banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Sep 2024, 04:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1033 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2024, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Castra je napisao:
zidarR je napisao:
Kazamat stvarno mora malo da odvadi... Ćevapi 20 KM, ćuretina s mlincima 32 KM, Karađorđeva 30, ostala "ozbiljnija jela su oko 40 KM...
Ok lokacija, ok ambijent, ali duplo skuplji obrok od većine drugih restorana, pa de ljudi... Pri tome porcije nisu bile ni blizu obilnih, u Vrbasu bismo dobili nekih 70 do 100% više mesa u obroku za isti novac.

Bome, skoro pa evropske cijene...
Ćevapi za 19 KM su smiješni. :D

Ali bože moj, nemojmo porediti Kazamat sa Vrbasom jer su jednostavno dva potpuno drugačija tipa restorana.
Kazamat cilja na fine dining iako je podaleko od toga, a Vrbas cilja na obilne porcije.

Šta ja znam, ja sam uvijek bio rad otići u Kazamat i platiti malo više jer em imaju fine i zanimljive sastojke, em imaju specifična jela koja nemaju u drugim restoranima, em na kraju ambijent na Kastelu vrijedi puno. E sad, ove cijene su baš paprene, ali kad sledeći put budem trebao nekog fino da ugostim, ne znam gdje da ga odvedem ako ne u Kazamat. Naravno, mislim na fensi večeru, ostale stvari koje pripadaju našem narodu poput pita, ćevapa i generalno kafana su svakako uključene, ali ne ide se u Kazamat na ćevape...

EDIT: Kad smo kod toga, imate li preporuke za restorane, pekare, ćevabdžinice i ostalo u gradu?

Ogiva u Trnu, ukusna hrana, prihvatljive cijene. Ima i egzotike poput pljeske od kilogram i sl.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Slažem se ko puzle.

Ogiva nema pogled iz objekta kao Vrbas ili Kazamat, jer gleda na prodavnicu građe/keramike, ali je zato hrana ukusna.
I cijene normalne. Ali je i objekat manji, mada uvijek je bilo mjesta.

I ne uzimaj sam onu od kg, to je za poguzije poput mene, imaju i šestogramsku pljesku. I cijena je povoljna.

I najvažnije, ako ideš kada su veći praznici vidi na mrežama kada rade, jer nekad znaju i zatvoriti tada.

Poslednji put menjao Choban dana 04 Sep 2024, 10:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 10:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Okt 2022, 10:15
Taman htio napisati Ogiva, jeo nekoliko puta, plate su im odlicne i posebno pljeska sa sirom, bas rostilj ima drugaciji smek, fino je peceno, sve preporuke

Sent from my Pixel 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ja sam zadnjih nekoliko puta uzimao platu za jednu osobu. Tesko da moze bolje.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
skeva je napisao:
Ogiva u Trnu, ukusna hrana, prihvatljive cijene. Ima i egzotike poput pljeske od kilogram i sl.

Tehnički nije u Trnu, već u Zalužanima :D :D :D

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tako da se savršeno uklapa u temu "najbolji restoran u gradu".

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 23:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Prošle godine sam u mjesec dana obišao maltene sve restorane u gradu. Popravilo se stanje u odnosu na prije 5-10 godina, ali je BL još uvijek nespremna za neki top restoran (npr. sa barem jednom Mišelinovom zvjezdicom).

Otkako je Šljivić preuzeo Provansu, tamo idem na klopu.

Kazamat me zadnja dva puta razočarao - jednom donijeli teletinu ispod sača od juče. Ja im još prije toga fino rekao:"Ako nemate frišku teletinu ispod sača, uzeću nešto drugo...", i pokušali da mi podvale. Vratio sam im nazad. Drugi put sam naručio biftek i kažem "medium rare". Donijeli "medium done", em je kvalitet bio ispod očekivanog.

