banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Apr 2003, 17:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Apr 2003, 16:31
tema br. 666 - Sablazan onih žigosane savesti

UVOD U PRVOJ TIMOTIJU 4:
A DUH IZRICITO GOVORI DA CE U POSLEDNJA VREMENA OTSTUPITI NEKI OD VERE SLUŠAJUCI DUHOVE PREVARE I NAUKE DEMONSKE U LICEMERJU LAŽLJIVACA CIJA JE SAVEST ŽIGOSANA (umesto cela i ruke - otk.13,16) KOJI ZABRANJUJU ŽENITI SE,
kako ih lepo opisa apostol PAVLE, ONDA - BUDUCE KATOLIKE, A NASLEDNIKE ZAPADNE CRKVE IZ KOJE JE I DOŠLO LAŽNO OTKRIVENJE U ISTOCNU KOJA GA VEKOVIMA NIJE PRIZNAVALA, I DAN-DANAS GA ZABRANJUJE DA SE CITA U NJOJ, NA SLUŽBI, NA SVETOJ LITURGIJI. (Opširnije, http://galileo.spaceports.com/~biblija/istorija.htm )

Buducnost?
http://galileo.spaceports.com/~biblija/pitanja.htm
Na jednoj strani, koliko sam informisan ugradjivanje potkožnih plocica-cipova (kodiranih?) na ruke krece od bolesnih i, bojim se, od nejaci, i samo je pitanje coveka koji ce ih sablazniti (Matej 18,7), a svoju desnu ruku nije sebi odsekao (Matej 5,30), jer teško njemu koji decu prezre zbog lažnog otkrivenja. A na drugoj strani, ovo pitanje ce neminovno doci na planetarni red samom globalizacijom trgovine, tj. raspolaganja zemaljskim materijalnim dobrima na jednoj strani, te dubinama ljudske duše na drugoj strani, veštih na obe, bezazlenih ni na jednoj. Ja moju veru ako zasnujem na buducnosti, kao pandan gorepomenutom, tj. u kontekstu vere, mogu samo da se nadam da postoji covek koji ce uvideti razliku izmedju PRIMANJA U sebe Reci Gospodnje, hleba života i ODBIJANJA NA sebe "žiga 666", KO DA HRISTOS NIJE REKAO STA POGANI, A STE NE MOZE OPOGANITI COVEKA, ILI KO CISTI CASU SPOLJA, A KO IZNUTRA, OKRECENI GROBOVI,...

Kako danas stvari generalno stoje, ljudi cekaju da djavo povuce svoj potez sa 'žigom 666', A TIME KAO NAJVECU SABLAZAN NAMECU, ZA SADA, NEIDENTIFIKOVAN STRAH OD DJAVOLA, A NE OD BOGA
(kao da djavo ima vlast, kao da se treba djavola bojati, a ne Boga, kao da Hristos nije rekao da mu se dade svaka vlast na nebu i na zemlji, na kraju Jevandjelja, kao da je Gospoddnja namera da se ljudi ciste i pokazuju spolja kakvi su, a ne iznutra, kao da ce da ispituje spoljasnjost, a ne srca i bubrege),
ili pak iznalaze racunice da tim istim žigom inkriminišu omražene pojedince ili grupacije, CAK DRŽAVNE INSTITUCIJE (kao da Hristos nije rekao Petru da plati porez), da bi time imali alibi da se ne bave sobom, tj. povecali svoje šanse za spasenje ISKLJUCIVO negirajuci tudje koje su i po drugim pitanjima problematicne (ko da ce moja krava preziveti samo zato sto je komsijina crkla).
Istocna crkva je oduvek znala za jadac, te je lažno otkrivenje ostalo i danas zabranjeno u pravoslavlju na službi, na svetoj liturgiji (link istorija).
...
Ali gde god jednog te istog crva razdora svih pseudohrišcana [abbr.: post, mid, pre -trib] preseceš, on je opet živ, ne umire (Marko 9,44), niti spava, a da ne govorim da niti jedan koji veruje da je žig zveri stvaran, istinit, nije otsekao sebi ruku {Marko 9,43} ne bi li utvrdio, pokazao zajedništvo vere svoje sa onim koji ce to uraditi u buducnosti ako ga kao roba [OTK. 13,16] na silu žigošu, ili se pak raskaje kasnije. Ja da verujem da je zig istinit odmah bih odsekao sebi desnu ruku i to javno i dao bih u medije, da se zna da se necu saviti pred zlom. Ali licemeri, sami nisu sablaznuti sa 666, nego druge sablaznjavaju (pasosima, karticama, cipovima, barkodovima, a sami sve to koriste).

