BSE je napisao:
Hertzog je napisao:
Pa ovo je tema na gastronomiji i ekonomsku stranu Mc-a ste pokrenuli vi koji ste pljuvali o istom. Niko ovde nije raspravljao o plati i sve se svodilo na to ko ce ici ili nece, da li je ukusno ili ne, ali kada ste iscrpili argumente onda krenuli pisati o tome kako nema privrednog aspekta u svemu.
pogledaj malo bolje i vidjeces ko je zapoceo hvalospjeve o velikom zaposljavanju i platama
Pa ja sam napisao sta mi je pozitivno, a sta negativno u Mc-u kao i vecina ovde, licno, sumnjam da cu cesto ili ikako ulaziti u isti kod nas jer mi je onaj u SA bio los i ne isplati ga se jesti u nasim krajevima jer nije to to, ali da sumiramo:
Pozitivno kod Mc-a Generalno:
Ima dobrih proizvoda koji se meni svidjaju ukusom (licna stvar)
Zaposleno je 40ak ljudi, popravice kucni budzet... (Sto TnS rec, mahom studenata, kojima nece starci davati dzeparac tokom skolovanja)
Negativno:
Meni licno nema, meni ni u dzep ni iz dzepa (osim ako odem nekada tamo da jedem)
Ocigledno neko jos zivi u jugonostalgicnom drustvu, nismo vise zatvorena zemlja koja zivi i radi od svoje privrede (da je bila dobra ne bi propala)... Morate shvatiti da postoji zakon trzista i radne snage, pa tako SVE velike kompanije eksploatisu jeftinu radnu snagu za racun licne dobiti, bilo njihovim sirovinama ili samo ljudskom snagom za pravljenje proizvoda koje prodaju na svetskom trzistu... Prosto, kapitalizam!!!
Sto vuk rece, zasto placati meso po 12 kada moze po 10KM, logicno je da velike kompanije tako posluju