banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 19:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vaznesenje crkve
PostPoslato: 26 Sep 2011, 19:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mnogi propovednici nose hit poruku kojoj ne naučeni teško odolevaju jer su to mile reči kao i one sa početka Pisma: ,,Nebojte se nećete vi umreti,,. Uvek je laskanje milije uhu od realnosti zato krilatica da : ,,nebojte se nećete se vi mučiti,, brzo nađe pogodno tlo.

Veoma opasna stvar je baš to učenje a videćemo kroz Pismo zašto.
Kao prvo rečeno je da onaj ko doda ili ODUZME reči iz Pisma primiće osudu. Uskraćivanjem proroštva Danilovog i Jovanovog ODUZIMA se od Božije reči i DODAJE svoje mišljenje koje nije utemeljeno u Pismu već istrgnuto da bi potkrepilo ideju.
Otkrivenje je dato VERNIMA jer ga drugi ni neće čitati niti im je stalo jer ne veruju, samim tim reči iz Otkrivenja se odnose na upozorenje dato vernima i oni ga trebaju poznavati zato što su tu znakovi opasnosti a ko ih eskivira ostaje uskraćen za spoznaju opasnosti i tako postaje ne poslušan Bogu.

Majka crkva pravi ujedinjenje (ekumenizam) kao ideju komunizma da svima bude dobro i da bude mir jer ako nije jedan gospodar svima onda postoji poteškoća za vladanjem. Uvek je crkva imala značajnu ulogu u vladanju i tako će i ostati.
Piše da majka bludnica ima KĆERI bludnice pa se po nauci poznaju jer vuku Vavilonsko nasleđe i uče mile reči.
Njihov princip delovanja je kroz hipotetičke paralele ili drugačije poznata kao doktrina o tipu i anti-tipu.
Uzimaju recimo između ostalog primer vremena Nojevog kao pokazatelj kako je bilo i kako će biti.

Hajdemo mi njihovim putem da proverimo validnost tog poređenja:
Kažu da će crkva biti uzeta (živi VERNICI ) u nebo kao što je Noje u barci bio iznad potopa...ALI, tamo nije samo Noje i porodica bili u barci tamo su bile i životinje i ptice, kako to sad izbaciti iz poređenja?
Bog je tad ZATIRAO zemlju i niko nije sem Noja i živih bića u barci ostao (ne računam ribe)a sad će ostati zemlja bez potopa i bez uništenja.
Oni uzimaju pola od ponuđenog a drugu polovinu odbacuju to je ne doslednost verovanja.

Drugi od mnoštva primera je izvođenje iz Egipta:
Kao što je Bog izveo iz Egipta kroz pustinju narod tako će sad izvesti pravednike u nebo.
Samo zaboravljaju da je kroz to vođenje MNOGO vođenih bilo POBIJENO u pustinji pa da li i to da uvažimo da će mnoge pravednike prilikom vaznesenja pobiti? Ili kad su došli u novu zemlju opet su GREŠILI da li će i vernici gore grešiti...koliko je to dosledno povlačenje paralele?

Ili kad govore o Avraamu i prinošenju sina kao tipu i anti-tipu sa Isusovim prinosom tad prave istu grešku jer to raduje Muslimane...? Zašto ih raduje? Zato što oni kažu: ,,Pa i mi isto verujemo,, jer i oni uče da je kao Avraam samo ponudio sina ali ga nije zaista ubio tako odmah primene na Isusa i tako mudrost propovednička zavodi narod.
Predlažem da oni koji su vernici otvore Pismo i isprate navedene citate. molim vas čitajte Matej 24. 24
Zašto ovo upozorenje?

Kad govore o mogućnosti svakodnevnog dolaska Isusa čitajte II Solunjanima 2. 3-4 i (9-10 stih)
Ako još bezakonik nije seo u hram Božji onda isti ima svoje vreme određeno mu pa tek potom Isus stiže.
Tu je velika opasnost jer će oni dočekati antihrista kao Isusa jer ne poznaju osnove Pisma. A oni koji ih tako uče rade satanin posao zavođenja i laskanja.
Čitajmo sad da vidimo gde je ta crkva istrgnuta iz fotelje sve sa TV i tortom ima li je u navedenim stihovima ili su tamo neki malo drugačiji opisi? Da li dođoše PRE NEVOLJE?
Otkr. 6. 11 ; 13. 7-9 ; 13. 15=15. 1-2 (uporediti vreme)
Otkr. 7. 9-14 ( pre ili posle nevolje?)
Otk. 20. 1-4 (da li su ovi iz fotelje?)
Da vidimo šta kažer o crkvi i vremenu vaskrsenja:
Otk. 19. 1-9 (u kom vremenu?)=19. 6 = 11. 15

Čitamo:
I Solunj. 4. 15-17
I Korin. 15. 51-52
Ko dolazi pre Isusa?
Materijala ima mnogo, ali ovo je dovoljno za iskrene istraživače da shvate da gore nema nikog iz fotelje niti pre Isusa i ZADNJE trube.
Ostanite u reči Božijoj da bi i ona ostala u vama.
Bog vas blagoslovio.

