banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ja bih volio da se vrati monarhija,jer bih tako postojale sanse da budem proglasen za viteza :)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Aлкибијад јес'ти недоношче или се само волиш хвалити?

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
@ Dukicas

Ne bih se nesto prepirao,jer razlika u nasim misljenjima je zbog toga sto ti sav akcenat bacas u zadnjih 20 godina,a ja nekako gledam kompletan istorijski kontekst,tako da nisam bas potpuno ubjedjen da Velika Britanija ima bas toliko lose namjere prema nama,kao nasi stalni i iskonski neprijatelji Njemacka,Austrija i Vatikan. A vjeruj mi na rijec da sam procitao dosta istorijskih knjiga i svjedocanstava.

Ponavljam,onaj ko gleda samo zadnjih 20 godina,uvijek ce biti saglasan s tobom,ali pocetak svijeta nije bio 1990 godine kad su nas Mira i Slobo zavadili sa nasim vjekovnim saveznicima,cak i Francuskom.
Bilo je i nekih ruznih stvari s njihove strane poput bombardovanja Beograda 1994 i nekih izjava kako je "svaki Srbin mali Rus",ali je ipak nisam siguran u njihove lose namjere kao sto sam siguran za tri zemlje koje sam pobrojao i koje to neprijateljstvo iskazuju kroz citavu noviju istoriju,i to neumorno.

PS Tvoja izjava da su radikali monarhisti je smijesna,da ne budem bas grub.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Pogledajte tu gore emisiju, naročito vi koji stalno govorite kako su nas Rusi mnogo puta zajebali, pa nije ni čudo, ja da sam na njihovom mestu ne bih hteo ni čuti za nas. Koliki smo mi šupci ispadali prema njima bezbroj puta, naročito pod Obrenovićima, kad nam je koliko toliko lepo mi onda šurujemo sa Nemcima, Britancima, Francima i sl. A kad zagusti onda kukuuu leleee pomagaj majčice, sestice, bratska Rusijce. Milion puta su nas iščupali iz govana u kojima smo bili do guše, a nekoliko puta nisu jer nisu mogli, bili su slabi, a samo JEDNOM ssu odigrali direktno protiv naših interesa jer su hteli da imaju uticaj na Balkanu, a mi smo se tad ljubili sa englezima i Nemcima i oni su tad radili na stvaranju velike Bugarske, e samo tad, taj jedini put su nam velike zapadne sile pomogle i na račun Bugarske i protiv interesa Rusije (a ne što nas vole) nisu dozvolili pravljenje velike Bugarske već veliki deo južnih delova dali nama (današnji jug Srbije, KiM, Makedoniju, mislim čak i delove današnje albanije, CG i Bugarske).
ogledajte tu emisiju pa izvažite koliko nam je puta ko pomogao, a koliko puta ko naštetio.

A dobro šlageru, neću se ni ja s tobom raspravljati, ali rekao sam ti da nisu monarhisti u praksi jer mi nemamo nikoga na vidiku ko bi mogao biti monarh, a inače u teoriji jesu. Pa zamislite u teoriji da je Šešelj postao predsednik i da su nam ratovi bili pobedonosni ili sad uskoro da postane predsednik i da uz pomoć Rusije povrati sve što smo izgubili u poslednjih 20 godina (mislim na teritoriju, životi su nepovratni), pa to bi bilo opštenarodno oduševljenje i mislite li da Radikali ne bi to iskoritili da ga proglase za kralja ili bar doživotnog predsednika što je isto kao i kralj možda i bolje.

Poslednji put menjao dukicas dana 30 Dec 2011, 23:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Schlager je napisao:
@ Dukicas

Ne bih se nesto prepirao,jer razlika u nasim misljenjima je zbog toga sto ti sav akcenat bacas u zadnjih 20 godina,a ja nekako gledam kompletan istorijski kontekst,tako da nisam bas potpuno ubjedjen da Velika Britanija ima bas toliko lose namjere prema nama,kao nasi stalni i iskonski neprijatelji Njemacka,Austrija i Vatikan.

Ponavljam,onaj ko gleda samo zadnjih 20 godina,uvijek ce biti saglasan s tobom,ali pocetak svijeta nije bio 1990 godine kad su nas Mira i Slobo zavadili sa nasim vjekovnim saveznicima.
Bilo je i nekih ruznih stvari s njihove strane poput bombardovanja Beograda 1994 i nekih izjava kako je "svaki Srbin mali Rus",ali je ipak nisam siguran u njihove lose namjere kao sto sam siguran za tri zemlje koje sam pobrojao.

