E Soki posto vidim da si ti jedini sa kojim se moze fino porpicati

a imam nekih stvari koje me strasno zanimaju, pa jel bi mi mogao odgovoriti

Prvo me zanima, jel krscani smatraju Isusa Bogom, to me strasno zbunjuje jer ako smatraju onda to nije monoteisticka religija, ja sam shvatio da je to Boziji sin, ali sam cuo od nekih katolika da se oni odnose prema njemu kao prema Bogu, njega mole za sve itd.
A drugo kakav bi trebao biti Sudnji dan prema krscanvtu, neki kazu sici ce Isa a.s. (Isus), onda ce zavladati mir i svi ce dobro zivjeti, e pa mene zanima ako je tako cemu onda cinjenje dobrih i losih djela?? Onda nema svrhe biti dobar ako ce svi isto zavrsiti

Nadam se da te ne vrijedjaju pitanja, jer stvarno nisam imao nikakvu losu namjeru samo me zbunjuje te stvari.
Bog te nagradio

EDIT:
E da sto se tice ove teme, mi vjerujemo u sve kao i krscani. Vjerujemo da je Isa a.s. (Isusa), rodila Mejrema (Marija), bez da je imala odnos, isto vjerujemo u Adama i Evu (Adem i Hava), vjerujemo u Mojsija (Musa a.s.), da je izveo Izraelicane iz Egipta, ali su ga oni iznevjerili. Kada budes citao Kur"an iznenadit ces se kako je sve slicno

Ali bitna razlika je u ovome :
»On je Allah – jedan!
& Allah je Utočište svakom!
& Nije rodio i rođen nije,
& i niko Mu ravan nije!«“ (el-Ihlas)
„Oni govore: »Milostivi je uzeo dijete!’
& Vi, doista, nešto odvratno govorite!
& Gotovo da se nebesa raspadnu, a Zemlja provali i planine zdrobe
& što Milostivom pripisuju dijete.
& Nezamislivo je da Milostivi ima dijete,
& ta svi će oni, i oni na nebesima i oni na Zemlji, kao robovi u Milostivog tražiti utočište!
& On ih je sve zapamtio i tačno pobrojio,
& i svi će Mu na Sudnjemu danu doći pojedinačno.“ (Merjem, 89-95.)
Zbog svega navedenog, Muhammed s.a.w.s., je rekao: „Nemojte me okivati u zvijezde kao što su kršćani okovali u zvijezde Isa'a sina Merjeminog. Ja sam samo Allahov rob, pa zato i govorite: Allahov rob i Njegov Poslanik.“ (Sahihul-Buhari, br. 3261.)
Mi ne smatramo da je Isus Boziji sin, nego smao obisni covjek, kojeg je Bog poslao da medju ljudima siri vjeru, mir i spokojstvo.