Ma kakvo prihvatanje ideologije, ali probudilo mi znatizelju. Na kraju, to sa slobodom NAKON dodirivanja dna je doslo nakon sto je covjek shvatio da gomila ljudi oko njega predstavlja odrasle djecake nezadovoljne sto im je neko uzeo igracke i rekao da moraju da zive (citaj: rade, zene se, odgajaju djecu, rjesavaju svoje obaveze), na sta su ovi veoma kivni.
Zatim... Slicno je i sa mnogima koje poznajem, a donedavno i samnom samim... Kontam da mi je zivot krenuo sada nekim drugim tokom, ali cesto uhvatim sebe kako se pitam `jesam li spreman za 'zivot'`. Moze zvucati cudno, imam sad 23 skoro, ali vecina ljudi koje poznajem su sa 23 i dalje ucenici, sto je daleko od stvarnog zivota - svi smo i dalje djeca svojih roditelja (pri tom ne mislim djeca kao potomci vec djeca kao ... ma znate vec).
Odlutah malo..
A film sam pogledao prilicno puta. Doslo je dotle da hvatam Tyler Durden-a kada prolijece kroz kadar... Oni koji su gledali znace na sta mislim, a oni koji nisu, ne znam sta traze ovdje uopste kad je pitanje o filmu
A za dodirivanje dna... Ne vjerujem da vazi za mene, niti za ljude slicne meni. Kako bih ja dodirivao dno, kada sam okruzen ljudima koji me vole i koje volim. Ne bih to ni smio uraditi, jer imam osjecaj da bi za sobom vukao i druge - familiju ako nikog. A i ne osjecam se lose zbog toga sto ne mogu na dno.