"ŽiG yveri" na celu? Pa, ukoliko imate u vidu identifikaciju U buducnosti, pre ce biti da je Hristos bio u pravu i kad je rekao da ako nekoga oko vlastito sablažnjava da ga iskopa sam sebi (Marko 9,47). Da li je Hristos rekao u množini, ili se ovo odnosi na pojedince? Hocete li i vlastitoj deci kopati oci i seci ruke ZARAD NEIDENTIFIKOVANJA, o vi, koji sablažnjavate druge sa 666, a sebi niste niti ruku otsekli, niti oko iskopali, ma ni barkodova se niste odrekli, olosu?

LAŽNO OTKRIVENJE 13,16 I UCINI SVE, MALE I VELIKE,...ŽIG...
MARKO 9,42 A KOJI SABLAZNI JEDNOGA OD OVIH MALIH KOJI VERUJU U MENE, BOLJE BI MU BILO DA MU SE OBESI KAMEN VODENICNI O VRAT I DA SE BACI U MORE.
I sad najcrnji-najogavniji-NAJPODLIJI-NAJKUKAVICKIJI licemeri pricaju, podgrevaju paranoju kako se cak odojcadima to sprema, tzv. zigosanje sa zverju, tj. da je to upravo to sa ovim plocicama, djavolova uvertira. NECE SEBI RUKU DA OTSEKU, oni OCE DA NEKI RODITELJ POSLE OBOGALJI SVOJE DETE!!! A ONI SE NASLADJUJU, ONI KOJIMA JE SAVEST ZIGOSANA (vidi uvod).

Matej 18,7 Teško svetu od sablazni, jer je potrebno da dodju sablazni, ali teško coveku onom kroz koga dolaze sablazni.

NAJVECA SABLAZAN JE DELITI VERNIKE NA ŽIGOSANU I NEŽIGOSANU STOKU, jer stoka se spolja zigose (za ljude vidi uvod). VECA SABLAZAN OD OVE NE POSTOJI I NEMATE POJMA...UH.
A ZAŠTO JE POTREBNO DA DODJU SABLAZNI? E ZATO, DA JA NIKOM NE BIH OD MASE LICEMERA MORAO DA KAZEM U LICE DA JESTE LICEMER, DOVOLJNO JE DA SAM DIJAGNOSTIKOVAO OVO KAO SABLAZAN, i nema vece, PA SVAKO NEKA VIDI, DA LI, AKO ZAISTA ZIG ZVERI KUCA NA VRATA, DA LI JE TO POSAO ZA POMESNE CRKVE DA UPOZORAVAJU NAROD, saraju poslanice [I DA SE PODGREVA, KRCKA, TINJA PARANOJA], cak pojedince iz nizih crkvenih cinova (ne potcenjujem, samo konstatujem), I DA LI SU STARONOVI KALENDAR I EKUMENIZAM onda BITNE TEME, ili ...
STVARNO, TESKO ONOM KROZ KOGA DODJE SABLAZAN, ALI,
DA LI AKO SE KUCA SPREMA DA IZGORI, DA LI CU SE JA TAD BAVITI POKUCSTVOM, A NE UKUCANIMA? ONDA IMA DA SE CITA SVAKI DAN LAZNO OTKRIVENJE, A NE DA BUDE ZABRANJENO JEDINO U PRAVOSLAVLJU, I DA MAKARIJE PRICA KAKO JE ONO...BLA-BLA;
DA SE ZNA DA SAM GOVORIO OVO DANAS VAMA KOJI NISTE BOGALJI,... pa dok ne dodje kamen bez ruku.

