banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Talha je napisao:
Znači nemojte se iščuđavati što većina muslimana ne voli Djeda Mraza kako ga vi volite!!

Jesi li siguran u ovo sto napisa???
Mislim da vecina muslimana Bosnjaka slavi NG i slavi je na onaj nacin kako je slave i na zapadu (a isto se moze reci i za pravoslavne jer to isto nije njihov praznik).

A sto se tice ove ideje pa nije to prvi put.
Prvo proseravanje fasiste Alije Izetbegovica je bilo tamo negdje 1996-1997 godine kad su zabranjeni Walt Disney crtani na tadasnjoj RTVBiH. E kad se sjetim kako su tada picili iranski crtani.
I kako se zavrsilo? Pa bunili se isti ti veliki muslimani da hoce da gledaju te crtane i tako i ostade.
Tako je i sa djedom mrazom i Novom godinom.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
lollipop je napisao:
talha, ne bih se iscudjavala kad bi se zakleo pred bogom, alahom svojim da nikad u zivotu nisi okitio jelku, bio kod deda mraza i slavio novu godinu.. u svim ostalim slucajevima imam pravo da se cudim

Kunem ti se Svemogućim i Svevišnjim Bogom da u moju kuću jelka nije nikad ušla i da neće NIKAD ući.
Isto tako ti se kunem Svemogućim i Svevišnjim Bogom da mi ne smeta što je ti unosiš i kitiš jer je to dio tvoje tradicije i običaja.
To je tvoje pravo i ja to poštujem.

S druge strane, zašto se pravite englezi i poturate kako se u Sarajevu zabranjuje Djeda Mraz!??
Niko ne zabranjuje nešto svima već se radi samo o pojašnjenju da taj slatki fiktivni čikica nije dio islamske tradicije.Takvo mišljenje je upućeno isključivo muslimanima a ne VAMA koji to niste.
Vas to ne treba tangirati!!Jedino....ako namjeravate da naturate drugima vašu tradiciju i običaje.?

Hajde ljudi kitite jelke i slavite novu 2011 godinu.NIKO VAM TO NE MOŽE ZABRANITI!!
Samo molim vas, psutite mene sutra navečer na miru jer cu da gledam filmove :)

U svakom slučaju:

SRETNA VAM NOVA 2011 GODINA :)

Vaš Talha :)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Treba njima uvesti da se mene pita Talibane da im ukinu radio, TV, novine, alkohol, duvan, ka(h)vu, odjeću....stroga šerijatska prava da im nametnu. Možda bi im divno bilo u srednjem vijeku dok uz svijeću čitaju Kuran ( ako im zabrane pismenost na maternjem ) na arapskom. Bujrum!

U svakom slučaju SRETNA NOVA GODINA SVIMA NA FORUMU!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Treba njima uvesti da se mene pita Talibane da im ukinu radio, TV, novine, alkohol, duvan, ka(h)vu, odjeću....stroga šerijatska prava da im nametnu. Možda bi im divno bilo u srednjem vijeku dok uz svijeću čitaju Kuran ( ako im zabrane pismenost na maternjem ) na arapskom. Bujrum!

U svakom slučaju SRETNA NOVA GODINA SVIMA BEZ IZUZETKA!

Ti da se pitaš i takvi kao ti mi bi bili pobijeni!!
Zato su haške ćelije pune takvih kao ti!
Zato sad živi u državi protiv koje si se borio i nosi stigmu državnog neprijatelja!
Na dugoročno gledano, ne treba ti gora kazna! :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:55 
niko i nije rekao da je deda mraz dio islamske tradicije, ved da 90 % muslimana slavi novu godinu i kiti jelku a sad kao pljuje po deda mrazu. ukoliko si ti odgojen da ne priznajes novu godinu i nikad nisi kitio jelku, isao deda mrazu i slicno, i ako je to u duhu tvog islamskog odgoja onda je to u redu, ali stvarno mi je i vise nego kretenski odjednom pozivati muslimane na bojkot deda mraza a vecina ih decenijama slave novu godinu, odbrojavaju sekunde do ponoci 31.decembra, otvaraju sampanjac a djecu vode po firmama po paketice... ajd molim te.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Djed mraz sije strah i trepet ulicama naše zemlje :D

Slika

Daj ne okrećite na politiku, bem ti đeda više! :angry1:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Talha je napisao:
lollipop je napisao:
talha, ne bih se iscudjavala kad bi se zakleo pred bogom, alahom svojim da nikad u zivotu nisi okitio jelku, bio kod deda mraza i slavio novu godinu.. u svim ostalim slucajevima imam pravo da se cudim

Kunem ti se Svemogućim i Svevišnjim Bogom da u moju kuću jelka nije nikad ušla i da neće NIKAD ući.
Isto tako ti se kunem Svemogućim i Svevišnjim Bogom da mi ne smeta što je ti unosiš i kitiš jer je to dio tvoje tradicije i običaja.
To je tvoje pravo i ja to poštujem.

S druge strane, zašto se pravite englezi i poturate kako se u Sarajevu zabranjuje Djeda Mraz!??
Niko ne zabranjuje nešto svima već se radi samo o pojašnjenju da taj slatki fiktivni čikica nije dio islamske tradicije.Takvo mišljenje je upućeno isključivo muslimanima a ne VAMA koji to niste.
Vas to ne treba tangirati!!Jedino....ako namjeravate da naturate drugima vašu tradiciju i običaje.?

