banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 22:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Crvena knjiga
PostPoslato: 21 Jun 2007, 22:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jun 2007, 08:55
Prijatelji Božije reči želim da vas pozdravim i da vam prenesem jednu poruku koju izdvojih između ostalih a vi sami razlučite da li vam je i koliko korisna. Ovo ne bih objavljivao da se nije ispunilo sve pre toga a reč je o vizijama i snovima. Kao dečaku otac mi je govorio da noću dok spavam širom su mi otvorene oči više nego obično i kao ukočene da su jer sam nekad pričao u snu i on bi upalivši svetlo primetio da spavam. Supruzi sam napomenuo pre braka tu moju osobinu ali je to nije plašilo dok to praktično nije videla probudivši me jer ju je uplašio ukočen pogled a i za disanje nije sigurna jer joj se čini da tad ni nedišem. Ono što vama želim reći je to da sve što je bilo vezano za crkvene organizacije bilo mi je pokazano jednu ili više godina unapred sa tačnim datumom što se i ispunilo. Sedam godina mi je pokazivan grb bivše Jugoslavije u velikom plamenu do pred sam početak rata. San koji vam sad želim preneti dobih 2001 godine u 6 mesecu i treba da se ispuni u narednoj 2008 godini (znači za sedam godina unapred) a dao sam mu naziv
CRVENA KNJIGA
Dva čoveka su me uzela jedan sa jedne a drugi sa druge strane i odneli me negde veoma visoko i tad ugledah stepenice, spustiše me na njihov početak i jedan čovek stade ispred mene leđima okrenut meni a drugi iza mene i tako krenusmo uz stepenice. Zapravo ja nisam dodirivao stepenice nogama nego iznad njih klizio a sa moje obe strane na svakom stepeniku sem prvog stajali su ljudi ubučeni u dugačka crna odela (kao što su Jevreji nekad nosili) i svi su bili okrenuti licem prema gore blago pognutih glava, tako nepomično stoje svaki na svom stepeniku jedan na levom kraju a jedan na desnom dok smo se mi kretali između njih jer je tuda bio prolaz. Stepenice su kao od kamena i oko 2 metra širine a stoje u vazduhu. Posle dugog penjanja kližući nagore stigosmo pa onaj što je bio ispred mene pomeri se u stranu a ja tek tad iskoračih napred pa i onaj drugi takođe se pomeri u stranu i rekoše mi ,, IDI I VIDEĆEŠ'' ispred mene su stajali par većih stepenika i ja se popeh gore i nevidim ništa ispred sebe ali onda pogledah više desno i videh knjigu crvene boje približne veličine 40 sa 3o cm. Koja nema stalak već lebdi u vazduhu. Na njoj nema naslova niti ime autora već samo u donjoj polovini brojevi 8 IV 2008 da bi se posle nekoliko trenutaka brojevi promenili u 8 VI 2008 i tako tri puta ostavši ponovo na prvom broju 8 IV 2008. Ništa mi nije bilo jasno pa pomislih u sebi : šta ovo znači? Jedan od one dvojice što me dovedoše ostavši par metara iza mene sa onim drugim reče kao da mi pročita misli ,,T o je dan strašnoga suda'' ja svestan težine tih reči ponovo na nekoliko trenutaka zadržah pogled na datumu a zatim se okretoh njima sišavši sa tih viših stepenika dođoh do njih i opet jedan stade ispred mene a drugi iza mene i spustismo se niz te veoma dugačke stepenice gde i dalje sa svake strane stepenika stoje oni ljudi i kao da odavno tamo čekaju na nešto. Ona dvojica me sa kraja stepenica ponovo uzeše sa strana i spustiše do dole, do kreveta i tad se probudih i požurih da zapišem san jer se uplaših da ću ga zaboraviti a on je i danas toliko svežu sećanju da ga nemogu uopšte zaboraviti.
