Aragorn je napisao:
Kliber kad smo već kod Armagedona, on se desio odnosno još dešava. Naime, od ARMAGEDON se vrlo prostom premetaljkom dobije GRAD EMONA iliti Ljubljana (a u Otkrivenju se, na drugom mjestu, pominje i "grad ljubljeni") u kojem je započeo raspad SFRJ kojim je započeo Armagedon. "Smak svijeta" koji mnogi čekaju i najavljuju, je u stvari već u toku, i to kao što se vidi od poodavno, i ti imaš čast da mu lično prisustvuješ i to u "prvim redovima", ali i sramotu da to ne vidiš!
Černobilj je takođe doslovno zapisan u Svetom Pismu, ovogodišnji islandski vulkan takođe, katastrofa u Meksičkom zalivu isto, a o raspadu SFRJ, i pojavi Republike Srpske da i ne govorimo, propasti SAD, propasti EU...Dakle, nisi u pravu da se sve nešto čeka a ništa ne ispunjava! Nešto je ispunjeno a nešto tek hoće.
Ali ovo o čemu govorim sada jeste ono što je najavljeno u 17. poglavlju, i što je zaista blizu. Vidjećeš.
I ne zaboravi da je recimo Isus Hrist najavio razorenje Jerusalima i jerusalimskog hrama nekoliko decenija unaprijed (i naravno i onda je bilo mnogo nevjernih Toma i podsmjevača...) ali kada je to došlo, onda je to uništenje bilo toliko potpuno da se Jerusalim od toga nikada nije oporavio, niti hoće, barem TAJ,...Ipak mislim da je ono o čemu ja govorim mnogo, mnogo bliže. Mnogo bliže!
Meni se čini da ti vidiš ono što želiš da vidiš. Premetanjem slova možeš ni od čega napraviti šta hoćeš. Armagedon se u eng. jeziku piše sa dva "D" pa može biti "GRAD DEMONA", "MODA GRANDE" ili ko zna šta još...
Šta je zapravo Armagedon?
Wikipedia je napisao:
Armageddon (Ancient Greek: Ἁρμαγεδών Harmagedōn,[1][2] Hebrew: הַר מְגִדּוֹ, Har Megiddo, Arabic أرمجدون, Late Latin: Armagedōn[3]) is the site of an epic battle associated with the end time prophecies of the Abrahamic religions.
The word Armageddon appears only once in the Greek New Testament.[5] The word comes from Hebrew har məgiddô (הר מגידו), meaning "Mountain of Megiddo". Megiddo is a small mountain on which ancient forts were built that guarded the main highway, the Via Maris, that connected Egypt with Mesopotamia. Megiddo was the location of many decisive battles in ancient times (including one in the 15th century BC and one in 609 BC). The town Megiddo in Israel is approximately 25 miles (40 km) westsouthwest of the southern tip of the Sea of Galilee (or Lake Tiberias to the Romans) in the Kishon River area.[6]
Meni je ovo mnogo logičnije objašnjenje.
Što se tiče proročanstava, tvrdim da niko nikada nije predvidio ni jedan događaj. Lako je sa ove vremenske distance čitati stare tekstove (Bibliju, Nostradamusove katrene i dr.) i povezivati ih sa događajima koji su se
dogodili - ali to nije proricanje.
Još niko na osnovu takvih tekstova nije pogodio šta će se dogoditi u budućnosti, pa onda to i nisu proročanstva.