banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 05:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2010, 12:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Bog je dajući Jevrejskom narodu obećanje blagoslova za poslušnost Njegovoj reči izrekao I prokletstvo
za ne poslušnost. Prokletstvo je služilo neznabožačkim narodima kao sredstvo borbe na duhovnom planu jer koga na tom polju nadvladate I u fizičkom telu će biti nadvladan. Mnogi carevi su tražili da im neko prokune Izrailja I Golijat je proklinjao Davida ali njegovi bogovi su ništa, zato je trebao neko ko ima iza sebe jedinog istinitog Boga da prokune protivnika kako bi ga nadvladao.To su paganski običaji a Božji narod se nije služio tim sredstvima jer je imao istinitog Boga iza sebe.Bog nam je dao zapovest da ne smemo kleti već da blagosiljamo one koji nas kunu a Bog je sudija I on će rešiti problem.
Želeo bih da napomenem da blagoslov I prokletstvo nemaju vremenski rok za razliku od greha jer je greh prestup a prokletstvo je zlo.
Da bi se lakše razumela ova tematika setićemo se kako je Bog rekao da će grehe pohoditi do četvrtog kolena I tu se završava kazna za veliki greh da bi kasnije Bog rekao da neće više očevi jesti kiselo grožđe a deci da trnu zubi kao posledica očevih prestupa već će od tad svako za sebe odgovarati I niko neće odgovarati za tuđi greh.Po pitanju blagoslova I prokletstva stvari stoje drugačije jer se blagoslov prostire sa generacije na generaciju kao I prokletstvo I ni jedno ne zastareva niti se prekida samo od sebe niti stiže samo od sebe već Bog daje oboje.
Od nas zavisi šta ćemo primiti odnosno od naših dela I reči. Jevreji su vikali pre skoro 20 vekova da krv Gospoda našega padne na njih I njihovu decu I to prokletstvo ih I danas pritiska kao što pritiska I svaku osobu ako je uzrokovala prokletstvo ili je pak to učinio bilo ko od njenih predaka jer se to prenosi u nedogled tačnije sve dok se zemlja I nebo ne pretvore-preobraze u novo Dakle greh može svako da okaje priznanjem I ispravljanjem svog života ali za skidanje prokletstva je potrebno da se rodi rod dostojan pokajanja odnosno presecanja zla-prokletstva.Greh svako može pokajanjem ukloniti I sa četvrtim kolenom bi se završila kazna no kasnije se greh nije prostirao na druge već je svako za sebe odgovarao ali prokletstvo kao I blagoslov se nasleđuju I gomila se iz generacije u generaciju otuda toliko nesreća,bolesti,povreda,jalovosti, prerane smrti,ubistava, ,,baksuz'' česte povrede,siromaštvo, samoubistva, mentalne bolesti, itd,

