banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Okt 2006, 11:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Da li je neko od vas, dolazeći na ovaj podforum, promijenio način razmišljanja, vaš sistem vrijednosti, bez obzira da li u pozitivnom ili negativnom smislu?

Pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 11:28 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ja se nonstop mijenjam, ne znam ima li forum uopste veze sa tim :oops:

Mada ima jedna stvar ... Dolazeci na ovaj podforum, promjenio sam misljenje o onima koji najvise furaju ovaj podforum. U pocetku sam mislio da su ok ljudi, eto samo malo filozofiraju, ali onda sam shvatio da nesto nije uredu sa ljudima koji su "duhovni do daske" ... :-?

Danas se klonim ljudi koji mi imalo zasmrde na ovaj podforum ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 11:42 
che.guevara je napisao:
ali onda sam shvatio da nesto nije uredu sa ljudima koji su "duhovni do daske" ... :-?

I ja isto kontam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ja sam pronijenio neke svoje poglede i razmisljenja - vrlo! I hvala tim ljudima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
predao sam se bogu i alkoholu. nekako je lakse povjerovat svim glupostima koje se pisu na ovom pod forumu kad si pijan, uzdravlje :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 17:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
_Felix_Moses_ je napisao:
predao sam se bogu i alkoholu. nekako je lakse povjerovat svim glupostima koje se pisu na ovom pod forumu kad si pijan, uzdravlje :drinking:

:lol: Pa, ne moras im povjerovati!

Ja cesto svratim ovdje, citam tudje postove, ali ne mjesam se u raspravu, niti imam namjeru poceti. Zapravo, imam neke svoje stavove po pitanju duhovnosti i religije i nemam neku zelju da ih razmjenjujem sa drugima. I niko do sad nije uspio promijeniti moje misljenje.

che.guevara je napisao:
Ja se nonstop mijenjam, ne znam ima li forum uopste veze sa tim Embarassed

Mijenjam se i ja, ali sam sigurna da nije do foruma. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 21:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Kad imam vremena bas mi je drago sto mogu puno toga da procitam , na ovom forumu, Necu da se slozim da ljudi samo pisu prazne price,Ubjedjen sam da su mnoge rjeci a pogotovo tvoje Dak doprinjele da se mnogim ljudima otvore oci,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Što se tiče duhovnosti nisam promijenio način razmišljanja i mislim da nekih radikalnih promjena više neće ni biti, našao sam sebe u jednom pristupu i dalje eventualno mogu samo da napredujem na tom pravcu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 01:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Jul 2004, 02:38
Forum nije mnogo uticao na moj nacin misljenja. Ali svakako jeste dobra stvar. Vidis kako ljudi razmosljaju, razliciti pogledi na istu temu......valjda svako zna sta mu je ciniti, prihvatiti dobro , lose odbaciti.....
Mada, mora se priznati , da tema o islamskom satanizmu , nikog ne moze ostaviti ravnodusnim. Kao signal za upozorenje, ne mozes da ga zanemaris!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 09:44 
Početnik
Početnik

Postoji u svijetu danas sve i svasta, ali ono sto je zalosno najmanje saosjecajnosti ljubavi paznje razumjevanja, vrlo malo,Kada bi samo malo dozvolili da da ljubav prozima nas ubjedjen sam da bi i ovaj forum bio nesto posebno u nasem zivotu,Nije ni slucajno sto je bas Dak postavio ovu temu ,stvarno je cinjenica da ljudi ne zele da se mjenjaju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ovaj forum nije uticao na mene, osim, kao sto je Che rekao... nesto mi ne sjeda sva ta duhovnost. Svejedno, ovo
kaspa73 je napisao:
stvarno je cinjenica da ljudi ne zele da se mjenjaju

se ne odnosi na mene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Mislim da forum jeste uticao na mene, ne samo ovaj već i drugi na kojima sam nekad dosta učestvovao. Ima sam dobrih sagovornika i lijepih stvari sam naučio od njih. Imao sam i loših pa i od njih sam učio. Dosta se može naučiti o različitim karakterima ljudi, pa se onda to primjenjuje ubuduće, u svrhu nekog možda mudrijeg i pažljivijeg pristupa, prilagođenog različitim ljudima.

Možda griješim ali imam utisak čitajući ovu temu da je ljude čak sramota da priznaju da ih je forum promjenio, a vjerovatno bi to rekli i za druge stvari. Mislim da su promjene jako dobre i poželjne, ako nema promjena onda nešto nije u redu. Zašto uopšte raditi bilo šta što nas neće mjenjati? A na koju stranu će ići te promjene to je već do svake osobe posebno. Nekima ono što ovde čitaju izaziva sve veću i trajniju gorčinu, to se lako primjeti. Znači ima promjene. Ne mislim samo na čitanje ovog podforuma već i na druge.