Moje tumačenje tog sna ide u tri moguća pravca: Da se taj vremenski određen period odnosi na mene i moju porodicu i sud nad nama mada mislim da nije reč o tome jer što bi mi toliko godina bilo pokazivano mnogo stvari i sve se ispuniše da bi se strašnim sudom nazvalo suđenje jednoj porodici. Nisam ja Navuhodonosor niti uopšte važan po bilo čemu da bi se to meni najavilo a protiv mene je ali ostavih kao mogućnost. Drugi pravac tumačenja je mnogo veće verovatnoće i može da predstavlja otvaranje šestog pečata zapisanog u Otkrivenju 6. 12 jer se tad otvara nebo i vidi se na prestolu Hrist kako sedi i vlada velika panika između nevernih koji govore da je došlo vreme suda i pitaju se ko može ostati. Tu se javlja jedna prepreka za takvo razmišljanje a to je da je ovde omeđen period od 2 meseca a toliko nemože trajati otvaranje tog pečata što se vidi iz opisa istog događaja kod starih proroka ali ipak ostavih kao mogućnost. Treće razumevanje je naj verovatnije da nekažem sigurno a to je da prvi datum označava dan kad će pasti atomska bomba na Beograd a drugi datum pad bombe na Novi Sad. Do 2004 godine se nisam ni usudio tumačiti o čemu se radi jer nisam imao nikakve druge podatke uvezi tih datuma (međutim to mi se samo učinilo) 5 godina pre toga (po završenom bombardovanju) imao sam viziju kako hodam i tako se podižem do visine iznad krovova kuća i odjednom čujem žagor u vazduhu. Puno glasova kao kad brzo menjate stanice na radio aparatu i raspoznah jedan glas sa Hrvatskim akcentom gde saopštava ,,pala je atomska bomba na Beograd'' kod mene čuđenje ali ne i strah a zatim ponovo žagor i isti glas saopštava ,,evo pala je atomska bomba i na Novi Sad'' Tad se javlja strah kod mene jer živim nedaleko od tog mesta i vidim sa te visine kako se valja velika vrelina (kao iznad asvalta u letnjim mesecima) i za tri četri sekunde me zapljusnu. Skočivši sa kreveta još pod jakim uticajem vizije budim decu da brzo ustanu i trebalo mi je nekoliko minuta da shvatim da to nije stvarnost a da će jednom to biti. Druga stvar što potkrepljuje gornje gledanje je sam u kojem sam na visini iznad tri mesta i čujem glasove ljudi na pijaci u prvom mestu cena jajeta je 80 dinara u drugom nedaleko od tog 100 dinara a u Novom Sadu 120 din. Zati sam premešten u centar gde je bilo mnogo naroda i veliki narodni bunt protiv vlasti. Čulo se mnogo raznih glasova koji su nabrajali sve politićke stranke govoreći da im ih je dosta ali akcenat je bio na jednoj od njih ,, I radikala nam ja dosta i njihove vlasti'' te godine su bili izbori i u Novi Sad su stvarno došli radikali na vlast i onda mi je bilo jasno da će tu ostati do kraja. Posle pada bombe na Beograd doći će do pilitičkog i ekonomskog kolapsa a zatim će neko ili nešto iz Novog Sada isprovocirati Amerikance pa će drugu baciti na pomenuti grad dva meseca kasnije. Ako imate prijatelje ili rodbinu ili ste sami u jednom od pomenutih gradova ili u bliskom okruženju povucite se odatle dok je vreme. Imate razum pa se po njemu vladajte, pratite zbivanja i ne zaboravite na datume ja vam prenesoh jer mi je žao svake duše a vi odlučite.Dugo sam razmišljao da li da objavim ovaj tekst jer će mnogi ekonomski gledati da ućare zato molim Boga da ovo pročitaju vernici a ne nevernici. Mnogo je dečice u tim gradovima koji će biti žrtve otačkih gluposti jer nema ko da ih nauči istini jer se Biblija ne izučava po principu ,,Tako kaže Gospod '' već tako uči crkva.II poslanica Petrova o danu strašnog suda govori sledeće: ,,A sadašnja nebesa i zemlja tom istom riječi zadržana su te se čuvaju za DAN STRAŠNOGA SUDA i pogibli bezakonijeh ljudi.''
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2007, 23:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci 2008 atomska udara novi sad. :D

