banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 00:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2009, 15:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008, 18:22
Slika koja needostaje u razvoju čovječanstva.
Prije 6000 godina, bez ikakvog predrazvoja, čovjek je izašao iz pećine bacio paliju, obrijao grivu i počeo da gradi monolitne građevine.
Koliko je u tome pomogao E.T.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ja sam ranije bio fanatični zagovornik hipoteze o vanzemaljskoj intervenciji 8)

Sad mi se mnogo više sviđa teorija da su te prve civilizacije zapravo ostaci velikih civilizacija koje su postojale prije njih ali su uništene u nekoj katastrofi, vjerovatno prirodnoj, možda baš u onoj koja je u kolektivnoj svijesti čovječanstva ostala urezana kao "opšti potop".

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
catmandoo je napisao:
Prije 6000 godina, bez ikakvog predrazvoja, čovjek je izašao iz pećine bacio paliju, obrijao grivu i počeo da gradi monolitne građevine.

Prebaci ovo u pdf Nauka, nije mu baš mjesto na pdf Duhovnost i religija.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 13:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 14:23
catmandoo je napisao:

apsolutno pomogao....dao sve instrukcije i upute......

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma mogla bi tema i da ostane ovdje, bar što se mene tiče, jer se sjećam kako sam nekad fanatično vjerovao i još fanatičnije "propovijedao" sve to... pa mi tad nije nikako bivalo jasno kako ljudi to ne mogu da prihvate ili da, čak, nisu ni zainteresovani :lol: . "Ali to je naša prošlost, naše zajedničko porijeklo!", govorio sam, "dokazi su svuda oko nas, kako to može da vas ne zanima?!?". Čak sam se bio ozbiljno naljutio na neke ljude koji su odbijali da čuju "istinu" :D

Eto, izgleda da je nekim ljudima suđeno da prođu kroz fazu fanatika. Nije to loše, loše je ako se ostane u tome. A eto i dokaza da nema smisla ubijeđivati fanatika kako nije u pravu - jedini način da on promjeni mišljenje je da sam skonta kolika je budala... Ako se tad zadesio neko ko bi pokušao da me ubijedi da nisam u pravu, ja bih mu samo odbrusio nešto u smislu kako nema pojma, kako ne želi da vidi istinu, kako treba malo bolje da otvori oči i sl. Eh, koja su to vremena bila :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Talija je napisao:
Prebaci ovo u pdf Nauka, nije mu baš mjesto na pdf Duhovnost i religija.

Nemoj .

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Ma mogla bi tema i da ostane ovdje, bar što se mene tiče, jer se sjećam kako sam nekad fanatično vjerovao i još fanatičnije "propovijedao" sve to... pa mi tad nije nikako bivalo jasno kako ljudi to ne mogu da prihvate ili da, čak, nisu ni zainteresovani :lol: . "Ali to je naša prošlost, naše zajedničko porijeklo!", govorio sam, "dokazi su svuda oko nas, kako to može da vas ne zanima?!?". Čak sam se bio ozbiljno naljutio na neke ljude koji su odbijali da čuju "istinu" :D

Eto, izgleda da je nekim ljudima suđeno da prođu kroz fazu fanatika. Nije to loše, loše je ako se ostane u tome. A eto i dokaza da nema smisla ubijeđivati fanatika kako nije u pravu - jedini način da on promjeni mišljenje je da sam skonta kolika je budala... Ako se tad zadesio neko ko bi pokušao da me ubijedi da nisam u pravu, ja bih mu samo odbrusio nešto u smislu kako nema pojma, kako ne želi da vidi istinu, kako treba malo bolje da otvori oči i sl. Eh, koja su to vremena bila :lol:

Što znači da ne vjeruješ više? To je veliki pomak, pogotovo kad sam dođeš do tog iskustva :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Što znači da ne vjeruješ više?