Vrh

Tema posta: Re: Vaznesenje crkve
PostPoslato: 27 Sep 2011, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
lavić je napisao:
Kao što je Bog izveo iz Egipta kroz pustinju narod tako će sad izvesti pravednike u nebo.
Samo zaboravljaju da je kroz to vođenje MNOGO vođenih bilo POBIJENO u pustinji pa da li i to da uvažimo da će mnoge pravednike prilikom vaznesenja pobiti?

Hristu su svi živi. On je Bog živih, a ne Bog mrtvih, јеr su u Njemu svi živi.

Pa, gdje si ti lavić, nema te dugo, kako si?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 17:05 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
800 malo pripazi na kontekst kad citiras Luku 20:38..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 17:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
osamstotinazena je napisao:
lavić je napisao:
Samo zaboravljaju da je kroz to vođenje MNOGO vođenih bilo POBIJENO u pustinji pa da li i to da uvažimo da će mnoge pravednike prilikom vaznesenja pobiti?

Hristu su svi živi. On je Bog živih, a ne Bog mrtvih, јеr su u Njemu svi živi.

Pa, gdje si ti lavić, nema te dugo, kako si?

Pozdravljam svih osamsto.
Ne znam čemu ta konstatacija kad je ničim nisam izazvao?
Hvala Bogu biće i gore ali sve mogu u Hristu koji mi snagu daje.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
800 malo pripazi na kontekst kad citiras Luku 20:38..

Uh, pa nisam citirala, kod citata ja uvijek udarim ili italic preko rečenice i navedem izvor, ili navodne znakove.

On ipak nije Bog mrtvih, nego živih. Njemu svi žive. (Luka, 20,38, I.Š.)

A nije on Bog mrtvih, nego živih. Ta svi njemu žive! (Luka, 20,38, JB)

Bog nije Bog mrtvih, već živih, jer svi su živi za njega. (Luka, 20,38, T.D)

A Bog nije Bog mrtvijeh nego živijeh; jer su njemu svi živi. (Luka, 20,38, D-K)

Drž' se Lavić, lav je snažna životinjka :)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 21:03 
staromodan
Korisnikov avatar

vidim da se nismo razumjeli... :D

kada sam napisao pripazi na kontekst, nisam mislio na recenicu koju si prvi put napisala svojim jezikom, a kasnije onako kako pise u N.Z..

pricam o drugom kontekstu...lavic spominje vaskrsenje il ti vaznesenje, da bi mu ti odgovorila sa Luka 20:38...u prevodu ti mu rece da su mrtvi i sad zivi negdje jer Bog nije Bog mrtvih vec zivih...ako sam u pravu sta si zeljela da mu kazes, onda moras pripaziti na kontekst..Luka 20:38 pocinje ranije tj kad su sadukeji postavili pitanje Hristu...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
spavac je napisao:
u prevodu ti mu rece da su mrtvi i sad zivi negdje

Pa da, ponovorođeni ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, Spavac, ne pišem ja o uznesenju/vaznesenju crkve, taj termin čak i ne postoji u Svetom pismu (međutim sam koncept svakako da postoji), nego pokušavam razbiti lavićeve strahove. Imam osjećaj da je on prestrašen od nadolazećeg vremena, umjesto da se raduje :)

Odmah sa početka posta, on upozorava da su, "Nebojte se nećete vi umreti", "mile riječi", "laskanje drugačije od realnosti", kao da hoće reći, upravo suprotno: "Bojte se!"

Zato sam mu htjela reći da smo svi živi, i da ćemo biti živi; da se mnogo ne optrećuje analizama, prognozama, čekanju znakova sa smokve, nego da se za to vrijeme posveti sebi i svojim bližnjim. Dosta vremena otpada na ovakve stvari, a za to vrijeme možemo raditi nešto korisnije za našu dušu.

Lavića ovo muči najmanje od 2008., prije tri godine je otvorio istu temu, pa onda prošle godine još jednu identičnu, ovo je treći put da je otvara.

Vaznesenje crkve1
Vaznesenje crkve2

Pr.Sol. 4,13-18
Pr.Kor. 15,50-54

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 23:27 
staromodan
Korisnikov avatar

800 i Vader..

Luka govori o vaskrsenju ukoliko procitate prethodne tekstove ispred 38 stiha..ne o mrtvima da su tamo negdje zivi nakon smrti..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 23:33 
staromodan
Korisnikov avatar

800..
ne plasi se lavic toga sto si ti opisala, vec ovo o cemu ja pricam..zna da pojedine crkvene organizacije govore o zivotu nakon smrti il to sto ti mislis "da cemo biti zivi (nakon smrti)" dok on prica o vaskrsenje..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spavac, zašto bi nekoga mučilo vaskrsenje, ukoliko nema strah od smrti? Zar upravo vaskrsenje ne donosi radost i nadu u vječni život?

