banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 15:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2008, 10:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
Salomon je tvrdio da mrtvi ne znaju ništa, Mojsije da smo prah i u prah se vraćamo, no većina religija zagovara zagrobni život. Britanski znanstvenici sad će temeljito proučiti smrt.

Na britanskom Sveučilištu Southampton započelo je istraživanje o iskustvima ljudi koji su bili na korak do smrti, kako bi se rasvijetlio proces umiranja.

Istraživači će proučavati mozak i svijest ljudi za vrijeme srčanog aresta u projektu koji će se provoditi s obje strane Atlantika.

Dr. Sam Parnia, stručnjak na ovom polju koje proučava svijest za vrijeme kliničke smrti, otkrila je: "Nasuprot uvriježenom mišljenju, smrt nije određeni trenutak. To je proces koji započinje kada srce prestane kucati, pluća prestaju raditi, a mozak više ne može funkcionirati, što je stanje koje se u medicini naziva srčani arest, koje je, s biološke točke gledišta, sinonim kliničkoj smrti."

Dr. Parnia je rekla kako nakon toga slijedi period koji može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko sati u kojem liječnici i ostalo medicinsko osoblje pokušavaju ponovno pokrenuti srce i preokrenuti proces umiranja.

"Ono što ljudi proživljavaju u tom periodu srčanog aresta predstavlja jedinstveni prozor za razumijevanje onoga što ćemo svi proživjeti za vrijeme procesa umiranja", dodala je.

Stručnjaci procjenjuju da između 10 i 20% ljudi koji su prošli kroz srčani arest i kliničku smrt, govori o lucidnim sjećanjima i prisjećanjima na neke događaje za vrijeme kratkog susreta sa smrću.

Ja se slayem sa Mojsijem, da cujem vase misljenje 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Klinička smrt i spiritualna iskustva

viewtopic.php?f=38&t=1154

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2008, 09:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mišljenja sam da su sve izjave u Bibliji po pitanju života i smrti istinite.
Piše da se telo vraća u grob pa piše da mrtvi neznaju ništa i to se odnosi na telo a mi imamo DUH,DUŠU i TELO pa Biblija govori o svesnosti duša i o životu Duha odnosno njegovom vraćanju Bogu.
Duh se vraća Bogu koji ga je dao dok telo odlazi u grob dok duša nosi osećanja i sadrži sve čovekove osobine i to je nauka dokazala.
Dakle jedan deo bića nezna ništa, drugi deo nosi osećanja i osobine i ima moć komunikacije sa nadnaravnim dok treći deo duhovni nalazi se u sveprisutnoj Božijoj sili i Njemu samom.

Po vaskrsenju sjedinjuju se svi elementi i dobija ista osoba da bi se u trenu to obličje pretvorilo u nebesko po svojim osobinama i mogućnostima jer telo (zemaljsko) i krv nemogu naslediti nebesko carstvo zato dolazi do strukturalne promene kao kad jedan atom izbijete ili dodata pa umesto olova imate zlato ili umesto grafita dijamant dakle isti je oblik ali struktura različita.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 15:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

U bibliji pise da je duh tj. zivot u krvi zato je bog zabranio jedenje krvi, a duh koji se vraca bogu je zivotodajna sila, kao na primjer struja za aparet(struja pokrece aparat ali ne prima oblik aparata). A zivotna sila koja se vraca bogu znaci da on zadrzava pravo da tu silu vrati prilikom uskrsenja, tj. da odluci da li ce tu osobu vaskrsnuti ili ostaviti mrtvu. Zato se spominje sud bozji i zivima i mrtvima.... A sto se tice isusa Hrista on je pre rodjenja bio na nebu, pa je rodjen kao covjek i kada je umro vaskrsao je opet na nebu i kada se pojavio ucenicima matrijalizovao se u novomm tijelu, zato ga neki ucenici nisu mogli prepoznati... A i demoni su se pre potopa mogli matrijalizovati i cak su imali dijecu Nefilime koji su poznati i kao Titani u grckoj mitologije. Tako za boga matrijalizacija i dematrijalizacija nije problem, a to su cak otkrili i ljudi E=mc2. A bog je stvorio DNA pa mu nije problem sto bi ljudi rekli klonirati covjeka i dati mu zivot opet... :evil3: :lol: 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

airfantom je napisao:
U bibliji pise da je duh tj. zivot u krvi zato je bog zabranio jedenje krvi, a duh koji se vraca bogu je zivotodajna sila, kao na primjer struja za aparet(struja pokrece aparat ali ne prima oblik aparata). A zivotna sila koja se vraca bogu znaci da on zadrzava pravo da tu silu vrati prilikom uskrsenja, tj. da odluci da li ce tu osobu vaskrsnuti ili ostaviti mrtvu. Zato se spominje sud bozji i zivima i mrtvima.... A sto se tice isusa Hrista on je pre rodjenja bio na nebu, pa je rodjen kao covjek i kada je umro vaskrsao je opet na nebu i kada se pojavio ucenicima matrijalizovao se u novomm tijelu, zato ga neki ucenici nisu mogli prepoznati... A i demoni su se pre potopa mogli matrijalizovati i cak su imali dijecu Nefilime koji su poznati i kao Titani u grckoj mitologije. Tako za boga matrijalizacija i dematrijalizacija nije problem, a to su cak otkrili i ljudi E=mc2. A bog je stvorio DNA pa mu nije problem sto bi ljudi rekli klonirati covjeka i dati mu zivot opet... :evil3: :lol: 8) 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]