P.S. NA 666 TALANATA SE POZVAO GOSPOD U JEVANDJELJU POZIVAJUCI SE NA SLUSANJE SOLOMONOVE PREMUDROSTI OD STRANE CARICE JUZNE (savske), sto sam takodje dao na sajtu, str. prokletstvo, tema druga.

ILI CETE, DAKLE OTSECI SAMI SEBI RUKU I IZACI U JAVNOST DA STE TO URADILI VERUJUCU U (lazni) zig, DAJUCI LICAN PRIMER, I TAKO NAPRAVITI PUBLICITET OTPORA, ili cete umuknuti, ili cete kao i ja RASKRINKAVATI LAZNO OTKRIVENJE.
PODGREVAJUCI PRICU, POTURAJUCI DECU, KOJI SUTRA NEKO TREBA DA OBOGALJI JER JE NEKI BEZBOZNI LICEMER REKAO DA JE TO ZIG...UH, JEL STE NORMALNI BRE?
IMA DA BUDE MNOGO POBIJENIH, POKIDANIH PAPAKA SVINJSKIH, A NE STOCNIH, OSAKACENIH, ISPRZENIH, PA CETE DA VIDITE ONDA DA LI JE BOG SADISTA, VI KOJI DECU POTURATE DA SE SAKATE ILI IMATE ZAPUSENE USI. NE ZNATE, NE GOVORI LI VAM SE? pa se neceti plasiti djavola, pakla, ziga, ko da njemu sluzite, NEGO CETE SE PLASITI BOGA. IMA DA SE PLASITE BOGA, DOK VAM SE STRAH NE UTERA U KOSTI DOK VAM KOLENA NE BUDU KLECALA, DOK VAM SE SRCA NE ISTOPE, DOK NE BUDETE MOGLI DA STOJITE, NI SEDITE, NI DA LEZITE, MA DOK JEDNU MISAO NE BUDETE MOGLI DA SASTAVITE, A NE POST. NARAVNO DA DRAMIM ja danas, vi cete sutra, STVAR JE OZBILJNA, JER KOLIKO PUTA TREBA DA MOLIM DA SE UZMETE U PAMET?
ILI-ILI. DOSTA VISE LICEMERJA, POTURANJA CAK I DECE SAD ILI GLEDANJA SVEGA SA STRANE, VREBANJA SA STRANE, RED JE DOSAO NA SABLAZNI, ALI TESKO ONOM...
JEDNA VERA, JEDNA CRKVA, JEDAN GOSPOD BOG. UZAN PUT, USKA VRATA.

AKO LAZNO OTK. NIJE LAZNO IMA DA SE CITA NA LITURGIJI NASOJ PRAVOSLAVNOJ, A AKO JE LAZNO IMA DA SE RASKRINKA, A NEMA COVEKA ISPRED KOGA JA NE MOGU DA STANEM I PONOVIM OVO; MOGU DA SE POZOVEM I NA PATRIJARHA FOTIJA IZ 9. VEKA, ALI LAZNO OTKRIVENJE IMA DA IZGAZIM POMOGAO MI NEKO OD LJUDI DANAS ILI NE. A NE DA OD SVETOG: JOVANA ZLATOUSTOG HOHSTAPLERI PRAVE LAZNOG, ILI JOVANA KRONSTATSKOG POSTHUMNOG, ILI NILA POSMRTNOG - PROROKA. BRUKA. A ZASTO? zato sto nisu verovali verovali u lazno otkrivenje.
DOZOVITE SE, jer nije sala, najozbiljnije je.
http://galileo.spaceports.com/~biblija/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2003, 13:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Hriscanin je pisao:
IMA DA SE PLASITE BOGA, DOK VAM SE STRAH NE UTERA U KOSTI DOK VAM KOLENA NE BUDU KLECALA, DOK VAM SE SRCA NE ISTOPE, DOK NE BUDETE MOGLI DA STOJITE, NI SEDITE, NI DA LEZITE, MA DOK JEDNU MISAO NE BUDETE MOGLI DA SASTAVITE, A NE POST.
Kako se sa ovim sto je napisano moze povezati stavak u 1.Jov.4,18:
U ljubavi nema straha, nego savrsena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji ima muku.
Pitanje za Simpsona: da li i ti vjerujes da je Jovanovo otkrovenje lazno?
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2003, 13:25 
Početnik
Početnik

