banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2012, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/11 ... onzum.html

"Mnogi će sada reći 'kakve koristi od bojkota Konzuma na jedan dan, a uostalom i više od pola ključne industrije je u njegovim rukama...', upravo zato neka ovaj jednodnevni simbolični bojkot postane navika onih građana Hrvatske koji ne znaju da kupovinom u njegovim trgovinama uništavaju malog, običnog Hrvata. Todorić je najveći neplatiša u državi, uništio je mnoge male privatnike, obrtnike i seljake svojim neplaćanjem i smišljenom "nestašicom" mesa, pa on kao "osloboditelj" uskače i uvozi pokvareno meso iz drugih država koje ne zadovoljava zdravstvene uvjete, no kupio je kao što smo rekli uz medije i političare, i državni inspektorat i mnoge druge potkupljive gramzivce", pišu organizatori akcije, prenosi Index."

Pokusaj disciplinovanja tajkuna u Hr?
Za nadati se je da ce im akcija barem polovicno uspjeti, jer smatram da je ljudima samo jos to ostalo da pokusaju. Kupovna moc je cudo, i razni su vidovi moguce borbe, ali mislim da najbolje pali kad se "udari" po novcaniku, kako male, tako i velike

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2012, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
zanimljivo...samo za sad je mali broj koji se odazvao mada istina je da veliki trgovinski lanci unitavaju manje trgovine i to je jedan od uzroka pada zaposlenja kod nas...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2012, 18:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nije stvar što oni uništavaju male trgovine. Problem je što ti lanci uništavaju sopstvene dobavljače. Ne plaćaju na vrijeme i dobavljači mogu samo do određenog momenta da im isporučuju robu. Onda ili propadaju ili se povlače uz ogromne gubitke. Prije par godina sam vidio cirkularno pismo poslato iz Delte dobavljačima u kojem im se savjetuje da ni ne pokušavaju da naplatu ostvare preko suda jer u tom slučaju svoje pare neće vidjeti nikada.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2012, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedan od razloga je i recesija pa su dobavljaci cesto primorani na kompenzaciju umjesto novca

naravno sad i kakvi su zakoni i koliko efikasni koji bi trebali stititi dobavljace i manje trgovine nebi ulazio jer nisam upucen

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2012, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kada proizvodi u prodavnicama budu iste cijene kao u velikim lancima, ja cu prvi odjebati Miskovica i slicne tajkune.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2012, 21:30 
To nece nikada biti jer veliki diskonti imaju rabat...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2012, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li je veca cijena jedini razlog zasto ne kupovati u manjim prodavnicama ?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 07:48 
Manji izbor robe?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 08:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Manje i trosis :wink: ides po hljeb i mlijeko to i kupis u veliki market odes po hljeb i mlijeko a kuci doneses tri pune kese namirnica koje ti kad stavis prst na celeo pola nije ni trebalo al uvijek bude tako

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 08:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
_зока je napisao:
Nije stvar što oni uništavaju male trgovine. Problem je što ti lanci uništavaju sopstvene dobavljače. Ne plaćaju na vrijeme i dobavljači mogu samo do određenog momenta da im isporučuju robu.

bas tako, problem je sto unistavaju dobavljace i jos im prijete
uostalom ne znam ni zasto jos postoje male trgovine - nastale u ratu, trebale su nestati kad je isti i zavrsio

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 09:21 
Vuk_samotnjak je napisao:
Manje i trosis :wink: ides po hljeb i mlijeko to i kupis u veliki market odes po hljeb i mlijeko a kuci doneses tri pune kese namirnica koje ti kad stavis prst na celeo pola nije ni trebalo al uvijek bude tako

A to je vec stvar svijesti covjeka...

Ja ne kupujem nista sto mi ne treba (bar sto se tice hrane), tj. nema ono daj uzmem jos eurokrem ili cokoladicu ili sok, to je rijetkost, mada sve to se moze uzeti i u manjim prodavnicama.

Bila je i ta prica na forumu, kako ti mega marketi uticu na psihu i tjeraju covjeka da kupi jos nesto, cini mi se da je Vader to postavljao.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 12:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2012, 22:32
Da li zna neko tacan datum otvaranja konzuma?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
20.12.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]