i ja sam sanjao neko vece pamelu, moze biti da je od toga sto cesto mislim na nju.

ili zelis reci da ce i vojvodina da pukne kao kosovo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 01:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2007, 02:21
Да ниси можда видео у тој књизи како ће проћи млада репрезентација у финалу?
И ако сањаш опет,пренеси оним лоповима да се стиде због цене јаја.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 01:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Citiraj:
BLIZINA
Početnik

Pridružio/la se: 16.06.2007.
Poruka: 18

Poslao: 17.06.2007. 01:42 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Eto kako se tužno završava jedan pokušaj deljenja spoznaje iz oblasti matematike ali sam mišljenja da je tema na na pogrešnom mestu jer bi ovde trebalo pisati o Bogu,veri i duhovnosti. Mnogo je ružnih reči i prozivki
sve to ukazuje kako nam ne dostaje tolerancije prema drugima već bi uvek mi da budemo u pravu i po svaku cenu. Svi ste u pravu i svi grešite zato pokušajte manje pisati a više čitati. Hvala autoru za neke podatke o redosledu i godinama jer ih dobismo okrunjene. Ako bi poznavali svu matematiku mi time nebismo bili ništa bliže Bogu.Ako bi imali milione slušalaca i njihovu podršku a od Boga je nebismo imali opet nam ništa ne vredi. Budimo s Bogom u Njegovoj reči i otvoriće nam razum i poučiti nas Duhom Svetim. Neka je svima Bog u pomoći.

BLIZINA, ovo si ti postavio ispod moje teme o Piramidi. Evo ti vracam ispod tvog prorocanstva i ne zamjeri. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 12:02 
Početnik
Početnik

Daj Bože da se ne ispuni ono što vam prenesoh jer bi mnogo života bilo sačuvano ali o tome ne odlušujem ja. Ovo nisam napisao zbog onih što neveruju i nemaju potrebu da se zadržavaju na onakvim tekstovima a pogotovo ne da sebe ruže kroz odgovore meni. Svima sve opraštam jer vas ja nemogu promeniti već se jedino moliti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Jeziva ta tvoja prica.
Mislim da razumijem kako se osecas. I nebi bilo lijepo da ti se neko smije i sprda zbog ovoga sto si napisao (sto je cest obicaj kod naseg naroda, smijati se i sprdati bez razloga, samo da bi nahranili svoj ego sa svojom gordosti i oholom).

I sama sanjam svasta, sto se ponekad i nekim cudom ostvari. Kao djete, dosta puta sam imala viziju necega, kao nekakvo predskazivanje za buducnost (pre svega moju buducnost), sto se naposletku i obistinilo. Sad, da li sam ja zbog te vizije isla tim putem ili je to tako zaista moralo biti... ostaje "u zvijezdama". :)

To sto si ti sanjao je strasno. Ne razumijem zasto bas Beograd... ?!? Beograd i Novi Sad nisu toliko daleko, ne smijem ni pomisliti kakvu bi katastrofu izazvale 2 atomske na tako kratkoj distanci.

Nadajmo se da je to bio samo obicni san i da ce na tome i ostati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 14:40 
Početnik
Početnik

Sa prijateljima sakupih neke podatke koji će možda u nekoliko pomoći da se ozbiljnije razmisli o gore prenetom. Krenimo redom: Par godina pre bombardovanja Srbije u udarnom(drugom) dnevniku saopštena je važna vest kako je otkriveno nalazište jedne rude na Kosovu a ta ruda je retkost i ona se koristi za kosmičke letelice(zaboravili smo naziv) ako se neko seća neka napiše. Vrednost te rude koje je bilo u malim količinama u Americi i Rusiji kod nas se procenjivala tad na 10 milijardi dolara. Par godina kasnije svoga miljenika Slobodana Miloševića Amerikanci odbacuju i odjednom zavoleše Albance i počeše se brinuti za njioh kao i za Kuvajćane koje i danas eksploatišu kao i pomenutu rudu na Kosovu a u šupljine vraćaju svoj radio'aktivni otpad. Mediji odradiše svoje i plen je u rukama. Albanski lobi je oko milijardu dolara dao za nezavisnost Bušu i njegovoj administraciji. U poseti Albaniji Buš je Izjavio ,,Odlučili smo, verujemo da Kosovo treba da bude nezavisno....'' ,,nezavisnost je cilj i to treba da znaju građani Kosova.'' Isti lik je obećao novu rezoluciju koja je već na delu. Ove reči pokazuju da nije strpljiv jer ga finansijeri požuruju pa će Srbima odrediti rok za Kosovo ,, ...ako ne, u jednom trenutku moramo reći _DOSTA JE, Kosovo je nezavisno.'' Sve ovo je objavio ,,Blic'' Rusija mu predstavlja problem i zato kaže da će trebati 6 meseci da se Rusija ,,ohladi'' a u martu mesecu naredne godine Rusija ostaje bez tvrdog Putina i raspisuju se izbori a u među vremenu nema ko da smeta.
Ovo su činjenice ali opet nemoraju ništa da znače možda je to sve slučajno tako. Sve je pred nama a vreme će pokazati.