Знам да има пуно бољих познавалаца историје од мене,али пар ствари Шлагеру мислим да си олако генерализовао.

Слажем се да су сви медији сад под утицајем ДС.

Ја такође историју посматрам кроз 2011 година,не кроз задњих 5,10,20,50. ;)
Citiraj:
nisam bas potpuno ubjedjen da Velika Britanija ima bas toliko lose namjere

што је најгоре овај дио реченице је доста релевантан,тачан! Али, ако с друге стране погледамо због чега мислим да је тачан,поражавајуће је и ВБ нам је после Њемаца највећи непријатељ. Наравно да нас Велшани и Шкоти не мрзе,напротив,али ту су већински народ Енглези (англосаксонци) и први ослонац нашег трећег највећег непријатеља - САД! Своју љубав према нама показивали су кроз историју,а нажалост и тада као и сада гледали су сопствене интересе, није их било у 1СР много више него нас,данас их је 7 пута више. Колики су нам пријатељи били то су показали када су черчиловци једва дочекали да се у 11 дана Њемци иживљавају над нама,док се они припремају за херојске подухвате одбране Лондона,практички нећу рећ да су уживали у одмору. А данас, данас су они једина евро нација која се борила против фашиста!
Citiraj:
kao nasi stalni i iskonski neprijatelji Njemacka,Austrija i Vatikan.

Ово је потпуно тачно. Само се бојим да је кључ свега ватикан. Једноставно као што је Ватикану сметало јеврејство 39-те,тако им је после 65-те почело сметат православље. Данас смо сви свједоци да манипулативним средствима се жели створити слика о томе како је једина грешка Њемаца била та што нису раније срушили Берлински зид! Италија би се такође могла придодати овоме, при том не мислим на народ,већ на руководство,што је и логично,Ватикан је саставни дио Италије....
Citiraj:
kad su nas Mira i Slobo zavadili sa nasim vjekovnim saveznicima.

Нису нас Мира и Слобо завадили,ако ћемо реално,нас је Јосип завадио,исти онај који је антифашистичку борбу водио зарад 2 народа а сву његову жртву сносио је један,који данас спада у ред "фашистичких" како то воле често рећи исте оне комшије које су побиле 600 000 у Јасеновцу. А САД и ВБ нам нису биле савезници,већ смо ми боље је тако рећи, не ради личне сатисфакције, били њихова жртвена јагњад зарад остваривања њихових виших интереса,то се показало стварањем Албаније коју је промовисала САД,наш савезник прије Слобе.....

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vuce,vidim odlicno poznajes istoriju,i vidim da se slazemo skoro u svemu (osim tvoje netrpeljivosti prema Muslimanima),i zato me cudi sto zamjeras Velikoj Britaniji sto nam nije pomogla 6.aprila 1941.

Nadam se da se slazes sa mnom da su se oni tada jedini,potpuno sami, borili protiv fasizma! I ne samo tada,vec i prethodne 2 godine,otkad su objavili rat Hitleru 1939 nakon napada na Poljsku.Francuska pala 1940 sapatom (Svabe ladno zaobisle Mazino liniju),a time sjebali i Britance koji su pretrpjeli ogromne gubitke u Dunquerqu...USA nije jos padalo na pamet da ulazi u rat do Perl Harboura,a Staljin jos uvijek imao sporazum sa Hitlerom o nenapadanju i sa njim bratski podjelio Poljsku.

I kako sad mozes ocekivati od tako razvucene Velike Britanije (borila se cak i u Singapouru tada) da nam pomogne?

A o Josipu Brozu i srpskom (i dan danas) sludjenoscu njime,je suvisan svaki komentar.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 09:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Због чега би Британија помогла Југославији 1941. када је та иста Британија гурнула Југославију у рат плативши организацију 27.мартовских демонстрација и војни пуч којим је збачено намјесништво и власт предата у руке малољетног краља Петра II?

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
Због чега би Британија помогла Југославији 1941. када је та иста Британија гурнула Југославију у рат плативши организацију 27.мартовских демонстрација и војни пуч којим је збачено намјесништво и власт предата у руке малољетног краља Петра II?

