tema br. 666 - Sablazan onih žigosane savesti
UVOD U PRVOJ TIMOTIJU 4:
A DUH IZRICITO GOVORI DA CE U POSLEDNJA VREMENA OTSTUPITI NEKI OD VERE SLUŠAJUCI DUHOVE PREVARE I NAUKE DEMONSKE U LICEMERJU LAŽLJIVACA CIJA JE SAVEST ŽIGOSANA (umesto cela i ruke - otk.13,16) KOJI ZABRANJUJU ŽENITI SE,
kako ih lepo opisa apostol PAVLE, ONDA - BUDUCE KATOLIKE, A NASLEDNIKE ZAPADNE CRKVE IZ KOJE JE I DOŠLO LAŽNO OTKRIVENJE U ISTOCNU KOJA GA VEKOVIMA NIJE PRIZNAVALA, I DAN-DANAS GA ZABRANJUJE DA SE CITA U NJOJ, NA SLUŽBI, NA SVETOJ LITURGIJI. (Opširnije,
http://galileo.spaceports.com/~biblija/istorija.htm )
Buducnost?
http://galileo.spaceports.com/~biblija/pitanja.htm
Na jednoj strani, koliko sam informisan ugradjivanje potkožnih plocica-cipova (kodiranih?) na ruke krece od bolesnih i, bojim se, od nejaci, i samo je pitanje coveka koji ce ih sablazniti (Matej 18,7), a svoju desnu ruku nije sebi odsekao (Matej 5,30), jer teško njemu koji decu prezre zbog lažnog otkrivenja. A na drugoj strani, ovo pitanje ce neminovno doci na planetarni red samom globalizacijom trgovine, tj. raspolaganja zemaljskim materijalnim dobrima na jednoj strani, te dubinama ljudske duše na drugoj strani, veštih na obe, bezazlenih ni na jednoj. Ja moju veru ako zasnujem na buducnosti, kao pandan gorepomenutom, tj. u kontekstu vere, mogu samo da se nadam da postoji covek koji ce uvideti razliku izmedju PRIMANJA U sebe Reci Gospodnje, hleba života i ODBIJANJA NA sebe "žiga 666", KO DA HRISTOS NIJE REKAO STA POGANI, A STE NE MOZE OPOGANITI COVEKA, ILI KO CISTI CASU SPOLJA, A KO IZNUTRA, OKRECENI GROBOVI,...
Kako danas stvari generalno stoje, ljudi cekaju da djavo povuce svoj potez sa 'žigom 666', A TIME KAO NAJVECU SABLAZAN NAMECU, ZA SADA, NEIDENTIFIKOVAN STRAH OD DJAVOLA, A NE OD BOGA
(kao da djavo ima vlast, kao da se treba djavola bojati, a ne Boga, kao da Hristos nije rekao da mu se dade svaka vlast na nebu i na zemlji, na kraju Jevandjelja, kao da je Gospoddnja namera da se ljudi ciste i pokazuju spolja kakvi su, a ne iznutra, kao da ce da ispituje spoljasnjost, a ne srca i bubrege),
ili pak iznalaze racunice da tim istim žigom inkriminišu omražene pojedince ili grupacije, CAK DRŽAVNE INSTITUCIJE (kao da Hristos nije rekao Petru da plati porez), da bi time imali alibi da se ne bave sobom, tj. povecali svoje šanse za spasenje ISKLJUCIVO negirajuci tudje koje su i po drugim pitanjima problematicne (ko da ce moja krava preziveti samo zato sto je komsijina crkla).
Istocna crkva je oduvek znala za jadac, te je lažno otkrivenje ostalo i danas zabranjeno u pravoslavlju na službi, na svetoj liturgiji (link istorija).
...
