banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 07:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2013, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Braca, molim vas da sirite gde se moze. Nije on kriv, sve je politika ovo. Rujka govori vama, samo poverujte...

Кажимо НЕ депортацији Иље Горјачева!

Slika

Преносимо у целости писмо који су пријатељи бившег председника „Руског Образа“ Илије Горјачева који се налази у српскопм затвору по оптужници из Русије, упутили српској јавности у коме траже да се спречи његова екстрадиција:

Руски патриота, историчар-балканиста, који је посветио свој живот служењу српском народу, данас робија због својих убеђења. Либерално крило руских специјалних служби, чији је циљ дестабилизација ситуације у Русији и гушење руског патриотског покрета, тражи екстрадицију Иље Горјачева по оптужби да је организовао екстремистичку организацију БОРН, са чијим активностима Горјачев није имао никакве везе. Истина је та, да се сусрећемо са политички мотивисаним хапшењем. Те прозападне снаге траже депортацију Горјачева из Србије да би извршили физички притисак на њега у руском затвору, укључујући и разне друге репресивне методе. Није искључено то, да и његов живот може бити у опасности.

На тај начин слуге Запада се надају да ће нанети ударац руском патриотском покрету и ликвидирати патриоте који се не боје да говоре истину. Иља Горјачев је написао много стручних текстова на тему распада Југославије и добро је знао све узроке тога. Зато је он стално упозоравао да са Русијом може то исто да се деси ако се земља и даље буде налазила под утицајем либералних и прозападних снага.

Иља Горјачев је по образовању дипломирани историчар-балканиста, а ради као новински дописник из Србије за новине “Руски куријер“. За свој дипломски рад на тему “Положај Српске православне цркве у Независној држави Хрватској 1941-1944.“ је награђен од стране блаженопочившег патријарха московског и целе Русије Алексија II. Свој научни рад он базира на изучавању српске прошлости и садашњости, а његове везе са Србијом су нераздвојиве. Био је у свим регијама Балкана где Срби живе, а највећу пажњу је посветио регионима као што су Космет, Република Српска, Република Српска Крајина и Војводина. Сам је учествовао у многим хуманитарним акцијама помоћи угроженом становништву на Космету, у свету је приказивао Србију онакву каква јесте, гостопримљиву, домаћинску и добродушну, растурао је митове западних медија о Србији као земљи мрака. Све је радио професионално, без сваког личног идеализовања.

Према последњим информацијама које су објавили руски медији Илија Горјачев ухапшен је у Србији наводно по црвеној интерполовој потерници који је за њим издала руска полиција. Такође је познато, да се Иља ни од кога није сакривао. Било је познато где је он живео у Србији, има пуно пријатеља, био је увек отворен за сусрете и место где се он налазио било је познато свима. У вези са тим, информација да је за њим расписана међународна потерница је више него апсурдна.

У априлу 2012. године на његову иницијативу активисти Руског Образа прекинули су у Москви пројекцију филма Анђелине Џоли „У земљу крви и меда“ који је снимљен као део кампање за оптуживање Срба за рат у БиХ. Као шеф бироа за Блакан организације „Десна конзервативна алијанса“ Горјачев је у јуну поднео предлог московским властима да се председник СРС Војислав Шешељ прогласи почасним грађанином Москве.

Зар ћемо дозволити да човека, који није штедео себе док се заступао за српске хероје, депортују по захтеву слуга Запада, као што се десило и са Караџићем и Младићем? Колико пута је српски народ дужан да предаје у руке западних агената своје верне синове и браћу? Има ли томе краја? Кажимо НЕ депортацији Иље Горјачева! Кажимо ДА повратку српских хероја Караџића, Младића и Шешеља у Србију!

http://www.srpskinacionalisti.com/2013/ ... gorjaceva/

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Poslednji put menjao Руjа dana 17 Maj 2013, 20:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

iskreno i ozbilno molim vas

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Sta bi mi sa foruma trebali sad trebali raditi ne razumijem? Lik defnitivno nije sitna riba.. vec je izuzetno krupa. jel on krupan zato sto govori istinu, zato sto je pravedan itd itd ili zato sto je na drugoj strani zakona to bi se trebalo vidjeti.

Samo ne znam kako mozes tako olako reci, samo vi meni vjerujte, a za ostalo se ne brinite.. Lik je optuzen za ubistva i ilegalnu prodaju oruzja. samo mali dio:

Citiraj:
"Najpoznatija su dva – u centru Moskve je ubijen vrlo poznati advokat Stanislav Markelov i novinarka Anastasia Baburova koja je ubijena sa njim. Kriminalci su pronađeni, to su ljudi iz bližeg orkuženja Ilije Gorjačeva, a i oružje iz kojeg su pucali, taj pištolj, bio je Ilije Gorjačeva. Ubijen je i jedan pravnik, sudija koji je vodio puno slučajeva vezanih za rast nacionalizma u Rusiji. Koliko mi je poznato, ruski zvanični organi, ljudi koji tragaju za kriminalcima, imaju dug spisak pitanja za Iliju Gorjačeva”, kaže Šari.

ima toga jos..

