banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2003, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
davno sam citao knjigu (bilo je dosta davno, pa joj zaboravih ime) koja se bavi uticajem ove vrste muzike na omladinu koja je slusa i njihovo okretanje prema "mracnoj strani", zaboravljajuci pritom Boga i svega sto je sveto. bilo je dosta kritika na racun rok grupa, krenuvsi od prisley-a, preko beatlesa, pa sve do ovih danasnjih "virtouza na gitari". prema autoru te knjige, svi ti izvodjaci su nekakvi sektasi i ama bas svi zele da nam pomute um i navedu na ubistva i tako neke bolesti. mene je to dosta zbunilo jer meni, kao poborniku ove vrste muzike, pritom i vjerniku koji cesto ide u crkvu i posti, nikad nije palo na pamet da nekom prerezem vrat ili ga na bilo koji drugi nacin lisim zivota. ili uopste, na bilo koji drugi nacin da nekom prolijem krv.

napisao bi jos ovoga, ali zurim. drugi put.

pozdrav! :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 12:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Sve što ima ikakvog (a pogotovo tolikog) uticaja na ljude, uvijek je bilo široko polje za razne zloupotrebe i mnogima je služilo kao sredstvo za upravljanje svijestima ljudi pri čemu su mladi uvijek glavna meta.
Iako je to nepobitna činjenica, tako ofrlje optuživati i inkvizitorski trpati sve u isti koš je loše i nema veze sa duhovnošću.
Ako su rok muzičari svi odreda "sektaši" ili ne znam kakva izopačena bića i zavodnici, ko su onda oni koji su nedavno snimili izvanredan CD "Pjesme iznad istoka i zapada"!?
To je samo jedan od primjera, ali je činjenica i da su mnogi rok i pop muzičari bili i pozitivni propovjednici i da su učinili više za duhovnost svoje publike od mnogih "dušebrižnika" koji samo napadaju druge a sami ne čine ništa ili loše čine, iako je možda još i više onih koji su sijali loše sjeme.
Pa ipak od sjemena je je još važnija zemlja na kojoj se sije, tako da su ljudi ipak sami najodgovorniji za sve što im se zbiva jer uvijek imaju slobodu reći "ne" nekome ili nečemu što ih vodi gdje ne treba.
A to ipak najviše zavisi od naše duhovnosti, a ne od njih. Ipak nam niko, pa ni đavo ne može ništa dok sami ne damo pristanak na to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sjetio sam se naziva knjige, a to je "OD ELVISA DO ANTIMADONE". eto, pa je procitajte ako je zbavite.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Meni je rok dosta dobar i u njemu sam pronašao više duhovnosti nego u drugim muzičkim pravcima koji nisu toliko ozloglašeni kao rok. Nisam neki veliki poznavalac roka niti sam ga mnogo slušao ali ono što sam slušao mi se svidjelo, ovde mislim na tekstove i veću ili manju duhovnost u njima. Inače kad mi se neka pjesma svidi volim vidjeti njen tekst pa sam tako na internetu tražio i čitao dosta tekstove. Tek se iz teksta može vidjeti šta je pisac htio da kaže.

Od ono malo grupa što sam slušao izdvojio bih naše grupe Van Gogh i EKV a od stranih Metallicu i vjerovatno Nirvanu mada ima još dosta toga.

Slušao sam jednu našu rok pjesmu sa interesantnim tekstom od koje se sjećam samo dijelova koji možda i nisu potpuno tačni:

...Doći će dan kad čovek shvatiće sam
da sve je ovo samo prolazna stvar.
I svaka pametna reč davno je rečena već,
ni jedan pesnik ne zna od kud mu dar...
...Zašto zaboravljamo svrhu
kad smo nula bez nje...
...Dolazi dan poslednji u nizu,
dolazi dan, istina je blizu...

Zna li neko ko ovo pjeva i kako se zove pjesma i ima li neko cijeli tekst?

