Zatim me zanima sljedece.
Biblija je vasa Knjiga i niko je ne razumije bolje od vas i niko je ne tumaci bolje od vas, moja malenkost je pokusala da sebi objasni ali je previsoko za mene....
Uvod
Dakle ako je Isus rodjen od majke bez oca i vi ga toliko uzdizete do samog bozanstva, nije li Adem vece bozanstvo nego on, jer je rodjen i bez oca i bez majke. Ili nije li Eva veca ili podjednaka Isusu. I nekako jedvite jade sam uspio da sebi objasnim neke stvari po tom pitanju citajuci katolicku bibliju, pravoslavnu bibliju, King James Version Bible...
Pitanje :
3. Без оца, без матере, без рода, не имајући ни почетка данима, ни свршетка животу, а испоређен са сином Божијим, и остаје свештеник довека. (Poslanica Hebrejima 7:3)- Pravoslavna Biblija
on, bez oca, bez majke, bez rodoslovlja; on, kojemu dani nemaju početka ni život kraja - sličan Sinu Božjemu, ostaje svećenik zasvagda. (Poslanica Hebrejima 7:3) Katolicka Biblija
On nema oca Isus nema oca
On nema majku Isus ima majku
On nema roda Isus ima roda
On kojemu dani nemaju pocetka - Isusovi dani imaju pocetak ( rodjen je prije 2000 i nekoliko godina )
Njegov zivot nema kraja- Isusov je zavrsio ( bar onaj ljudski ) na krizu opet prije 1900 i nekoliko godina.
Slican Sinu Bozijem- Slican Isusu samom
Ostaje svecenik za svagda - za uvijek
Buduci da se brat Damaskin javio, ja mislim da bi on mogao biti kompententan da odgovori.
Ne zelim nista drugo nego pokusati razumijeti...