ihtus je napisao:
Moram te ispraviti, gresnik koji spozna svoj grijeh i pokaje se, je pravednik.To ukljucuje i njegovo posvecenje, tj onaj koji se kaje, taj se okrece od grijeha i pocinje da voli pravdu.
Na to sam i mislila ali sam uprostila rečenicu jer se podrazumjeva s obzirom da je svakome poznata priča o izgubljenom sinu koji se vratio.
Citiraj:
U pravu si mi hriscani ne smijemo da sudimo druge, a to znaci da ih gledamo sa prezirom, i da se izdizemo iznad njih, jer smo i mi nekad bili gresnici, a sad smo opravdani Hristovom zrtvom, miloscu Oca, silom Svetoga Duha.
Isus je rekao:
"16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
18 Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.
19 A sud je ovaj što videlo dođe na svet, i ljudima omile većma tama negoli videlo; jer njihova dela behu zla.
20 Jer svaki koji zlo čini mrzi na na videlo i ne ide k videlu da ne pokaraju dela njegova, jer su zla.
21 A ko istinu čini ide k videlu, da se vide dela njegova, jer su u Bogu učinjena."
Sta mislis o ovome?Posebno o 16. stihu, ili o citavom poglavlju?
Cijelo poglavlje je jasno rečeno, a 16. stih dovoljno kaže kolika je božanska ljubav prema nama.
Mnogo jača priča mi je kada Isus pere učenicima noge ili kad ih služi za stolom, pouka je da onaj koji je duhovno jači mora biti ponizniji u odnosu na onoga koji nije duhovno jak, koji je na početku puta i mnoge stvari ne shvaća.
Jedino svojim pirmjerom se uči i poučava drugi, a nasilno nikako!
Isus je pokazivao svojim djelima, tj. svaku priču potkrijepio svojim djelom.