Ili recimo odličan refren pjesme Open Your Eyes (Guano Apes):

...now is the time to face your lies

Open your eyes, open your mind
proud like a god don't pretend to be blind
trapped in yourself, break out instead
beat the machine that works in your head

Rok grupe i njihove članove često prati reputacija narkomana u čemu ima dosta istine. Ironija je što ti narkomani pišu nadahnute i produhovljene tekstove što često ne polazi za rukom onima koji su "čisti". Kako to objasniti? Jednostavno, pišu takve tekstove baš zato što jesu narkomani. Droga na određeno vrijeme pobuđuje i aktivira čovjekove duhovne centre i dovodi do drugačijih (vjerovatno i viših) stanja svijesti. Ali samo na određeno vrijeme uz, naravno, negativne posljedice. Ovakav uticaj u nekoj mjeri može imati i alkohol. Mislim da sam za Kurt Kobejna čuo da je sve tekstove pisao pod uticajem droge. I druge osobe koje se bave nekim vidom umjetnosti su stvorili velika djela pod uticajem droge. Dakle koliko god droga opravdano bila kritikovana imala je uticaj (često pozitivan) na muziku i možda baš najviše na rok muziku.

Da bi muzičar napisao produhovljenu pjesmu ispada da treba ili imati ličnu duhovnost ili je privremeno izazvati na neke vještačke načine uz upotrebu narkotika. Druga varijanta je lakše ali (možda i baš zbog toga) mnogo lošije rješenje jer povlači mnoge posljedice. A većina ide za onim što je lakše i brže...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 18:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Kada ognjilo udari u kremen onda se javlja varnica.
Plamen se uzdize u vis, iznad ognjila i kremena.
Ako bi se Balkan istovetovao sa ognjilom ili sa kremenom,
ne bi bio Balkan, nego bi bio Istok ili Zapad.
Ako bi pozeleo da bude plamen, iznad celika i kamena,
bio bi i ostao bi Hristov Balkan, iznad tuge Istoka i iznad truda Zapada
i kao takav koristan Istoku i Zapadu:da svetli i jednom i drugom.
Iznad Istoka i Zapada.

Vladika Nikolaj Velimirovic, "Iznad Istoka i Zapada"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 19:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Apr 2003, 10:44
Stvarno je neopravdano trpati u isti koš sve te rokere, jer ima ih svakakvih. Isto tako i rock muzika, ima je svakave: od onih neurotičarskih, sentimentalnih do ljubavnih. Pored već pomenutog odličnog teksta od Guano Apes, dodajem od Vatrenog poljupca sljedeću pjesmu:

JASNA STVAR

U šemi sam od rođenja
Pranje mozga svaki dan
Gluvi na moja su htenja
Čeka me razrađen plan

O svemu mojem mi sude
Trpim i pitam do kad'
Isti mi odgovor nude
Još uvijek si nezreo i mlad

Hoću svoj san da snivam
Hoću svoj život da imam
Ništa neću na dar
Jasna stvar

Hoću svoj dur da sviram
Hoću svoj ćeif da biram
Ništa neču na dar
Jasna stvar

Srušene kule grade
Voda i pjesak sam ja
Svi isto se vade
Za tvoje bolje pa da

Pri tom me tješe i maze
Bio ja vedar il' ljut
Na moje ideje gaze
Njihov je ispravan put

Hoću svoj san da snivam
Hoću svoj život da imam
Ništa neću na dar
Jasna stvar

Hoću svoj dur da sviram
Hoću svoj ćeif da biram
Ništa neću na dar
Jasna stvar

P.S.Vader, pa hoce li doci taj dan? Inace nema veceg meraka nego kad uzmes gitaru u ruke i asikujes sa njom nekih par dana uz Vrbas, totalno obuzet akordima, ne misleci nista, ne jedeci nista i pijuci pivo sa meraklijama!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 23:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
aharon je napisao:
Ako su rok muzičari svi odreda "sektaši" ili ne znam kakva izopačena bića i zavodnici, ko su onda oni koji su nedavno snimili izvanredan CD "Pjesme iznad istoka i zapada"!?

Dobro pitanje, ali da se podsjetimo: do skora nam je onaj koji nam se predstavljao kao Hriscanin tvrdio da je vladika Nikolaj "prevrtljivac, antisemit, prevarant...", tako da me u opstem trendu trpanja svega, svacega, i svakoga u sektaski kos, ne bi zacudilo da neko dodje na ideju da navedeni projekat "Pesme iznad istoka i zapada" proglasi sektaskim.

