banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: 21.12.2012
PostPoslato: 28 Jul 2008, 22:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
O ovom se definitivno pričalo i priča se....

Evo jedan mali tekst kopiran s neke stranice

Jos nas samo nesto vise od cetiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se dogadja jednom u 230 milijuna godina.
Naime, 21. 12. 2012. je datum kada ?e se ravnina Suncevog sustava izjednaciti s ravninom Mlijecne staze, a prema nekim astronomskim istrazivanjima istovremeno ce jos dvije galaksije biti poravnate s nasom.

U teorijama geofizicara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa ?ak i zamjena polova. Tog datuma zavrsava i drevni kalendar Maya pa su ga mnogi katastroficari spremno prihvatili kao 'kraj svijeta'. No, nema razloga za paniku. Prema vjerovanju Maya, rijec je o pocetku sestog doba u ukupnom ciklusu od 26.000 godina. Maye su imale vrlo precizan kalendar i nisu imale linearan nego spiralan koncept vremena, a poravnavanje koje ce se dogoditi 2012. godine do?ivljavali su kao spajanje s utrobom 'Velike majke'.

Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio ziv. Kako je opisano, ulazak u to doba obiljezit ce odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galakticka sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u nasem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Sesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi iskljucivo o kreatorima nove civilizacije. Prema njihovom kalendaru, trenutacno se nalazimo izmedju Petog i Sestog svijeta, u dobu Apokalipse, u kojem ljudi individualno i kolektivno dozivljavaju velike promjene.

Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya oznacena je kao 'otkrivanje skrivenoga'. Mnogi poklonici ezoterije u 2012. vide pocetak svojevrsnog 'Neba na zemlji', velikog skoka u svijesti covjecanstva, koji ce zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju. Zanimljivo, neki teoreticari naftne krize predvidjaju njezinu kulminaciju upravo oko 2012. godine, a sve su bucniji i glasovi koji pozivaju na korjenite promjene za spas planeta. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. ba? nista drugo ne dogodi, jos uvijek nas ocekuju Olimpijske igre u Londonu.

Dakle duhovnjaci, bioenergičari, magičari, barabe.... vadite knjige na sto pa da se ta misterija riješi....

Vrh

Tema posta: Re: 21.12.2012
PostPoslato: 29 Jul 2008, 00:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=147

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 00:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pisalo se o 2012. godini i na ovo forumu ali na drugoj oblasti

viewtopic.php?f=27&t=22101

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
daj zar vjerujete u te gluposti! od 2000 godine to najavljuju...... :roll: :roll: :roll:
Kako neshvatate ljudi moraju da zive od necega... naucnici , novinari, TV voditelji, radio........

Jedva cekam 2012.. tako slatko cu se smijati............
:evil3:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 06:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
"Kako je opisano, ulazak u to doba obiljezit ce odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galakticka sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u nasem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Sesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi iskljucivo o kreatorima nove civilizacije."

Romantika i Utopija. Iz ovih stopa se čini da će biti upravo suprotno.
Možda tako nešto bude na kraju tog doba, za 26.000 godina, na početku ne.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 12:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ulazem 1000 KM da se nece desiti nista do tad nezabiljezeno?
Smije li neko? :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 19:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Dark-master
,,daj zar vjerujete u te gluposti! od 2000 godine to najavljuju......
Kako neshvatate ljudi moraju da zive od necega... naucnici , novinari, TV voditelji, radio........

Jedva cekam 2012.. tako slatko cu se smijati....''

Zar nepiše u Bibliji da će neki govoriti da sve stoji još od naših očeva i ko zna kad će to biti odnosno neće skoro. Mudriji čitaju i ćute jer prate gde je sada zver šta se sve spremilo i dešava u Izraelu i prepoznaju znake.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 23:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
lavić je napisao:
Dark-master
,,daj zar vjerujete u te gluposti! od 2000 godine to najavljuju......

Jedva cekam 2012.. tako slatko cu se smijati....''

Zar nepiše u Bibliji da će neki govoriti da sve stoji još od naših očeva i ko zna kad će to biti odnosno neće skoro. Mudriji čitaju i ćute jer prate gde je sada zver šta se sve spremilo i dešava u Izraelu i prepoznaju znake.