Hajde ljudi kitite jelke i slavite novu 2011 godinu.NIKO VAM TO NE MOŽE ZABRANITI!!
Samo molim vas, psutite mene sutra navečer na miru jer cu da gledam filmove :)
U svakom slučaju:

Vaš Talha :)

Koji ce mahom biti iz Holivuda... :lol: :lol: :lol:

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 14:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Ti da se pitaš i takvi kao ti mi bi bili pobijeni!!

Aj ne seri života ti kako samo sukačiš kad sam ja gdje napisao da treba pobiti muslimane i ostale? Imam ja drugara muslimana izlaze sa mnom, druže se i provode ko i svi ostali normalni ljudi niko ih ne gleda poprijeko, nisam nikad šovinista bio. Samo bi volio da odeš u jednu šerijatsku zemlju tvdog kova, vratio bi se majci ovde u BiH sve ljubeći i zemlju i narod koji sretneš usput. Budi sretan što je tako kako je. A kako god okreneš život u BIH ti dođe ko kažnjenička kolonija većini nam je divno svi imaju slobode vjerske i kulturne, al zato nemamo hljeba jesti i dupe čim pokriti...
PS: Dosta prepucavanja provedi lijepo se za novu godinu...po svojoj volji. Politika je kurva.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 14:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
[quote="Talha]

Vaš Talha :)[/quote]

Koji ce mahom biti iz Holivuda... :lol: :lol: :lol:[/quote][/quote][/quote]

nemoguce?! Talha reci da ti kao 100% musliman ne gledas filmove iz holivuda..mislim Amerika,zapad ovo ono?
Nemoj nam rusiti snove o jednom cistom muslimanu, koji drzi do arapske tradicije ( a preziva se mozda Kovacevic, Tepic ili ko ovaj iz clanka, Ljevakovic?? ) :wink:

ako neko zna sta je dupli moral onda vi..sjecam se radnih kolega mog starog, kaze ako su tu dvojica muslimana nijedan ne jede svinjetinu, a ako je jedan od njih sam medju nemuslimanima, onda udaraju po svinjetini samo tako..
o alkoholu da ne pricamo..i slavljenju NG, paketica itd..
A sada sve neki opasni islamisti po "multietnićkom" Sarajevu,kojima i Djed Mraz smeta :roll:

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 30 Dec 2010, 14:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 14:55 
imam i ja pitanje za talhu naravno...
jesi li ozenjen?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 14:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
[quote="Talha]

Vaš Talha :)[/quote]

Koji ce mahom biti iz Holivuda... :lol: :lol: :lol:[/quote][/quote][/quote]

nemoguce?! Talha reci da ti kao 100% musliman ne gledas filmove iz holivuda..mislim Amerika,zapad ovo ono?
Nemoj nam rusiti snove o jednom cistom muslimanu, koji drzi do arapske tradicije a preziva se mozda Kovacevic, Tepic ili ko ovaj iz clanka, Ljevakovic?? :wink:

ako neko zna sta je dupli moral onda vi..sjecam se radnih kolega mog starog, kaze ako su tu dvojica muslimana nijedan ne jede svinjetinu, a ako je jedan od njih sam medju nemuslimanima, onda udaraju po svinjetini i suvom vratu samo tako..
o alkoholu da ne pricamo..i slavljenju NG, paketica itd..
A sada sve neki opasni islamisti po "multietnićkom" Sarajevu,kojima i Djed Mraz smeta :roll:[/quote][/quote][/quote]

Jaoooo :D :D

Čuj arapske tradicije!!??
Držim do arapske tradicije onoliko koliko ti držiš do vizantijske, grčke, ruske i bugarske!
A ti ako ti je lakše živi u uvjerenju kako mi muslimani žderemo svinjetinu i gušimo se pijući alkohol! :)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 15:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
imam i ja pitanje za talhu naravno...
jesi li ozenjen?

Kako možeš to da pitaš nekog ko drži do "arapske tradicije"?

Naravno, imam 4 žene i dvanaestero djece :D

Daj ljudi popustite malo, koji vam je ....?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 15:06 
ja ne pitam imas li 18 zena, nego jesi li ozenjen? moje iduce pitanje usmjereno je samo na tu jednu zenu? ali nebitno, da ne kvarimo temu, mislim da pretjerujes u toj prici da nam se pokazes kao pravi izvorni musliman, jer ne zalazeci u ekstremne sitnice, ne vjerujem da postujes ni sve osnovne postulate, ali doslovce.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 15:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
breskvica je napisao:
Jesu li sva djeca Sarajeva i okoline muslimanska, pa cak i ako se izjasnjavaju kao Bosanci ili Bosnjaci znaci li automatski da moraju zivjeti prema islamu??

Ljudi kod nas poistovjecuju vjeroispovjest i nacionalnost. Tek sad ljudi u SA polako shvataju da ako su muslimani nisu automatski podrijedjeni zivotu prema islamu. Musliman moze biti budista, ateista, pravoslavac, gnostik, ...

Poslednji put menjao golden_brown dana 30 Dec 2010, 15:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Meni samo nije jasno kako nekom može smetati to što pojedini ljudi ne žele da im neko nameće ono što ne žele, u ovom slučaju jebenog djeda mraza.
Ljudi jednostavno ne žele to i tačka, uostalom i ne treba im to sranje, djecu se može obradovati i uveseliti na 365 načina 365 dana u godini, može i treba.
Šta imaju od toga što će ih neki klošar sa alkoholnim zadahom držati 30 sec. u krilu i dati im jeftini paket koji su ionako roditelji platili :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]