Ali gde god jednog te istog crva razdora svih pseudohrišcana [abbr.: post, mid, pre -trib] preseceš, on je opet živ, ne umire (Marko 9,44), niti spava, a da ne govorim da niti jedan koji veruje da je žig zveri stvaran, istinit, nije otsekao sebi ruku {Marko 9,43} ne bi li utvrdio, pokazao zajedništvo vere svoje sa onim koji ce to uraditi u buducnosti ako ga kao roba [OTK. 13,16] na silu žigošu, ili se pak raskaje kasnije. Ja da verujem da je zig istinit odmah bih odsekao sebi desnu ruku i to javno i dao bih u medije, da se zna da se necu saviti pred zlom. Ali licemeri, sami nisu sablaznuti sa 666, nego druge sablaznjavaju (pasosima, karticama, cipovima, barkodovima, a sami sve to koriste).
"ŽiG yveri" na celu? Pa, ukoliko imate u vidu identifikaciju U buducnosti, pre ce biti da je Hristos bio u pravu i kad je rekao da ako nekoga oko vlastito sablažnjava da ga iskopa sam sebi (Marko 9,47). Da li je Hristos rekao u množini, ili se ovo odnosi na pojedince? Hocete li i vlastitoj deci kopati oci i seci ruke ZARAD NEIDENTIFIKOVANJA, o vi, koji sablažnjavate druge sa 666, a sebi niste niti ruku otsekli, niti oko iskopali, ma ni barkodova se niste odrekli, olosu?
LAŽNO OTKRIVENJE 13,16 I UCINI SVE, MALE I VELIKE,...ŽIG...
MARKO 9,42 A KOJI SABLAZNI JEDNOGA OD OVIH MALIH KOJI VERUJU U MENE, BOLJE BI MU BILO DA MU SE OBESI KAMEN VODENICNI O VRAT I DA SE BACI U MORE.
I sad najcrnji-najogavniji-NAJPODLIJI-NAJKUKAVICKIJI licemeri pricaju, podgrevaju paranoju kako se cak odojcadima to sprema, tzv. zigosanje sa zverju, tj. da je to upravo to sa ovim plocicama, djavolova uvertira. NECE SEBI RUKU DA OTSEKU, oni OCE DA NEKI RODITELJ POSLE OBOGALJI SVOJE DETE!!! A ONI SE NASLADJUJU, ONI KOJIMA JE SAVEST ZIGOSANA (vidi uvod).
Matej 18,7 Teško svetu od sablazni, jer je potrebno da dodju sablazni, ali teško coveku onom kroz koga dolaze sablazni.
NAJVECA SABLAZAN JE DELITI VERNIKE NA ŽIGOSANU I NEŽIGOSANU STOKU, jer stoka se spolja zigose (za ljude vidi uvod). VECA SABLAZAN OD OVE NE POSTOJI I NEMATE POJMA...UH.
A ZAŠTO JE POTREBNO DA DODJU SABLAZNI? E ZATO, DA JA NIKOM NE BIH OD MASE LICEMERA MORAO DA KAZEM U LICE DA JESTE LICEMER, DOVOLJNO JE DA SAM DIJAGNOSTIKOVAO OVO KAO SABLAZAN, i nema vece, PA SVAKO NEKA VIDI, DA LI, AKO ZAISTA ZIG ZVERI KUCA NA VRATA, DA LI JE TO POSAO ZA POMESNE CRKVE DA UPOZORAVAJU NAROD, saraju poslanice [I DA SE PODGREVA, KRCKA, TINJA PARANOJA], cak pojedince iz nizih crkvenih cinova (ne potcenjujem, samo konstatujem), I DA LI SU STARONOVI KALENDAR I EKUMENIZAM onda BITNE TEME, ili ...
STVARNO, TESKO ONOM KROZ KOGA DODJE SABLAZAN, ALI,
DA LI AKO SE KUCA SPREMA DA IZGORI, DA LI CU SE JA TAD BAVITI POKUCSTVOM, A NE UKUCANIMA? ONDA IMA DA SE CITA SVAKI DAN LAZNO OTKRIVENJE, A NE DA BUDE ZABRANJENO JEDINO U PRAVOSLAVLJU, I DA MAKARIJE PRICA KAKO JE ONO...BLA-BLA;
DA SE ZNA DA SAM GOVORIO OVO DANAS VAMA KOJI NISTE BOGALJI,... pa dok ne dodje kamen bez ruku.
