Evo da preporučim dva recepta zbog kojih su gosti danas prste oblizali

Ovo pravim jako često, jednostavno je a predobro. Ove mjere su približne (za 4 osobe). Slobodno napravite i više, poješće se

Šampinjone (500g) odvojiti od drški i oguliti (ili oprati, kako ko voli) i u nauljenu vatrostalnu posudu poredati naopako. Za ovu količinu će vam vjerovatno trebati malo veća posuda ili dvije manje.
Izdinstati mljeveno meso (najbolje miješano, 500g) sa lukom i začinima po želji (dovoljno je vegeta i malo soli i bibera, ja nekad izmrvim i lovorov list).
Dinstanim mesom puniti šampinjone (zato je najbolje da su što veći šampinjoni) i ostatak mesa jednostavno presuti preko svega toga. Isjeckane drške od šampinjona takođe dodati na sve to.
Jednu krem-supu od gljiva viljuškom izmutiti s vodom i preliti preko. Zatim, dodati i jedno vrhnje za kuvanje (ni toga ne može biti previše). Ako nema dovoljno tečnosti, dodajte još malo vode, bitno je da bar dvije trećine visine bude potopljeno kako bi vaš ručak imao u čemu da se krčka.

Staviti u rernu na 250 stepeni, pred kraj pečenja posuti rendanim ementalerom ili nekim drugim sirom po želji. Pečenje traje 30-45min, pratite za svaki slučaj da ne zagori, gljivama ne treba puno da se ispeku. Važno je samo da voda ispari a da se ne zapeče previše.
Voilà!
I jedna salata koju sam danas isprobala i oduševila me:
http://www.coolinarika.com/recept/meli-melo-salata/Link za dressing ne radi, ali nije teško zaključiti da samo treba izmiješati sve sastojke od jogurta pa na dalje