Uzroci prokletstva
Nemoguće je navesti sve uzroke ali one najčešće ćemo navesti a vas molim da otvorite svoje Biblije I pročitate navedena mesta da ih nebi citirao jer puno mesta zauzima.
Izreke 26. 2 Izreke 11. 9 Izreke 12. 18 Izreke 15. 4 Izreke 18. 21 Postanje 31. 32 (35. 16-17)
Jakov 3. 5-10 Ponovljeni zakon 28. 15 (27. 15-26)
PRELJUBA- Knjiga brojeva 5. 11-31 Izreke 5. 3-6 I Samuilova 15. 23
IDOLOPOKLONSTVO- Izlazak 20. 1-5 Isaija 45. 21 Jeremija 7-ma glava I mnoga druga mesta u Pismu
BEZBOŽNOST- Rimljanima 1. 17-18 Rimljanima 11. 22 itd.
NOŠENJE IZVRNUTOG JEVANĐELJA- Galaćanima 3. 1-10 a pravo jevanđelje se nalazi u
I Korinćanima 15. 3-4 Spasenje dobijamo BLAGODAĆU-BESPLATNO I to se ne dobija ,,držanjem ovog, činjenjem onog, održavanjem nečeg ili pripadnosti nekom''Ko uslovljava čoveka navedenim stvarima on ne potvrđuje da je Bog prvo pokazao ljubav prema nama već traže od vas da vi nečim zaslužite dar spasenja a to je nemoguće zato vam javljaju drugo jevanđelje od onog što primismo od apostola I primaju prokletstvo koje je Pavle izrekao nad takvima. Jevanđelje je radosna vest-vest pobede I milosti pa kad je čujete od radosti kličete Bogu. Da li vam je neko doneo Jevanđelje ili osudu sa strogim uslovima dogme da vas ukalupe I oslobode od milosti Božije,čuvajte se od vukova koji ne štede ovce već pune svoje verske ustanove uplašenim dušama I novcem umesto da ih pune radošću I slavljenjem.
,,Nebudite zato mnogi učitelji…'' ni za šta nije izrečena osuda kao za lažne učitelje.
NEPOSLUŠNOST BOGU I RODITELJIMA- Efescima 6. 1-3
POBAČAJ- Ponov. Zakon 27 Levitska 18. 22
ANTISEMITIZAM- Postanje 12. 2-3 ,,Ko kune izrailja biće proklet'' rasna netrpeljivost uopšte.
OSLANJANJE NA SVOJE TELO ILI DRUGOG ČOVEKA- Jeremija 17.5
VRAČARSTVO- Ponovljeni zakon 18. 10-13 Dela apost. 19. 18-19 II Carevima 9. 34 (okultizam,karte,pasulj,kosti,dlan,potkovica,horoskop,hevi metal I rok muzika I njihov tekst pesme, razna literature,,treće oko'' itd.)
LAŽ; ZAKIDANJE- Zaharije 5. 1-4 Malahija 3. 8-9
UKIDANJE HIJERARHIJE- I Mojsijeva 3. 16 IV Mojsijeva 30. 4-9 I Korinćanima 11. 3
I Timotiju 2. 13-14 I Korinćanima 14. 33-38 I Timotiju 2. 9-15 (3. 11) Titu 2. 1-4 Efescima 5. 22-24
Kološanima 3. 18 (3. 23-25)
SAMONAMETNUTA PROKLETSTVA- Izlazak 23. 32 Postanje 27. 12-13(27. 46) Matej 12. 36-37
Matej 27. 20-26 Marko 14. 66-72 Jovan 21. 14-17
SLUGE NEPRIJATELJA- Efescima 2.2 Jezekilj 13. 17-20
OGOVARANJE- Jakov 4. 11 (3.6 ; 3. 15) Matej 12. 36 Rimljanima1. 29-30 Marej 7. 1-2 Otkrivenje 12. 10
POGREŠNA MOLITVA- Kad molimo : ,,Bože ti znaš da je moj brat loša osoba a moja sestra škrta…''
Izreka 28. 9 Rimljanima 8 . 26-27
LAŽNI UČITELJI- II Petrova 2. 14 Jeremija 29. 22 (29. 8)
NEMAR- Jevrejima 6. 8
Eto to su najčešći uzroci prokletstva po Pismu ali u njemu stoji da su naše reči I jezik ili izvor blagoslova ili prokletstva odnosno izvor slatkog ili gorkog izvor života ili smrti.Svojim rečima govorimo ono što nam je u srcu I to se prenosi na druge,ali ako je kletva bezrazložna ona prhne kao ptica I nestane jer mema podlogu odnosno povod. Ako čujete da neko govori nekome: ,,Dabogda ti …'' ako je u nastavku sledio tekst ružan to je prokletstvo. Ili čak otvoreno: ,,Proklet da je…'' ili zaklinjanje u decu.Ta nesretna duša čini zlo sebi I bližnjima I celoj lozi dok neko ne preseče prokletstvo. Reći ćete :,,Pa zar Isus Hrist nije uzeo grehe I prokletstva na sebe?''
Naravno da jeste, ali onda pošto je uzeo sve grehe svi smo spašeni I bez greha!!! Onda nema suda niti kazne.
Zašto govorite nekome da se pokaje? Pa Hrist je uzeo njegov greh zar ne? Uzeo je grehe svih onih koji GA priznaju I pokaju se od zlih dela I isprave svoj život za njih je Isus prineo sebe a oni što to ne učine ostaju van pokajanja I van milosti jer je nisu želeli primiti I zato postoji sud.
Tako je I sa prokletstvom jer ne ide ništa po automatizmu:,,Isus me je očistio kao I sve ostale I ja živim kako želim…'' Da je po automatizmu nebi bilo potrebe za kajanjem niti bi bilo grešnika.
Ako je bilo ko u vašoj rodbinskoj liniji vršio idolopoklonička dela:(Obožavao I celivao ikone, kipove u ljudskom obličju,slavio slavu odnosno slavio čoveka(umrlog),imao naku stvar u kući koja mu je bila ,,sveta''
Klanjao predmetima,molio se predmetima I umrlim ljudima,,svetcima'', obožavao svoju kuću, svoj auto,voleo bilo šta više od Boga, opsednut bogatstvom itd.) onda ste I to primili na vrat kao nasleđe.
Ako su imali bilo koju od gornjih tačaka u svom životu to je I vaše nasleđe.Narod se pita jer ne pozna Bibliju :Zašto mlad umrije? Otkud teška bolest odjednom?Saobraćajka? Samoubistvo? Nesreća,jalovost-bez potomstva?Ne polazi ništa od ruke? (Propast-bankrot?Na ovaj zadnji primer moramo pažljivo gledati jer bankrot može doćI I kao kušanje da se vidi da li je srce vezano za novac I da li imate vere.Naravno da i bolest može biti kušanje jer potom stiže isceljenje) I mnogo drugih stvari dolazi kao nasleđe od vaših predaka I još na to dodate vaše reči I dela pa sumirajte.
Blagoslov se prima ako se čini suprotno od onih gornjih tačaka a to su:
Poslušnošću, Darežljivošću, Blagoslovom primljenim od roditelja prilikom sklapanja braka, Marljivim radom na sebi za Boga I za bližnje,Molitvom za pomoć svima,blagosiljanjem drugih, blagosiljanjem svojih ukućana,uzdanjem u Boga u svakoj situaciji, vernošću porodici,čitajući Bibliju I slušajući reči iz Pisma.