Sve i da je ovo gore najveca laz, ozbiljne su stvari u pitanju, ne mozete tako olako izlijetati.. objasnite situaciju prvo. ;)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je laz. Nema on veze sa ovim. Nije pistol bio njegov, vec Tikhonova ko je osudjen. Mozda na Avazu imas i vise ot toga, ali to je laz.
Danas na Gorjaceva se cini pritisak kog Rusiji zbog politike... samo poverujite Rujke. Sta se tice poternice, to je posebno dokazuje sta pricam, jer ziveo je on u Srbiji javno i niko ga nije trazio.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Evo ja se protivim, al' mislim da mu to nece puno pomoci.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gledaj ja sam izdvojio samo jednu stvar jer mi se stvarno ne da tipkti 10 citata.

da li je kriv ili ne, to neka presude drugi. ali tip se ocigledno krece u takvom miljeu. generalizovati necu, ali zar je moguce da on posten, stamen, stub i prva perjanica srBstva u odbrani protiv zapadnjaka da se stalno nadje na nekom nepravednom udaru? Eto oruzje, eto ubistvo, eto pokusaj ubistva, ekstremizam i sl.

Nema hljeba od foruma, ako ste vec spremni, izlazite na TV i u novine na neki nacin..

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala shakal... Moze, ima verovatnost sta nece biti deportacije i on ce imati mogucnost braniti se u Srbiji, slobodno. Ako mozes gde siriti poziv protiz deportaciji, bila bi zahvalna brate :)

Jos, evo sta Mladen Obradovic pise:
"Шокиран сам оптужбама на рачун мог руског пријатеља Иље Горјачева. Заиста ми је тешко да поверујем би да овај магистар историје, добитник награде Његове Светости Патријарха Московског и све Русије Алексија II, човек који је на позив садашњег председника Србије Томислава Николића долазио у Београд и учествовао на научним скуповима, могао истински бити некакав "терориста".

Иља тврди да је невин и да му је све ово неко подметнуо. Као пријатељ му верујем и вероваћу све док се — не дај Боже — не докаже супротно.

Надам се да ће надлежни органи Руске Федерације утврдити истину и да ће на крају све бити по Божијој Правди.

Иља, нека ти је у помоћи Господ Бог и Свети Пророк Илија, чије име носиш!
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000985610554

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Cekaj bre, ovaj mali sa cvikerima nekog ubio ? Nema sanse.

Sutra cu pitati svoje drugare iz Moskve jel znaju uopste ko je taj djecacic.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Руја ја вјерујем теби. Надам се да ће се све разјаснити.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Руjа je napisao:
Jos, evo sta Mladen Obradovic pise:
"Шокиран сам оптужбама на рачун мог руског пријатеља Иље Горјачева. Заиста ми је тешко да поверујем би да овај магистар историје, добитник награде Његове Светости Патријарха Московског и све Русије Алексија II, човек који је на позив садашњег председника Србије Томислава Николића долазио у Београд и учествовао на научним скуповима, могао истински бити некакав "терориста".

Иља тврди да је невин и да му је све ово неко подметнуо. Као пријатељ му верујем и вероваћу све док се — не дај Боже — не докаже супротно.

Надам се да ће надлежни органи Руске Федерације утврдити истину и да ће на крају све бити по Божијој Правди.

Иља, нека ти је у помоћи Господ Бог и Свети Пророк Илија, чије име носиш!
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000985610554

E, ako je Mladen Obradovic stao na njegovu stranu, 100% je nevin.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Руjа :love7:

druži se sa kriminalcima :angry1:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 06:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Bolje mu je da bude deportovan u Rusiju nego da ga sude u usranoj Srbij. U Srbij nevini dobivaju najveće kazne i sudi se uglavnom nevinim.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2013, 08:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije on kriminalac

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 17:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Otkud mi znamo jel on kriv il je nevin, o tome ce da odluce organi koji se bave tim pitanjima.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Руjа je napisao:
Nije on kriminalac