Vrh

Tema posta: Re: Crvena knjiga
PostPoslato: 21 Feb 2008, 21:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Na žalost. . .
ali tu je vesela družina i nasmejaće vas, zar ne.
Neko reče: samo vas posmatram.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
BLIZINA je napisao:
Prijatelji Božije reči želim da vas pozdravim i da vam prenesem jednu poruku koju izdvojih između ostalih a vi sami razlučite da li vam je i koliko korisna. Ovo ne bih objavljivao da se nije ispunilo sve pre toga a reč je o vizijama i snovima. Kao dečaku otac mi je govorio da noću dok spavam širom su mi otvorene oči više nego obično i kao ukočene da su jer sam nekad pričao u snu i on bi upalivši svetlo primetio da spavam. Supruzi sam napomenuo pre braka tu moju osobinu ali je to nije plašilo dok to praktično nije videla probudivši me jer ju je uplašio ukočen pogled a i za disanje nije sigurna jer joj se čini da tad ni nedišem. Ono što vama želim reći je to da sve što je bilo vezano za crkvene organizacije bilo mi je pokazano jednu ili više godina unapred sa tačnim datumom što se i ispunilo. Sedam godina mi je pokazivan grb bivše Jugoslavije u velikom plamenu do pred sam početak rata. San koji vam sad želim preneti dobih 2001 godine u 6 mesecu i treba da se ispuni u narednoj 2008 godini (znači za sedam godina unapred) a dao sam mu naziv
CRVENA KNJIGA
Dva čoveka su me uzela jedan sa jedne a drugi sa druge strane i odneli me negde veoma visoko i tad ugledah stepenice, spustiše me na njihov početak i jedan čovek stade ispred mene leđima okrenut meni a drugi iza mene i tako krenusmo uz stepenice. Zapravo ja nisam dodirivao stepenice nogama nego iznad njih klizio a sa moje obe strane na svakom stepeniku sem prvog stajali su ljudi ubučeni u dugačka crna odela (kao što su Jevreji nekad nosili) i svi su bili okrenuti licem prema gore blago pognutih glava, tako nepomično stoje svaki na svom stepeniku jedan na levom kraju a jedan na desnom dok smo se mi kretali između njih jer je tuda bio prolaz. Stepenice su kao od kamena i oko 2 metra širine a stoje u vazduhu. Posle dugog penjanja kližući nagore stigosmo pa onaj što je bio ispred mene pomeri se u stranu a ja tek tad iskoračih napred pa i onaj drugi takođe se pomeri u stranu i rekoše mi ,, IDI I VIDEĆEŠ'' ispred mene su stajali par većih stepenika i ja se popeh gore i nevidim ništa ispred sebe ali onda pogledah više desno i videh knjigu crvene boje približne veličine 40 sa 3o cm. Koja nema stalak već lebdi u vazduhu. Na njoj nema naslova niti ime autora već samo u donjoj polovini brojevi 8 IV 2008 da bi se posle nekoliko trenutaka brojevi promenili u 8 VI 2008 i tako tri puta ostavši ponovo na prvom broju 8 IV 2008. Ništa mi nije bilo jasno pa pomislih u sebi : šta ovo znači? Jedan od one dvojice što me dovedoše ostavši par metara iza mene sa onim drugim reče kao da mi pročita misli ,,T o je dan strašnoga suda'' ja svestan težine tih reči ponovo na nekoliko trenutaka zadržah pogled na datumu a zatim se okretoh njima sišavši sa tih viših stepenika dođoh do njih i opet jedan stade ispred mene a drugi iza mene i spustismo se niz te veoma dugačke stepenice gde i dalje sa svake strane stepenika stoje oni ljudi i kao da odavno tamo čekaju na nešto. Ona dvojica me sa kraja stepenica ponovo uzeše sa strana i spustiše do dole, do kreveta i tad se probudih i požurih da zapišem san jer se uplaših da ću ga zaboraviti a on je i danas toliko svežu sećanju da ga nemogu uopšte zaboraviti.
