће бити уприличена 22. априла.
-Тада ће бити уручене награде најбољим и најуспјешнијим појединцима, установама и организацијама за резултате остварене у 2014. години – казао је градоначелник и додао да ће Бању Луку поводом Дана града посјетити и пријатељи из многих партнер градова.

И ове године, за најмлађе биће организовано више манифестација, између осталог - изложба ликовних и литерарних радова ученика основних школа на тему "Мој град", затим Међународни фестивал дјечијег фолклора КУД "Младост" у Храму Христа Спаситеља, као и изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност Младих".
За суграђане ће бити припремљени роштиљијада и пасуљијада, те рођенданска торта.

Овогодишње свечаности почеле су 1. априла концертом Државног плесног ансамбла "Руски козаци" у Спортском центру "Борик", а завршавају се 30. априла – "Кошаркашким меморијалом Горан Крсмановић", који ће бити одржан у Спортској дворани "Обилићево", у организацији ККИ "Врбас".

Комплетан програм погледајте http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uplo ... _GRADA.JPG

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]