Dakle Gospod je za nas platio cenu I očistio nas ako priznamo svoje grehe I grehe svojih predaka kao što to učini prorok Danilo I pokajemo se tražeći očišćenje I prihvatajući ga tako se I prokletstava razrešavamo.
Postoji dosta molitvi za oslobađanje od zla zvanog prokletstvo pa predlažem da nađete nekog ko će vam polako čitati a vi za njim ponavljati reči pokajanja dok klečeći budete molili jer se suznih očiju teško može čitati molitva.

,,ODBACUJEM SVU SVOJU POBUNU I SVE SVOJE GREHE I PODREĐUJEM SE TEBI GOSPODE STVORITELJU MOJ.''

Najveća prepreka između nas I Boga je greh zato ga je potrebno priznanjem I pokajanjem a zatim promenom života ukloniti I to Bog čini. I Jovanova 1. 9
Očistite vaš dom od svih predmeta kao što su razne slike-ikone,gušteri, zmije, zmajevi,rogata bića na dečijim predmetima, petokrake, šestokrake,I bilo koji predmet za koji smatrate da predstavlja ,,nešto''značajno.
Molite:
,,Priznajem sve svoje grehe pred Tobom Oče nebeski I stvoritelju I molim za oproštenje svakog greha koji je uzrokovao prokletstvo. Oslobodi me po milosti svojoj I od posledica greha mojih predaka.''

