Vaskrsenje i žig
Ako istina jevandjelja tvrdi da će svi i dobri i zli vaskrsnuti u jedan čas jedni u vaskrsenje života, a drugi u vaskrsenje suda, U JEDAN ČAS (4-TO JEVANDJELJE 5,29), i ako Starozavetni Svet Prorok Božiji Danilo (12,2) tvrdi da mnogo onih koji spavaju će se probuditi iz praha zemaljskog, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni,
KAKO ONDA MOŽETE DA VERUJETE LAŽNOM OTKRIVENJU DA POSTOJE DVA ZASEBNA VASKRSENJA, POSEBNO ZA SVETE, PA KROZ HILJADU GODINA ZA SVE OSTALE [OTK. 20,6...]?
OVO NIKO NE MOŽE DA KAŽE DA JE SIMBOLIČNO, ALEGORIJSKI ILI ŠTA GOD:
JEDNO ILI DVA?
LAŽOV JE IZMISLIO DRUGO VASKRSENJE, DA BI VAS NAGNAO DA VERUJETE U SMRT [PUT, SMRT I REINKARNACIJU], UMESTO U PUT, ISTINU I ŽIVOT, TJ. DA ĆETE PRVO UMRETI, PA ONDA VASKRSAVATI (PA LAŽ O DVE SMRTI), ŠTO ZNAČI DA SADA NE ČEKATE DRUGI DOLAZAK GOSPODNJI I NE VERUJETE NI PAVLU DA NEĆEMO SVI POMRETI ČEKAJUĆI VASKRSENJE MINULIH (1. KORINĆANIMA 15,51). LAŽNO OTKRIVENJE PAK TVRDI DA SU BLAŽENI ONI KOJI UMIRU, TJ. MRTVI, ALI TEK OD ODREDJENOG VREMENA [14,13, OD ŽIGOSANJA - 14,9], ČIME UGOVARATE SA SMRĆU (SMRT JE VALJDA NEPRIJATELJ), ŠTO ĆE VAM SE UNIŠTITI (ISAIJA 28,18).
Lepo reče Gospod jednome: Ostavi neka mrtvi sahranjuju svoje mrtvace, a ti hajde te objavljuj Carstvo Božije (Luka 9,60).
PISAC LAŽNOG OTKRIVENJA JE ČOVEKOUBICA KOJI GAZI PO HRISTOVOM GOVORU NA GORI O BLAŽENSTVIMA KAO NAJŠIREM KONTEKSTU HRIŠĆANSTVA OD DEČIJE BEZAZLENOSTI (KOJA JOŠ NISI NI VIDELA, NI ČULA DA SMRT POSTOJI!), PREKO SVIH PONIŽENIH, POTLAČENIH, PA DO PROGONJENIH PROROKA TE APOSTOLA KOJI SU PRIMER SVETLOSTI SVETU, SO ZEMLJI, UČENICI KOJI SU SE ODREKLI SVEGA ŠTO SU IMALI DA BI POŠLI ZA GOSPODOM. I NAPRAVI GOSPOD CRKVU SVOJU, ALI DODJE DJAVO I POSEJA KUKOLJ I LJUDI POVEROVAŠE U ŽIG ZVERI, I EVO UMESTO DA ČEKAJU GOSPODA I VASKRSENJE, ČEKAJU ZVER I NJEN ŽIG.
DVE ČINJENICE PRE SVIH HOĆU DA UPAMTITE: GOSPOD JE PRIMIO ZAPOVEST OD BOGA OCA DA SPASE I OTKUPI LJUDSKI ROD SA VLAŠĆU KOJU JE PRIMIO DA POLOŽI SVOJ ŽIVOT I OPET GA UZME (4. JEVANDJELJE 10,18), BLAŽENI KOJI NE VIDEŠE A VERUJU, I JOŠ REČE PO VASKRSENJU DA MU SE DADE SVAKA VLAST NA NEBU I NA ZEMLJI (MATEJ 28,18), ALI I UPITA RANIJE, SIN ČOVEČIJI KAD DODJE HOĆE LI NAĆI VERU NA ZEMLJI (LUKA 18,8), i to u kom kontekstu upita? U kontekstu pitanja na koje i dade odgovor: LUKA 18,7-8 A zar Bog neće odbraniti izabranike svoje koji mu vapiju dan i noć, i zar će oklevati? Kažem vam da će ih ubrzo odbraniti.
