banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2001, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Jeste li culi za telegoniju?

"Prije 150 godina odgajivaci konja pokusali su da ukrste konja i zebru. Eksperimenti nisu uspjeli i uskoro su bili zaboravljeni. Ali kroz nekoliko godina, kada su "eksperimentalne" kobile ozdrebile normalnu zdrebad od normalnih konja, kasnije su pocele da donose na svijet od istih normalnih pastuva prugastu zdrebad! Ova nevjerovatna pojava izgleda da je odavno poznata odgajivacima pasa. Ako se bar jednom rasna kucka poveze sa obicnim psom, ona vise nikada nece donijeti na svijet rasne stence, ma im otac bio svjetski sampion po cistoti i vrijednosti svoje rase! Ova pojava dobila je u biologiji naziv telegonija i, sto je najcudnije, manifestuje se i kod ljudi i to u jos izrazitijoj formi!"

"Urednik lista iz kojeg ovo prenosimo (ruski casopis "Priroda i zivot") komentarise: "Ova informacija dozvala je u sjecanje davnasnju diskusiju, koja se u mom prisustvu rasplamsala medju ljekarima. Govorili su o tome da su posle otvaranja Instintuta Partisa Lumumbe u Moskvi, ucestale seksualne veze nasih studentkinja sa crncima. One nisu imale nikakve posljedice i djevojke su ih brzo zaboravljale. Po zavrsetku viseg obrazovanja djevojke su rasporedjivane na rad u najudaljenije krajeve nase nepregledne domovine, tamo se udavale za mjesne bjele muskarce i radjale im...crne bebe! Ljekari koji nisu vjerovali ovim cinjenicama, plameno su dokazivali svemocnost marksisticko-lenjinistickog pogleda na svijet, po kojem su sve rase na zemlji jednake! A ovdje se crna rasa pokazivala jacom od bijele. To je nemoguce! vikali su oponenti.
Tek sada, kao sto se vidi iz gornjeg teksta, postalo je jasno da stvar nije u fizioloskoj neravnopravnosti rasa, nego u istoj ovoj telegoniji, po cijim zakonitostima buduca djeca proslih partnerki nasljedjuju ne samo spoljne osobine, vec i unutrasnje karakteristike bivsih ljubavnika..." Jasno je, dakle, da veliko pridavanje znacenja djevojackoj nevinosti, postenju i vjernosti, prakticno u svim kulturama, nacijama i religijama (sa tek ponekim izuzetkom) ima cvrstu genetsku osnovu i naucno utemeljenje."

" "Krivac" za ispoljavanje fenomene telegonije jeste sama priroda zivih bica - kako i fizicka tako i metafizicka. Svaki zivi organizam prozet je i okruzen svojim bioelektromagnetnim poljem, sto vazi i za covjeka. To polje se moze snimiti pomocu Kirlijanove kamere, a svijetli omotac koji na takvim snimcima okruzuje tijelo naziva se korona ili aura. Osim Kirlijanove metode, koju je ovaj ruski naucnik otkrio prije sezdesetak godina, postoje i drugi nacini za detekciju i pracene promjena u auri, na osnovu cega se moze saznati mnogo toga o stanju zivih organizama i njegovih pojedinih sistema, ali i o stanju ljudske duse. Ovo ne treba da cudi, jer kod covjeka aura kao etericno tijelo predstavlja vezu izmedju fizickog tijela i ljudske duse kao covjekove metafizicke sustine.

