114_AhmeD je napisao:
Muhammed salallahu alejhi ve sellem je primao objavu u periodu od 23 godine. Kaže jedan ashab: nije ni ptica u zraku prošla a da Allahov poslanik nije nam nešto rekao o njoj.
Pa vi od Muje napraviste neku preteču Supermena.
114_AhmeD je napisao:
Moraš shvatiti da je Allahov poslanik a.s KOMPLETNA LIČNOST u svim sferama života
Pokazao nam je kakav treba biti: prijatelj, komšija, muž, djed, otac, vojskovođa, vođa države, ekonomist, rođak, sluga, radnik, kako spavati, jesti, hodati, nuždu obavljati itd itd itd
To se drugim riječima zove idolopoklonstvo. Ne mogu da razumijem da možete slijediti nekog ko je zagovarao pedofiliju (dobri, stari slučaj sa malom Ajšom), mnogoženstvo (apsolutno poniženje žene u svakom pogledu), i objavljivao da nevjernike treba sjeći sabljom na svakom koraku. Njegov prethodnik Isus je, ako ništa drugo, bio čedniji u muško-ženskom pogledu, jer mu nije oko zapinjalo za svaku zgodnu Arapkinju, kao Muhamedu.
114_AhmeD je napisao:
I zato ako uzmeš kakav je on bio, šta je imao, odakle je počeo i šta je ostvario vidiš da nema čovjeka u cijeloj historiji čovječanstva koji se po ičemu može mjeriti sa njim.
Tačno, malo ko je uspio da na put sujeverja zavede toliki broj ljudi, i da bude uzrokom međuvjerskog krvoprolića koje traje do danas.
114_AhmeD je napisao:
I zašto je problem ako Božiji poslanik uči ljude da se igraju ženom, da bude malo romantike i ljepote a ne da skaču na nju kao magarci, već da brinu o njenim osjećajima i da ona bude zadovoljna isto ? Ne da ti bude predmet za zadovoljavanje strasti
A šta njega boli uvo kako se ti, ja ili neko treći ponašamo u svojoj postelji? Pošto je Kuran svakako tek pusta projekcija njegovih shvatanja i razmišljanja o životu, a ne neka, kako vi tvrdite, izmišljena objava anđela Džibrila, tako su i njegova shvatanja o "onim" stvarima postala dio islamskog učenja. Ono što u krevetu voli on, možda ne volim ja, i obratno.
114_AhmeD je napisao:
Islam je način života, potpuna vjera.
Islam je sistem praznovjerja. Kao i hrišćanstvo. Samo malo više zaliven krvlju.
114_AhmeD je napisao:
Tebe neka Isus bude primjer kakav ćeš biti otac i muž i djed itd
Ako zanemarimo Da Vinčijev kod, Isus nije bio ni muž, ni otac a ni djed, i zato u tome ne može biti uzor ostalima. To je kao kad katolički pop, neoženjen i bez djece, dakle bez bračnog iskustva, savjetuje bračni par kako treba da se ponašaju jedno prema drugom.
114_AhmeD je napisao:
Ti i ne razmišljaš sad koliko si promašio jer NE ŽELIŠ ni da razmisliš.
Lijepo je biti tako samouvjeren. To vjerovatno nalaže neki Buharijev hadis.
114_AhmeD je napisao:
Cilj je da se Islam prikaže ružno pod svaku cijenu i zato ja u tebi vidim nekog ko želi vrijeđati a ne učiti.
Druže, za razliku od vas praznovjeraca, mi bezbožnici i komunjare volimo razmišljati svojom glavom, sumnjati, postavljati pitanja, i raznim naučnim metodama pokušati doći do istine, a ne slijepo vjerovati u nešto što do dana današnjeg nije dokazano.
114_AhmeD je napisao:
Možda da Chuck Norrisa dovedem da te opameti, al teško da i on može.
Jedino ako se Noris preobratio u islam.