LAŽNO OTKRIVENJE, PAK, TVRDI DA SE ZVERI DADE VLAST NAD SVAKIM RODOM I NARODOM I JEZIKOM I PLEMENOM [OTK.13,7], po njemu mrtvi vapiju za osvetom, a odgovara im se da još ima da budu pobijeni kao i oni [OTK. 6,10-11]. Koji to mrtvi u kojim belim haljinama, ako Sveti Stefan čije lice bi kao andjela, na samrti kleče na kolena i pomoli se Gospodu da onima koji su ga kamenovali do smrti ne uračuna taj greh (DELA 6,15 I 7,60), sledeći Hristov primer praštanja (LUKA 23,34)?
Medjutim, treba preslišati celokupnu situaciju, te ustanoviti na koji način djavolskim planom se nastoji rušiti vera u vaskrsenje, pazite, VERA VERNIKA U VASKRSENJE, A NE U SMRT:
* 1. KORINĆANIMA 15,51-52 Evo vam kazujem tajnu: Svi nećemo pomreti, a svi ćemo se promeniti, ujedanput, u trenu oka, pri poslednjoj trubi, jer će zatrubiti, i mrtvi će vaskrsnuti neraspadljivi. i mi ćemo se promeniti.
* 1. SOLUNJANIMA 4,14-18 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će i Bog one koji su usnuli u Isusu dovesti s njim. Jer vam ovo kazujemo Rečju Gospodnjom da mi koji budemo živi o dolasku Gospodnjem, nećemo preteći one koji su usnuli. Jer će sam Gospod sa zapovešću, glasom arhandjela i sa trubom Božijom, sići s neba, i prvo će mrtvi u Hristu vaskrsnuti, a potom mi živi koji ostanemo bićemo zajedno s njima uzneseni na oblacima u sretanje Gospodu u vazduhu, i tako ćemo svagda s Gospodom biti. Tako utešavajte jedni druge ovim rečima.
Mnogo toga je rečeno u ove dve poslanice, što ne traži od nas ništa drugo do da verujemo, jer ni Pavle nije ovo objavio zbog sebe ili mene ili bilo kog drugog pojedinca koji je ili će hoditi po ovoj zemlji, već zbog TELA CRKVE U ČIJE ZAJEDNIŠTVO JEDNOM VEROM PRISTUPAMO. Nema ovde vere sa smrću, nikada je u istinitih hrišćana nije ni bilo, čak i ako OKUSIŠE SMRT, usnuše. Nema ovde 1.-og, 2.-og vaskrsenja, niti bilo čega što bi sablaznilo vernika, niti ovu UTEHU iko može "uklopiti" u bilo koje od lažna 2 vaskrsenja, jer ako je 1. nema u lažnom otkrivenju zajedništva sa onima koji su ostali živi, a ako je 2. onda Pavla nema u 1., te bi se ili zvao 3. Dolazak ili, kako i piše u lažnom otkrivenju, mrtvi oživljuju sami od sebe. Ili možda neki bezumnik misli stvarno da je pametniji od svih apostola, pa da veruje ne u 2. Dolazak, nego još i više u 3.? Ili su, pardon, će po lažnom otkrivenju 1. vaskrsenje biti na nebu, a ne na zemlji, kako bi se 2. dolazak poklopio sa 2. vaskrsenjem, a to će već izvestiti zemljane neki od duhova, svedoka-proroka npr. OTK.14,6? Koliko se pseudohrišćanskih sekti našlo u ovoj prozivci? Eno bezumnika pravi sektu-slagalicu 3. dolaska, i još se smeje, govoreći treća...
Nema ovde nikakve sumnje: Ako pravoslavna (a i ja sam pravoslavan) misli da jedina prava, mora se izjasniti, a ne sme biti najsuzdržanija, čak zabranivši čitanje lažnog otkrivenja na službi. Ako postoji dijalog sa rimokatolicima, u svetu komunikacije i globalizacije, odgovorne su da argumentovano i pravovremeno otimaju stado iz ruku pseudohrišćanskih sekti, kao domaćin čovek da se postave. Ne nose svi istu odgovornost, nego će se tražiti pojedinačno koliko je kome dato, ili zaista nekih neće ni biti da bi se tražilo od njih. Koliko je kome dato u najširem kontekstu.