Marko Polo sam isto precrtao. Ćale naručio teletinu s povrćem, a ja biftek. Konobar stavio na stol, ja krenuo da jedem, kad ono teleći medaljoni kod mene, a ne biftek. Kod ćaleta samo povrće - bez mesa. Zovnem konobara i kažem mu da ovo nije biftek, a on mene onako s visoka uz neki komentar pogleda u smislu:"Gospodine, da li ste vi ikad jeli dobar biftek?" ... I pokažem da kod ćaleta nema mesa, i da je ova teletina trebala biti u njegovom tanjiru. Zarcvenio se konobar, počeo se izvinjavati ... kasno je sad druže. Odem unutra i iznapušavam ih sve zajedno.

Kod Brke dva puta za redom dobio proljev od tjestenine sa biftekom i sosom od gljiva. Precrtao.

Gatsby je bio ok. Jeo sam i bifteke i tjesteninu neku, ne mogu se požaliti, ali konobari su malo bahati bili.

Integra (pored hotela) je hranom ostavila solidan dojam, ali konobar jedan nam je jednom prilikom donio toplo bijelo vino, pa se onda isfurao kad sam rekao da neću piti takvo, nego da donese hladno. Više od loše hrane mrzim bahate konobare.

Hedonist i Lukijan su ostavili takođe solidan dojam. Nije wow, ali više nego prosjek.

Mala stanica zadovoljavajuće, dobri konobari i dobra klopa.

Kodiak: nekoliko puta jeo solidan biftek, ali zadnji put meni i kolegi donijeli neko žilavo meso za gulaš, a ne biftek. Vratili smo nazad. Konobar takođe potvrdio da se žale gosti na kvalitet mesa i da će prenijeti gazdi da promijene dobavljača. Kako god - ne idem tamo više na biftek.

Koncept (kod Emporiuma): par puta ok, zadnji put proljev dobio od bifteka u šampinjon sosu. Precrtao.

Bizarre: nekoliko puta jeo silom prilika, svaki put hrana bila bezveze. Čak jednom i sa forumašima.

Rotkvica: dobre salate imaju i još neku egzotiku, ali nije vrijedno para.

MCB (Master Craft Brewery): Koljenica sa grahom odlična, burger bio suv baš.

Stara Ada: nekoliko puta za redom se razočarao u hranu tamo, pa sam precrtao. A konobari Bogom dani.

Monogram: svaki put dobra klopa i ljubazni konobari.

Agape bezveze. Od sušija dobio proljev (zašto li sam uopšte pomislio da ću moći jesti solidan suši tamo!?!?), biftek je bio kao malo bolji kotlet - suv i žilav.

Bilo je tu još raznih malih restorana, ali ovo je skraćena recenzija nekih "poznatijih" restorana...

Jedna preporuka, ali za Split! U prolazu skoknuh do centra, u starom dijelu grada ima restoran Bokeria. Klopa je bila vrhunska, em je konobar Zdrave (inače porijeklom iz Šipova) ponio titulu najboljeg konobara, kojeg sam sreo u životu.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ti baš lako dobiješ proljev?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Pri tome mani se sosa od gljiva/sampinjona i svega sto ima veze sa tim

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2024, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Au jbt, koliko iskustva.
Dobro dođe za nas koji slabo idemo po restoranima, ali kad se ode, da se ode gdje valja.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 07:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Au Digresija brate, trebao bi napisati neku knjigu tipa "Život i naravučenije po banjalučkim restoranima". :) Kakva avantura, ja ne znam da l sam ukupno u životu bio što je čovjek za mjesec dana.

Nego, vidim baš da se žališ na konobare, da l i vi ostali imate utisak, ja ga imam, da se usluga nekako globalno pokvarila. U smislu da konobari više nisu iz fazona da budu ljubazni i da ti donekle podilaze, već sve više bude kurčenja i ofirnih odgovora i sve ostalo ? Meni je nekako, nekada još kao klincu dok sam išao sa starcima po restoranima, simbol tih restorana osim dobre hrane i da ti neko drugi spremi jelte, bilo i da su konobari ljubazni i da se nekako prijatno osjećaš. Sad ako prigovoriš aj znaj hoće biti frke ili ne. Prije je čini mi se bilo obavezno da je mušterija u pravu i skoro pa nemoguće da ti se konobar izofira.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Digresija je napisao:
Prošle godine sam u mjesec dana obišao maltene sve restorane u gradu. Popravilo se stanje u odnosu na prije 5-10 godina, ali je BL još uvijek nespremna za neki top restoran (npr. sa barem jednom Mišelinovom zvjezdicom).

