jel ovo vece poezije

?
Ja volim poeziju, posebno Ducicevu zaista je bio veliki mislilac.
Kada bih pokusao sto jednostavnije da izrazim vjeru, rekao bih da je to za mene: "hodati sa Bogom u svakom trenutku iz dana u dan".
Biti sa Njim u svijim radostima i tugama, usponima i padovima, u svim situacijama drzati se za Njegovu ruku.
Posebno mi je tesko ovo ostvariti onda kada mu zgrijesim, jer pokusavam pobjeci, sakriti se, ili okriviti druge.Stidim se i krijem se jer me grijeh cini da se osjecam kao go, pa se krijem ne samo od Boga nego i od poboznih brace i sestara, idu mi na zivce jer svojim zivljenjem doticu moju savjest.
Tako mi je tesko kad se udaljim od Nebeskoga Oca, da zakoracim u vjeri i poniznosti pred Njegovo lice.Osuda me satire, i tjera jos dublje.
Mislim da me Bog sudi ili pak moja savjest, ali tada bih trebao blize Njemu jer dobrota Bozija na pokajanje vodi.Nego ima osuda i od Sotone koji samo tovari a ne daje ni trun svijetla, takve misli treba odbaciti na temelju Rijeci.Tako se ucim razlikovati Boziju miso od misli koju sije neprijatelj.
Sa druge strane kada dodjem Gospodu kajuci se, dozivljavam Njegovo svijetlo, On prasta i daje istinsku slobodu.Tada osjecam u svom duhu, lakocu i vise nisam opterecen skrivanjem, jer gdje svijetlo dodje tu tama nestaje.Ruse se utvrde sotone koje su u stvari lazi u mom umu, koje se podizu protiv poznanja Bozijeg.
Tako vjerujem i osjecam i znam, da mogu skinuti jednu po jednu masku iza koje se krijem i postati autentican, Boziji covjek.
U ovim sukobima zapitam se jel lako biti Hriscanin, i sta znaci sloboda.Na slobodu smo pozvani.
Ljudi kazu, da smo skuceni i da ne smijemo ovo i ono, jer brkaju hriscanstvo sa smijes i ne smijes.Ne razumiju da postoje razne vrste slobode.
Recimo ako posmatramo lijevak, svijetovan covijek ulazi u njega sa siroke strane.On moze sve da radi i ono sto valja i ono sto ne valja, ali kako zivot prolazi njegova sloboda se suzava dok na kraju ne ostane sam i skucen.
Sa druge strane mi koji smo Hristovi ulazimo sa uze strane lijevka, to je uska staza, mi se krecemo ka siroj strani lijevka.Sve vise uvidjamo da duhovna sloboda je da smo slobodni od pozuda i grijeha, i slobodni da mozemo raditi mnoge divne stvari, i nesebicno zivjeti za Boga i bliznje.Slobodni od ocekivanja da ce nas neko od ljudi nagraditi.Slobodni reci "ne" drugoj zeni, a sa svojom zenom otkrivati nove dubine ljubavi, koja je inspirisana nesebicnom ljubavlju Bozijom.
Zivot sa Bogom je po meni izazovan, atraktivan i pun dinamike zivota, sreca i nesreca, ali na kraju imam Ljubav, radost i mir u srcu i kad se sve rusi, ili kad se nista bitno i ne desava.
Dok ovo pisem ja sam odusevljen i ohrabren da se Boga i dalje drzim jer je cvrst oslonac.
Svima veliki pozdrav, uz zelju da do kraja zivota ostanete sa Bogom