Da li ti smatraš da je vaskrsenje nešto strašno? Kako ti to posmatraš?

Ti kažeš da se lavic ne plaši, ja sam zaključila da ga strah (čak napisah "imam osjećaj" dajući prostora da sam možda u krivu), i ne samo to, nego da straši i druge. A zapravo, on treba da kaže da li ga strah ili ne, i da li nas na nešto upozorava ili ne.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

spavac je napisao:
Luka govori o vaskrsenju ukoliko procitate prethodne tekstove ispred 38 stiha..ne o mrtvima da su tamo negdje zivi nakon smrti..

Pitanje je na koje i kakvo vaskrsenje on tu misli.

A gdje su mrtvi (gdje se nalaze) ako nisu tamo negdje živi nakon smrti?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 23:57 
staromodan
Korisnikov avatar

iskreno da kazem mrzi me da pisem opet iste stvari o kojima smo pricali unazad 9 godina..ako imas vremene ti malo pretrazi..

mrtvi su u grobu..ja u Bibliji ne nalazim teoriju o besmrtnosti duse.

sto se tice vaskrsenja zna se na koje Luka misli, drugi Hristov dolazak...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 00:01 
staromodan
Korisnikov avatar

osamstotinazena je napisao:
Spavac, zašto bi nekoga mučilo vaskrsenje, ukoliko nema strah od smrti? Zar upravo vaskrsenje ne donosi radost i nadu u vječni život?

Da li ti smatraš da je vaskrsenje nešto strašno? Kako ti to posmatraš?

Ti kažeš da se lavic ne plaši, ja sam zaključila da ga strah (čak napisah "imam osjećaj" dajući prostora da sam možda u krivu), i ne samo to, nego da straši i druge. A zapravo, on treba da kaže da li ga strah ili ne, i da li nas na nešto upozorava ili ne.

vec sam ti odgovorio zbog cega Lavic pokrenuo temu vaskrsenje..

ja ne smatram da je vaskrsenje strasno, bar ne za mene...nego kako ti koja maloprije rece da su ljudi zivi i poslije smrti, mozes pricati o vaskrsenju da bi trebalo biti radost..Sto ce nam vaskrsenje ako zivimo nakon smrti?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

spavac je napisao:
iskreno da kazem mrzi me da pisem opet iste stvari o kojima smo pricali unazad 9 godina..ako imas vremene ti malo pretrazi..

mrtvi su u grobu..ja u Bibliji ne nalazim teoriju o besmrtnosti duse.

sto se tice vaskrsenja zna se na koje Luka misli, drugi Hristov dolazak...

Da, nemoj da pišeš ponovo te teorije. Poznate su mi a i ne vjerujem u njih. Vjerujem ne samo u besmrtnost duše već i u reinkarnaciju. I vjerujem u vječni život na Zemlji, u ovakvom materijalnom tijelu kakvo imamo, a ne vječni život tamo negdje gore u nekoj duhovnoj dimenziji, mada ima i toga, ali oni "gore" znaju da je bolje "dole" pa zato svako malo dolaze "dole" :)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 00:20 
staromodan
Korisnikov avatar

ja i ne pricam o zivotu tamo negdje gore u nekoj duhovnoj dimenziji ... :wink:

kad vec vjerujes u besmrtnost duse i reinkarnaciju kako ti se cini Matej 10:28 " I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dušu ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 00:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
"Blago zatucanima jer nemaju brige u zivotu".

shakal 01:24 28:09

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

spavac je napisao:
kad vec vjerujes u besmrtnost duse i reinkarnaciju kako ti se cini Matej 10:28 " I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dušu ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.

Mogli bismo tako mjesec dana ako bismo se željeli "preskakati" sa stihovima u cilju da onom drugom oborimo njegovu teoriju. Mogao bih ja reći "ako ne vjeruješ u reinkarnaciju objasni mi taj i taj stih" :). Ali nema svrhe od toga, ja takve rasprave odavno ne vodim. Rekao sam u šta vjerujem jer smo se malo dotakli toga ali nemam poriv da i druge uvjerim u to. Upravo se zbog tog poriva vode brojne rasprave a na kraju svi budu frustrirani i opet svi vjeruju u ono u šta su do tada vjerovali :)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 00:48 
staromodan
Korisnikov avatar

sto se mene tice nikakvih problema u vezi stihova za reinkarnaciju..ja i ne idem tom logikom da ubijem covjeka il oborimo teoriju, vec da li teorija ima podrsku od Biblije..u toku rasprave se trudim da ne ponizavam sagovornika il da ga gledam sa nekim predrasudama..(doduse znam da sam malo bio neozbiljan kad su indijanci upali iz federacije) a mozes i na pp..bar znas da nisam neki sarlatan tj provokator kad je u pitanju religija..

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 06:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Šta je poenta teme? Vaznesenje crkve i šarlatani koji je vode. I šta još?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]