Moje tumačenje tog sna ide u tri moguća pravca: Da se taj vremenski određen period odnosi na mene i moju porodicu i sud nad nama mada mislim da nije reč o tome jer što bi mi toliko godina bilo pokazivano mnogo stvari i sve se ispuniše da bi se strašnim sudom nazvalo suđenje jednoj porodici. Nisam ja Navuhodonosor niti uopšte važan po bilo čemu da bi se to meni najavilo a protiv mene je ali ostavih kao mogućnost. Drugi pravac tumačenja je mnogo veće verovatnoće i može da predstavlja otvaranje šestog pečata zapisanog u Otkrivenju 6. 12 jer se tad otvara nebo i vidi se na prestolu Hrist kako sedi i vlada velika panika između nevernih koji govore da je došlo vreme suda i pitaju se ko može ostati. Tu se javlja jedna prepreka za takvo razmišljanje a to je da je ovde omeđen period od 2 meseca a toliko nemože trajati otvaranje tog pečata što se vidi iz opisa istog događaja kod starih proroka ali ipak ostavih kao mogućnost. Treće razumevanje je naj verovatnije da nekažem sigurno a to je da prvi datum označava dan kad će pasti atomska bomba na Beograd a drugi datum pad bombe na Novi Sad. Do 2004 godine se nisam ni usudio tumačiti o čemu se radi jer nisam imao nikakve druge podatke uvezi tih datuma (međutim to mi se samo učinilo) 5 godina pre toga (po završenom bombardovanju) imao sam viziju kako hodam i tako se podižem do visine iznad krovova kuća i odjednom čujem žagor u vazduhu. Puno glasova kao kad brzo menjate stanice na radio aparatu i raspoznah jedan glas sa Hrvatskim akcentom gde saopštava ,,pala je atomska bomba na Beograd'' kod mene čuđenje ali ne i strah a zatim ponovo žagor i isti glas saopštava ,,evo pala je atomska bomba i na Novi Sad'' Tad se javlja strah kod mene jer živim nedaleko od tog mesta i vidim sa te visine kako se valja velika vrelina (kao iznad asvalta u letnjim mesecima) i za tri četri sekunde me zapljusnu. Skočivši sa kreveta još pod jakim uticajem vizije budim decu da brzo ustanu i trebalo mi je nekoliko minuta da shvatim da to nije stvarnost a da će jednom to biti. Druga stvar što potkrepljuje gornje gledanje je sam u kojem sam na visini iznad tri mesta i čujem glasove ljudi na pijaci u prvom mestu cena jajeta je 80 dinara u drugom nedaleko od tog 100 dinara a u Novom Sadu 120 din. Zati sam premešten u centar gde je bilo mnogo naroda i veliki narodni bunt protiv vlasti. Čulo se mnogo raznih glasova koji su nabrajali sve politićke stranke govoreći da im ih je dosta ali akcenat je bio na jednoj od njih ,, I radikala nam ja dosta i njihove vlasti'' te godine su bili izbori i u Novi Sad su stvarno došli radikali na vlast i onda mi je bilo jasno da će tu ostati do kraja. Posle pada bombe na Beograd doći će do pilitičkog i ekonomskog kolapsa a zatim će neko ili nešto iz Novog Sada isprovocirati Amerikance pa će drugu baciti na pomenuti grad dva meseca kasnije. Ako imate prijatelje ili rodbinu ili ste sami u jednom od pomenutih gradova ili u bliskom okruženju povucite se odatle dok je vreme. Imate razum pa se po njemu vladajte, pratite zbivanja i ne zaboravite na datume ja vam prenesoh jer mi je žao svake duše a vi odlučite.Dugo sam razmišljao da li da objavim ovaj tekst jer će mnogi ekonomski gledati da ućare zato molim Boga da ovo pročitaju vernici a ne nevernici. Mnogo je dečice u tim gradovima koji će biti žrtve otačkih gluposti jer nema ko da ih nauči istini jer se Biblija ne izučava po principu ,,Tako kaže Gospod '' već tako uči crkva.II poslanica Petrova o danu strašnog suda govori sledeće: ,,A sadašnja nebesa i zemlja tom istom riječi zadržana su te se čuvaju za DAN STRAŠNOGA SUDA i pogibli bezakonijeh ljudi.''