Samo je up'o u loše društvo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2013, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Портал «Десни свет» објавио обраћање ухапшеног Иље Горјачева
31.05.2013. - Обраћање колегама новинарима у Србији
Сада се обраћам колегама новинарима у Србији да се суздрже од етикета и да се усредсреде
на чињенице, и да ми помогну да истина изађе на видело и да се сачува моје часно име.
Ја сам већ једном оповргао лажна сведочења поједниних српских медија о мени, када је
2012. године у ''Блицу'' изашао лажљиви чланак. Ево тог мог одговора . Још једном ћу
испричати о себи и својој повезаности са Србијом.1999. године под утисцима за време НАТО
бомбардовања на СРЈ ја сам уписао факултет за историју, где сам као своју специјалност
изабрао српску историју ХХ века. 2002. године за мој рад под називом ''Српска православна
црква за време 2. светског рата у НДХ'' сам добио Патријаршијску диплому, коју ми је уручио
патријарх Алексиј II у Тројице-Сергејевом манастиру. На основу тог рада сам под
руководством Јелене Гускове дипломирао 2004. године. 2006. године сам постао помоћник
посланика руске Државне думеза спољну политику Николаја Курјановича. Те исте године сам
организовао његову званичну посету Србији и Републици Српској.
Заједно са Курјановичем сам се 2006. и 2007. године сретао са владиком бањалучким
Јефремом и црноорско-приморским Амфилохијем. Од обојице смо добили благослов за рад
на учвршћивању руско-српских веза. 2007. године сам учествовао у раду Конгреса руских
заједница Димитрија Рогозина.
Исте године сам у саставу званичне руске делегације узео учешће на конференцији «Стоп
хашкој тиранији» где сам учесницима представио свој реферат о геноциду над Србинма у
НДХ, а у знак захвалности сам награђен од стране Томислава Николића и Александра
Вучића. У 2008. и 2009. години сам узео учешће у научним конференцијама «Историјски
пројекат Сребреница» у Бањалуци и у Академији Наука у Москви. У Бањалуци је наша
делегација била званично примљена од стране Милорада Додика и политичког и научног
врха Републике Српске.
Од 2006. године сам као новинар и историчар-балканиста пет пута посећивао Космет (http://
modus-agendi.org/articles/1768 ). 2009. године сам са депутатом Јединствене Русије,
Максимом Мишченком, учествовао на митингу посвећеном десетогодишњици бомбардовања
Југославије, Од 2007. до 2011. сам био помоћник депутата Јединствене Русије и атамана
козачке Велике Војске Дона, Виктора Водолацког. 2011, године сам урадио интервју са
министром иностраних послова Србије Вуком Јеремићем. 2011-2012. сам био дописник руског
листа ''Руски куријер'', а од 2013 дописник портала – Modus-Agendi''. 2013. године сам
акредитован од стране Министарства културе Републике Србије као новинар на територији
Републике Србије.
А сада о ономе што је изашло у српским медијима. Не кријем, да су ме ове тешке оптужбе
запањиле. Такође, то је учврстило моју решеност да докажем своју невиност. На чему се
базирају те оптужбе? Овде се види одсуство чињеница, оптужбе су само празне речи и
базирају се на изјавама Никите Тихонова, које су изнуђене од њега док он седи у затворској
колонији ''Харп'', која је предвиђена за оне који издржавају доживотну казну затвора. А сам
процес, у којем је Тихонов 2011. године осуђен, био је ''прљав'' и било је доста притисака ФСБ
на затворенике, са хапшењима сведока, итд.
На пролеће 2010. године ја сам био ухапшен од стране припадника «либералног-прозападног»
дела ФСБ (2. служба апарата ФСБ РФ) у центру града уз писуство десетине сведока. Под
притиском је од мене изнуђена изјава о кривици Никите Тихонова, са којим се познајем још
од студентских дана 2002. године, и са којим сам неко време заједно радио у истој редакцији
(зима-пролеће 2006. године, лист «Re:акция»). Испитивање су спроводили припадници
«либерално-прозападног» дела ФСБ без присуства адвоката, било је извршено касно у ноћ, а
све то противречи Кривично-процесном законику РФ и са правне тачке гледишта ти моји
искази су индиректни и правно ништавни. Знајући, да ми у току судског процеса диктираног
од стране ФСБ неће дозволити да порекнем лажни исказ, ја сам са својим адвокатом спремио
свој оверени исказ у којем се ограђујем од диктираног исказа. У децембру 2010. године сам
напустио територију Русије и на пролеће 2011. године сам послао оверен исказ у суд, да се
одричем од претходног диктираног исказа, а то је истовремено објављено у листу The New
Times. Зашто им је био потребан мој исказ, иако он није био директан? Паралелно са
новинарством, ја сам се занимао друштвено-политичким радом у организацији ''Руски Образ'',
која је имала искључиво легални карактер. Овде треба појаснити, да Заштита уставног
поретка РФ путем ФСБ посматра политичке оганизације у Русији као објекат за врбовање.
Они који не желе да постану такав објекат, подлежу разним врстама репресије до потпуног
уништења. Врбовали су и мене, али безуспешно. Нисам имао никакву жељу да постанем
марионета. Зато што сам оповргао исказ диктиран од стране ФСБ у вези са делом Тихонова,
ФСБ-у је успело да ме медијски униште 2011. године, да униште моју репутацију и да у медије
баце отворене лажи.
На тај начин, данашње оптужнице су освета за одбијање врбовања и одбијање сведочења у
њиховом детаљно изрежираном процесу Тихонова, а такође и неутрализација нашег успешног
друштвено-политичког рада у оквиру ''Десне Конзервативне Алијансе'', коју смо ми створили у
фебруару 2012. године. Пред пролеће 2013. године 2. служба ФСБ се усредсредила на
уништавање политичких организација свих праваца, које они не могу да контролишу. И још
један важан моменат: Зашто сам им ја потребан? У оквиру нашег друштвено-политичког рада
ми смо сарађивали са многим активним федералним политичарима и чиновницима. Политика
криминализације нашег рада је ударац на те политичаре. Тако сам ја био задржан 8. маја на
дан када је оставку дао вице-премијер владе РФ Владислав Сурков. Знајући истражне методе
ФСБ по обрасцу из 1937. године, лако је претпоставити какве могућности за дискредитацију
политичара које они не контролишу може имати 2. служба ФСБ (наследници 5. управе КГБ
СССР, које се бавило дисидентима и у многоме је криво за распад Совјетског Савеза).
Јасније, са цитатима и чињеницама, ја описујем тај систем у својој књизи, која се спрема за
објављивање у Швајцарској. Посебно вреди зауставити се на оптужбама у вези са тррговином
оружијем. У «либерално-прозападном» делу ФСБ Србију сматрају за некакву Евро-Чеченију
пуну оружија и фактор нестабилности у Европи. Присни односи са Србијом су у њиховим
очима довољан доказ за оптужбу. Никада никакво оружије ја нисам продавао, нити сам га
од кога куповао и оно није никада нађено код мене. Нема чињеница, које би могле да докажу
сличне српске структуре. Гледајући на то, може се донети закључак о неистинитости свих
ових страшних оптужби.
Сада се обраћам колегама новинарима да се суздрже од етикета и да се усредсреде на
чињенице, и да ми помогну да истина изађе на видело и да се сачува моје часно име. Ја
верујем у српско правосуђе и зато преко медија од српских власти тражим објективност. Ја
никако не избегавам да све ово размотрим на суду, такође не верујем правосуђу у Русији због
превеликог утицаја ФСБ на судство. Ја уопште не верујем што ћу преживети до суђења у
Москви. Зато ја молим српске власти да ми обезбеде могућност и право на политички азил у
трећој, које је гарантовано међународним конвенцијама, и овдатле сам ја спреман да
учествујем у разрешавању овог дела. За мене, као човека који не види себе изван политике,
чишћење моје тренутне репутације је најважнији задатак.
Иља Горјачев
24. мај 2013. год.
Извор: http://www.right-world.net/news/3390

