banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 19:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2010, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
smucek je napisao:
A sta mislite o opciji da ljudi iz zdravstva nisu krivi za ovu situaciju?

mirdza je napisao:
Moja mama je anesteziolog u KCBL i pricala mi je jos u novembru-decembru da imaju deficit anestetika... Znaci, do toga nije doslo odjednom, nego se neko probudio tek kad je doslo do toga da su se ispraznile sve zalihe "za ne daj Boze". Jbg...

Ne znam ko bi drugi trebao biti kriv za ovu situaciju, cak iako se narucivanje radi na drzavnom nivou, mislim da su imali dovoljno vremena da se dogovore oko narudzbe, a ne da dodje do ovoga...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
to je sarajevski lobi kriv, sve u saradnji sa strancima.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
i ko je kriv na kraju i ko ce odgovarati? vjerovatno niko..a pacijenti i njihove familije ce sutiti. jbt ovdje dignu cijenu mlijeka za 5 centi pa narod odmah dize buku bune se , a kod nas da pomre pola pacijenata na KC koji cekaju operaciju, opet niko ne bi odgovarao niti bi se iko bunio :roll:

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 19:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Aman zeno niko nece umrijeti zbog toga. Neciji propust jest, ne bi se trebao desavati, ali se desio i neko ko je vukao svoj problem 5 godina sacekace jos dan, dva.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 20:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
uh super smucek, cuj niko nece umrijeti..pa samo bi to falilo jos! nije to bila poenta mog odgovora nego da su ljudi kod nas takvi , cesto mozes s njima radit sta hoces, i sve i da neko , nedaj Boze, umre opet niko ne bi odgovarao vjerovatno!! i ovako nesto se jednostavno ne smije desavati, a ne sve pod tepih i eto kao desilo se i mogu pacijenti jos sacekati dan dva tri (sto niko ne moze znati 100% )

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
V@nja je napisao:
A i nije neko otkrovljenje kad saznas da se funkcije kod nas dijele po stranackoj liniji :D

Ne govorim ja kako je on dosao na funkciju i kakav je ministar, samo sam se osvrnuo na opasku da su on i Stanetic neobrazovani.

Treba medju ovima koji su izvisili za operaciju jos jedna "ajkula" da bi ova prica imala neki smisao. Prodje li bez toga, kao sto rekoh, bice samo 'pojeo vuk magarca'

Mislim da nije opaska bila na njihovo obrazovanje u smislu stručnosti, sve su to ljudi koji su završili fakultet u onom sistemu sa najboljim ocjenama i kojima se mora pokazati dužno poštovanje.

Ministarska funkcija je nešto sasvim drugo i za to se čovjek treba roditi.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Ovaj dogadjaj je sramotan! Ko god da je odgovoran, treba da bude rigorozno osudjen! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 01:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
mene samo zanima ko ce imati korist na izborima od ovoga i da je ucestvovao u pravljenju ove situacije. nisu svi tamo "ministrovi ljudi" valjda a ljudi su spremni na svasta nazalost :( (narocito pred izbore)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 02:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

google lazarević je napisao:
mene samo zanima ko ce imati korist na izborima od ovoga i da je ucestvovao u pravljenju ove situacije. nisu svi tamo "ministrovi ljudi" valjda a ljudi su spremni na svasta nazalost :( (narocito pred izbore)

Ako neko skuplja političke poene na jadu i čemeru tih ljudi, vratilo mu se višestruko jada.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 02:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
filozof sa vrbasa je napisao:
google lazarević je napisao:

Ako neko skuplja političke poene na jadu i čemeru tih ljudi, vratilo mu se višestruko jada.

i ja kazem. i onima sto se na bilo koji nacin kockaju s novcem poreskih obveznika.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru i drugim bolnicama diljem Bosne i Hercegovine obustavljene su kemoterapije zbog nedostatka citostatičnih lijekova zbog niza propusta državnih i entitetskih agencija za lijekove, objavili u utorak mediji u Mostaru.
Više od 15 dana za nekoliko vrsta kemoterapija nedostaje citostatika, što su potvrdili u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru. Citostatike isključivo nabavlja Zavod za zdravstveno osiguranje Federacije BiH na temelju složenih procedura javnih nabava.

"Postoje problemi s nekoliko citostatika i za njihovu nabavu sada postoje tehnički problemi", rekla je ravnateljica Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Federacije BiH Novka Agić. Pojasnila je kako je posljednji natječaj za nabavku ovih citostatika jednostavno propao jer se nitko do dobavljača nije javio na natječaj.

Do zastoja u nabavi citostatika došlo je i zbog postupka preregistracije svih pojedinačnih lijekova za koje je sada potrebno dobiti odobrenje od državne Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH sa sjedištem u Banjoj Luci, što su do sada radile entitetske agencije.

Mediji navode da se umjesto samo objedine esencijalne liste postojećih lijekova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, sada i najteži bolesnici moraju čekati da agencija izda odobrenje za korištenje svih lijekova. Iz državne agencije to objašnjavaju propisima kojih se moraju pridržavati te odgovarati za podrijetlo, kakvoću i učinke lijekova koje nabavljači ponovno moraju registrirati kod njih.(Hina)

Sramota, ova državna birokratija je gora od svih malignih oboljenja skupa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]