Pa ima, isto to, samo alkohol fri. Ja volim da se napijem od griote

Recept sam ranije napisala Najgoroj, ovdje sam ga samo copy-paste, rekla je da će praviti i slikati u subotu, držite je za riječ.
Praviće po mom receptu i Kinesku piletinu u slatko-kiselom sosu, pa ako neko zna gdje živi, ne bi bilo loše da se organizujemo.
Dolaze joj gosti, a gdje ima za goste ima i za forumaše. Kaže da ima još snikers torte u zamrzivaču (ona guza-torta sa grbom Borca).
Sevap otići.
Forumski mafin:

Recept:
Biskvit:3 jaja, 3 kašike šećera, 3 kašike ulja, 4 kašike brašna, 1 kašika kakaa, pola kesice praška za pecivo, tri reda mliječne čokolade nasjeckane na kockice
Preljev i krema: 100g mliječne čokolade, 125ml vrhnje za šlag, 1 kašika kakaa, 1 kašika šećera, nekoliko kašika ruma, konjaka, štoka ili nekog čoko likera, po želji
Jaja dobro umutiš sa šećerom, dodaš ulje i kratko promutiš. Brašno, kakao i prašak prosiješ, kašikom umiješaš u jaja i u korpice za mafine staviš po jednu punu kašiku mase. Odozgo staviš pomalo čokolade. Pečeš na 170 desetak minuta.
Preljev: malo ruma pomiješaš sa pola dl vode, kašikom kakaa, šećera, (brže se otopi ako je šećer u prahu), nekoliko kašika vrhnje za šlag i preliješ mafine ogozgo.
Ostatak čokolade otopiš, u jedan dio umiješaš nekoliko kašika vrhnje za šlag i promiješaš, ali ne mutiš mikserom i tu kremu premažeš preko mafina. Ostatak šlaga umutiš i dodaš čokoladu, možeš i kašiku ruma, pa sa tim ukrasiš mafine.
Dok se mafini peku ti pripremaš ovo ostalo tako da ti treba nekih 20-30 min za sav posao.