banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2013, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Bila je i ispod tog mosta sto ziri spominje godinama skoljka neke zastave:)prije nekih mjesec dana sam se spustala camcem,tj preplivala dobar dio te rute i iznenadjujuce nema olupina,a rece mi momak ronilac da pred svaku sezonu izvuku po koji krs iz vode,sta znam,meni je taj dio vrbasa van grada i dalje najblji za kupanje,juce bila na akvani,nije bila guzva,pa ni voda nije bila kriticna mada vrbas je zakon

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Како ми имамо чисту и нетакнуту природу и незагађене воде, које нико на свијету нема :roll:
Citiraj:
MRKONJIĆ GRAD - Voda u Malom i Velikom jezeru Balkana kod Mrkonjić Grada neispravna je za kupanje, utvrđeno je analizom u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Table sa upozorenjem kupačima preko noći su nestale.

Inspektori su postavili table sa upozorenjem da voda nije ispravna za kupanje, ali su ih nesavjesni pojedinci uklonili.

Većina kupača zanemarila je ovo upozorenje i svakodnevno spas od vrućina traži na jezerima na Balkani.

Uzorci vode uzeti su u dva navrata, iz Malog i Velikog jezera na Balkani.

Analizom je utvrđeno da fizičko-hemijski parametri odstupaju od referentnih vrijednosti, ali ne i mikrobiloški.

Šta je uzrok zagađenja nadležni za sada nisu utvrdili; neophodno je, kažu, višegodišnje praćenje i upoređivanje parametara.

Međutim, sumnjaju da zagađenje stiže iz dva potoka koji se ulijevaju u jezera.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nedavno je malo jezero praznjeno, dno ocisceno i dodatno izbetonirano gdje je trebalo, okolne plazice doradjene, dodate lezaljke, sredjen restorancic i basta mu. I poslije toga dodje neko i stavi tablu da voda nije ispravna. Bas me cudi sto su ih poskidali :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]