Radjanje novog ljudskog bica nikako ne moze biti samo rezultat seksualnog cina kao cisto fizicke (fizioloske) interakcije, vec prije svega interakcije dviju dusa (muske i zenske), sto najprije pokrece propratne manifestacije u etericnom planu (auri), pa tek onda i na fizickom (odnosno biohemijskom) planu. Drugim rijecima, fenomen telegonije pocinje prije nego sto uopste dodje do seksualnog cina i, stavise, bez obzira da li ce do njega uopste i doci! Dovoljni su pohotni i strasni pogledi muskaraca koji prate atraktivnu (seksipilnu) djevojku, pa da njena aura bude "naceta". Pri tom nije jedini problem sto ce ona cak i od svojih nepoznatih simpatizera i kibicera primiti izvjesne telegenetske informacije, koje ce mozda prenijeti svom buducem potomstvu. Problem je i u tome sto "posmatraci", vidjevsi tjelesno atraktivnu zensku osobu, gotovo bez izuzetka i ne pokusavaju da 'vide' nista drugo sem njenog seksipila, i po pravilu pocinju u masti da vizueliziraju seksualni cin sa doticnom. U ovome se moze naci objasnjenje obicaja da zene u nekim tradicijama i danas skrivaju sve osim ociju (jer su oci "ogledalo duse"), cime se sprecava svaka interakcija sa muskarcima, sem duhovne. Ali, prije nego sto neki obicaj proglasimo za odraz zaostalosti - sjetimo se da on mozda ima cvrsto naucno i duhovno utemeljenje. Da ovo nisu puka naklapanja govore nam i moderna naucna otkrica. U knjizi "Cuda i misterije vode i vjere", objavljenoj 1997. godine, pisao sam i o fenomenu prenosenja nasljednih osobina posredstvom bioelektromagnetnog polja, pomenuvsi i istrazivanja kineskog naucnika, dr Sijanga Kanzena. On je i eksperimentalno dokazao da je prenos nasljednih osobina tim putem moguc cak i medju razlicitim vrstama. Dr Kanzen ne osporava da su molekuli DNK materijalni nosioci genetskih informacija, ali samo nosioci - nesto poput "kasete" - dok se prave informacije o nasljedjivanju prenose posredstvom bioelektromagnetskog polja."

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 2001-09-29 18:53 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2001, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo sta su neki moji sagovornici na drugom forumu rekli za ovu pojavu:

"Telegonija nosi jos i nase, ili narodsko ime - zagledanje. A to je nesto duboko. Nesto iz najvecih dubina stvorenoga, iz najvecih visina duha. Odnos dvoje ljudskih bica nije samo materijalan, nego i, prije svega duhovan. To je susret dva svemira. Ostaju tragovi. Psihotroni rade, snimaju, kao na magnetnoj vrpci. Snimaju u dusi!
O temi telegonije, ili zagledanja, raspravljalo se i proucavalo, pocetkom 20 stoljeca! O toj temi je pisao i Goethe, i to - vjerovao je u tu pojavu. A vrlo kvalitetno o toj temi je pisao i glasoviti mladi i daroviti filozof (nesretnog kraja) Otto Weinenger. U njegovoj glasovitoj knjizi SPOL I KARAKTER pa tamo mozes naci ( a imam osjecaj da si od tamo i crpio podatke) dosta informacija. Upravo s pocetka proslog stoljeca. Te rasprave iz znanstvenog svijeta!
Weinenger navodi razne primjere, koje je i znanost proucavala i nije mogla odgonetnuti uzroke! Duhovna supstanca se prenosi. Na tek zaceto djete se prenosi i sve ono sto su roditelji stvorili od sebe. A pogotovo zena, ona prima impulse, ona je nositeljica materijalnog zivota. Prijemciva i upijajuca. Tako ona i od muskarca upija nevidljive niti duha, mentalnoga habitusa, koji ce takodjer, biti utkan u plod, tj. djete! Savremena nauka je pokusala covjeka svesti samo na materiju. Zato je i medicina otisla u krivo! Bez priznanja postojanja ljudske duse, NEMA OZDRAVLJENJA! Takodje, bez priznanja da covjek nije samo tijelo, nema napretka covjecanstvu. No, treba se cuvati i druge krajnjosti - uzdizanju duhovne strane kao jedino validne!
Ukratko: zagledanje je pojava za koje mnoge zene mogu posvjedociti. Jer cesto puta se uda iz interesa za tipa prema kojem i nema bas neke strasti. Ali ima s njim djecu. I ona sama vidi da joj djete (recimo jedno od djece, nekad i sva) lice na tipa kojeg je nekad davno voljela i s kojim je doista djelila intenzivnu strast i uzitak, kojeg je voljela... ali vjetar zivota nosio ju je drugamo! Naravno, muz o tome nema pojma! jer djete malo "slici" i na njega (malo zena jos uvjeri) itd. Onaj prijasnji, njen socni ljubavnik, s kojim je izgarala, on ju je impregnirao i SVOJIM DUHOM! I ona je taj duh upila! Ljudi su obmanuti materijalnim manifestacijama zivota... i ne razumiju stvarnost, jer im je "pokrivalo na ocima"!
Primjeti sto je JHVH zapovijedio Mojsiju u staro vrijeme. Dao je zapovijedi za "sator", za "sveto posudje" za cistocu naroda, za vjernost za "nacionalne blagdane" i... interesantno, za prvosvecenika, (a time i sve svecenike) : "Da se ne zenis niti silovanom, niti kurvom, niti pustenicom, nego zenit ces se djevicom ..." Zasto? Odgovor mozes naslutiti. JER JE ONA CISTA, TABULA RASA, NEISPISANA. BEZ ICIJEG TUDJEG UTJECAJA! Da bi se narod sacuvao od kvarenja! Zato je toliko naglasena moralnost i moralna cistoca u Svetom pismu! Ne moze covjek ocekivati zdravo i normalno potomstvo a sam unositi klicu prokletstva "do treceg i cetvrtog koljena" Uglavnom, post ti je interesantan, ali ga vecina, apsolutno nije razumjela, jer gojimi zive u fantazijama, masonskim tlapnjama i mentalnim maglama donjeg svijeta - blatnog i kalnog!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2001, 17:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jul 2001, 01:00
Zanimljivo je ovo... i ni malo bez veze...
A ja sam bas planirala da (ponovo) procitam Vajningerov 'Pol i karakter' ... :smile:
Vader, pretpostavljam da si citao tu knjigu, pa sta mislis o tome sto je on pisao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2001, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-09-29 18:27, enigma je napisao:

Vader, pretpostavljam da si citao tu knjigu, pa sta mislis o tome sto je on pisao?

Nazalost nisam, volio bih da je procitam. O cemu pise u knjizi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2001, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Duhovni zakoni braka

• Brak na prvom mjestu treba da bude duhovni spoj muskarca i zene; srecan brak je moguc samo izmedju muskarca i zene koji bi jedno drugom bili najbolji prijatelji da su istog pola.
  • Postojanje braka i reda u musko-zenskim odnosima osnovni je preduslov covjekovog duhovno-intelektualnog napretka i opste ljudske evolucije; bez takvog reda dolazilo bi do ukrstanja srodnika, sto dovodi do stvaranja degenerisanog potomstva; mnoga zla koja jos uvijek postoje medju ljudima prouzrokovana su bas nepostojanjem braka i reda u musko-zenskim odnosima.
  • Zbog posebnosti ZENSKE DUSE (a ne tijela, jer ono je samo manifestacija duse u materijalnom svijetu), za zene je NAROCITO VAZAN POJAM nevinosti, koja u stvari oznacava NENACETU I NEUPRLJANU ZENSKU DUSU.
  • Pri zacinjanju potomstva vaznije je ukrstanje muske i zenske DUSE, nego mijesanje nasljednog materijala, pa zena na svoje potomstvo u izvjesnoj mjeri prenosi i osobine svih muskaraca koji su je imali prethodno; zbog toga, osnovni metafizicki zakon o musko-zenskim odnosima glasi: ZENA JE NAMIJENJENA SAMO JEDNOM MUSKARCU(!)
  • Postoje tri kategorije zena: prvu cine djevojke, a u nju spadaju zene koje se jos nisu predale nijednom muskarcu; drugu cine zene u uzem smislu, a u nju spadaju zene koje su se predavale jednom-jedinom muskarcu; treca kategorija ima razne nazive, zavisno od sredine i stepena odstupanja od druge kategorije :smile:, a cine je sve zene koje su 'probile granicu' od jednog muskarca u zivotu, dakle one koje su se predale i drugom muskarcu makar samo jednom.
  • Za brak su podobne zene iz prve kategorije, dakle DJEVOJKE – ovo je prvi i osnovni uslov za srecan brak.
  • Za brak mogu biti podobne i zene iz druge, pa cak i treće kategorije, ako su njihove prethodne veze bile ISKLJUCIVO sa duhovno evoluiranim muskarcima, jer mjesanje zenske duse sa cistom i izgradjenom muskom dusom nije stetno; ali, to je vrlo rijedak slucaj.
  • Zena uprljane i ostecene duse takodje moze postati podobna za brak ako se temeljno duhovno ocisti i uzdigne, u cemu mnogo mogu da joj pomognu duhovno-intelektualno izgradjene osobe.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 2001-09-29 19:21 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2001, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Telegonija u Svetom Pismu

Telegonija medju zivotinjama se nalazi u 1. Mojsijevoj 30,40: "I Jakov odlucivase mlad, i obracase stado Lavanovo da gleda u sarene i u sve crne; a svoje stado odvajase i ne obracase ga prema stadu Lavanovu."

Jakov je ovim postigao da se radjala stoka kakvu je on htio. Lavanovo stado je gledalo Jakovljevo stado pa se u Lavanovom stadu radjala stoka kao sto je Jakovljeva. Ovo je primjer prave telegonije koja djeluje i bez fizickog kontakta.

Telegonija medju ljudima se nalazi u 5. Mojsijevoj 25,5-6: "Kad braca zive zajedno pa umre jedan od njih bez djece, onda zena umrloga da se ne uda iz kuce za drugoga; brat njegov neka otide k njoj i uzme je za zenu i ucini joj duznost djeversku. I prvi sin kojega ona rodi neka se nazove imenom brata njegova umrloga, da ne pogine ime njegovo u Izrailju."

Zbog toga sto je umrli muz telegenetski djelovao na svoju zenu ona ce zapravo roditi njegovo dijete jer je gore receno: "Pri zacinjanju potomstva vaznije je ukrstanje muske i zenske DUSE, nego mijesanje nasljednog materijala".

Pored toga nije Isus dzabe rekao: "A ja vam kazem da svaki koji pogleda na zenu sa zeljom, vec je ucinio preljubu u srcu svom." (Matej 5,28)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2002, 13:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2002, 01:00
prije svega interakcije dviju dusa (muske i zenske). Odjednom je duša dobila i pol ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2002, 13:15 
Početnik
Početnik

Prije 150 godina odgajivaci konja pokusali su da ukrste konja i zebru. Ova inaformacija je vrijedna pažnje samo ako mi napises prije koliko godina (tačno), u kojoj državi, u kojem gradu i koji su naučnici radili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2002, 13:16 
Početnik
Početnik

Hajd ako ne znas koji naucnici bar mi reci koji je institut

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2002, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

damir1979 je napisao:
prije svega interakcije dviju dusa (muske i zenske). Odjednom je duša dobila i pol ?

Ja sam to shvatio kao interakciju duša muške i ženske osobe.

Citiraj:
Hajd ako ne znas koji naucnici bar mi reci koji je institut

Piše "odgajivači konja". Znaš li ti šta su odgajivači konja? To su oni koji imaju one farme sa konjima i tu ih uzgajaju. Nema tu nekakvog instituta ni naučnika.

Tekst sam preuzeo iz članka koji je pisao sam autor knjige "Čuda i misterije vode i vjere" objavljene 1997. Autor se zove Miroslav Marković. Dakle ja nemam informaciju prije koliko godina (tačno), u kojoj državi, u kojem gradu i koji su naučnici to radili.

Citiraj:
Ova inaformacija je vrijedna pažnje samo ako...

Sasvim je nebitno da li je ova informacija vrijedna pažnje u slučaju da ja nemam taj podatak. Ono što je bitno je da li je sve ovo istina ili nije a to opet ne zavisi od toga koliko ja trenutno imam ili nemam argumenata o tome. I kad bi bilo milijardu neoborivih argumenata o ovome mnogi opet ne bi vjerovali tako da...

A o telegoniji će se sve više pisati, u to ne sumnjam :)

Ja ako budem imao novih podataka napisaću ih ovde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2002, 20:17 
Početnik
Početnik

Telegonija je jako zanimljiva, zato sam se i odusevio i ovome sto pises. No medjutim, ako netko spomene takve stvari onda sa njima ja baratam oprezno. Zasto? Pa zato sto u nauci ne moze nikada biti 1+1=3, a ako jeste tu nesto ne stima. Ja nemam ni jednu knjigu koja nesto pise o telegoniji, nisam nikada cuo za Miroslava Markovica. Ljudi lazu, znas ne uzimam zdravo za gotovo sve sto procitam jer ne postoji nikakav zakon koji to podrzava, ako postoji ne postuje se. Procitaj jedan naucan tekst koji prepisujem od rijeci do rijeci: "Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, preciznije, komitetu VHO pri Ujedinjenim nacijama, promaknuo je naučni rad koji je nakon objavljivanja brzo povučen iz opticaja a u kome doslovno stoji: da bi čovjek bio inficiran HIV-om, u prosjeku mora da ima više od 500 (pet stotina!) intimnih kontakata sa zaraženom osobom. Dakle da bi bio slučajno inficiran." I to nije sve, ovakvih cudesa imam puno. Pa sta ti mislis o svemu tome, da li tome treba vjerovati sto samo tako pise ili tu treba ici odredjeni citat, taj i taj (licno i personalno) i da on stoji iza toga, pa ako laze u zatvor. Ako je tako, SUPER, ali zar ja trebam vjerovati jednom elektrotehnicaru kad mi kaze stvari koje je citao o biologiji, i to iz knjige koja nije provjerena. Molim te napisi nove podatke, zaista me zanima. Dalje jako je zanimljivo kako odmah izlazes svoj pogled na sve te stvari. Jako je to cudno. ZENA JE NAMIJENJENA SAMO JEDNOM MUSKARCU, to je jako siromasno i prije svega to je tipicno zapadna hrišćansa rečenica. Ženi je tako malo ostavljeno, ponižena je, omalovažavana, bez krivice kriva, žena nikada ne može biti srećna ni zadovoljna svojom sudbinom. Postaće jetka supruga i veoma loša majka. Ženi je uskraćeno jako mnogo, na svu sreću one su mnogo pametnije od muškaraca tako da samim tim ni jedna inteligentna žena neće ta pravila poštovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2002, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

damir1979 je napisao:
Ja nemam ni jednu knjigu koja nesto pise o telegoniji, nisam nikada cuo za Miroslava Markovica.

Što se tiče knjiga o telegoniji pročitaj šta je na sredini teme napisala enigma. Naime postoji knjiga "Pol i karakter" u kojoj kažu da piše i o telegoniji. Ja nažalost tu knjigu još nisam čitao ali kad budem bio u prilici pročitaću je. Ko zna koliko još knjiga ima u kojima se više ili manje piše o telegoniji.

Što se tiče Miroslava Markovića on je do sada napisao četiri knjige. Poslije knjige "Čuda i misterije vode i vere" napisao je "Metafizički zakoni sudbine". Ja nažalost ni jednu od ovih knjiga nisam čitao. Jedna osoba je ovde na forumu pročitala ovu temu o telegoniji i mailom od mene tražila neke podatke o porijeku teksta koji sam ovde prenio i na osnovu podataka koje sam dao je došla i do broja telefona Miroslava Markovića i razgovarala sa njim sat i po. Dakle Miroslav Marković postoji i pisao je o telegoniji.

Citiraj:
jako je zanimljivo kako odmah izlazes svoj pogled na sve te stvari

To nije moj pogled. Prva dva posta kao i duhovni zakoni braka sam preuzeo, to nisam ja pisao. Ja sam pisao samo o telegoniji u Svetom Pismu a i to nisu moje spoznaje već je jedna od nekoga koga poznajem a drugu mislim da sam pronašao čak u jednoj enciklopediji (!) u tekstu vezanom za telegoniju ali se više ne sjećam tačno gdje.

Citiraj:
zena je namijenjena samo jednom muskarcu

Smatram da je ovo tačno kao i to da je muškarac namijenjen samo jednoj ženi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Nisam pratila ovu temu..no u trenutku odmora odlucih da procitam :wink:
Nije lose, ima zanimljivih stvari, ima nebuloza, ima komike :lol:

Vader ja ja samo na vjecnoj "ratnoj nozi" i ovaj put ce sigurno izazvati niz polemika..ali nema veze...ja uvijek naglasim da je bogatstvo zapravo u razlicitim shvatanjima, to nas tjera da mislimo i produbljujemo stavove :wink:

Ovo sto ste pricali za zebre, konje, pse i pojave kod ljudi da bjeljkinje radjaju crne bebe....itd...

Vidim da Vader to objasnjava na interakciji dusa (muske i zenske), pripisuje znacenje bioelektormagnetskom polju....sve je to moguce..vjerovatno i to ima uticaja ali dajjjj neki materijalan dokaz za to!