Otkako je Šljivić preuzeo Provansu, tamo idem na klopu.

Kazamat me zadnja dva puta razočarao - jednom donijeli teletinu ispod sača od juče. Ja im još prije toga fino rekao:"Ako nemate frišku teletinu ispod sača, uzeću nešto drugo...", i pokušali da mi podvale. Vratio sam im nazad. Drugi put sam naručio biftek i kažem "medium rare". Donijeli "medium done", em je kvalitet bio ispod očekivanog.

Marko Polo sam isto precrtao. Ćale naručio teletinu s povrćem, a ja biftek. Konobar stavio na stol, ja krenuo da jedem, kad ono teleći medaljoni kod mene, a ne biftek. Kod ćaleta samo povrće - bez mesa. Zovnem konobara i kažem mu da ovo nije biftek, a on mene onako s visoka uz neki komentar pogleda u smislu:"Gospodine, da li ste vi ikad jeli dobar biftek?" ... I pokažem da kod ćaleta nema mesa, i da je ova teletina trebala biti u njegovom tanjiru. Zarcvenio se konobar, počeo se izvinjavati ... kasno je sad druže. Odem unutra i iznapušavam ih sve zajedno.

Kod Brke dva puta za redom dobio proljev od tjestenine sa biftekom i sosom od gljiva. Precrtao.

Gatsby je bio ok. Jeo sam i bifteke i tjesteninu neku, ne mogu se požaliti, ali konobari su malo bahati bili.

Integra (pored hotela) je hranom ostavila solidan dojam, ali konobar jedan nam je jednom prilikom donio toplo bijelo vino, pa se onda isfurao kad sam rekao da neću piti takvo, nego da donese hladno. Više od loše hrane mrzim bahate konobare.

Hedonist i Lukijan su ostavili takođe solidan dojam. Nije wow, ali više nego prosjek.

Mala stanica zadovoljavajuće, dobri konobari i dobra klopa.

Kodiak: nekoliko puta jeo solidan biftek, ali zadnji put meni i kolegi donijeli neko žilavo meso za gulaš, a ne biftek. Vratili smo nazad. Konobar takođe potvrdio da se žale gosti na kvalitet mesa i da će prenijeti gazdi da promijene dobavljača. Kako god - ne idem tamo više na biftek.

Koncept (kod Emporiuma): par puta ok, zadnji put proljev dobio od bifteka u šampinjon sosu. Precrtao.

Bizarre: nekoliko puta jeo silom prilika, svaki put hrana bila bezveze. Čak jednom i sa forumašima.

Rotkvica: dobre salate imaju i još neku egzotiku, ali nije vrijedno para.

MCB (Master Craft Brewery): Koljenica sa grahom odlična, burger bio suv baš.

Stara Ada: nekoliko puta za redom se razočarao u hranu tamo, pa sam precrtao. A konobari Bogom dani.

Monogram: svaki put dobra klopa i ljubazni konobari.

Agape bezveze. Od sušija dobio proljev (zašto li sam uopšte pomislio da ću moći jesti solidan suši tamo!?!?), biftek je bio kao malo bolji kotlet - suv i žilav.

Bilo je tu još raznih malih restorana, ali ovo je skraćena recenzija nekih "poznatijih" restorana...

Jedna preporuka, ali za Split! U prolazu skoknuh do centra, u starom dijelu grada ima restoran Bokeria. Klopa je bila vrhunska, em je konobar Zdrave (inače porijeklom iz Šipova) ponio titulu najboljeg konobara, kojeg sam sreo u životu.

