banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 09:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Da li podržavate homosexualce ?
Da, zašto ne 59%  59%  [ 20 ]
Ne, treba ih ubiti kako Bog kaže ( kršćanstvo-biblija Lev 20:13)( Islam Quran 26:165 - i brojni hadisi) 41%  41%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 34
Autoru Poruka
 Tema posta: Homosexualci....
PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Evo malo kontraverzno pitanje :)

Buduci da se teokratski i demokratki zakoni razlikuju, kakav je vas stav kao vjernik/vjernica po pitanju homosexualaca ?

Vrh

Tema posta: Re: Homosexualci....
PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Mislim da je u pitanju genetika, te da su homoseksualci takvi kakvi su rodjeni kao takvi. To se ne moze promijeniti niti zabraniti. Nemam ja sta da ih volim niti mrzim, ponasam se prema njima kao i prema svima: jesi li covjek ili nisi. Normalno, ne bih voljela da su mi djeca gays, ali ako budu ja ih ne mogu mrziti.
To o ubijanju i kamenovanju ...... nemam komentara Ahmede. Kada si dosao na forum bio si miran, pricao si o "pticicama i leptiricima" a vidi sada.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav Ahmede,

Pitanje je kako smoci snage da ubijes recimo rodjenog brata ili sestru ako saznas da imaju sklonost prema istom polu. Sta ti mislis o tome Ahmede?

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja ih ne podrzavam, ali ih nebi ni ubila. Zasto da ih ubijam? Zar ja imam pravo da oduzmem nekome zivot samo zato sto nije kao ja? :oops:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Mislim da ne treba suditi da vam se ne sudi. Ako je to njihov grijeh sto rade Bog ce ih kazniti. Ko su obicni gresnici da sude umjesto Boga. Druga stvar, dok nisam upoznao ljude tih sklonosti oba pola mislio sam o njima sve najgore. medjutim kroz pricu i druzenje jer sam radio sa nekima od njih ispostavilo se da su oni sasvim normalni ljudi i da se po nicemu ne razlikuju. Stavise, bolji su od mnogih propovijednika i crkvenjaka po karekteru, jer sam jedno vrijeme proveo druzeci se i sa ljudima iz crkve koji su daleko licemjerniji po pitanju drugih stvari iako im je priroda dala pa su u ovome normalniji od homoseksualaca.
Sta hocu reci, ja ih ne podrzavam, ali ih i ne osudjujem. mislim da svako ima pravo da izabere ono sto ga cini sretnim, a sad Bog ce odluciti je li to u redu ili ne. Mi ne treba da uzimamo pravdu u svoje ruke iz jednostavnog razloga sto smo i sami gresnici, a Isus je rekao ko nije gresnik neka prvi baci kamen.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
a ja ne mogu vjerovati da je neko glasao pod 2

:confused2:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ko je bez greha neka baci kamen.
Zar je normalno da čovek bude homoseksualac? Nije.
Da li je normalno da žene budu lezbejke? Nije.
Da li je normalno da neko nekog ubije? Nije.
Da li je normalno da se krade, laže zavidi, mrzi? Nije.

Bog je rekao ako se bezbožnik odvrati od bezbožnosti svoje da će biti prav pa prema tome Bog je sudija.
Bilo bi mnogo korisnije da smo primer bogataša pomenuli iz prostog razloga što se svi spasiše i(bludnice, i razbojnici i nevernici i lopovi) a onaj što održa zapovesti sveza srce za novac i potonu.
Pre će se i danas mnogi homoseksualci pokajavši se spasiti nego bogataši jer ovi drugi nevide najveću opasnost a to je bogatstvo i lepljenje srca za njega.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zar je normalno da žena nastane od rebra..a svi potomci Adama i Eve.. incestom?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
zar je normalno da žena nastane od rebra..a svi potomci Adama i Eve.. incestom?

Ovo je dobar pogodak i tezak udarac za radikale koji bibliju tumace doslovno :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 22:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2009, 16:35
[quote="Dust"]Mislim da je u pitanju genetika, te da su homoseksualci takvi kakvi su rodjeni kao takvi. To se ne moze promijeniti niti zabraniti. Nemam ja sta da ih volim niti mrzim, ponasam se prema njima kao i prema svima: jesi li covjek ili nisi. Normalno, ne bih voljela da su mi djeca gays, ali ako budu ja ih ne mogu mrziti.

U potpunosti se slazem sa tvojim misljenjem.Vjera je vjera,naravno ali koja to vjera kaze da treba kamenovati????? Poznajem jednu djevojku za koju nisam ni pomislila da je lezbejka dok mi to nije rekla.Normalna, vesela osoba i sad treba ja da je kamenujem sto je takva???Ma ko sam ja da sudim nekome?
Svi znamo sta je Hitler radio tim jadnim ljudima a njega citav svijet mrzi.
Ma treba pustiti ljude da zive svoj zivot, sta mene briga ko je homoseksualac a ko nije.Imam ja vaznijih stvari u zivotu o kojima trebam misliti.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ne aludiram na nikoga, ali problem je sto se odmah lacamo kamenja kad treba kamenovati, a kad se govori o moralu i ljubavi prema bliznjem onda se pravimo mutavi i zbijamo sale. a Isus kaze da onaj ko je bez grijeha baci prvi kamen. U redu je ako covjek zeli da se drzi Zakona, ali zasto se onda ne drzi citavog Zakona, i kad je u pitanju ljubav prema bliznjem? Ja vjerujem da Isus svojim rijecima zeli da podsjeti ljude da su zaboravili da budu samokriticni i da se ogledaju pred Zakonom i preispituju, a zar je tesko uzeti kamen i baciti na covjeka? Valja nam se uciti kontroli u svemu, prije svega u kontroli jezika, a ne pravdati se retorikom za dummies. Ajde da budemo savrseni u ljubavi prema bliznjem pa da bacamo kamenje koliko hocemo i na koga hocemo.
U redu je ako se diskutuje o tome, nemam nista protiv, ali ne moze se to izolovano posmatrati i tako kategoricki zauzimati stav kamenovati-ne kamenovati.

