banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Mar 2007, 16:40
Citiraj:
Iako predstavništvo Microsofta za BiH još uvijek nije zvanično objavilo održavanje prve Microsoftove konferencije u BiH koja bi donekle bila pandan sličnim konferencijama iz susjedstva poput WinDaysa u Hrvatskoj ili Sinergije u Srbiji, već sada možemo potvrditi da će se takva konferencija održati naredne godine, 24. i 25. marta, u Banja Luci. Sudeći po trendovima na ostalim Microsoft konferencijama, može se očekivati fokus na cloud platformu i popratne tehnologije, ali i dosta prostora za "core" proizvode kao što su Office 2010, SharePoint 2010, Exchange 2010, Windows Server 2008 R2, Visual Studio 2010 i slično, s obzirom da naše tržište u značajnoj mjeri još uvijek ne koristi navedene proizvode. Osim toga, konferencija koja je trenutni poznata po kodnom i ne baš maštovitom imenu, Microsoft NetWork, donijeće i predavanja na teme koje se tiču poslovanja, upravljanja projektima, primjerima iz prakse i slično. Microsoft BiH je ovim povodom pozvao sve IT profesionalce da se obrate ukoliko su zainteresovani za održavanje predavanja na ovoj konferenciji, a već do 1. januara je potrebno poslati e-mail u kojem bi se iskazalo zanimanje.

Više informacija o načinu prijave predavanja te tematici ove konferencije možete pronaći na portalu Microsoft zajednice korisnika u Bosni i Hercegovini.

http://www.e-novine.rs.ba/region/bosna- ... ovina.html

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pa sto na novosti ziv bio :)
ajde bilo bi fino da bude nesto i kod nas,prije 20ak dana su imali "edukaciju" u sa,mada nista spektakularno tako da ni od ovog 'eventa' ne ocekujem previse...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Hoce ovo biti neka ekskluziva, ili se mogu i obicni smrtnici prijaviti :D I hoce biti ogranicen broj ljudi ili kako vec to ide...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
obicno firme,partneri dobiju pozivnice...ne znam kako ce sad biti...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 11:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Archangel je napisao:
Hoce ovo biti neka ekskluziva, ili se mogu i obicni smrtnici prijaviti :D I hoce biti ogranicen broj ljudi ili kako vec to ide...

Ako će biti pandan Sinergiji i WinDays-ima, onda će se moći prijaviti ko hoće, naravno uz uplatu kotizacije koja nije mala... Broj učesnika mogao bi biti ograničen konferencijskim kapacitetima u BL koji za ovakve prilike teško da postoje (najmanje više stotina učesnika, minimalno 5-6 paralelnih predavanja...).
Multipleks Palas je sa 2 sale je solidno poslužio proljetos za jedan mnogo manji (besplatni) MS launch event, ali ako misle praviti pandan Sinergiji i Windays ovo mora biti barem nekoliko puta veći skup...
Naravno, pitanje je može li se u današnje vrijeme u BiH skupiti par stotina IT profesionalaca koji su u mogućnosti platiti učešće...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Gneralno sam za, ali praviti ovo u državi koja je raj za pirate je smješno.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 19:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Gneralno sam za, ali praviti ovo u državi koja je raj za pirate je smješno.

Bile su i Hrvatska i Srbija raj za pirate prije desetak godina (i sada su, možda u manjem obimu nego BiH), pa je opet Microsoft našao računicu da to tada organizuje i da od Sinergije i WinDaysa tokom godina napravi respektabilne konferencije na koje svake godine dođe po 2.000-3.000 IT profesionalaca...
Prema tome, oni imaju svoju računicu i najblje znaju da li treba ovakvu konferenciju ustanoviti i u BiH... Ne zaboravi da se učešće na ovakvim konferencijama dobro plaća, a sporedni efekti promovisanja novih MS tehnologija i pojačavanja prisustva Microsofta u nekoj regiji ili državi su možda i mnogo bitniji od finansijskih rezultata same konferencije...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Metheny je napisao:
Naravno, pitanje je može li se u današnje vrijeme u BiH skupiti par stotina IT profesionalaca koji su u mogućnosti platiti učešće...
Mислим да је боље питање да ли ми (Бања Лука прије свега) имамо критичну масу професионалаца која изражава заинтересованост за присуство једном оваковом догађају?! С обзиром да ми је познато стање на терену, рекао бих НЕ, нажалост.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ne bih rekao da je BL slučajno izabrana. Iduće godine, krajem Jula i početkom Avgusta je DebConf11 koji se održava u BL.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako ove naše majmune iz lokalne i državne administracije prevedu žedne preko vode pa im uvale svoje falične operativne sisteme pored besplatnog linuxa i zavrnu milion dva KM imaće proteste.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
хахаха, а ко ће протестоват? :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svi kompjuterski obrazovani likovi ovoga društva, a ja prvi među njima.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 21:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ako ove naše majmune iz lokalne i državne administracije prevedu žedne preko vode pa im uvale svoje falične operativne sisteme pored besplatnog linuxa i zavrnu milion dva KM imaće proteste.

Slicnu misao sam imao na umu kad sam procitao naslov teme. Nikad mi nije bilo jasno sta ce kancelarijskom radniku windows pored, recimo, dzabnog Ubuntu-a i na njemu instaliranog Open Office-a. Ali ne, Lemi potpise sa Microsoftom ugovor, pljusne milione, instaliraju na njih Win7 pa se uce kucati u novom Word-u jer nije sve na starom mjestu :lol: . A danasnja administracija diljem podrucja Istocne Njemacke je sirotinja, pa jadni moraju koristiti linux.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
па ништа фики, боље да одмах покренеш то протествовање, док није касно! :)
апсолутно подржавам кориштење линукса у држ институацијама... можда бих онда добио и посао. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 07:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Filozofe, malo si zakasnio si sa protestima, te stvari su davno odrađene. Ti i svi ostali "kompjuterski obrazovani likovi ovoga društva" bi trebali da znaju za ovo barem iz dnevne štampe:
- http://www.microsoft.com/bih/press/Stratesko_partnerstvo.mspx
- http://www.microsoft.com/bih/press/arhiva/sporazumopartnerstvu.mspx
- http://www.microsoft.com/bih/press/arhiva/partnervlada.mspx
- http://www.lanaco.com/index.php/sr/novosti/1-najnovije-vijesti/196-ugovor-o-licenciranju

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]