Uf ja obožavam ćevape
najčešće ih jedem sa društvom kad pripalimo roštilj, naravno na ugalj, nikad na struju ili plin, nekako najbolji budu kad malo upiju onog dima. Jednom sam jeo kod druga ćevape koji su bili pečeni sa onim američkim roštiljom(plin koji zagrijava kamenje pa to kamenje onda daje toplotu za pečenje) i onako nisu bili loši, ali su mi puno bolji ovi na ugalj(mada je to možda bilo i do smjese za ćevape, jer ne znam kod koga je kupovao).
Ja sam prije kupovao kod Sakiba, ali sad kupujem u mesnici kod Dule u Kulama(podnožje starčevice, u blizini pumpe), stvarno su dobrog kvaliteta i ne skupljaju se ko neki kad ih ispečete, a ima čovjek i svakakvih drugih stvarčica(razno meso, ražnjići i slično)a i usput mi je jer živim na planini Starčevici
A što se tiče roštiljnica, djevojka me vodila prošlo ljeto kod Muje..Ćevapi su mu bili dobri, ali mnogooooo skupi! 8 i po maraka velika porcija! Međutim imaju mnogo dobru baštu, znači sjesti u onu baštu, naručiti veliku porciju ćevapa i Nektar pivo..aaaa prejako.
Za ostale roštiljnice ne znam jer slabo idem po roštiljnicama... morao bih da probam sve te razne ćevape pa da onda kažem koji su najbolji
Inače banjalučki ćevap se jede sa puno luka i ja ga tako i jedem u 99% slučajeva, ali ne bih imao ništa protiv da uz te ćevape uzmem npr porciju pomfrija ili majonezu ili kajmak.
A ovo namakanje lepinje što se radi u okolnim gradovima, to sam čuo ali nisam probao niti imam neku želju, meni je dosta da se lepinja namoči malo na roštilju i da se ugrije i to je to