lavić je napisao:
Džabalebanu
Da nebismo o hrani pričali na drugoj temi to predlažem da učinimo ovde. Ovde možeš slobodno učestvovati jer je svaka moja tema otvorena za sve ljude i neka kažu šta god žele jer mi sektaši imamo otvoreno srce za sve ljude i nedelimo ih ni po čemu.
Što se tiče mesa mala zajednica Adventista ima poznatu krilaticu,,nemožeš sda batakom u nebo'' ja ih pitam a da li oni mogu u takvom zemljanom telu u nabo?
Kažu da nemogu i to je istina ali ni batak zato neide gore već je hrana za zemaljsko telo na zemlji a nebesko telo ima drugu hranu.
Hrist nije blagosiljao ribu i delio narodu da bi ih tako oterao u pakao niti je bacio ribu koju mu dadoše po vaskrsenju da pojede sa medom u satu.
Ako se pažljivo posmatra pasha vidimo da postoji jedenje jagnjetine što su i apostoli činili a i Hrist.
Nemojte se bojati hrane već srca iz kojeg izlazi greh i svaka ružna pomisao. Naravno da netrebamo jesrti nečiste životinje jer je rečeno da su one gad i to Isaija potvrđuje u 65-oj glavi.
Ma Ok.
Pročitao sam u Lukinom jevanđelju da je Isus jeo ribu, ono što si postovao.
Piše da je jeo. Ali ja opet ne bih. Da li je to vjerodostojno, kad se uzme u obzir kad je pisano?
Iako je Isus i jeo ribu, ja ne bih. Bog može i ubiti čovjeka, ali ja nisam sposoban za tako nešto.
Ne mislim da će oni koji jedu meso ići u pakao, "jer čudni su putevi Gospodnji", ali mislim da je pošteđivanje životinja bogougodnije.
Možda ne toliko u hrišćanskoj tradiciji, iako je i tu prisutno među monasima "podvižnicima".
Kad kaže "Ne Ubij" ne piše samo ne ubij čovjeka.
Nije ni etički, kad pogledaš u oči psu, janjetu, teletu, ribi jel' možeš reći da nema dušu? Da se ne boji, ne raduje, ne veže za čovjeka i vlastiti život? Sve voli da živi.
Tako ti ja to kontam brate.
Ne osuđujem ljude koji jedu meso, ali mislim da je vegetarijanstvo budućnost.
Proizvodnja mesa nije ni ekološka, ni etička, ni ekonomična. To je pisao NOA na drugom podforumu.
Kada bi se hrana kojom se hrane životinje za mesnu industriju dala ljudima kojima je potrebna, ne bi bilo gladi u svijetu. Ali ne bi bilo ni zarade.
Još veći paradoks je "dodatnih 150 milijardi dolara koje je kongres odobrio za vojne svrhe"
Za vrijeme bombardovanja SCG, čuo sam da je jedan projektil koštao oko pola miliona USD, a bilo ih je dosta koji nisu ni eksplodirali. Kakva ironija. Apsurd.
Odoh predaleko.