Ovo je zaista zabrinjavajuce sto pises lavicu. Samo se ne uklapa za sad jedna stvar, a to je da su pobijedili radikali. Da li se tumacenje promijenilo i jesi imao jos vizija kasnije? Da ti nije slucajno palo na pamet da to nema veze sa 1999 godinom jer je nato bombardovanje pocelo bas negdje pocetkom aprila i trajalo do juna, a vatra najbolje oslikava rakete kojima je gadjano tada, a i bili su na vlasti tada oni koji su podrzavali radikalizam, a i nakon toga su se bunili protiv radikalizma dok se sada manje bune protiv radikalizma?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 11:15 
Veteran
Veteran

Brate moj pred nama je pa ćemo videti,bombardovanje je počelo u martu do početka juna a viđenje tih bombi se desilo po završetku bombardovanja i tek predstoji.Godinama najavljena smrt moga oca i način se ispunio (ovo je lične prirode ) ali rekoh da je taj događaj takođe bio pokazan kao predhodnica ovog drugog koji sledi.
Nebih želeo da me pogrešno razumeš ali rekao bih da je i Nostradamus nešto slično napisao pre 5 vekova (mada nisam pritalica verovanja u one ljude što gledanjem u zvezde i u kuglu govore ) ali navešću par njegovih izjava iz centurija u jednom je rekao da će na zemlju koja je na vodi pasti dva ognjena mača i desila se Hirošima i Nagasaki a u drugom kaže da će velika gvozdena riba (podmornica) iz nove zemlje (Amerika kasnije otkrivena) doći u vode večitoga grada (Rima) i odatle baciti veliku vatru na grad čije ime počinje onako kako se ovca oglašava ,,be'' a to ime u tom vremenu su imali Bern. Berlin i Beograd prva dva slova se nisu menjala.
Taj napisani datum okvirno ili pojedinačno ima veliko značenje i predstavlja ,,dan strašnoga suda'' da li za našu zemlju ili šire videćemo nije daleko.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 11:24 
Veteran
Veteran

Što se tiče radikala oni jesu u Novom Sadu na vlasti od kad pobediše i biće tamo do kraja.
Bunt je bio u Novom Sadu u vreme ekonomskog kolapsa pažljivo pročitaj gornji tekst.
Postoji mogućnost za tri opcije ja sam ih sve tri naveo i po mom mišljenju rekao šta je najverovatnije a vi ako mislite drugačije recite samo da ne bude u Spavacevom stilu.
Mogao sam ovu temu izostaviti ili na kraju nalisati ali je stavih prvu baš zbog toga da bi se Adventisti pokazali jer se u Adventizmu uči da nema prorokovanja i viđenja posle Elen Vajt i oni će vam se prvi nasmejati a prvi i proplakati kad dođe vreme za to.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno da se prorocanstva cesto obistine. Ono sto sam ja htio reci je uglavnom vezano za datume. Naime, neki su rekli da ce kraj svijeta po Nostradamusu doci 1999, a druga tumacenja idu u 2300 godinu. Sad da li je datum uvijek doslovan ili ima neko simbolicko znacenje ne znam. Iako sto se tice karaja svijeta Isus kaze da "dan i cas kada ce to biti niko ne zna do otac nebeski". Sto se tice Elen Vajt mislim da ona nije govorila datume iako su se neka prorocanstva obistinila. A da li je bila nadahnuta od boga, vjerujem kao i svi nekad jeste, nekad nije. Kao i apostol petar. U jednom trenutku Isus mu kaze "samo bog ti je ovo javio", a u drugom mu kaze "idi od mene sotono". Tako svi ljudi, zavisi koliko su u zajednici sa bogom, nekad su pod uticajem bozjim, nekad nisu, pa vjerujem da je tako bilo i sa elen vajt. Jednostavno, kao i svi ljudi, kao i apostol petar uostalom, nekad je bila pod bozjim uticajem nekad ne. Kao i mi svi uostalom. Nekad cinimo dobre stvari to je bozanski uticaj, a nekad ne pa se svadjamo prepiremo itd.
Tako da bih rekao da taj tvoj sam vjerovatno ima neko znacenje. Sad da li su datumi ispravni ili predstavljaju neku simboliku, ili je to uticaj pomjerenog vremena iz 1999, ne znam. Uglavnom, volio bih da das jos objasnjenja i komentara u vezi razlicitih vizija koje s imao, kao i stvari i razmisljanja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 21:46 
Veteran
Veteran