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2013, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
TL;DR

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
Braca, molim vas da sirite gde se moze. Nije on kriv, sve je politika ovo. Rujka govori vama, samo poverujte...

Кажимо НЕ депортацији Иље Горјачева!

Slika

Otvorih vijesti pa se sjetih..

Isekao vene: Ruski ekstremista kojeg je Srbija izručila ubio se u pritvoru u Moskvi

Slika

Lider desničarskog pokreta Ruski Obraz, Ilja Gorjačev, prerezao je sebi vene u pritvorskoj ćeliji moskovske pritvorske jedinice “Butirka“, tvrdi njegov advokat.
Mark Fejgin, advokat Gorjačeva, tu vest objavio na svom Tviter nalogu, uz sliku dokumenta na kome su doktori proglasili smrt Gorjačeva.
Incident se dogodio 22. januara, što potvrđuje lekarska potvrda pritvorske ambulante. U toj potvrdi je navedeno da su Gorjačevu obe podlaktice u predelu zgloba isečene, a on je posle toga odmah prebačen u drugu ćeliju.

Po rečima Fejgina, optužba protiv Gorjačeva će pasti, zato što ne postoje dokazi o njegovoj krivici. Prošle nedelje Gorjačev je premešten u pritvor “Butirka“ i bio je smešten u ćeliju broj 116. Fejgin je takođe dodao da se Gorjačev odlučio na takav čin zbog pretnji i pritisaka zatvorenika sa Severnog Kavkaza, sa kojima je on bio smešten u ćeliju, a posle ovog incidenta je prebačen u ćeliju u kojoj održavaju kaznu lica “slovenske spoljašnjosti“ (termin iz ruskog krivičnog prava).

Fejgin je takođe rekao da namerava da pokrene krivični postupak zbog uticanja na Gorjačeva za vreme istrage.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/438051/Is ... u-u-Moskvi

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Promijenili naslov...izgleda da je ipak prezivio, 'bem ga smotanog.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]