Mislim da je trenutno Integra (kod hotela) najbolji restoran u gradu. Sto po kvalitetu hrane sto po usluzi. Monogram mu parira. U MCB obozavam otici na Ipu i kobasice. Ovo ostali prosjek i ispod prosjeka

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:17 
Stara kuka
Stara kuka

ElPadrino je napisao:
Au Digresija brate, trebao bi napisati neku knjigu tipa "Život i naravučenije po banjalučkim restoranima". :) Kakva avantura, ja ne znam da l sam ukupno u životu bio što je čovjek za mjesec dana.

Nego, vidim baš da se žališ na konobare, da l i vi ostali imate utisak, ja ga imam, da se usluga nekako globalno pokvarila. U smislu da konobari više nisu iz fazona da budu ljubazni i da ti donekle podilaze, već sve više bude kurčenja i ofirnih odgovora i sve ostalo ? Meni je nekako, nekada još kao klincu dok sam išao sa starcima po restoranima, simbol tih restorana osim dobre hrane i da ti neko drugi spremi jelte, bilo i da su konobari ljubazni i da se nekako prijatno osjećaš. Sad ako prigovoriš aj znaj hoće biti frke ili ne. Prije je čini mi se bilo obavezno da je mušterija u pravu i skoro pa nemoguće da ti se konobar izofira.

Zato sto je sve manje i manje pravih konobara, da tako kazem “ skolovanih” koji rade taj posao kako valja. Danas svako moze biti konobar, pocevsi od djece iz srednje skole preko studenata do likova koji ne znaju sta ce od sebe, pa daj tacnu da nosim cisto da radim nesto. Ono sto valja ti je po nekim fensi skupim restoranima ili su otisili vani.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mišlen dijeli zvjezdice restoranima, Digresija dijeli restorane po proljevima.

Pa jebemu, koje si ti kurate sreće kad dobiješ proser tri puta u mjesec dana.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Usere se od bifteka koliko vidim. Tu je ocigledno kvaka.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka

Ama sos od gljiva mu smeta, sta vam je

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Zlobnici bi rekli da je seronja

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
supersonic je napisao:
ElPadrino je napisao:

Zato sto je sve manje i manje pravih konobara, da tako kazem “ skolovanih” koji rade taj posao kako valja. Danas svako moze biti konobar, pocevsi od djece iz srednje skole preko studenata do likova koji ne znaju sta ce od sebe, pa daj tacnu da nosim cisto da radim nesto. Ono sto valja ti je po nekim fensi skupim restoranima ili su otisili vani.

A sve je manje i manje normalnih gostiju.
Brate dodju pojedini i preseravaju se po svim restoranima. Biftek ovakav, onakav, gljive, sos picka materina. Vraca se hrana za bez potrebe, izdrkava se na konobarima, uci se kuvare kako sta treba da rade i sl.

Ne, nisam ni konobar ni vlasnik restorana.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 09:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
ferdinand je napisao:
Vraca se hrana za bez potrebe, izdrkava se na konobarima, uci se kuvare kako sta treba da rade i sl.

Valjda su svjesni da će drugu hranu dobiti sa prilogom iz pljuvačnih žlijezda.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka

ferdinand je napisao:
supersonic je napisao:
ElPadrino je napisao:

A sve je manje i manje normalnih gostiju.
Brate dodju pojedini i preseravaju se po svim restoranima. Biftek ovakav, onakav, gljive, sos picka materina. Vraca se hrana za bez potrebe, izdrkava se na konobarima, uci se kuvare kako sta treba da rade i sl.

Ne, nisam ni konobar ni vlasnik restorana.

Stoji, ali stoji i to da su nabili cijene. Pa kad mi vec trazis 30-40 maraka za karadjordjevu, onda mi donesi pravu stvar. A ne muljanje neko. Pa ta ista karadjordjeva iz limun zut je bolja od 70-80 posto karadjordjevih po bl restoranima.
Ovo samo navodim kao primjer, moze biti bilo koje drugo jelo

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1033 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]