Apsolutno sam saglasan sa vašim zaključkom.
A što se tiče datuma uvek sam dobijao određeni datum i tog dana bi se ispunilo bez obzira na dužinu tog vremenskog razdoblja i to je bio razlog da i drugima prenesem to viđenje nekima na šalu (zar mislite da nisam očekivao smeh?) ali šta ćemo ako se baš ispuni?
Zar nebi neke duše slavile Boga što spasiše glave izašavši u zadnjem trenu?
Od detinjstva sam imao razna viđenja i sve se ispunilo. Nikad se nisam bavio nikakvim satanističkim radnjama niti koristio kugle,karte,kosti,štapove i ko zna šta sve oni koriste ja sam se molio Bogu i imao snove, vizije i jednu utvaru i više puta čuo glas.
U tom stanju (dok spavam) oči su mi veoma otvorene i vidim duplo tačnije vidim stvarne i nestvarne predmete i ljude. Oči su ukočene a za disanje supruga nije sigurna.
Bio sam tamo u visinu dokle se moglo ići gde se nevide zvezde niti ima ičeg a opet nisam bio sam to je pravo stanje blaženstva. Bio sam u tami najkrajnjoj u kojoj će satana biti bačen umotan u lance (ako si zainteresovan opisaću ti )
Mnoge događaje vezane za našu državu sam godinama unapred video kao i stanje u kojem se nalaze crkvene organizacije i kako će koja proći itd.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa koje je tumacenje onda, nuklearna bomba, kraj svijeta, opet nato bombardovanje ili nesto drugo?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 16:17 
Veteran
Veteran

,,Tajne proroka'' Pavle Matić- ,,Slavni Salvaneski je, svojevremeno, govorio o jednoj vidovitoj ženi iz SAD koja je, 1930 godine, predskazala rođenje antihrista. . . ona je videla da je Antihrist odgajen od strane monahinje i da je običan čovek, odnosno da niko neće predpostaviti ko je on sve dok on to sam ne bude želeo. On pripada Judi. . .ta žena je, dalje, prorekla da će Vatikan pasti u ruke antihrista koji će biti u liku antipape. Tada će sam satana dati sebi materijalno telo i pojaviće se. . .''
Ovo proročanstvo je nedavno napisano nema ni osam decenija i tekst je uglavnom u redu jer i Biblija tako uči ali uskoro ću prepisati tekst koji je izrekao monah sa svete gore u 15-om veku i njegove reči se slažu sa Biblijom a samim tim i sa tekstom koji ja objavih u Otkrivenju kroz glave.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 19:15 
Veteran
Veteran

Svaki čovek ima slabosti i svakako je vidljiva ta ne savršenost ali nekad ima i sjajnih trenutaka kroz koje raspoznajemo Božije delovanje.Tekst koji ovde iznosim je star oko 5 vekova i izgovorio ga je otac Vasilije Svetogorac a objavljen je u knjizi ,,Proročanstva poslednjih vremena'' –Dejan Stanković
Naravno da se u celosti neću složiti sa svim njegovim rečima ali sa većim delom hoću. Neslažem se tamo gde se vrše podele po crkvenoj i nacionalnoj pripadnosti jer nas ni Bog ne deli po tome niti tako uči preko proroka.