Ne baš tako. Paleokontakt je zanimljiva hipoteza i ne zaslužuje da se a priori odbacuje ali isto tako nema nikakvog smisla tvrditi da je sasvim sigurno i neporecivo kako su vanzemaljci nekad davno stvorili ljudsku rasu i predstavljati to (ili bilo šta drugo) kao jedinu, konačnu i nepromjenjivu istinu.

Kako god, sad mi se mnogo više čini kako je ta hipoteza zapravo projektovanje kolektivne svijesti tehnološke civilizacije na čudesne i nikad razjašnjene misterije prošlosti. Nekad su ljudi vjerovali kako su za velike događaje iz prošlosti odgovorni bogovi, demoni i sl., a današnja civilizacija, čije su osnove nauka i tehnologija, je "prepoznala" te bogove i demone kao - vanzemaljce, svemirske putnike, tehnološki superiorne došljake s drugih svjetova. Čovjek je, kao i uvijek, mjera svih stvari.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 22:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2007, 18:14
najbolje je ono kao vanzemaljci su dosli na zemlju, parili se sa ljudima i tako su nastali kinezi :D bilo na national geographic-u

a dobro nije ni to tako daleko od istine mozda, sad je valjda najnovija teorija da su nukleinske kiselina dospjele na zemlju putem meteora i tako evolucijom nastajali sve slozeniji i slozeniji org. znaci opet vanzemaljci :)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A odakle vanzemaljci? :D Ko je njih stvorio? :D

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Stariji vanzemaljci

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 09:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ko neveruje Bogu tražiće odgovor u ljudskim umovima i nikad ga neće naći jer je ljudska mudrost ludost.
Mrav je nama za primer u mnogim stvarima a da ne pominjem pčele, termite i druge pa ni oni neznaju kako su nastali a bar to bi mi trebali znati zar ne?
Svako neka uzme sav alat koji ima pri ruci i sva raspoložiuva današnja tehnika mu je dostupna i lepo nek pošne da pravi recimo čoveka, nek napravi dete štaćemu žena.

Svakako će ljudi verovati samo istini neće i onda pitaju da li je prvo nastala kokoška ili jaje čak i to neznaju . . .
Da bi se pojavilo jaje moralo ga je nešto sneti a to je kokoška jer jaje nemože da snese kokošku. A kokošku je stvorio Bog da nosi jaja.
Isto bi bilo ako bismo pitali da li je prvo nastao sin ili otac, nemože sin(jaje) da rodi svog oca već otac sina a oca je Bog stvorio.

Neko želi da umesto harmonije i reda stvori anarhiju ali neće uspeti.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljudna je napisao:
Stariji vanzemaljci

Naravno, ko će drugi :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ljudna je napisao:
Stariji vanzemaljci

Naravno, ko će drugi :D :D :D

A najstarije vanzemaljce, ko je stvorio? :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nema najstarijih. Živimo u paradigmi linearnog vremena, u kojoj sve mora imati početak i kraj :) :D
Unutar takvog posmatranja teško je pojmiti da početka zapravo nije ni bilo, tačnije rečeno, nema ga... ali postoji razlog zašto mi ne ne možemo posmatrati stvari van tog konteksta (za dalje pojašnjenje zaviri u knjigu Autostoperski vodič kroz Galaksiju, dio u kojem se govori o "Vrtlogu potpune perspektive" :D :D :D ).

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Moze se klonirati tijelo samo tako da to nije isti covjek jer je dusa razlicita koja se sluzi tim tjelom.

Jsta stvar kao sa jednojajcanim blizancima, skoro su identicni a potpuno razlicite osobe.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Sad mi se mnogo više sviđa teorija da su te prve civilizacije zapravo ostaci velikih civilizacija koje su postojale prije njih ali su uništene u nekoj katastrofi, vjerovatno prirodnoj, možda baš u onoj koja je u kolektivnoj svijesti čovječanstva ostala urezana kao "opšti potop".

Ovo me podsjeti na naziv knjige Semira (poznat po tezi o piramidama u BiH)...a naziv knjige je od prilike "Dokaz da su u BiH postojale civilizacije" .... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]