Lljubav je bolje objasnjenja kod onih koji su zaista bili apostoli.
Proveriti sta navodim:
http://galileo.spaceports.com/~biblija/priznanje.htm
Analiza prve poslanice potpisane Jovanom napisane na samom kraju 1.-og veka, kako teolozi tvrde od strane nekog ucenika iz apostolove škole. Obratiti paznju na priznanje demona. Simbol orla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2003, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pored otkrivenja i, ako sam dobro shvatio nekih dijelova Jovanove poslanice, koji su po tebi takodje dijelovi Svetog Pisma ili mozda samo Novog Zavjeta, za koje smatras da su `lazni`?
Mozes li da pojasnis sta si mislio da se obrati kod pojma `orao`?
Postoji li po tvom `autentican` prevod Svetog Pisma, i sta sa prevodom Novog Zavjeta ciji je izdavac Sveti arhijerejski sinod SPC?
U njemu je sadrzano i Jovanovo otkrivenje?

Vrh

Tema posta: POLAGANJE RACUNA:
PostPoslato: 06 Apr 2003, 18:55 
Početnik
Početnik

Vazno je znati datiranje svakog pojedinacnog dela ili nedela koje je uslo ili nije uslo u ono sto danas zovemo BIBLIJOM.
Kanon je stvaran stolecima. TU IMAS DOBRU TEMU, NIJE MOJA:
ШТА ЈЕ БИЛО ПРВО:
ЦРКВА ИЛИ НОВИ ЗАВЕТ?
http://www.verujem.org/sveti_oci/stajebilo.html
Sto se tice problematicnosti kanonizacije tzv "otkrivenja", takodje, nije moj sajt:
Pitanje autorstva, vremena nastanka i ulaska u novozavetni kanon Otkrivenja Jovanovog
http://members.tripod.com/~Eumenes/Rado ... tanje.html

Odgovor imas na mom sajtu:

dakle svi jovanovski spisi, OSIM, NARAVNO, SVETOG JEVANDJELJA (na koje se i sam najvise pozivam - cetvrto), a 1. jovanovu sam dao, argumentacijom koja je neoboriva (deo:bez komentara, a i drugi).

http://galileo.spaceports.com/~biblija/lukavi.htm
Da li hriscanin ikako moze biti lukav, bezuman i prevarom da zadobija? Analiza jednog dela poslanice 2.Korincanima (3 POSLEDNJA POGLAVLJA), naknadno kompilirane iz vise delova-pisama kakvu i danas poznajemo.

TO JE SVE UKRATKO.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2003, 11:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Posto sam procitao tekstove u vezi nedoumica sa Jovanovim otkrivenjem, vidio sam da se u pojedinim tekstovima u pitanje dovodi i autenticnost Pavlovih poslanica. Mozes li dati neke dodatne informacije vezane za to?
Kakav je tvoj stav u pogledu apokrifa?
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2003, 16:24 
Početnik
Početnik

U vezi Pavlovih poslanica sam se izjasnio: poslednja 3 poglavlja 2. KOR. SU RUGANJE SAMOM APOSTOLU. KEY WORD: BEZUMLJE, bezuman.