Ja cu navesti neko realno objasnjenje(opet iz svog materijalistickog ugla, drzeci s enekih dokaza)
Prvo na primjeru imunog sistema: koja god strana cestica ili antigen se unese u organizam izaziva stvaranje antitijela, izaziva reakciju imunog sistema.
Tada se stvaraju i tzv. B-memorijske celije koje pamte sve osobine tog antigena, i kasnije je organziam na njega otporan, uspije da prebrodi neku novonastalu infekciju zbog tih memorijskih celija.

Slicno je i sa genima...DNK i RNK... miljarde i milijarde kombinacija koje determinisu razlicite osobine, ali to je cista kombinatorika.Time se stvaraju geni koji pamte da to tako nazovem, i koji se kasnije mogu manifestovati u nekim buducim kombinacijama, ispoljiti time one predjasnje osobine i determinisati neki novi organizam.
To je nazvano dominantno i recesivno nasljedjivanje...

Sam tvorac genetike Georg Mendel 18xx-neke(ne sjecam se god:)) je prvi radio experimente na tome.
Sadio je grasak i ukrstao 2 vrste graska, zuti i zeleni, jedan je imao okruglo a drugi cini mi se ovalno zrno.
U prvoj generaciji je dobio sve identicne biljke, znaci sve su imale samo npr. zeleno stablo i okruglo zrno.
Tada je ukrstio tu dobijenu generaciju tj. iste sa istim..u drugoj generaciji je doslo do ispoljavanja zutog stabla i ovalnog zrna graska.
Dakle, to su pojave koje su na genima, hromozomima,te osobine su ispoljene u genotipu ali se ne pojavlju u fenotipu tj. ne pokazuju vidljve osobine.

Citala sam da su se Mendelu svi smijali, dok je sadio taj grasak..u fazonu ...to je onaj ludi cova sto sije, ukrsta ono povrce a nista se ne desava ...:lol:
Tek kada je slucajno doslo do medjusobne oplodnje i kada se dobila druga generacija ...svi su priznali njegov experimet...time je on postao ocem moderne genetike!

No, genetika je mlada nauka i mnogo toga je jos nepoznato...moguce je da i jos dosta faktora utice na sve navedeno...
Ali mislim da je ovo vezano za dominanto i recesivno nasljedjivanje jedno od najvaznijih uzroka tih pojava!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 23:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
A ovo sto s etice duhovnih zakona braka...

OK fino je sto s epredlaze moralna cistota, cistota zene...
To je fino..jer danas vlada u sve vecem porastu i razvratnistvo :o

Ali ja bih pitala sta je sa cistotom muskaraca?
Ako muska i zenska osoba stupaju u brak,grade zajednicku srecu, uziduzi svoj duhovni brak, stapaju svoje duse, ako je zena moralno cista, onda ce necist i nemoralan muskarac da je onecisti svojom necistom :lol: :lol:
Gdje onda tu cist i neokaljan duhovni spoj muskarca i zene???

Mislim da treba biti moralan i cist u dusi, srcu, a paziti na moralno zdravlje i tjelesnu cistotu svakako ali ne ubijati se ovim postulatima postavljenim u pra doba, od pra pra proroka i slicnih duhovnjaka...
Postoji moderno doba, savremeni tokovi i u okviru njih sacuvati svoju cistotu duse i srca!
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2002, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rosy je napisao:
Ali ja bih pitala sta je sa cistotom muskaraca?

Ona je potrebna kao i ženska čistoća.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 09:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Telegonija: uticaj prvog mužjaka na sve kasnije rođene. (naučno nedokazano)

Tako piše, a naučni dokaz bi bio kad bi se to u praksi moglo precizno verifikovati i ispitati. Što će reći da se radi o nagađanjima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 01:36 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 08:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
hmmm, ajd' probacu ti ja to objasniti. Barem kako ja to vidim. Nista naucno da odmah naglasim. Pisem iz jednog jedinog razloga: dosadno mi je.
Mozda su amebe jednostavno "nezahtjevna" stvorenja kojima ne treba puno da bi odrzale kontinuitet. Razumijes? I dok je jedna grupa ameba evoluirala brze, tacnije vrtoglavo brzo, izalsa na kopno i sta ti ja znam, druga je nastavila da egzistira onakva kakva jeste.
Ucio sam u gimnaziji vise toga o evoluciji, s obzirom da to vise nije moja struka, trebao bih se podsjetiti malo.

