Olimpija BoY je napisao:
Ја мислим да је Исус Христ БогоЧовјек...
Он је и лијечио људе и радио чуда свакаква
Postoji veoma poucna knjiga koja se zove "Medicina Resulullaha Muhammeda"
Olimpija Boy,to je Allah dz.s(Bog) preko Isaa a.s lijecio ljude.Tebi je mozda poznato,kad je ljudima lose da se obracaju hodzama.....ali hodza ne pomaze,vec Allah preko hodze.koliki ce uspjeh biti,zavisi koliko je doticni hodza predan Bogu Allahu i koliko je doticni pacijent pobozan.
Shvatanja poput vaseg,mogu da razumijem,nauceni ste tako,i ne ljutim se ja na vas.....molim samo da me ne shvatite pogresno.Ja sam malo pojasnila kako Islam i Kur`an gledaju na takve stvari.
A sto se tice Micelujusa,pozdrav!
hmm
,dostignuce do Boga vrhovnog nivoa je grijeh.Mi ne mozemo biti On,jer On zna ono sto mi neznamo,u Njega je kljuc svih kljuceva i riznica poznatih i nepoznatih!
Navodis da je Isus,bogocovjek,sin Bozji i cak i Arandjeo Mihael.....sam razmisli.Kako moze jedan covjek biti troje od jednom?
Kako nisu svi andjeli poznati i nepoznati dvokrili,trokrili,cetvorokrili takodje ljudi,ili u ljudima,poslanicima?Zasto pripisujete jednom covjeku,smrtnom a i njegov zivot je u Allahovim rukama,Bogu ravnom,zar ne cinite svjesno grijeh?Zar Bog nije pojasnio u Kur`anu da je grijeh svjedociti tako?Na sudnjem danu ce Isaa sici,i posvjedociti protiv svih onih koji tako tvrde.
I Muhammed je bio primjer,vodic,uzor,ali ga mi muslimani nit Bogom smatramo,nit duhom nit Sinom Bozjim,isto kao sto Isaa a.s ne smatramo takvim.
Morao je doci Kur`an kao objava koja ce sve te polemike razbistriti i pojaniti drevna ne shvatanja.
Misija ljudi na zemlji je upravo u natjecanju dobrocinstva i svih dobrih djela,misija bogobojazi,poboznosti,da ne nabrajam...
Nas cilj je da spoznamo Stvorizelja i da se vladamo po Njegovim propisima,jer bogami,treba zaraditi vjecni zivot,treba sklopiti gole ruke i nista ne ponijeti na onom svijetu,osim svojih djela.
A na nama samima je koliko cemo mi shvatiti i koliko cemo moc raspoznaje upotrjebiti
pozdrav i sellam svim iskrenim vjernicima