Inace, istina je da muzika itekako moze da utice na covjeka, jer je ona svakako jedna vrsta duhovne hrane. S te strane treba obratiti paznju na to kakva se muzika slusa, ali u svakom slucaju ne treba biti iskljuciv. Zasto se i rok ne bi mogao iskoristiti u pozitivne svrhe?
Bas sam skoro na nekom katolickom radiu slusao odredjene pjesme u cast Isusa, izvedene u cisto rok verziji. I zaista je dobro zvucalo! Naravno, ovo nije jedini put da sam tako nesto slusao, tu je vec spomenuti projekat Pesme iznad istoka i zapada, a sigurno se moze i medju nasim i stranim rok grupama naci stosta dobroga.
Na kraju krajeva, i apostol Pavle je pisao: sve proucite, sto je dobro zadrzite, i uklanjajte se od zla".

sipak je napisao:
Inace nema veceg meraka nego kad uzmes gitaru u ruke i asikujes sa njom nekih par dana uz Vrbas, totalno obuzet akordima, ne misleci nista, ne jedeci nista i pijuci pivo sa meraklijama!

Uuuu.... stvarno dobro... Ne treba ni pivo...ni meraklije....jednostavno gitara, akordi, ne misliti ni o cemu...
Sto ne znaci da nije lijepo u drustvu dobrih prijatelja, naprotiv!
Jedna pjesma koja mi se bas svidja (dio):

Ovde su nekada mala, stajali stari,
vitezi,
i u isto ovo nebo gledali, prorocanstvo cekali...
Kose im postase sijede, a macevi rdjavi,
uhode su bili poslali svuda, i veliku sjajnu gozbu spremili,
pjevace i lijepe gospe doveli,
al` ceznja iz srca ne odlazi...

Konji su bili nemirni...

Ratnici cvrsto stezali koplja, cutali i cekali...

Kad ce jedna zvijezda na nebu nad Balkanom zasjati...

Zabranjeno Pusenje - Zvijezda nad Balkanom

PS. - a zasjace, nadam se.
Ako Bog da.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2003, 08:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Na žalost jedina zvijezda koja je nad Balkanom zasjala je bila sjeverna zvijezda NATO vojnog saveza koja je od 1992. naovamo i bukvalno sijala (i još uvijek sija) sa trupova i krila NATO letjelica.
Ono što je Zabranjeno Pušenje ovom pjesmom prizivalo, "Top lista nadrealista" najavila, ali i vladika Nikolaj ( i mnogi drugi) predosjetio i iznio u svojim gore navedenim stihovima "Iznad Istoka i Zapada" je trebalo ali se (još) nije desilo u srcima i dušama stanovnika ovih prostora. Zbog ne-duhovnosti tog sjaja iznutra nema ili ga ima vrlo malo i tek tu i tamo, avaj.
No ovo ipak nije neposredna tema i zato dosta o tome.
Podsjetio bih samo na činjenicu da su se mnogi rok i pop muzičari znali dokazati kao ljudi koji vide malo dalje od drugih i da su često oni bili jedini koji su imali petlju da otvoreno i javno ustanu protiv zala i negativnosti koje more mnoge ljude.
Sjetimo se samo nama najbližeg Branimira Štulića-Džonija (koje li "slučajnosti" isto tako pro-Balkanski nastrojenog), koji je bio oštar i nedvosmislen kritizer nepravilnosti društva u kojem je živio, a takođe i prorok propasti i raspada istog.
Tkaođe pomenuo bih i Boru Đorđevića koji je kao niko mogao da osjeti svakodnevnu muku i probleme života malog čovjeka u gradskoj sredini i čije pjesme (bilo da ih je on izvodio ili drugi) odišu proživljenošću, a upravo to je jedna od osnovnih duhovnih vrijednosti: džaba ti svo znanje i mudrost koju imaš u glavi, ako to nije proživljeno i u život pretočeno.
Zaista kada se samo malo zagrebe noktom po površini rok i pop stvaralaštva i kada se nepristrasno pogleda šta su pisci zaista htjeli da kažu, neće se morati dugo tragati da se dođe do istinski u svakom pogledu vrijednih, korisnih, poučnih i blagotvornih djela.

S druge strane, činjenica je da breme javne ličnosti (uz samim tim male mogućnosti za ikakav a kamo li uređen privatni život) biva preteško za mnoge muzičare i u nedostatku čvrstog životnog (duhovnog) oslonca posežu za koječim da to breme podnesu. Naravno tu je i još jedan otežavajući faktor za njih: novac i komercijani zahtjevi. Živi su ljudi.

