banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 07:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Uroci!
PostPoslato: 15 Nov 2008, 01:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
Seta jedan moj drug sa curom, i naisao na kovanicu od 2 km. Kada ce ga cura njegova zaustaviti i reci NE, ne smijes to podici... To je ukleto, ljudi svoje bolesti prenose na kovanice i cekaju ko ce pronaci kovanicu da se rjese svoje bolesti,tako sto ce sa kovanice preci na tebe. :lol: :lol: :lol: ...

Nebitno,doslo mi da napravim ovu temu sta vi znate o urocima?
1/Razbijeno ogledalo ( 7 godina nesrece) ko li se ovoga sjetio da izmisli da mi je znati!?
2/Crna macka (lose ti se pise.....lol) blablabla......

Ovo su za mene ciste gluposti, crne magije,uroci.....itd..... Babske price!

Ne mogu da vjerujem da ima ljudi u 21. V da vjeruju u te gluposti i trose pare na proricanje sudbine i skidanja uroka..... :roll: :

Vrh

Tema posta: Re: Uroci!
PostPoslato: 15 Nov 2008, 11:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Да је нашао 100 КМ да ли би узео због урока ? :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
dark_master je napisao:
Seta jedan moj drug sa curom, i naisao na kovanicu od 2 km. Kada ce ga cura njegova zaustaviti i reci NE, ne smijes to podici... To je ukleto, ljudi svoje bolesti prenose na kovanice i cekaju ko ce pronaci kovanicu da se rjese svoje bolesti,tako sto ce sa kovanice preci na tebe. :lol: :lol: :lol: ...

1/Razbijeno ogledalo ( 7 godina nesrece) ko li se ovoga sjetio da izmisli da mi je znati!?

Ne mogu da vjerujem da ima ljudi u 21. V da vjeruju u te gluposti i trose pare na proricanje sudbine i skidanja uroka..... :roll: :

Zanima me nesto u vezi tvoje poslednje recenice, zasto si napisao to u vezi 21-og stoljeca? Zasto bi 21. stoljece bilo mjerilo na osnovu koga se moze utvrditi u sta bi ljudi trebali vjerovati (ili u sta ne bi trebali vjerovati)?

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 14:37 
Citiraj:
Zanima me nesto u vezi tvoje poslednje recenice, zasto si napisao to u vezi 21-og stoljeca? Zasto bi 21. stoljece bilo mjerilo na osnovu koga se moze utvrditi u sta bi ljudi trebali vjerovati (ili u sta ne bi trebali vjerovati)?

Ipak nije srednji vijek kada se nije imalo pojma ni o chemu i sve se pripisivalo bogovima, jereticima, demonima, djavolima...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
dark_master je napisao:

Nisam siguran za ostale uroke, ali imam crnu macku za ljubimca, pa, kako mi svaki dan prelazi preko puta, kontam jesam li mozda imun na zlu srecu, ili se ista umnozava :cat:

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 16:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:

Ko kaze da nije uzeo 2 km,lol!

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 16:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
dark_master je napisao:

Била је једна марка, и рекла је црна магија не болести.
ТБПТКО je napisao:

Узео сам ја и ову марку. А да је било 100 КМ вјерујем да би и она узела.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Maximianvs je napisao:
dark_master je napisao:

Била је једна марка, и рекла је црна магија не болести.
[quote="ТБПТКО"]

Pa da crna magija za prenos bolesti :P

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
:lol: a ja ne vjerujem da postoje ovakve teme.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nemam pojma da li postoji.

Prije godinu dana i ja sam razmišljala da ne vjerujem u dječije priče o magijama i urocima.
Pa se onda desilo da vidim nešto čudno, pa se zapitam...
Pa pošto mi niko nikad nije dao adekvatan odgovor o čemu se radi ostala sam bez stava po tom pitanju.

Feng Shui je stara istočnjačka tradicija na koju se istočnjaci oslanjaju prije nego urade bilo kakav posao.
Feng Shui nije puko uređivanje prostora itd.
Feng Shui govori o pozitivnoj i negativnoj energiji kao i energetskom značaju određenih simbola.
Naši ljudi ne poznavajući Feng Shui koriste slične stvari (potkovica za sreću iznad vrata itd).

Zašto sveštenici osveštavaju kuće, crkve, groblje? Zašto "voda pamti"? Zašto imami pišu zapise i vjeruju u snagu pisane riječi? Zašto kažu da svaka negativna ili pozitivna misao negdje u svemiru ostavlja svoj pečat? Zašto ljekari preporučuju "pozitivne misli"?
Da li treba vjerovati samo u materijalno, a u ono što ne vidimo ne treba (kao nevjerni Toma)?

Nemam stav, samo postavljam pitanja.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 13:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[quote="Talija"]Nemam pojma da li postoji.
Zašto kažu da svaka negativna ili pozitivna misao negdje u svemiru ostavlja svoj pečat?
quote]

U to ja vjerujem. Ja mislim da svaka informacija ostaje zapisana negdje u univerzumu , zato ljudi cesto imaju dej-za-vu ( misao kao da se vec nesto dogodilo,sto zapravo saznajete prvi put u zivotu).
Indici vjeruju u reinkarnaciju ( umiranje i radjanje do savrsenstva duse covjeka).
Oni smatraju da je podsvijest povezana sa univerzumom sjecanja iz proslih zivota, sto svijest ne zna.
Moguce da zbog toga imamo neke strahove a ne znamo zasto,snove cudne i osjecaj za necemu sto jos nismo dobro upoznali.

