old fashion men je napisao:
Vidi brate, Bog nije Bog nereda, nego reda, kako sam kaže. Dakle ima svoju organizaciju, međutim ti nam nikad nisi otkrio naziv organizacije za koju ti smatraš da je na putu istine, jedino što si otkrio je da ti krštavaš ljude nakon tročasovnog kursa.
Nemoj se ljutiti, ali tročasovni kurs nije dovoljan ni za analizu "ježeve kućice", a kamoli za spoznaju o Bogu, upoznavanje i analizu Svetih Pisama.
Brate moj tvoja konstatacija u vezi Boga je ispravna.
Što se tiče ,,organizacije,, to su ljudi napravili a ja na to gledam drugačije kao na TELO HRISTOVO.
Po mom skromnom mišljenju telo Hristovo su SVI verni koji imaju Isusa za pomirnicu bez obzira u kojoj se sobi molili i koliko ih brojno bilo svi su u istom Duhu i u istom telu i čine crkvu.
A u vezi tročasovne obuke dobro si zapamtio i drago mi je da se sećaš toga zato bih pojasnio: Petar poče na pedesetnici govoriti da znaci koje vide su dar Duha i da su razapeli Mesiju i narod pita šta im valja činiti a Petar reče da se krste i naravno pokaju.Tako i Filip objasnivši Etiopljaninu Isaiju 53 ne zabrani da se krsti svi su oni za manje od tri časa govora bili spremni za krštenje...ZAŠTO?
Zato brate što svaka priča ima svoju pozadinu i tamo se u prvom slučaju zna da su dečaci do praznika Bar-micva učili Toru i poznavali a onda je bio ispit i položivši ispit mogli su čitati u sinagogi. Takvom verniku je bilo potrebno samo podsećanje i osvedočenje sa porukom čistog jevanđelja i to je stalo u tri časa.
Dakle ne uči se celo Pismo 3 časa već osnovne smernice
poučenom objasniti kakav je bio kakav treba biti i na koji način je spašen.Etiopljanin je sve ostalo čiotao i znao samo nije razumeo poruku iz 53 Isaije i to saznavši želi obaviti priznanje Isusa za pomirnicu.To sve ima lepo napisano u Pismu i samo se čita i svesno prihvata reč istinita a potom odlukom svoje volje krštava.
Postoje verske zajednice koje mnogim stvarima uslovljavaju ljude za krštenje to nije naš posao, naše je pitati da li je svestan svog greha i da li se kaje i ostavlja greh i da li prihvata jevanđelje (radosnu vest) ako da onda dalje kao i pre toga Duh Sveti ga osvedočava i vodi a ne čovek.
Svi smo braća i ravnopravni smo i darove imamo da njima služimo ljudima koji imaju Isusa pa kako nama daje dar tako i njima da izobilujemo u svakom daru i rastemo u svakom pogledu ma u kojoj sobi bili.
Pavle kaže da nije u telu sa njima ali u Duhu jeste e moja želja jeste da svi budemo u duhu istine i ljubavi i onda neće biti podela niti pitanja narodnosti niti verskih podela po učenjima jer nam je jedan učitelj i ne idemo za čovekom ili ženom.
Bog te blagoslovio.