Prema tome, iako zaista ima koječega i iako je istina da se "oni iza zavjesa i u rukavicama" mnogima služe znali oni to ili ne znali (pa i muzičarima, naravno), smatram da je za čovjeka u duhovnom smislu mnogo pogubnije da se sjedne u kafić i ispire usta tuđim životima, nego da gleda i sluša muziku nekog "narkomana sektaša".
Jer gledanjem narkomana i praćenjem njegovog stvaralaštva i javnog života očigledno bolesnih i izopačenih ljudi može se na osnovu njegovog iskustva doći i do zaključka da to ne valja i da ti se to ogadi, a opanjakavajući druge i zabadajući nos u privatni život drugih ljudi (što je omiljen i previše prisutan sport u našema narodu) čovjek neosjetno pada i prouzrokuje i sebi i drugima velike životne probleme, pa se poslije čudi šta mu se i zašto desilo. Problem je ipak uvijek u nama a ne u drugima, pogotovo ne u "sektašima" koji su nas cvjećke eto "zaveli na volšebne načine". Ko šta traži to i nađe.

Za šipka
Možda je dan već osvanuo, ali ti to ne vidiš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2003, 09:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Maj 2003, 21:12
Ja u svakom slucaju neodobravam rok muziku,jer on zaista lose utice na psihu ljudi,pogotvo kod mladje djece koja je u sve vecoj mjeri slusaju.
Svi ti koji sviraju tu vrstu muzike(rock-hardcore) su sigruno procitali dosta psiholoskih knjiga i znaju da ta muzika zaista privlaci,ali "pomracuje" ljudski um,tj.stvara dosta agresivnosti kod covjeka itd.Ja sam slusao rock muziku,ali kad sam uvidio neke cinjenice i bolje pogledao oko sebe,shvatio sam cemu to vodi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2003, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uuuu.... stvarno dobro... Ne treba ni pivo...ni meraklije....jednostavno gitara, akordi, ne misliti ni o cemu...

ma ne boj se Zivota, u pivu nema djavola, samo je istina unutra :)

Citiraj:
Ja sam slusao rock muziku,ali kad sam uvidio neke cinjenice i bolje pogledao oko sebe,shvatio sam cemu to vodi....

a kuda to? ako imas kakvo negativno iskustvo, molim te da ga izneses i malo protumacis. ja sam licno, bio na mnogo svirki, ali nikad nisam vidjeo da su nekom izrasli rogovi i da je taj neko okolo poceo klati ljude, usput izgovarajuci nekakve kletve.

i evo da napishem jednu pjesmu koju je obradilo dosta grupa

PRAVOSLAVAN

Spreman da te gledam,necu da se predam,
mozda mene imas ali druge ja ti ne dam
hodam prema tebi sada cekam da se javis,
moje lake noge hoces ti da zaustavis kazi brate
sta te to toliko muci,da nam skaces po dusi,
neizvesnost me gusi,vatra...sve se pusi snovi...
sve se rusi,daj mi miran zivot,ne zelim ga za sebe,
daj mi slobodu iako ne znam sta je to,
braca i sestre sada pokazuju na tebe,
zasto takvo zlo,zasto imam ovo srce,
ovu glavu tako tvrdu kao kamen stavljam dole,
moje rame nosi pusku,necu vise da te gledam,
narod ja ti ne dam da ih prljas tvojim blatom ja se davim...
PRAVOSLAVAN...radije bih jeo zemlju nego tebi da kazem daj,
ne bih zasluzio srecu ako ljubim tvoj prljavi sjaj...
ovo parce jedan zalogaj,da BOG da ti stalo u grlu,
sve sto si hteo da imas,kidao si na silu...
covek gradi kucu,kuca nema krov,
iskop`o je bastu legao u rov,cekao je kisu,
docekao noc,bezi strance uplasen je osecas li moc.

u zdravlje :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2003, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
IN PIVO VERITAS?
Ma nisam ni mislio da je pivo samo po sebi lose, kao ni generalno alkohol, samo sam htio reci da pivo nije neophodno da bi se covjek osjecao dobro, i da bi bio u "feeling-u". Moze se biti veseo i zadovoljan, a ne biti "pod gasom".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2003, 13:48 
Voajer
Voajer