Ti veravatno aludiras na neke druge, a taj info ces potraziti na nekom drugom mestu; sve su PAVLOVE, kao sto i pise u PISMU, samo su, dakle, ta 3 poglavlja nakalemljena.

Apokrif je knjiga ENOHOVA, a ona se citira u Bibliji, TAKA DA VERUJEM I U NJU, A GENERALNO klasifikacija "apokrif", u zapadnjaka pseudoepigraf, je irelevantna.

SVAKO DELO POJEDINACNO PROSUDJUJEM, A GDE SPADA, TO...

Evo ti ENOH (u Hrvatskoj ima i prevod u nekoj izdavackoj kuci - HENOK)
http://galileo.spaceports.com/~biblija/enoh.htm
SRPSKI PREVOD ENOHA. OTKRIVENJE O 10 NEDELJA - EPOHA!
Prva Knjiga Enohova na koju se poziva i cak citira je Saborna poslanica sv. apostola Jude (Jakovljevog) 1,14; najobimniji apokrif ciji fragmenti su nanovo otkrivani u 18., 19. i 20. veku, posle skoro 2 milenijuma nedostupnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2003, 19:28 
Početnik
Početnik

666 (4)
1Ki 10: 14Solomon received yearly was 666 talents,
2Ch 9: 13Solomon received yearly was 666 talents,
Ezr 2: 13of Adonikam 666
Rev 13: 18His number is 666.

---------------------------------------------------------
Excerpted from Compton's Interactive Bible NIV
Copyright (c) 1994, 1995, 1996 SoftKey Multimedia Inc. All Rights Reserved

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2003, 15:41 
Početnik
Početnik

Dakle, sablazni moraju doci na svet, ali tesko onom s koga dolaze, imajuci u vidu ambivalentne tvrdnje o "zigu".
Medjutim, pravljenje od Sveca laznog proroka je nesto sto ja nisam mogao ni da zamislim, a kamoli u Pravoslavlju,
Da li je, dakle, Sveti Jovan Zlatousti lazni prorok kakvim ga zele predstaviti neki od inicijatora sablazni, ili...KOPIRAM:
ARHIMANDRIT JOVAN KRESTJANKIN
IDENTIFIKACIONI PORESKI BROJ
http://www.tel.hr/manastir-lepavina/ind ... ibroj.html
CARU CAREVO ILI ŽIG ZVERI
...
Cak su i neki veliki stubovi Crkve grešili u odredivanju “rokova” kraja sveta”. Na primer, Sv. Jovan Zlatousti je otvoreno pisao da kraj sveta treba ocekivati negde oko “cetiristote godine”. “Necu pogrešiti(!), govorio je ukazujuci na približan datum oko 400. godine…I pogrešio je: prošlo je 1548 godina od toga dana, kraja sveta nema. To je napisano u 8. tomu njegovih dela, u tumacenju Hristovog razgovora sa Samarjankom (Evangelije po Jovanu, gl. 4).
Slicno tome je, u vreme progona ikona i ikonopoštovalaca – od 6. do 9. veka- mislio o “skorom” kraju sveta i Sv. Teodor Studit. I uopšte, mnogi su se mnogo puta bavili ovom idejom. U Rusiji, o tome je govorio o. Amrosije Optinski” (Mitr. Venijamin Fedcenkov, “Zbog Pravoslavlja pomilovace me Gospod”…SPB.1968.god.).