Управо тако, а баш им згодно било да се Швабе забеве и нечим/неким другим умјесто само њима...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 10:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Па и Руси су охрабривали државни удар,само преко комунистичке партије....У таквим ситуацијама не гледа се "братство" него сопствени интерес.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 11:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

istina,postoje istorijska svjedocanstva i izjave britanskog ambasadora kako su oni platili 27.mart 100 000 funti,ali ne bih ja to bas toliko pojednostavio,jer je citav beograd,plebiscitarno tog dana bio na ulicama....da je kojim slucajem dvor bio u zagrebu ili mariboru,onda bi vidio da se ne moze podici ustanak protiv fasizma ni za 100 miliona funti,jer cvijece je vec bilo spremno.

naravno da nam taj 27.mart nije donio nista dobro,ali ipak ne bih tu slobodarsku crtu jednog naroda poistovjetio samo sa tih 100 000 funti,koje su vjerovatno i zaista postojale.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 12:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2009, 09:08
MuskoBre je napisao:
Ahmo91 je napisao:
Ma nisam iz Laktasa, to sam stavio jer su mi Laktasi, jako drago mjesto, a poredpostavljate i zbog cega. Ja samo govorim ono sto ucim u skoli, i sto procitam u pojedinim knjigama historije, naravno da vi to ne morate prihvatiti zdravo za gotovo, ali ne vidim nista lose u tome da podijelim to sa vama, pa da malo o tome prodiskutujemo ;)

Dakle, tebi je sasvim normalno i prirodno da ti, koji jos uvijek ides u skolu, dolazis drzati raznorazna forumska predavanja nama koji smo poodavno zavrsili sa raznoraznim skolama? Tebi je to skroz normalno?

Btw, sta je "HISTORIJA"? Jel to nesto od histerije?

Btw, historija je isto sto i istorija. Kao na egleskom jeziku, history-historija, histeria-histerija. Ne znam sto se u jednom slucaju gubi h , a u drugom ne. Vjerujem da bi tebi bolje lezalo isterija.
Ali, svejedno je. ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 12:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Doktor zlo ponovo jase :D

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 12:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
istina,postoje istorijska svjedocanstva i izjave britanskog ambasadora kako su oni platili 27.mart 100 000 funti,ali ne bih ja to bas toliko pojednostavio,jer je citav beograd,plebiscitarno tog dana bio na ulicama....da je kojim slucajem dvor bio u zagrebu ili mariboru,onda bi vidio da se ne moze podici ustanak protiv fasizma ni za 100 miliona funti,jer cvijece je vec bilo spremno.

naravno da nam taj 27.mart nije donio nista dobro,ali ipak ne bih tu slobodarsku crtu jednog naroda poistovjetio samo sa tih 100 000 funti,koje su vjerovatno i zaista postojale.

Скоро је објављено писмо бригадног генерала Војног Ваздухопловства Боривоја Мирковића,човјека који је организовао пуч и био на његовом челу које је он након рата послао своме пријатељу Драгиши Цветковићу (који је био предсједник владе која је у пучу збачена) у коме му признаје да је организовао државни удар и наводи разлоге због којих је то урадио. Њега су водили разлози које је он сматрао патриотским,а у писму признаје да су пуч извршили уз потицај и финанцијску припрему енглеске владе и МИ6.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 12:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Znam sve,ali ipak stojim iza toga sto sam napisao i sto si citirao.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Прочитајмо сад сви заједно наслов ове теме.

И сад ви мени реците, какве везе све ово на посљедњих неколико страница (Муслимани, Британци, Нијемци, напад на Пољску, монархизам, наши архи непријатељи) има везе са вијешћу да је БТ болестан?

Имате пдф Историју, толико тема о свему овоме написаном. Ко мисли да има шта рећи о историји, нека пише тамо.

Од сад бришем постове који немају везе са првим постом на овој теми!

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Tako je,sve očekujem da neko objavi da je Tadić ozdravio ili da je pri kraju života a ono zadnji post priča o 27 martu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 23:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
shoole je napisao:
Прочитајмо сад сви заједно наслов ове теме.

И сад ви мени реците, какве везе све ово на посљедњих неколико страница (Муслимани, Британци, Нијемци, напад на Пољску, монархизам, наши архи непријатељи) има везе са вијешћу да је БТ болестан?

Имате пдф Историју, толико тема о свему овоме написаном. Ко мисли да има шта рећи о историји, нека пише тамо.

Од сад бришем постове који немају везе са првим постом на овој теми!

E pravo si me slatko najmejao. :lol: Jebi ga, tako ispadne skoro sa svakom temom koja ima veze sa politikom i na forumima, ali čak i na televizijama. Eno u sredu bila emisija o toleranciji i suživotu u BiH i kako dalje u budućnost, a sagovornici se kroz priču vraćali u rikverc kroz istoriju i prevrnuli skoro sve ovo gore što si ti nabrojao, čak otišli i do osmanskog carstva i pred-osmanskog doba na ovim prostorima :P

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2012, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
http://getosrbija.wordpress.com/2012/04/17/barak-obama-umire-od-aids-a-100-hiv-pozitivan-smrao-je-na-49-kilograma/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]