Cuj bre,nismo se dobro razumjeli,tj.ja nisam dobro napisao ali mislio sam da se podrazumjeva...Muzika koji sviraju satanisti lose utice na covjeka,jer su njihove note posebno odsvirane.Neznam da li si kad cuo za grupu RAMMSTEIN,koji su zaista .....(ali uglavnom sviraju rock-hardcore muziku)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2003, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

rammstein, odlicna grupa. imam sve albume, i opet ponavljam da nisam imao neke nasilnicke ispade slusajuci ih. dakle...? i kako to mislis "posebno odsvirane"? molim te objasni mi to malo opsirnije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2003, 11:50 
Voajer
Voajer

Cuj bre,probaj da uporedis rammstein i tinu tarner.Mislim da ces shvatiti u cemu je razlika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2003, 21:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ma da Casper ziv bio .. o cemu ti pricas ??

Rammstein - imas li njihove tekstove ?? znas li o cemu pricaju ili njemacki jezik povezujes sa nekim zlom i smatras to satanisticki... ljudi pjevaju o raznim temama i ako je skakljiva ne znaci da je satanisticka ili bogohulna i tome sl ..

Rok je bio i ostace znacajna stepenica u razvoju ljudi... pa mnoge su rok balade danas "cista svetinja" legendarne i neponovljive...

Ako cemo gledati crkvenu stranu onda samo originalna muzika koju je slusao Isus moze proci.. cak ni crkvena muzika ne bi trebala proci jer je nastala poslije Isusa, dakle neke izvorne narodne pjesme sto su pjevali ljudi za vrijeme Isusa je vrijedna slusanja i nista vise ... :) (sto bi znacilo da i danasnja crkvena muzika skrece od boga) no stvari nisu takve....
Sta bi bilo da u crkvama pocnu sa rok liturgijama i misama... onda bi sve bilo OK ?? :)

Sta reci na tehno, rejv, goa, progresiv, dab, rege .. i to su sve satanisticki pravci muzike ili su oni kao OK ??

Uvijek je bilo fanatika koji ce nepovezivo povezati.. pa tako i neke klasike kao sto su Led Zeppelin sa nekim mutnim i mracnim poslovima, sektama i satanistima... (a ljudi su cak pisali par pjesama inspirisani LOTR-om [hmm tek su onda pravi stanisti] :))

Suplje price .

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vjeruj mi mircone, i ja jos razbijam glavu o tome sta je pisac htjeo da kaze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Све што радите, у Божју славу радите. Музика све док не промовише безбожништво, и док не постане сама себи сврха (идолопоклонство), није грех да се слуша.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2003, 11:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Vader je napisao:
Slušao sam jednu našu rok pjesmu sa interesantnim tekstom od koje se sjećam samo dijelova koji možda i nisu potpuno tačni:

...Doći će dan kad čovek shvatiće sam
da sve je ovo samo prolazna stvar.
I svaka pametna reč davno je rečena već,
ni jedan pesnik ne zna od kud mu dar...
...Zašto zaboravljamo svrhu
kad smo nula bez nje...
...Dolazi dan poslednji u nizu,
dolazi dan, istina je blizu...

Zna li neko ko ovo pjeva i kako se zove pjesma i ima li neko cijeli tekst?

Grupa se zove "Istok iza"..nisam citala sve tako da se unaprijed izvinjavam ako je vec neko dao odgovor. :)
"zasto zaboravljamo svrhu kad smo nula bez nje..." :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2003, 16:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2003, 17:18
SiCkNeSS je napisao:
davno sam citao knjigu (bilo je dosta davno, pa joj zaboravih ime) koja se bavi uticajem ove vrste muzike na omladinu koja je slusa i njihovo okretanje prema "mracnoj strani", zaboravljajuci pritom Boga i svega sto je sveto. bilo je dosta kritika na racun rok grupa, krenuvsi od prisley-a, preko beatlesa, pa sve do ovih danasnjih "virtouza na gitari". prema autoru te knjige, svi ti izvodjaci su nekakvi sektasi i ama bas svi zele da nam pomute um i navedu na ubistva i tako neke bolesti. mene je to dosta zbunilo jer meni, kao poborniku ove vrste muzike, pritom i vjerniku koji cesto ide u crkvu i posti, nikad nije palo na pamet da nekom prerezem vrat ili ga na bilo koji drugi nacin lisim zivota. ili uopste, na bilo koji drugi nacin da nekom prolijem krv.