To je u redu lavic, ali sta bi sa 8 aprilom 2008? Kako to objasnjavas?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 07:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Крај ће доћи, када Господ буде хтео, а не када неки астроном, ради своје зараде излупа свашта...или када би неке верске заједнице то хтеле...и то је лепо објашњено како ће се десити, пише у Откровењу...
А не тако да нас сатурн сатре...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Da, nešto veliko će se sasvim izvjesno desiti u relativno bliskoj budućnost. Da li će to biti dolazak "Talasa", "Gospoda", "Novog Sunca" ili "Šestog svijeta", ili čega drugog, tim se, iskreno, ne želim opterećivati. Budućnost je budućnost, bila bliska ili daleka - a dok smo god vezani za linearno vrijeme, mi živimo u sadašnjosti. Zato, šta ima da se desi - nek se desi. Strah od loše budućnosti i nada u bolju budućnost su jedne od osnova za manipulaciju svijesti (makar se ta dobra i loša budućnost nalazile na tako eluzivnim mjestima kao što su raj i pakao - bitno je samo da postoje strah i nada, to je dovoljno da ljude okrene od "ovdje i sada"). Znači, sve te priče o tome kako će biti ovako i onako ne znače ništa u ovom trenutku, služe samo za odvlačenje pažnje, tako da se ljudi pouzdaju u neku "višu silu" koja će da riješi stvar, negdje u budućnosti, a zaboravljaju sadašnji trenutak i rad na sebi.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Isto tako i ja gledam na to. Najbitniji je rad na sebi, sada i ovde, i stalno. Ne opterećujem se šta će biti u narednih par godina jer to ni ne znam, ali gledajući mnoge stvari biće...nešto, nešto se sprema, a šta, to ostaje da se vidi, na te krupne stvari ni ne možemo uticati pa je nepotrebno rasipati energiju na to, treba raditi na sebi jer šta god da bude svako će kroz to proći u skladu sa svojim stanjem, svojom zrelošću, spremnošću, istreniranošću, a i po svojoj plati koju zaslužuje.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 16:05 
Veteran
Veteran

Car Dušan
,,Крај ће доћи, када Господ буде хтео, а не када неки астроном, ради своје зараде излупа свашта...или када би неке верске заједнице то хтеле...и то је лепо објашњено како ће се десити, пише у Откровењу...
А не тако да нас сатурн сатре...''

POTPISUJEM !!!

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 16:12 
Veteran
Veteran

wilderness
,,To je u redu lavic, ali sta bi sa 8 aprilom 2008? Kako to objasnjavas?''

Dragi prijatelju nije bio samo jedan datum već od 8 četvrtog do 8 šestog tekuće godine.
Pogledaj datum kad su počele nove lične karte u Srbiji da se izdaju i kad su dve Američke države uvele mikročip kao obavezno obeležavanje.
Predlažem da pročitaš temu koju je Damaskin objavio po tom pitanju i na prvoj je strani a usput odgledaj i ,,digitalnog anđela'' i ,,elektronski logor'' pa se čujemo. Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 18:14 
Veteran
Veteran

Svedoci odrediše na desetine datuma pa sve propade. Adventisti dva i oni omašiše. Piše da nije naše znati vremena i leta ali Gospod kaže STRAŽITE i pratite znake i zbivanja.
Zadnji znaci su prevara u načinu žigosanja ljudi i stavljanje pod kontrolu sa identifikacionim brojem koji se nalazi i u dokumentima (elektronskim) i u mikročipu. Sledi ustajanje zveri i traženje da se njoj pokloni i njenom liku i preostali što ne primiše obeležja moraće jer novac neće biti u opticaju već samo prebacivanje sa kartice.čipa na drugu.
Piše kod isaije da će se zemlja ljuljati kao pijan čovek i u Otkrivenju da će se nebo otvoriti zar to neće izazvati gore pomenuta tema, samo pitam?
Zemlju neše uništiti nikakva planeta jer će na njoj Gospod uspostaviti carstvo kad za to dođe vreme. Pratimo, STRAŽIMO i popravljajmo se budući da znamo da je kraj tu. . .
jer i zverka beše i nije i pojaviće se.Jevreji spremiše sve za hram i vojska nebeska se odaziva.
Žig i broj zveri uglavnom dobrovoljno se primaju (a negde i nameću zakonom) sve je tu samo još malo vremena.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nije da branim mikrocipove, ali zar i JMB nije neka vrsta oznake?

Ili bilo kakav papir na kome pise ime i prezime i/ili jos poneki podatak vezan za nosioca tog 'dokumenta'?