Pogledajmo šta zaista piše Sveti Jovan Zlatousti:
"For as we speak of the end of the year not as being the last day, but also the last month, though it has thirty days; so if of so many years I call even four hundred years 'the end,' I shall not be wrong; and so at that time Paul spoke of the end by anticipation." (St. John Chrysostom: Homilies on the Gospel of John, HOMILY XXXIV. JOHN iv. 28, 29.)
Dakle, sveti Jovan Zlatousti kaze da kao sto je kraj godine ne samo poslednji dan te godine, vec i ceo mesec (decembar je ceo kraj godine, a ne samo 30. ili 31.- njegov poslednji dan); tako i mnogo godina, cak 400 zovem krajem, i necu pogresiti (sam kraj traje 400 godina, a niko ne moze da kaze ni da tvrdi ni da je poceo, niti kada je poceo, bar ne danas)...NIKAKAV DATUM, NITI JEDNU GODINU NIJE "ukazivao", niti covek moze ocekivati kraj necega sto nije ni pocelo, a traje 400 godina, jer ljudski vek ne obuhvata 4 veka!; .

NIJE SLUCAJNO STO SU SE IZBLJUVCI LAZNOG OTKRIVENJA OKOMILI NA ONE KOJI NISU NI VEROVALI U LAZNO OTKRIVENJE, I CAK GA NEGIRALI ZA ZIVOTA kao npr. SVETI JOVAN ZLATOUSTI:
http://galileo.spaceports.com/~biblija/istorija.htm
.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 09:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Brate Hriscanine, ti ili si mnogo inteligentniji od mene pa bez problema povezujes stvari u kojima se ja ne snalazim, ili stvarno pises nepovezano.
Tekst arhimandrita Jovana Krestjankina, ako si ga procitao do kraja, jasno svjedoci protiv panike koja je zavladala u nekim krugovima u Crkvi u Rusiji zbog identifikacionog poreskog broja. Arhimandrit izricito tvrdi u svom tekstu da vrijeme antihristovog pecata jos nije doslo i da nema razloga za ovaj strah. Tako da mi apsolutno nije jasno zbog cega si se sada okomio na njega. Sto se svetog Jovana Zlatoustog tice, jesi li ti siguran da je arhimandrit namjerno iskrivio rijeci svetitelja ili je, pak, moguce da je raspolagao sa ne bas sjajnim prevodom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 11:25 
Početnik
Početnik

Citiraj:
namjerno iskrivio rijeci svetitelja ili je, pak, moguce da je raspolagao sa ne bas sjajnim prevodom?

Brate, sta da ti kazem?
Nisam ja najpametniji, ali ako arhimandrit nije raspolagao sa bas sjajnim prevodom, onda ko je?

Sto se to ne ispravi, ako nije "namerno"?
Sta je mene briga sta on kaze, ako ja vidim da je poturen falsifikat, makar i slucajno.

Sta sam ja? Nepoverljiv? Sumnjicavac u sve i svakoga?
A kako da verujem i da citam to sto on kaze, kad ...

Ne znam svarno sta da ti kazem.
Svetlost - tama.
Istina - laz.

Ja tako funkcionisem.

A to sto ti tvrdis sta taj tekst izricito tvrdi, ni tu se ne slazem, jer i on nije lud da SABLAZNJAVA, nego ce sutra doci neko drugi, pa ce to tvrditi da je doslo, sto on tvrdi da je na pragu.
JA STO TVRDIM JA I STOJIM IZA TOGA, A POGRESNI PREVODI SU PRICA ZA MALU DECU, NIJE REC O INTELIGENCIJI, NEGO SE PRAVIS NAIVAN.
P.S. Pogledaj jos jednom uvodni post - tema br.666.
Moj sajt je skoro ceo protiv laznog otkrivenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 11:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Uopste se ne slazem sa tobom.
Sta ti onda tvrdis? Ako je za tebe svaki onaj koji priznaje Otkrivenje u djavolskoj zabludi, ti onda proglasavas stotine svetitelja i velikih duhovnika Pravoslavne Crkve prokletnicima i ja stvarno nemam rijeci sta da ti kazem na to. Onda sam bez teksta.
Zivis u Beogradu pa porazgovaraj malo sa studentima teologije pa ces vidjeti da su prisutni odredjeni problemi sa prevodima mnogih tekstova. U krajnjoj liniji, dio teksta arhimandrita Krestjankina u kome citira Zlatousta uopste nije od kljucne vaznosti za smisao arhimandritovog teksta. Malo cu reci kada kazem da sam sokiran i zaprepasten tvojim takvim shvatanjem i sudjenjem tekstova pravoslavnog svestenstva.
Citiraj:
A to sto ti tvrdis sta taj tekst izricito tvrdi, ni tu se ne slazem, jer i on nije lud da SABLAZNJAVA, nego ce sutra doci neko drugi, pa ce to tvrditi da je doslo, sto on tvrdi da je na pragu.
Ma ovo nema veze s vezom.
Odgovori mi na jednostavno pitanje: da li si ove svoje stavove ispovijedio kod nekog duhovnika i da li si i od jednog teologa dobio potvrdu za svoje stavove? Dok mi ne odgovoris na ovo pitanje nemam vise sta da ti kazem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 15:18 
Početnik
Početnik