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 01:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Šta ja mislim kao vjernik?
Ne mislim da su homoseksualci normalni, k'o što mnogo stvari nije normalno.
Na primjer, nije normalno da neko izmišlja kojekakva glupava pravila, odredbe, zakone i sl. a onda, da bi ih nametnuo narodu, kaže kako je to "Bog objavio".

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 07:25 
Glasao pod 2. jer nema opcije "Jebe mi se za njih, nek ih nema u mojoj blizini".

Ne bih ih mlatio jer nisam ljubitelj nasilja, ali gadi mi se i sama pomisao na njih.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne podržavam homoseksualne veze, ali mi ne smetaju dok ne počnu da dižu parade i svima ostalim koji to nisu bodu oči.

Ne bih im nikad dozvolila usvajanje djece. To nikako!

A šta će njih dvoje da rade u samoći svoje sobe to me se ne dotiče.

Sad, da ih treba ubijati, ne treba, jer ko je to vlastan da ubije ijedno ljudsko biće?

Ne ubijaju se ni degenerisani ljudi, invalidi kao ni mentalni devijanti, pa zašto bi i oni (koji su po mom mišljenju naopako nasađeni).

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moram priznati da sam iznenadjen da je 44 posto glasalo za ubijanje. Mada je uzorak mali pa ne mozemo govoriti o detaljnim rezultatima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 16:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Talija je napisao:
Ne podržavam homoseksualne veze, ali mi ne smetaju dok ne počnu da dižu parade i svima ostalim koji to nisu bodu oči.

Ne bih im nikad dozvolila usvajanje djece. To nikako!

A šta će njih dvoje da rade u samoći svoje sobe to me se ne dotiče.

Pa od prilike smo istog misljenja

Talija je napisao:
Sad, da ih treba ubijati, ne treba, jer ko je to vlastan da ubije ijedno ljudsko biće?

E o ovom da li ih treba ubijati ili ne mislim da vrijedi kazati prvo, ko se javno deklarira kao peder on je za ubiti, ali se zna ko moze ubiti, ne pojedinac nego drzava, drustvo.....sve dok neko nesto cini unutar svojih zidina, nema potrebe za ubijanjem, nema potrebe da virimo u njegovu/njenu privatnost, ali kad ta osoba javno kao neka faca ili dasa po principu "ko sam - ja sam" ili " iza mojih ledja je demoratija"....takvu osobu ili takve osobe treba sankcionisati onako kako se i zapovijeda.
Jer ni lopov nije sankcionisan dok se ne uhvati na djelu ili dok se javno ne ogalsi da je ukrao, tako niti ubica ne ide u zatvor dok se ne dokaze da je ubio ili dok sam se ne pocne hvaliti o ubistvu, tako mislim da ni peder dok nesto drzi u tajnosti i dok se bori protiv toga to je izmedju njega i Boga ( a znamo sta Bog o tome kaze)....ali kad on pocne o tome "javno" onda slijedi i javna opomena, kazna, linc...

Koga briga sto je neko peder, ali kad to javno postane onda je to briga javnosti.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
ali kad ta osoba javno kao neka faca ili dasa po principu "ko sam - ja sam" ili " iza mojih ledja je demoratija"....takvu osobu ili takve osobe treba sankcionisati onako kako se i zapovijeda.

Takođe bi trebalo, po istoj logici, sankcionisati i onog koji kaže "ja sam u pravu, iza mene je Bog" pa onda pravi probleme. Bog ili demokratija, iz kutka metafizike, tu imaju istu ulogu - oni su sredstva za opravdavanje akcije, bila ona poželjna ili, što je češće, nepoželjna.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol:

Bog kaže...

ma owo postaje jako smiješno...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To oni kazu da Bog kaze kako bi opravdali svoja ubijanja. Tako je govorio Sadam, Bin Laden, Bus i ostali da ne spominjemo crkvu srednjeg vijeka. Svima je izgovor Bog za njihova zla djela i pomisli. A Bog to uopste ne kaze.
Ovdje oficir s ruzom poredi ubice i homoseksualce. Pa ubice nanose stetu drugome i zato se sankcionisu, dok homoseksualci ne nanose stetu nikome. Druga je stvar da sad homoseksualci nekoga siluju ko nije homoseksualac onda zasluzuju sankcije, ali ako rade to izmedju sebe koga briga.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma tuga je više bilo šta posmatrati očima fundamentalista vjerskih..

Da ova tema ima naučnu podlogu i bila bi vrijedna za raspravu..ovako..

JADNO :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]