napisao bi jos ovoga, ali zurim. drugi put.

pozdrav! :drinking: :drinking: :drinking:

JEDNOM SAM NEŠTO PISAO PA SAD TO PRENOSIM:

Otpadnik,bivsi zvanicni pripadnik masona,njihovog uzeg kruga eluminata
(satanskih" svjetlonosa")Dzon Tod svjedocio je kako je sluzio satanskom kroz
jedno najmocnije sredstvo destrukcije mladih,rok muziku:

"Bio sam rukovodilac produkcije Zodiac,najvece organizacije firmi za
produkciju ploca i drustva za pripremanja koncerata u SAD. Kad bi se
dovrsila jedna matrica-snimak sa koje se presnimavaju sve druge ploce i
kazete,odnosili bi je u jednu salu koja nije bila dostupna za javnost i tamo
bila postavljena na jedan oltar /satani/.

Informacija o ovim kuttnim radnjama,te o usnimavanju tajnih,uhu necujnih
molitvi satani na plocama i kazetama dospjela je u javnost i to je izazvalo
veliku paniku među producentima i njihovim ljudima u pozadini,a "krscanski"
obozavaoci ove muzike cinili su na rusenju popularnosti izdavaca. Zato je
otvorena nova firma produkcije ploca i potpisali ugovore sa nekim uglednim
rok grupama i dali im blaza imena "krscanska".

Tod priznaje:" Da biste znali koliko demona imate u kuci morate samo
prebrojati svoje rok ploce."
Preko uticaja disharmonicnom rok muzikom,njenim sadrzajem-skrivenim i
otvorenim porukama mladi upijaju programe zla koji ce kroz njih utjecati da
budu hladni i zli,fanatici,ideolozi mraka. Mnogi ne znaju koliko su vođeni i
izmanipulirani. Mnogi obozavaoci kazu da se prilikom slusanja ove ili one
rok muzike ili hevi metal muzike apsolutno dobro osjecaju i da dobiju puno
energije. Ali oni ne znaju da postoje i negativna energetska
polja,preokrenute na dole bozanske energije sa kojima mozemo stupiti u
komunikaciju,a preko njih i sa demonskim posluznicima i hijerarhijama. Ovoj
privlacnosti za rok muziku cesto je prethodila zivotna sitoacija
neispunjenih zelja,potreba za zastitom,razocaranja,neuspjesi, odakle dolaze
osjecaji samoce,melankolije,frustracije,rezignacije sve do
agresije,pobune,samoubojstva. Ti osjecaji cine nas otvorenim za negativne
energije i zvukove kao sto je rok muzika. Zvizdeci tonovi,prodorna krestanja
i glasna muzika faktor su smetnje da do nas dođu tonovi Duha. Nasuprot
tome,njezne,drazesne i harmonicne melodije proizvedene na harfi
,mandolini,fruli,violini proizvode pozitivne efekte harmonizacije covjeka i
duse.

Eksperimenti sa biljkama također su pokazala da razlicito reagiraju na
ugodnu klasicnu muziku ili na rok muziku. Biljke koje su 60 dana bile
izlozene klasicnoj muzici pokazale su bolji rast nego inace i cak su
usmjeravale svoj rast prema izvoru muzike (puzavice ovijale instrumente),a
biljke koje su mucene sa muzikom Jimmi Hedrixa i grupe Led Zeppelin uginule
su za deset dana,a svojim su rastom bjezale od izvora zvuka. Neki farmeri
poceli su svoje krave u stajama "kulturno uzdizati" da daju vise mlijeka.
Covjek uz blagu muziku moze lako zaspati sto znaci da ona utjece na
smirivanje i opustanje umornog tijela.

PRICE ROKERA:

JON LENON: Krscanstvo ce nestati.Vremenom cemo mi postati popularniji od
Krista.