Znas sta, Simpsone,
ni ovo do sada nisi morao da mi pricas, da me premazujes.

Vrsis zamenu teza, imputiras mi, osudjujes me, a cime?

To ne da nije diskusija, nego je tvoje stavljanje tacke na istu, i samo mi nije jasno, zasto me odmah ne uputi, kao da si mi ti pa trebao, a da ja sam nisam pokusao na istu temu sam.

Pokusaj sam na ovu temu kod tvog duhovnika, i reci da ima jedan (ja), i da po tebi je "zabludeo", napakuj mi ovo sto si i sad uradio, posle nedelju dana na ovom forumu. Pa mi onda reci koji je njegov savet, stav, itd.

Izvoli, nastavi propovedanje Pravoslavlja reinkarnasima, aharonu i vaderu koji se poziva na N.V., a ja odo na forum ASTRASA, gde jedan se poziva na K.O. i dokazuje mi da je cela knjiga A.P.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Znas sta Hriscanine, pokusao sam sa tobom da civilizovano razgovaram. To kod tebe ocito ne ide, jer sumnjas u moju iskrenost, kao ja se pravim naivan ili sta mi vec imputiras.
Onda nemamo sta da razgovaramo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 17:29 
Početnik
Početnik

Dobro, onda sam ja necivilizovano nastupio. Nema problema.
Samo nemoj mi imputirati ono sto nigde ne stoji, a to je da ja sumnjam u tvoju iskrenost. Kakve veze ima naivnost sa iskrenoscu? Masa je iskrenih, ali naivnih, a to sto si se tek sad setio da prekines razgovor, nema ni tu problema, stvorio si tek sad sliku o meni, ili: tek sad si pazljivije procitao ono sto sam pisao 05.04.2003 18:01, ili vec koji drugi post.
Ili si jednostavno procenio da ovaj dijalog prevazilazi mogucnosti jednog foruma. Kako god, ne mislim da si neiskren, bar to ne mislim o tebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Recimo da jednostavno nisam zainteresovan za diskusiju na tu temu. Tvoji stavovi vezano za ova pitanja su u svakom slucaju suvise cvrsti da bih ja mogao uticati na njihovu promjenu. Zato sam te i uputio na tvog duhovnika, pa mu pokazi tekstove sa tvog sajta, pa kako ti kaze. Time sam rekao sve sto sam imao na tu temu. Nema ljutnje. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2003, 17:01 
Početnik
Početnik

Nemoj samo da ispadne da sam ja kriv sto ti se povlacis sa ovog foruma.
Evo ja cu se povuci, bolje je da ti ostanes na njemu kao protivteza ovim reinkarnasima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2003, 18:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nece ispasti, nista se ne sekiraj. Povlacim se sa foruma iz privatnih razloga + ne vidim neku svrhu u daljem pisanju ovde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2003, 03:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Maj 2003, 03:04
Barkodovi, mikročipovi i 666, ovdje:

http://www.galaksija.com/mikro.htm

Pozdrav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ]