banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 18:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jun 2009, 02:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Pre više od deset godina kad sam išao se raspitati koliko košta biblija, u pravoslavnoj crkvi su rekli 30KM, a u katoličkoj 50KM. Pre 8-9 godina išao sam u muftijat islamske zajednice u Banja Luci da kupim Kur’an kako bih vidio šta ti muslimani žele. Mislim da mi je sam muftija Čamdžić prvo rekao da dođem drugi dan, a onda mi poklonio Kur’an rekavši da se Kur’an ne kupuje, većć besplatno dobiva. Kur’an od Besima Korkuta koji imam štampan je u S.Arabiji velikodušnošću princa te zemlje njegovoj bosanskoj braći i zaista je prelijepa knjiga.
Da kad sam pitao adventistički štand pošto je biblija rekli su 10 KM, a sam novi zavjet malog formata je bio 5KM. Prvu bibliju koju imam je malog formata i ukrao sam je (našao u tuđoj praznoj kaseti) u vojsci 94-95, inaće i stari je sa ratišta donio Bakotićevu Bibliju.
Fino je kako muslimani to rade. I možete misliti koje je bilo moje iznenađenje kad sam vidio da je Kur’an nastavak Biblije.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 03:26 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
od koje stranice se nastavlja? :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 05:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Prodaju i ovdje Kur'an i ljudi su degeni kao svugdje.

Kupe Kur'an sa pozlatom za 100 maraka i misle da su kupili ulaznicu za dzennet, a Kur'an im stoji prasina se uhvatila na njemu. :roll:

Da naucis arapski jezik imalo i poceo citati Kur'an vidio bi neke zastrasujuce stvari, ovako pokusaj prevoda je samo blijedi osiromaseni tekst.
:wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 07:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
imam Kuran, dobio sam ga džabe, na poklon, od srca.
imam Bibliju, dobio sam je džabe, na poklon, od srca.
te stvari se ne bi smjele prodavati. nego trebaju biti dostupne svima koji ih žele. isto i za Bill Gatesa, i za onoga što sam mu jutros ostavio pola marke, za hljeba. pred Bogom smo svi isti, stoga... morali bismo biti i pred Božijom kućom.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
...bitno je da "zeo" i dalje nabija broj postova, usput zakuhavajuci provokativne teme, zabave radi...

Konta covjek kad vec nema penala, sto ne bi...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 21:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Prije nekoliko godina umrje Did i ljudi se sakupiše u kuću naše stare Majke. Jedan od komšija reče mali ajde po Hodžu da se stari isprati po pravilima kako ište vjera Muhamedova. Dovati me za rukav Ibro željezničar, nekada vrsni komunista i radnik udarnik, pa tihim glasom reče: "Zaman, ljudi, zar ste zaboravili da je did bio katolik pa je reda da se prizove fratra da ga ujak-franjevac otpremi bogu na istinu, jer se on Elmar zvao al to ti je isto katoličko ime koliko i kod muslimana"! Svi se zgledaše i vele de neka tako i bude. Taman da iz kuće iskoracne Jusuf naš komšija reče:"Ej, nemoj te se igrati čovjek je bio istaknuti komunista te ako nema nikoga odite do SUBNORa neka pošalju jednog revolucionara neka umrlom Drugu spomen održi"! Krenu Hatka, didova sestra od tetke, da put SUBNORa pođe, a staru Nanu Đemilu nešto dokači u srcu i svima reče: "Pravo da govorim, šta čovjek zna gdje ide, ako je već dragom allahu na ispovjed ići? Onda ti Jusufe otiđi po Imama i reci da dođe, a ti Hatidža sestro kreni kod Vlaha i njihovog pravoslavnog sveštenika dovedi, jer ako ima nešto gore neka i njega za sebe znam da smo od njegovijeh potekli pa nek nam prosto bude ako smo se negdje od njiha i ogrješili, načini djete kako ti velim!" Okrenu se naša Majka i pusti suzu, jednu veliku za Didom i drugu manju zbog uspomena. One su sve što drži čovjeka na životu, a tako ti je i sa prošlošću. Trpimo i odričemo se svojih zarad čudnih principa i nedosanjanih snova naših dalekih obaveza. Visine koje mi obaramo nisu dostupne malenim ljudima, odnosno davno smo prestali da postojimo u izvornom obliku da bi danas sebi samima priznali da predugo lutamo!!!
Rahmetli Nani Đemili u susret ljetu 2009. godine.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
cooltura je napisao:
Prije nekoliko godina umrje Did i ljudi se sakupiše u kuću naše stare Majke. Jedan od komšija reče mali ajde po Hodžu da se stari isprati po pravilima kako ište vjera Muhamedova. Dovati me za rukav Ibro željezničar, nekada vrsni komunista i radnik udarnik, pa tihim glasom reče: "Zaman, ljudi, zar ste zaboravili da je did bio katolik pa je reda da se prizove fratra da ga ujak-franjevac otpremi bogu na istinu, jer se on Elmar zvao al to ti je isto katoličko ime koliko i kod muslimana"! Svi se zgledaše i vele de neka tako i bude. Taman da iz kuće iskoracne Jusuf naš komšija reče:"Ej, nemoj te se igrati čovjek je bio istaknuti komunista te ako nema nikoga odite do SUBNORa neka pošalju jednog revolucionara neka umrlom Drugu spomen održi"! Krenu Hatka, didova sestra od tetke, da put SUBNORa pođe, a staru Nanu Đemilu nešto dokači u srcu i svima reče: "Pravo da govorim, šta čovjek zna gdje ide, ako je već dragom allahu na ispovjed ići? Onda ti Jusufe otiđi po Imama i reci da dođe, a ti Hatidža sestro kreni kod Vlaha i njihovog pravoslavnog sveštenika dovedi, jer ako ima nešto gore neka i njega za sebe znam da smo od njegovijeh potekli pa nek nam prosto bude ako smo se negdje od njiha i ogrješili, načini djete kako ti velim!" Okrenu se naša Majka i pusti suzu, jednu veliku za Didom i drugu manju zbog uspomena. One su sve što drži čovjeka na životu, a tako ti je i sa prošlošću. Trpimo i odričemo se svojih zarad čudnih principa i nedosanjanih snova naših dalekih obaveza. Visine koje mi obaramo nisu dostupne malenim ljudima, odnosno davno smo prestali da postojimo u izvornom obliku da bi danas sebi samima priznali da predugo lutamo!!!
Rahmetli Nani Đemili u susret ljetu 2009. godine.