Poslednji put menjao Schwabo dana 30 Avg 2002, 09:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 08:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Pa, kakve veze ima razvoj ameba sa telegonijom? To je pitanje teorije evolucije. Ne znam ni ja puno o tome. Mutacije gena se dešavaju. I tako mogu nastati promjene postojećih organizama. Samo što su te mutacije rijetke i potrebno je dugo vremena (milioni godina) pa da nastane nešto novo, ako uopšte nastane. Teoriju evolucije je iznio Darvin, a čini mi se da je to smislio kad je vidio da postoji razlika između vrsta na različitim kontinentima i ostrvima. Pošto životinje nisu iste on je rekao da su se vremenom razvijale i prilagođavale svojoj sredini. Kasnije su ljudi našli skelete pračovjeka koji je definitivno imao drugačiju fizionomiju, pa se to nekako uklapalo u tu teoriju. Problem je što se više ne dešava ništa slično. Neki će reći da je to zato što je čovjek isuviše kratko na zemlji da bi mogao da primjeti takvo nešto, budući da se kaže da je za evoluciju potrebno više miliona godina. U poređenju s tim, ove 2-2.5 hiljade godina (gruba procjena) otkako ljudi zapisuju svoja viđenja je isuviše malo.
Ono što meni ne leži u svemu tome je proizvoljnost. Bila je neka smješa nečega i desilo se nešto (grom?) i nastao je život. Eto, to je proizvoljno kao i biblijska teorija. Da naučnici znaju kako nastaje život onda bi mogli i da ga stvore, zato ne vjerujem ovima što tvrde da znaju kako je život nastao. A na tome je bazirana i evolucija: jedna bakterija.. amebe ...ribe ...čovjek. (uprošten niz)

Dalje, sledeće pitanje isto nema veze s telegonijom. Sida se može dobiti i bez seksa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vjerovatno najčešći način prenosa sidom je seksom a to onda nešto govori onima koji mogu da vide. Pored toga tu su i druge polne bolesti što opet nešto govori. Oduvijek se cijenila nevinost, i muška i ženska, i to se fino može vidjeti iz svetih spisa. Ovo što se danas radi je ruglo nad ruglima, gadost nad gadostima. A nauka će polako dokazati valjanost tih Božijih zakona što se i vidi iz telegonije. Biće još dokaza, strpite se.

Sida se nije pojavila slučajno, ona ima svoje zadatke koje ispunjava i ispunjavaće ih dok god to bude bilo potrebo.

Zna li neko gdje se pojavio prvi slučaj side?

blue

Citiraj:
Teoriju evolucije je iznio Darvin, a čini mi se da je to smislio kad je vidio da postoji razlika između vrsta

A nije mu palo na pamet da su te vrste različite stvorene
Mislim da sam čuo da je Darvin na kraju rekao nešto tipa da je čitava ta njegova teorija samo teorija i da je moguće da je netačna. Sve u svemu ni on nije bio siguran u tu svoju teoriju.

Citiraj:
to je proizvoljno kao i biblijska teorija

Otkud ti znaš kakva je biblijska teorija??
Biblijska teorija je mnogo više od pukih slova u nekoj knjizi. Šta ako je opis stvaranja po Bibliji samo vrlo gruba skica? Kažu da se od prvog poglavlja Biblije koja opisuje stvaranja može napisati knjiga kad bi se opisivalo detaljnije. I inače se može primjetiti da su događaji u Svetom Pismu sve detaljnije opisivani kako je vrijeme prolazilo, dakle namanje ima o stvaranju, vrlo malo o Adamu koji je živio 930 godina pa onda sve više pri opisu Abrahama, Isaka, Jakova....Mojsija i izlaska iz Egipta... Odavde možeš vidjeti da je stvaranju posvećeno samo jedno poglavlje a to stvaranje je trajalo 49 hiljada godina dok o Mojsiju koji je živio samo 120 godina pišu čitave četiri knjige Svetog Pisma. Znači ono o stvaranju je samo gruba skica i ne možeš reći da je ta teorija stvaranja proizvoljna kad je ne znaš.

To je kao kad bi vidio u zbirci komplikovani integral i samo konačno rješenje i rekao da je to rješenje proizvoljno samo zato što ne vidiš rješenje korak po korak.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]