Dakle, 3 načina djavolskog rušenja vere u vaskrsenje:
1. II TIMOTEJU 2,18-19 Koji zastraniše od istine, govoreći da je vaskrsenje već bilo, i ruše veru nekih.
Ali tvrdo stoji temelj Božiji, imajući ovaj pečat: Pozna Gospod one koji su njegovi, i: Neka odstupi od nepravde svaki koji priziva ime Gospodnje.
2. Pošto gorenavedeni direktni djavolski plan nije uspeo, jer je opštepoznato da su hrišćani 1. veka čekali vaskrsenje, verujući, stražareći, jer niko ne zna ni dan ni čas, jedini indirektni djavolski plan bi mogao da bude da se vera u vaskrsenje počne rušiti kod manje vernih, tj. da se od njih i preko njih počne rušiti globalno, i to tako što će im se predstaviti scenario po kome se prvo mora dijagnostikovati 666 smrću nežigosanih tj. trgovinom žigosanih, kao dve kontrasti, što ne može da ostane neprimećeno na zemlji, pa prvo vaskrsenje u kome se revalorizuje smrt nežigosanih, gde je drugo posle 1000 (makar i farisejski neko rekao da je narod proklet jer ne zna simboliku 10x10x10) godina po kome se sudi i onima koji nisu ni morali da odbijaju žig, jer do današnjeg dana žig nije ni dijagnostikovan. Znači takva vera je trostepena, razdeljena na tri vremenski razdvojene particije, od kojih prva žigosanje svakom dobronamernom nije u interesu ni da veruje u nju da će se desiti za njegova veka, tj. ta prva koja treba da startuje je dok ne startuje neka vrste blokade nade za sledeće. Faktički, ne samo da nikoga ne interesuje da čeka vaskrsenje kao što su to činili hrišćani 1. veka (i) pre no što je napisano lažno otkrivenje, a i zašto bi, tj. kako bi kada prvo treba da se desi žigosanje sa 666, već time, ne znam da li suptilno ili grubo, se vaskrsenje prolongira u nedogled, tj. neizlaženje na videlo 666 daje alibi da se vaskrsenje uopšte ni ne čeka, pa samim tim rušenje vere u isto je i nepotrebno jer ona ni ne postoji, ali je istovremeno lukavo učvršćena vera sa smrću, jer se druga smrt predstavlja zaista neprijateljem. Naravno, bilo ko mi može reći da lažem, jer, navodno taj veruje u vaskrsenje, ali isti taj zaboravlja da ISTINU DRŽI U NEPRAVDI (Rimljanima 1,18), tj. svoju veru zasniva na muci i patnji nekoga u budućnosti, jer on sam nije u poziciji da odbije žig 666 kako bi pokazao svoju veru i trpljenje, po lažnom otkrivenju. Taj nije u jedinstvu jevandjeoske vere, niti ima zajedništvo sa svetima. Taj se ne bori za veru jedanput predatu svetima (POSLANICA SV. AP. JUDE JAKOVLJEVOG 1,3). Taj drugome čini ono što sebi ne čini, jer drugome veruje ono što sebi nikada ne bi. Taj i svete podvaja, jer po lažnom otkrivenju 20,4-5, po izjavi njegovog pisca šta je video, udeo u 1. vaskrsenju imaju samo oni koji su posečeni za svedočanstvo Isusovo i Reč Božiju, i koji se ne pokloniše-primiše žig zveri.