Ljude je kao sramota da se mjenjaju, na forumu ali često i inače, kao forum im je nešto ispod nivoa da bi ih tako nešto promjenilo. A forum je stjecište različitih ljudi i razmišljanja, puno toga se može vidjeti, i tu ima dosta prostora za mjenjanje. Ja sada imam dosta drugačiji pristup na forumima nego što sam imao prije 5 godina. Ta promjena nije naravno došla samo od foruma već i zbog drugih stvari, ali su se te stvari uklopile sa iskustvom na forumima.

Na osnovu nekih stvari koje su pisale neke osobe koje imaju iskustva u tome stekao sam drugačiju sliku od one koju sam prije toga imao proizvoljo jer nisam ni imao iskustva u tome. Jedno je kad imaš samo svoju sliku o nečemu a drugo kada o tome priča neko ko ima i iskustva u tome, a najbolje je kad sam imaš iskustva u tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 14:10 
Početnik
Početnik

Da vam iskreno ispricam sta mi se jednom desilo,jedan covjek koji je bio jako tuzan mi se bio obratio sa svojom tugom ili problemom,Jedno vrijeme smo se druzili pokusao sam uvijek da ga hrabrim da nastavi u zivotu da se bori ne predaje,ovorio sam mu i cak kako mislim da mu Bog moze pomoci , ali on nije vjerovao u Boga pa me zbog toga poceo stalno ismijavati,Jednog dana je dosao pijan ja sam mu dao jednu knjigu o zivotu ,u stvari kako da se bori i kako ima nade jos u zivotu da ne treba da se predaje,Inace prije mu nisam davao nikakve knjige ,ali me nesto tjeralo to da ucinim,Ovo sto pisem ne radi se o neobrazovanom covjeku vec naprotiv vrlo obrazovanom koji je preko noci sve izgubio,Bas taj dan je on otisao na prugu da se ubije,Posto je taj dan kasnio voz legao je na prugu i dok je cekao uzeo je knjigu da cita kako bi ubijo vrijeme ,Kroz citanje knjige se upznao sa licnoscu koja mjenja zivot a to je ISus Hristos, prvi put u zivotu je poceo iskreno da place zbog svega sto je radio u zivotu, Od tog dana se sve promjenilo u njegovom zivotu nije izvrsio samoubistvo vrato se svojoj porodice i poceo da zivi novim zivotom,Ovo sa napisao kako bi svatili da u zivotu puno stvari koje govorimo ili pisemo mogu da uticu na biljitak ljudi oko nas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Hm... ispade da sam jedino ja stvarno promijenio misljenje i da mi je drago zbog toga. A najlakse je reci kako su ovde svi sektasi, ludi i opijeni i ne razmislivsi o onome sto pisu. Najlakse je reci "Vidi ovog kaspe jes tripa lik... gle ga sto sere o plakanju, izludio covjek!?! kakav jadnik... prosipa nekakvu iskrenost ovde, samo sto ne krene plakati (i ona najjaca) sektas!" I niko i ne pomisli na to zasto i zbog koga on to radi, koliko mu to znaci, kakva mu je namjera. Cemu sve to "cmizdrenje" i pisanje? Al dobro... sve ce jednom doci na svoje valjda. Ko hoce da shvati o chemu ovde tih par ljudi prica shvatice vrlo lako, i bice mu drago zbog toga. Ko nece, (a vecina ih je takvih po mom misljenju, samo to ni sebi ne mogu da priznaju) jebiga. steta. Niko ovde nikoga ne vrbuje ni za sta. nikakva sekta. ljudi se ne poznaju, pisu iz srca, otvaraju se zbog drugih, bez ikakve lose namjere, govore iz svoga iskustva, ne prepiru se oko nekakvih citata koje svako na svoj nacin moze da tumaci, nego govore iz sebe. Nikome niko ovde nista ne namece. I onda se nadje neko da kaze kako su ludi i u zabludi...
Ovo sto sam pisao se odnosi na par ljudi sa foruma, koji ne postavljaju glupave slike, koji ne vrijedjaju, ne omalovazavaju nikoga, a to isto trpe od sviju ostalih. necu da navodim nikove jer se bojim da u nekoga da izostavim.