A to sve vec postoji stotinama, ako ne i hiljadama godina... Pa sta bi?

Btw. I kakve veze uopste ima nekakvo poravnavanje galaksija i nebeskih tijela? Da li se neko od tih 'strucnjaka' smije usuditi garantovati da u ovom mometu nema sto ili hiljadu ili dvije milijarde medjusobno poravnatih galaksija?

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
The_new_Statesman je napisao:
Nije da branim mikrocipove, ali zar i JMB nije neka vrsta oznake?

Ili bilo kakav papir na kome pise ime i prezime i/ili jos poneki podatak vezan za nosioca tog 'dokumenta'?

A to sve vec postoji stotinama, ako ne i hiljadama godina... Pa sta bi?

Btw. I kakve veze uopste ima nekakvo poravnavanje galaksija i nebeskih tijela? Da li se neko od tih 'strucnjaka' smije usuditi garantovati da u ovom mometu nema sto ili hiljadu ili dvije milijarde medjusobno poravnatih galaksija?

То је уведено за време хитлерове окупације, до тада нису постојале л.к и бројеви нису мењали имена...после су то наследили комунисти и демократе...
где нађе ти хиљде година мени није јасно..технологија није лоша, него људи који је користе за лоше ствари!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
U prilog temi, prorocanstva babe Vange:

...2008. - Pokusaj atentata na 4 "glave vlada". Konflikt u Indostanu, koji ce postati jedan od uzroka III svetskog rata.
2010. - Pocetak III svetskog rata. Rat ce poceti u novembru 2010. i zavrsice se oktobra 2014. godine. Pocece kao obican rat, zatim ce biti upotrebljeno prvo atomsko, a zatim i
hemijsko oruzje
2011. - Kao rezultat radioaktivnih padavina, na severnoj polulopti ne ostaje ni zivotinja ni biljaka. Zatim muslimani pocinju hemijski rat protiv preostalih Evropljana.
2014. - Vecina ljudi patice od cireva, raka koze i drugih koznih bolesti (kao posledica hemijskog rata)
2016. - Evropa je skoro bez ljudi
2018. - Kina postaje nova svetska sila. Zemlje u razvoju prestaju da budu eksploatisane i postaju eksploatatori
2023. - Orbita Zemlje se neznatno menja
2025. - Evropa je i dalje jako slabo naseljena
2028. - Stvaranje novog vida energije (verovatno kontrolisana termonuklearna reakcija). Glad postepeno dobija na snazi. Kosmicki brod sa ljudskom posadom polece ka Veneri.
2033. - Polarni led se topi. Nivo okeana raste
2043. - Procvat svetske ekonomije. Evropom vladaju muslimani.
2046. - Svi ljudski organi mogu da se uzgajaju. Zamena organa postaje jedno od najboljih metoda lecenja...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Macr0 je napisao:
Ulazem 1000 KM da se nece desiti nista do tad nezabiljezeno?
Smije li neko? :D

evo dajem i ja 1000km, znaci 2000km ,brza zarada za 4 godine :P

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E care, nisam spominjao brojeve kao brojeve, vec cinjenicu da su skoro oduvijek postojale neke stvari koje su oznacavale neciji identitet.

Pa sad to bio komad papirusa prije koju hiljadu godina ili danas neki chip, totalno je nebitno jer je princip isti.

Nisam dobio odgovor u vezi poklapanja.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 20:34 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman
Poštovani, nije problem u evidentiranju jer ono postoji od kad ljudi počeše pisati i brojati već je u Otkrivenju rečeno da će u zadnjim danima-vremenima postojati posebno obeležavanje i na određenim mestima. To obeležavanje će tada omogućavati obeleženim normalan život kupo-prodajni dok drugi to jest oni što ne prime to obeležje ili broj neće biti u mašini i neće se moći očitati-identifikovati.
Mikročip u sebi sadržava i broj koji se očitava a postoje i elektronski dokumenti koji sadrže takođe identifikacioni broj za elektronsko očitavanje.
Bog je rekao da je to podčinjavanje zveri i da to neće primiti verni Bogu.
Što se tiče kosmosa i poretka u njemu ili haosa u njemu misliš li da to sve funkcioniše kako mu se hoće pa se sudaraju na sve strane?
Ništa se ne dešava a da to Bog ne dozvoli a posledica jednog poteza vuče druge i ispunjava se Božija volja.
Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]