Budućnost? Na jednoj strani, koliko sam informisan ugradjivanje potkožnih pločica-čipova na ruke kreće od bolesnih i, bojim se, od nejači, i samo je pitanje čoveka koji će ih sablazniti (Matej 18,7), a svoju desnu ruku nije sebi odsekao (Matej 5,30), jer teško njemu koji decu prezre zbog lažnog otkrivenja. A na drugoj strani, ovo pitanje će neminovno doći na planetarni red samom globalizacijom trgovine, tj. raspolaganja zemaljskim materijalnim dobrima na jednoj strani, te dubinama ljudske duše na drugoj strani, veštih na obe, bezazlenih ni na jednoj. Ja moju veru ako zasnujem na budućnosti, kao pandan gorepomenutom, tj. u kontekstu vere, mogu samo da se nadam da postoji čovek koji će uvideti razliku izmedju primanja u sebe Reči Gospodnje, hleba života i odbijanja na sebe "žiga 666". Kako danas stvari generalno stoje, ljudi čekaju da djavo povuče svoj potez sa žigom 666, ili pak iznalaze računice da tim istim žigom inkriminišu omražene pojedince ili grupacije, da bi time imali alibi da se ne bave sobom, tj. povećali svoje šanse za spasenje negirajući tudje koje su i po drugim pitanjima problematične. Istočna crkva je oduvek znala za jadac, te je lažno otkrivenje ostalo i danas zabranjeno u pravoslavlju na službi.
3. Djavolsko rušenje vere u vaskrsenje se ogleda i u tome da npr. naša generacija nije posečena za svedočanstvo Isusovo i Reč Božiju, niti je odbila da primi "žig 666" (jer se ne zna ni koji ga primaju), a što su 2 osnova po kojima se u lažnom otkrivenju 20,4 vaskrsava prvi put i zacaruje 1000 godina. Ko danas može reći za samoga sebe da je svet, tj. da veruje kako će imati udela u tom prvom vaskrsenju [OTK. 20,6]? Ali to je ujedno i lažan alibi svakome za maloverje, tj. čekanje vaskrsenja svetih koje bi nesumnjivo bilo potencijal vere, ali tek od tog vremena, jer, uostalom, sveti se na zemlji pominju i kasnije [OTK. 20,9]. U svakom slučaju danas nema ni žigosanih, ni nežigosanih, pa sledeći tom logikom nema ni prvog vaskrsenja kao posledice toga. E zato i rekoh da ljudi ne čekaju Gospoda, niti vaskrsenje, već žig zveri, ili pak, dva svedoka [OTK. 11], koji treba samostalno da vaskrsnu i uzidju na nebo [OTK. 11,11-12], što se opet kosi kako sa Jevandjeljem, a ukazuje na kvasac Irodov, tako i sa Pavlovim poslanicama.
DIGRESIJA: kvasac Irodov
Hristos upozori da se čuvamo kvasca Irodovog (Marko 8,15), koji je kad je čuo za čudesa Isusova, rekao da je to Jovan Krstitelj koga je on posekao, a koji je ustao iz mrtvih, dok drugi govorahu da je to Ilija, a treći da je neki od proroka (Marko 6,14-16).
E, taj Irodov kvasac raste u lažnom otkrivenju kao dva svedoka-proroka
[vidi, OTK. 11,11, a i danas su nam poznati irodovski "tumači 2 svedoka" deduktivnom verom, srpski-oduzimanjem, jer oko 1. se svi složiše da je Ilija, a za 2. kažu: "Znači nije Mojsej nego Enoh, dok se neki protestanti uče - mogao bi biti Mojsej"],
i treba dalje da raste ka 1.-om, te posle 1000-god. carstva da naraste potpuno 2.-im vaskrsenjem.
Je li ovo jasno? Ponavljam, Hristos, Sin Čovečiji i Sin Božiji JESTE vaskrsenje, On vaskrsava, podiže iz mrtvih glasom svojim mnoštvo, a ne ustaje se pojedinačno ili oživljuje samostalno. Koliko punih kotarica hleba nakupiše (Marko 8,19 i 20)? VIŠKA, a kamoli da je zafalilo.
I nisu jagnjetinu, ili skrivenu manu jeli, nego hleb života.
Možda vam druga priča bolje objašnjava: Carstvo nebesko je kao kvasac koji uzme žena i metne u tri kopanja brašna dok SVE ne uskisne (Matej 13,33; Luka 13,20). SVE, inače kvasac ne bi ni trebao, a Irodovog se čuvajte ako uopšte verujete jevandjelju Gospodnjem.
|