Prije nekoliko dana, na preporuku prijatelja, radni kolega i ja iskoristimo pauzu na terenu i odemo do jedne pekare da probamo "gurmansku pitu". Nismo bili oduševljeni, ali nije bilo ni toliko loše. Sticajem okolnosti sam kasnije saznao da nas je potrefio baš veliki baksuz jer se u toj pekari ta pita rijetko kad uspije ohladiti, odnosno stajati par sati. A mi smo nabasali baš na taj slučaj.
Danas sam s drugim kolegom otišao na popravni. JTŽM! Obojica smo uzeli po trokut, koji na oko ne djeluje velik, ali ga masa odaje i jasno ti je da tu ima pite. To je bilo toliko vruće da bi svaka normalna situacija nalagala da to ponesemo i da se usput malo ohladi. NE! Obojica smo onako vruće probali, sjeli smo ispred na stolice koje su reda radi bile tu jer je bilo jako hladno. Apsolutno nam nije smetalo. Sve smo požderali brzinom munje. Pita je bila fenomenalana. Iz dubine moje duše je odlučila da se probudi uspavana krmačetina, otišao sam i kupio još jedno parče. Iako je i kolega bio oduševljen pitom, više nije mogao ni zinuti. Ja jesam. Pretjerao, sam, baš onako svinjski, ali sekunde mi nije bilo žao. Shvatili smo zašto dosta ljudi iz različitih krajeva grada zna za tu pitu baš u toj pekari koja je prilično zabačena.
Pekara se zove "Đorđe" (nadam se da sam ime zapamtio kako treba), nalazi se u blizini (neki će reći kultne) kafane Vox pod Starčevicom, odnosno par desetina metara prije njega na desnu stranu skreće uličica, pa na početku te uličice. Odnosno:
https://goo.gl/maps/dsRX5FtGs2qGurmanska pita: tijesto nadjeveno kombinacijom piletine, gljiva i sira. Spominjali smo pitu sa gljivama i sirom iz Silve Đurić. E pa sad zamislite tu iz najboljih dana pa je sad mašala napunite piletinom. Trougaono parče slagane pite košta 2.40 KM. Koja masa je u pitanju nisam vidio jer su mi i oči bile gladne, ali je normalnoj osobi koja nema krmećih sklonosti kao ja sigurno dovoljno da se zasiti. Naravno i ostatak asortimana je za svaku pohvalu i kvalitetom i cijenom (probao sam to nekidan), ali ta pita debelo odskače.
Uzmimo na kraju u obzir da sam stvarno bio gladan i da definitivno nisam potpuno objektivan, ali vjerujte da se isplati probati. Na poslu stalno nešto miksamo, nema odakle nismo naručivali hranu, a nema gdje nismo išli da je kupujemo i sami. Prvi put nakon nekoliko mjeseci sam bio baš sit i zadovoljan uz jako prijatno iznenađenje. Eto, toliko...