Schlager je napisao:
@ Dukicas
Ne bih se nesto prepirao,jer razlika u nasim misljenjima je zbog toga sto ti sav akcenat bacas u zadnjih 20 godina,a ja nekako gledam kompletan istorijski kontekst,tako da nisam bas potpuno ubjedjen da Velika Britanija ima bas toliko lose namjere prema nama,kao nasi stalni i iskonski neprijatelji Njemacka,Austrija i Vatikan.
Ponavljam,onaj ko gleda samo zadnjih 20 godina,uvijek ce biti saglasan s tobom,ali pocetak svijeta nije bio 1990 godine kad su nas Mira i Slobo zavadili sa nasim vjekovnim saveznicima.
Bilo je i nekih ruznih stvari s njihove strane poput bombardovanja Beograda 1994 i nekih izjava kako je "svaki Srbin mali Rus",ali je ipak nisam siguran u njihove lose namjere kao sto sam siguran za tri zemlje koje sam pobrojao.
Знам да има пуно бољих познавалаца историје од мене,али пар ствари Шлагеру мислим да си олако генерализовао.
Слажем се да су сви медији сад под утицајем ДС.
Ја такође историју посматрам кроз 2011 година,не кроз задњих 5,10,20,50.

Citiraj:
nisam bas potpuno ubjedjen da Velika Britanija ima bas toliko lose namjere
што је најгоре овај дио реченице је доста релевантан,тачан! Али, ако с друге стране погледамо због чега мислим да је тачан,поражавајуће је и ВБ нам је после Њемаца највећи непријатељ. Наравно да нас Велшани и Шкоти не мрзе,напротив,али ту су већински народ Енглези (англосаксонци) и први ослонац нашег трећег највећег непријатеља - САД! Своју љубав према нама показивали су кроз историју,а нажалост и тада као и сада гледали су сопствене интересе, није их било у 1СР много више него нас,данас их је 7 пута више. Колики су нам пријатељи били то су показали када су черчиловци једва дочекали да се у 11 дана Њемци иживљавају над нама,док се они припремају за херојске подухвате одбране Лондона,практички нећу рећ да су уживали у одмору. А данас, данас су они једина евро нација која се борила против фашиста!
Citiraj:
kao nasi stalni i iskonski neprijatelji Njemacka,Austrija i Vatikan.
Ово је потпуно тачно. Само се бојим да је кључ свега ватикан. Једноставно као што је Ватикану сметало јеврејство 39-те,тако им је после 65-те почело сметат православље. Данас смо сви свједоци да манипулативним средствима се жели створити слика о томе како је једина грешка Њемаца била та што нису раније срушили Берлински зид! Италија би се такође могла придодати овоме, при том не мислим на народ,већ на руководство,што је и логично,Ватикан је саставни дио Италије....
Citiraj:
kad su nas Mira i Slobo zavadili sa nasim vjekovnim saveznicima.
Нису нас Мира и Слобо завадили,ако ћемо реално,нас је Јосип завадио,исти онај који је антифашистичку борбу водио зарад 2 народа а сву његову жртву сносио је један,који данас спада у ред "фашистичких" како то воле често рећи исте оне комшије које су побиле 600 000 у Јасеновцу. А САД и ВБ нам нису биле савезници,већ смо ми боље је тако рећи, не ради личне сатисфакције, били њихова жртвена јагњад зарад остваривања њихових виших интереса,то се показало стварањем Албаније коју је промовисала САД,наш савезник прије Слобе.....