ALICE COOPER: Prije nekoliko godina prisustvovao sam jednoj spiritistickoj
seansi u kojoj je Norman Buckley zapovjedio duhu da se manifestuje.Za neko
vrijeme duh je to i ucinio i rekao mi je da ce moju grupu uciniti slavnim i
bogatima,a za protuuslugu je trazio da mu dam svoje tijelo-uzeo sam kao
svoje ime ime tog duha koji se manifestovao.

FREDDY MERCURY: Mi zelimo da ljude sokiramo i da budemo gnusni.

GRUPA KISS : Mi smo svecenici "Satanskog bratstva Amerike" Izdavac ploca
nije zelio da objavi nase pravo ime a nase ime KISS znaci "Kings in Satan
service" : Kraljevi u satanskoj sluzbi.

Mnogi rokeri i rok grupe kao sto su Beatlesi,The Eaglesi,Pink Floyd,Alan
Parsons Project,T.Rex, Roling Stones,Tull,Reed,Elton John,Madonna,Chris de
Burhg i dr. predaju slusaocima osim svoje destruktivne muzike i skrivene
poruke (kroz tehnicko ili fonetsko sifrovanje jednog snimka)izoblicene ili
uhu necujne (podsvjesti da) koje trebaju da destruktivno djeluju.

"I kad posmatramo osnovno znacenje tajno u mozak unesene poruke bice nam
jasno demonsko nastojanje da se citave mase mladih -koji o tome ne slute
nista,odgajaju za "đavolje legije" (Iz "Rok unatrag" od Michaela
Busjhmanna).

"Kroz muziku mozes u podsvjest poloziti ono sto zelis" Jymmi Hendrix

NEKI PRIMJERI SKRIVENIH PORUKA:

"Sam đavo je tvoj Bog"
Grupa KISS/song:God of Thunder
"Zli imaju moc"
Grupa Police/song: Everi Little
"Ja te volim,rekao je đavo"
Grupa Rolling Stones/songs Tops
"Ti si bespomocan protiv zlih,protiv sviranja unatrag"
Grupa Cindy Lauper/song She bop

Kroz ove skrivene,unatrag snimljene poruke,čovjekovoj podsvjesti ,koja je
jaca od svijesti i kojoj svijest robuje,daju se hipnosticke zapovjedi kako
misliti,kako osijecati,kako se osijecati bespomocan protiv "mocnih" koji
postaju mocni samo zato sto ih obozavamo i dajemo moc.

Ljudski mozak podjeljen je u dvije polovine. Naucnici su otkrili da lijeva
polovina mozga obuhvaca racionalne i analiticke funkcije nervnog
sistema,dok je desna polovina mozga sposobna obuhvacati
podsvjesne,emocionalne i instinktivne procese. Tako naprimjer skrivenu
poruku "unauhiram imzu" /marihuanu uzmi/ dospjeva opreko lijeve polovine
mozga u svijest slusaoca,a desna polovina mozga ovu poruku pretvara u
naredbu "Uzmi marihuanu". Razum se ovoj poruci ne moze suprostaviti jer ju
ne prepoznaje.

Dok metoda backward masking upravo "nježnim"rok grupama donosi veliku
popularnost jer podsvjesne satranske poruke pojacavaju uspjeh,dotle heavy
metal ili death metal grupe vec otvoreno koriste siroku paletu rijeci
bogohuljenja,gnusosti i perverzija. /Slusaj covjece cime te miluju:Budi
đubre do kraja/

Upadljivo je da se klevetnici Boga bez izuzetka okomljuju na
Krista,krscansku religiju, druge religije i njihovi nosioci ne spominju se.
Protivnik Bozji zna veoma dobro da se je jedino Krist uzdigao da demonskoj
napasti stane na kraj,da je Kristovo kraljevstvo u prodoru na Zemlju kao sto
je i obecao,a da su ostala religijska obecanja samo slatke price koje
demonsko i podrzava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2003, 12:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Avg 2003, 11:19
nisam pazljivo citala sve postove, ali me zanima misljenje diskutanata o projektu "pesme iznad istoka i zapada", koji je okupio niz savremenih rock srpskih muzicara, izmedju ostalih i partibrejkerse i bl. revolt.
meni se cela stvar jako dopala, iako sam razgovarala sa nekoliko svestenih lica koja su se toga uzasavala. cak sam nacula pricu i da su neke vladike projekat podrzale,a neke ne.(ovo nije proverena informacija)
sta mislite o tome?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]