Citiraj:
valjda svako zna sta mu je ciniti, prihvatiti dobro , lose odbaciti.....
Mada, mora se priznati , da tema o islamskom satanizmu , nikog ne moze ostaviti ravnodusnim. Kao signal za upozorenje, ne mozes da ga zanemaris!

kako je ovo odvratno. i ovako je u vecini slucajeva. Prihvati ono sto ti odgovara i to proglasi dobrim, a ono sto ti ne odgovara odbaci, pljuj po tome i pravi se pametan... ta tema o islamskom satanizmu je trebala biti obrisana cim je napravljena, al ajd. Hocete da ja otvorim temu o hriscanskom satanizmu??? Naci cu tri puta vise primjera nego maran ata za svoju temu. Pa onda o mormonskom satanizmu, pa o budistickom i o svakoj religiji na svijetu... Ali to je glupost i nicemu ne sluzi. Osim za ovako ove pametnjakovice, maran ate i ostale fanatike. ovo je bolesno, a ne kaspa, Dak i ostali.
Znam tacno o cemu govorim jer sam i ja prije sve onako gledao i onako reagovao. I sad vidim koliki sam debil bio. Koliko sam puta covjeka ni krivog ni duznog uvrijedio samo zato sto mi se nije dalo razmisliti i pokusati sagledati stvari drugim ocima, i jer sam se ja osjecao boljim od njega. Sad mi je naravno zao. I znam da mi ti ljudi oprastaju. A ono "cmizdrenje" vidim kao hrabrost i vrlinu za koju vecina i ne zna da postoji.

Ima ovde ljudi koji bi samog isusa hrista pljuvali i ismijavali, samo zato sto im neko ne bi rekao da je to On.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 18:27 
Majstor
Majstor

:-)

Poslednji put menjao Dak dana 22 Feb 2007, 15:09, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Bik je napisao:
ta tema o islamskom satanizmu je trebala biti obrisana cim je napravljena, al ajd

I bila je. Više puta. Ali je stalno ponovo otvarana :(
Za lijek se nameće ignorisanje autora teme, jer se on hrani pažnjom i konfliktom. A uostalom ako se bolje pogleda ta tema više govori o autoru teme i njenom najčešćem učesniku nego o tamo nekom satanizmu. U suštini sve što pišemo najviše govori o nama samima, pa tek onda o predmetu o kojem pišemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja sam prije pisao dosta drugačije nego sada (doduše sad jedva da i pišem količinski kao nekada :)), sa dosta drugačijim nastupom, nekad drugačijim motivima, koji nisu uvijek bili nešto sjajni, i što je neko iole duhovniji mogao da vidi. Ja sad kad čitam stare svoje postove dođe mi da ih brišem :), ne nužno zbog samog sadržaja teksta nego zbog načina na koji je iznesen, zbog nekih stvari koje se vide u pozadini takvog pisanja.

Ali to je valjda dobro, znak promjene, a ako je promjena bila na pozitivnu stranu onda je super.

I inače, mada nije vezano za temu, ovde na DiR se dosta manje piše nego prije, a ima nekoliko veoma kvalitetnih učesnika koji su se pojavili u zadnjih šest mjeseci, kao i starijih koji su na ovde priznali da je kod njih došlo do određenih promjena. Zanimljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 19:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Fina tema.
Ja licno cesto ovo citam, i mogu reci da sam jednim dijelom prosirio svoje vidike, vise se upoznao sa ovom tematikom i malo promijenio nacin razmisljanja, dopunjujuci i prosirujuci ga nekim stvarima. Nije da me nista nije "dotaklo", mada ima jos toga da se proucava. :)
Inace, kako cesto u kratkim intervalima navracam na forum, jer za duze uglavnom nemam vremena, stalno mi ostaju mnoge teme neprocitane, teme koje bih htio procitati, ali uvijek ili zaboravim ili nemam vremena kad ih krenem iscitavati i na tome stane. To je uglavnom i razlog zbog kojeg ne pisem ovdje, jer za ovaj podforum treba vise vremena nego za ostale (bar meni). A, vezano za ove stalne zabusante, ne vrijedi se nervirati i vrijedi ono zlatno pravilo ignorisanja ili brisanja. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 20:21 
Majstor
Majstor

Mene najvise mijenjaju postovi poput Bikovog posta, jer djeluju ljudski, iskreno, podsjecaju me na ono sto smo svi mi, a sto smo zaboravili i potisnuli, prisjecam se istinskih vrijednosti ljudskog zivota. Ne mogu da kazem da sam se puno promijenio, cak ne mogu da kazem da sam bio mnogo inspirisan tudjim postovima, ali citao sam postove koji su dolazili direktno iz srca i koji su me ispunili tolikom radoscu, koji su mi dali novu energiju. Osjecao sam se kao da nalazim svog brata blizanca dok citam njihove postove.
Tu, u srcu, svi smo jednaki, svi smo braća i sestre, zar nisam u pravu? :-)

Veliki pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 20:23 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
moon je napisao:
che.guevara je napisao:
Ja se nonstop mijenjam, ne znam ima li forum uopste veze sa tim Embarassed

Mijenjam se i ja, ali sam sigurna da nije do foruma. :)

Ja znam da nista ne znam. Po teoriji haosa cak i kad ja pustim gasove, to utice na promjenu tvog misljenja :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]