P.S. NA 666 TALANATA SE POZVAO GOSPOD U JEVANDJELJU POZIVAJUCI SE NA SLUSANJE SOLOMONOVE PREMUDROSTI OD STRANE CARICE JUZNE (savske), sto sam takodje dao na sajtu, str. prokletstvo, tema druga.
ILI CETE, DAKLE OTSECI SAMI SEBI RUKU I IZACI U JAVNOST DA STE TO URADILI VERUJUCU U (lazni) zig, DAJUCI LICAN PRIMER, I TAKO NAPRAVITI PUBLICITET OTPORA, ili cete umuknuti, ili cete kao i ja RASKRINKAVATI LAZNO OTKRIVENJE.
PODGREVAJUCI PRICU, POTURAJUCI DECU, KOJI SUTRA NEKO TREBA DA OBOGALJI JER JE NEKI BEZBOZNI LICEMER REKAO DA JE TO ZIG...UH, JEL STE NORMALNI BRE?
IMA DA BUDE MNOGO POBIJENIH, POKIDANIH PAPAKA SVINJSKIH, A NE STOCNIH, OSAKACENIH, ISPRZENIH, PA CETE DA VIDITE ONDA DA LI JE BOG SADISTA, VI KOJI DECU POTURATE DA SE SAKATE ILI IMATE ZAPUSENE USI. NE ZNATE, NE GOVORI LI VAM SE? pa se neceti plasiti djavola, pakla, ziga, ko da njemu sluzite, NEGO CETE SE PLASITI BOGA. IMA DA SE PLASITE BOGA, DOK VAM SE STRAH NE UTERA U KOSTI DOK VAM KOLENA NE BUDU KLECALA, DOK VAM SE SRCA NE ISTOPE, DOK NE BUDETE MOGLI DA STOJITE, NI SEDITE, NI DA LEZITE, MA DOK JEDNU MISAO NE BUDETE MOGLI DA SASTAVITE, A NE POST. NARAVNO DA DRAMIM ja danas, vi cete sutra, STVAR JE OZBILJNA, JER KOLIKO PUTA TREBA DA MOLIM DA SE UZMETE U PAMET?
ILI-ILI. DOSTA VISE LICEMERJA, POTURANJA CAK I DECE SAD ILI GLEDANJA SVEGA SA STRANE, VREBANJA SA STRANE, RED JE DOSAO NA SABLAZNI, ALI TESKO ONOM...
JEDNA VERA, JEDNA CRKVA, JEDAN GOSPOD BOG. UZAN PUT, USKA VRATA.
AKO LAZNO OTK. NIJE LAZNO IMA DA SE CITA NA LITURGIJI NASOJ PRAVOSLAVNOJ, A AKO JE LAZNO IMA DA SE RASKRINKA, A NEMA COVEKA ISPRED KOGA JA NE MOGU DA STANEM I PONOVIM OVO; MOGU DA SE POZOVEM I NA PATRIJARHA FOTIJA IZ 9. VEKA, ALI LAZNO OTKRIVENJE IMA DA IZGAZIM POMOGAO MI NEKO OD LJUDI DANAS ILI NE. A NE DA OD SVETOG: JOVANA ZLATOUSTOG HOHSTAPLERI PRAVE LAZNOG, ILI JOVANA KRONSTATSKOG POSTHUMNOG, ILI NILA POSMRTNOG - PROROKA. BRUKA. A ZASTO? zato sto nisu verovali verovali u lazno otkrivenje.
DOZOVITE SE, jer nije sala, najozbiljnije je.
http://galileo.spaceports.com/~biblija/