Poslednji put menjao dark_master dana 16 Nov 2008, 23:44, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 23:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2008, 19:30
dark_master je napisao:

ja osobno ne vjerujem u to i nisam nikada imala veze s tim, ali znam puno priča...npr. kad te u snu posjećuju vještice, zajašu te, grebu i guše.....i to budu ugl. osobe koje znaš...i ako uspiješ u snu prepoznat o kome se radi, trebaš pronaći tu osobu i reći joj u oči da prestane....tako ćeš to ukloniti.....meni je zvučalo smiješno...ali ljudi se eto kunu da su imali takva iskustva.....

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 08:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
pozdrav!

naravno da postoje te gluposti i to su sve demonska posla!¨imate o tome dosta i u Bibliji! ako mislite da to ne postoji varate se i već ste na neki način urečeni jer Sotoni i je cilj da se prikrije i da ljudi misle da on ne postoji, a s druge strane razara ljudske duše! neznabošci uvjek negiraju postojanje Sotone! tko je imalo čitao Bibliju može vidjeti koga se Sotona najviše boji i od koga bježi! zagonetka leži u Isusu Kristu!

p.s. manite se reinkarnacije i budalaštine (okultističkih obmana)...to su sve Sotonini planovi koji teže zarobljavanju i uništavanju ljudske duže (krajni cilj pakao)!!!

pozdrav.....

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 10:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
pozdrav!

aj da ti malo probamo izgradit stav :D ...nadam se da se nećeš ljutit!

Talija je napisao:
Zašto sveštenici osveštavaju kuće, crkve, groblje?

zato što misle da će nekim ljudskim uredbama otjerati Sotonu s toga mjesta, a većina njih zanemaruje moralne vrednote koje izviru iz srca i koje su najgori otrov za Sotonu!
Citiraj:
Zašto "voda pamti"?

Što voda pamti???? voda nepamti ništa, to su babske priče!
Citiraj:
Zašto imami pišu zapise i vjeruju u snagu pisane riječi?

da bi došli do novaca.
Citiraj:
Zašto kažu da svaka negativna ili pozitivna misao negdje u svemiru ostavlja svoj pečat?

zato što pričaju gluposti.
Citiraj:
Zašto ljekari preporučuju "pozitivne misli"?

zdravo stablo rađa dobre plodove, a trulo loše! to kažu zbog toga što nemogu da propišu lijek za duševno bolesne osobe (trula stabla)!
Citiraj:
Da li treba vjerovati samo u materijalno, a u ono što ne vidimo ne treba (kao nevjerni Toma)?

vidim da spominješ nevjernog Tomu, a da nisi ni pročitala tekst iz NZ-a gdje se on spominje! Evo ti dio toga teksta pa sama vidi što treba...

I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: "Mir vama!" 27 Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran." 28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" 29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!

nadam se da sam bar malo utjecao na izgradnju tvog stava svojim odgovorima!

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 19:56 
Početnik
Početnik

hm..hm...znam jednog lika....kad je bio dečko...prizivao je vraga s društvom..i tako to...dječje gluposti...međutim...poslije mu se svašta počelo dešavati...ti snovi i to....umirao je od straha.....
....onda mu je pop još ispričao neke priče o demonima......i dao mu nekakav molitvenik.....inače je momak ateist.....možda se to promijeni sada...
kako god bilo...psiholozi i psihijatri bi sigurno našli neko ''ovozemaljsko'' objašnjenje.....koje naravno nije toliko interesantno....
...jer kako kaže Mulder iz x files:''I want to believe...''

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 20:25 
Pripravnik
Pripravnik

А мене заболи ку*ац, ја сам и даље богатији за марку. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Pronaći novčić je uvijek značilo sreću (sjetite se Božićne česnice, na primjer), ne znam koji mombril je izmislio tu priču o prenosu bolesti :-? .

Crna mačka je takođe simbol sreće, radi se o Nordijskoj boginji ljubavi i sreće Freji, čije kočije prema predanju vuku crne mačke. Mislim da i ostali germanski narodi imaju ekvivalent ove boginje, tako da se crna mačka smatrala simbolom sreće, sve dok pseudo-Hrišćanstvo nije spustilo svoje šape na taj kutak svijeta; od tad su crne mačke anatemisane i povezane s đavolom, vješticama i sl.

Poslednji put menjao Warrior of the Light dana 17 Nov 2008, 22:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 22:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nuclear girl je napisao:
hm..hm...znam jednog lika....kad je bio dečko...prizivao je vraga s društvom..i tako to...dječje gluposti...međutim...poslije mu se svašta počelo dešavati...ti snovi i to....umirao je od straha.....
....onda mu je pop još ispričao neke priče o demonima......i dao mu nekakav molitvenik.....inače je momak ateist.....možda se to promijeni sada...
kako god bilo...psiholozi i psihijatri bi sigurno našli neko ''ovozemaljsko'' objašnjenje.....koje naravno nije toliko interesantno....
...jer kako kaže Mulder iz x files:''I want to believe...''

Ti ocekujes da ja povjerujem u ovo? lol

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 23:24 
Početnik
Početnik

ne očekujem da itko povjeruje, pa ni ja sama.....po prirodi svoga bića sam agnostik.... 8)
...tko zna....

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 00:19 
Pripravnik
Pripravnik

nuclear girl je napisao:
po prirodi svoga bića sam agnostik.

Ниси.
"Не одређује човјеково биће његову свијест, него његова друштвена свијест одређује његово биће." Др Карл Маркс

Citiraj:
Pronaći novčić je uvijek značilo sreću (sjetite se Božićne česnice, na primjer), ne znam koji mombril je izmislio tu priču o prenosu bolesti :-? .

Да, овај и остали пагански обичаји што си навео. У праву си. Ваљда је измислила она, ил јој неко убацио у главу.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]