Cova, gre'ota bi bila da ne napravis knjigu eseja...pretplacujem se unaprijed... :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2009, 13:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Оно што се некада сматрало вером сада се сматра филозофијом а неки људи и даље верују да су те књиге писали лично богови, посредно.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2009, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Na osnovu jedne stvari on zaključuje generalno. :-? Da si papu pitao on bi ti iz Vatikana poslao besplatno jedan primjerak Bibilije.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2009, 14:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
filozof sa vrbasa je napisao:
Da si papu pitao on bi ti iz Vatikana poslao besplatno jedan primjerak Bibilije.

Истина... а можда и два примерка ако би баш лепо замолио... :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 11:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Obe knjige se mogu dobiti besplatno i obe se mogu kupiti sve u zavisnosti da li ste naišli na vernika ili trgovca.
Ne treba samo misceljenje da bude besplatno niti propoved već i reč Božija.Kad se sila isceljenja ne sme naplaćivati tako se ni razum od Boga dat ne sme naplaćivati niti reč istine jer ste besplatno od Boga dobili tako besplatno i dajte.
Sve što se prodaje nije po volji Božijoj (misleći na gore navedeno)niti ima blagoslov onaj što uzima novac za to jer će se bezakonikom nazvati i biće nepoznat.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Koliko ja znam, kaže se da se Biblija ne prodaje nego poklanja.
S tim da su "naši" našli rupu u zakonu... Gdje ne bi, nije ih Griri džaba učio... A i "izbosne" su.... De ti kupi od njih za 50KM Bibiliju, pa je pokloni nekome. Stoka obična. Pu...

Aaa, jee liii, Zeo Vuče, ta Biblija-Kuran trilogija, jel' piše na sajtu kad izlazi sledeći dio?
:lol:
Kakav primat...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
moramo uzeti u obzir da kad se stampa bilo koja knjiga, to kosta.Sve zavisi odakle se finansira to stampanje.U mojoj crkvi imaju izdanja koja su za dzabe a i ona koja se placaju, ne dabi se profitiralo nego da se pokriju troskovi.Rijec Bozija je neprocjenjiva ali knjiga jeste.Ko zeli besplatno moze sebi skinuti sa interneta.Takodjer ja sam nekada poklanjao Biblije ali sad ne, kome treba neka kupi, vise ce cijeniti.Kome stvarno treba taj ce zaraditi i kupiti, a ko nema para ima nas na forumu pa nek mu pokloni.......ja sam za to da svaciji trud treba nagraditi, pa i izdavace knjiga.Ako neka crkva prodaje biblije to je ok, jer i crkva kupuje od priloga vjernih.Sto ne znaci da ne treba i da pokloni kadkad, ali samo onom kome ce koristiti, a valjda imamo mudrosti od Boga da procjenimo.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
filozof sa vrbasa je napisao:
Na osnovu jedne stvari on zaključuje generalno. :-? Da si papu pitao on bi ti iz Vatikana poslao besplatno jedan primjerak Bibilije.

ima papa para kao blata :D, trebao bi nahraniti gladnu braću u africi..

Da dodam, kupuje se Kur'an i ovdje kod nas, isto je to svugdje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]