,, Često bi oči njegove bile osjenčene tugom,zato što je duboko sažaljevao cijeli svet koji je ogrizao u grijesima i nevoljama, a govoreći o tome, Starac je sagibao glavu i plakao. Mi smo sjeli u polukrug i slušali riječi Starca. On nam je govorio da Gospod silno želi naše spasenje i da je sve učinio za to, i da se Njegova Milost i blagodatna pomoćprostire i na pravednike i na grešnika te da je potreban samo mali napor s naše strane spasenje duše.Trpeza vjere je preizobilna, ali ljudi ne mare za spasenje svoje duše, dok same riječi ,,spasenje'' i ,,spasti se'' znače jedino izbjeći ovozemaljske opasnosti i nevolje, kao na primjer ,,spasti se od požara'' ili ,,spasti se od pogibije u ratu'' , jer ljudi misle da je realan samo zemaljski svjet koji se vidi našim očima, a ne znaju da je duhovni svijet, upravo suština stvari. . . Blaženi Starac govoraše o tome da se približava strašno vreme. Neprijatelji Gospoda Našeg Isusa Hrista porobiće našu zemlju i Velika Crkva (Sveta Sofija) prestaće da bude hram Božiji. . . Zapadni hrišćani na žalost, nijesu hrišćani. Oni su mnogobošci. I kod nas, pravoslavnih, takođe ima neznabožačkog.'' (čovek ovo izjavljuje još pre 5 vek. a šta bi tek danas rekao)
,,Mi, pravoslavni, mnogobošci smo na površini, a u dubini hrišćani, dok su zapadni, latini, hrišćani na površini, a u dubini mnogobošci. Zato ne čekaj od njih pomoć za nas. Mi, pravoslavni, njima smo tuđi. . . Nastupiće vrijeme tuge na cijelu vasiljenu, i čovjek će omrznuti čovjeka, svako će se bojati svakoga, i niko neće vjerovati nikome.''
(Kad neveruju Bogu kako će verovati čoveku)
,,Čovjek će biti tako ozlojeđen, tako okamenjen, i opsednut samo jednom brigom-kako da preživi, da za duhovni život neće biti u čovjeka ni volje ni mjesta u srcu, a neće tada ni biti učitelja duhovnog života, jer će se i oni povesti za ovim svijetom. A Božije crkve ili će biti srušene, ili duhovno okaljane svojim nedostojnim arhipastirima i pastirima.''

Biće još tekstova iz usta tog čoveka. Verno sam prepisao svako slovo i svaku oznaku.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Velika Crkva (Sveta Sofija) prestaće da bude hram Božiji. . . Zapadni hrišćani na žalost, nijesu hrišćani. Oni su mnogobošci. I kod nas, pravoslavnih, takođe ima neznabožačkog.'' (čovek ovo izjavljuje još pre 5 vek.

Света Софија је престала да буде храм Божји, чим је Цариград освојен од стране Османилија, тако да се није могло ово пророковати пре 5 векова.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Лавић, кажеш да си "човјек божији", а цитираш Славинског који је један од оснивача многих црномагијских удружења на овим просторима.

Са друге стране, не би било лоше да се каже ко је тај "Василије Светогорац", односно у којем је манастиру живио (има их 20 плус скитови),
кад се родио, умро (бар отприлике), овако свако жив може да измишља пророчанства и тумачења и да се позива на светогорце или било кога...
Заиста је небулозна прича о св.Софији, када је она отета од хришћана још 1450 и неке.

Заиста постоји текст из 16 вијека (посмртно завештање св.Нила Мироточивог, светогорског духовника) о крају времена,
па ми се прије чини да га је неко интерпретирао по властитом виђењу...

Ја срећом посједујем аутентичан текст, тако да могу да упоредим да ли је ријеч о аутентичном запису, или само о нечијој злоупотреби

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 21:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2007, 15:36
Текст је објављен у листу Весник, Париз, бр 144-85, а пренео га је наш лист Православље 1985. године под насловом ''Размишљање смиреног срца''
Запис о поукама и размишљањима свога духовника који је живео као затворник у својој келији, оставио је извесни монах Василије који је живео у Цариграду почетком 15. века, дакле пре него што је пала Византије.

У предвиђању о пропасти Византије он каже:
Непријатељ Господа нашег Исуса Христа поробиће нашу земљу и Велика Црква (Света Софија) престаће да буде храм Божији. Велике невоље сручиће се на земљу Ромеја (тј. на Византију), и она ће престати да постоји, по великом суду Божјем. Умиру поједини људи, умиру градови, умиру и цели народи; зато што нема ничег вечног под сунцем, сем вечне душе човекове, створене по лику и подобију вечнога Бога...

Старац још говори о стању пред крај света, о владавини антихриста... Не помиње рокове.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Лавићу, опет ниси одговорио које би онда било тумачење?

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]