Elem, dubinama ljudske duse mozemo nazvati i lazni, ovosvetstki, meditantski, kako mir, tako i stanja, frekvence uma dosegnute, - uvir u samoga sebe po taiozmu, na primer. Samodovoljno, nazvano samospoznajno dosezanje dubina vlastite duse meditacijama, je upravo ta dalekoistocna obezbozenost. Mi se trudimo da rastemo u POZNANJU Hrista, a oni u SAMOSPOZNAJI. Resenej za njih bi bilo da spoznanju svu ogrehovljenost ljudsku, svi palu prirodu ljudsku, ali tu se krije najlukavija zamka djavolska, poistovecivanje sa palim andjelima - demonima (na primer imamo u famoznim Upanisadama tri `DA, `DA, `DA Pradzapatija). Kako god, problematika je mnogo kompleksnija, kako u onima koji se deklarisu hriscanima, tako i van.
Digresija:
Kod:
Ono sto bih ja nanovo potencirao je da se pravi razlika izmedju ada kao carstva mrtvih u koji je sisao Hristos i propovedao jevandjelje dusama koje pre toga nisu imale nikakve nade, i na drugoj strani - pakla, koji je VECAN, KOJI JE MESTO ILI STANJE OBEZBOZENOSTI, ALI VECNO, na cemu je akcenat. Dakle, ja zakljucujem, da ako vaskrsavaju duse iz mrtvih to znaci iz ada, a buduci da i u samom Pismu stoji napisano da postoji mogucnost i ne dostici u vaskrsenje, to znaci da iz pakla nece niko vaskrsnuti, cak ni za strasni Sud, cak ni u Onaj Dan, jer Sud vec sada traje, knez ovoga sveta je vec osudjen, a ne ko zna kad.
Dalje, Hristos u Jevandjelju pominje da ce neki biti baceni-izgnani u tamu najkrajnju, i to je apostrofirano na vise mesta, no i tu postoji i te kako podrobno objasnjenje, ali ono prevazilazi internet komunikaciju: kako god, bilo da je lokacija bilo da nadublja dubina ljudske duse bez Boga, u oba slucaja kao posledica ne obracanja u decu kojih je Carstvo Bozije -
bezazlenih (za kontekstualnu analizu par mesta u jevandjulju kada Hristos hvali Boga Oca sto je otkrio bezazlenima, a sakrio od mudrih i razumnih). Sto se tice neba, ja znam da cekam novo nebo i novu zemlju gde pravda stanuje (2. Petrova 3,13).
Jos bih rekao da dubine ljudske duse postoje razne, ali svaka je
kontrast decijoj bezazlenosti, tako da i to treba imati u vidu. Po ovoj recenici pogledajte Jevandjelje po Luki 11,35-36, a takodje i Osiju 9,7.
Mi da se drzimo reci da je Carstvo Bozije unutrasnje, e - u najmanju ruku da se ne bi prevarili laznim prorocima kao mnogi, mada, rekoh, kompleksnije je sveobuhvatnije objasnjenje, samodovoljna individualnost je upravo dalekoistocni koncept samospoznaje, gorepomenut, a danas u formi raznih sinkretistickih njihovih sekti plasiran zapadnom coveku, cak citavoj zapadnoj civilizaciji, i to paralelno sa protestantizmom (sto tek sad opservirah), i naravno raznim meditacijama, od kojih ni jedna ne zagovara SPOZNANJE HRISTA, VEC SVAKA SAMOSPOZNAJU NAJCESCE TERORETSKOM ELIMINACIJOM EGA, I/ILI PRAKTICNIM FREKVENCAMA LJUDSKOG UMA (ALFA, BETA, TETA, ...), ZNACI, OVOSVETSKIM - LAZNIM MIROM-SMIRENISCU.
Eto, potrudio sam se, mozda nedorecen na par mesta. evo da doreknem: unutrasnjost Carstva Bozijeg nije dubina ljudske duse, pogresan je to put, kojega je meditacija anestezija, kojega je tek antiteza delo koje iz ljubavi proistice. Pazi dakle, da svetlost koja je u tebi ne bude tama, rece Hristos.
Apostrofirao bih recima apostola da se obucemo u slavu Boziju, da se ne nadjemo goli u Onaj Dan, A PORAZMISLITE KOLIKO JE DALEKO OD DUBINA, PONORA LJUDSKE DUSE, ANTITEZE DECIJE BEZAZLENOSTI.
Do vecnih vremena, do sveprisutnosti, pa kom obojci kom opanci svevremenog tada, tj. gde se ko zatekne (na skali dubina ljudske duse, a ne u nebeskoj hijerarhiji, kad ionako slede nova nebesa), tj sveprisutnosti generalne.
Proroci su ludi, bezumni su
u kojima je duh, rece Osija.