,,Odlukom svoje volje, opraštam svima onima koji su me povredili ili mi naneli nepravdu –upravo onako kako želim da Bog oprosti meni. Opraštam…(imenovati)…''
(Ako slučajno nemate nikog da vas je povredio ili stem u davno oprostili Haleluja za vas).

Pročitati II Korin. 6. 14-15 i 17-ti stih. Marko 11. 24
Molite:
,,Gospode Isuse, verujem da si na krstu preuzeo na sebe svako prokletstvo koje je moglo doći na mene. Zato te sada molim da me oslobodiš od svakog prokletstva nad mojim životom- u Tvoje ime, Gospode Isuse Hriste!
Verom sada prihvatam svoje oslobođenje I zahvaljujem Ti za to!''

Predanje Bogu
,,Gospode Isuse Hriste, verujem da si ti sin Božji I jedini put ka Bogu; I da si umro na krstu za moje greha I ustao iz mrtvih. Odbacujem sav svoj bunt I sve svoje grehe I predajem se Tebi kao svome Gospodu. Priznajem sve svoje grehe pred tobom I molim za Tvoje oproštenje, a naročito za one grehe koji su me izložili prokletstvu. Oslobodi me, takođe I od posledica greha mojih predaka. Odlukom svoje volje opraštam svima onima koji su me povredili ili mi naneli nepravdu. Odričem se svakog kontakta sa okultizmom ili satanizmom, poništavam sva prava satane nadamnom. Gospode Isuse verujem da si na krstu Ti preuzeo na sebe svako prokletstvo koje je ikada moglo doći na mene. Zato Te molim da me oslobodiš od svakog prokletstva nad mojim životom – u Tvoje ime, Gospode Isuse Hriste! Verom ja sada prihvatam svoje oslobođenje I zahvaljujem Ti za to.'' (Slavi Boga za milost jer nisi svestan kolikog zla si oslobođen.)
Primanje blagoslova
,,Gospode ja se sada otvaram da primim Tvoj blagoslov na svaki način na koji ti budeš želeo da ga udeliš meni,,
,,Sveti Duše, otvaram svoje srce i um za Tebe. Otkrij mi blagoslove koje mi je Isus pribavio i pokaži mi kako da ih primim,, Jevrejima 11. 8
Odbrana od neprijatelja
Efescima 6. 17
Ohrabrenje
Isaija 49. 24-25 Psalam 118 11-17 Dela apost. 16. 26 Rimljanima 10. 17 Jevrejima 4. 12 II Dnevnika 20
Priznanje i zahvalnost
,,Kroz Isusovu žrtvu na krstu ja sam izašao(izašla) iz prokletstva i ušao (ušla) u Avramov blagoslov koga je Bog blagoslovio u svemu.,,
Protiv duhovnih sila
,,Ni jedno oružje skovano protiv nas neće uspeti i svaki jezik koji se podiže protiv mene neka Gospod ukori jer je moja pravednost u Gospodu Isusu Hristu,,
Blagosiljanje neprijatelja
,,Gospode, opraštam svima onima koji su govorili protiv mene i opraštajući im ja ih blagosiljam u tvoje ime Isuse,,
Progonstvo naših greha
,,Ja sam u Hristu, i zbog toga sam novo stvorenje. Sve stare stvari su prošle. Sve u mom životu postalo je novo i sve dobro dolazi od Boga, zato molim Duha Svetog da mi pomogne da po Duhu živim,,
Beznađe i crne slutnje
,,Ja neću umreti pre od Boga određenog vremena,neću dopustiti da neprijatelj bude uzročnik mog straha ili smrti jer ni vrabac sa grane ne pada bez Božijeg odobrenja. Zato neću umreti već ću živeti po milosti Božijoj njemu na slavu,amin.,,
Kad smo bolesni
,,Sam Isus izneo je moje grehe na svom telu na krst, da bih ja, umrevši grehu, mogao (mogla) da živim pravednošću. U Njegovim sam ranama isceljen (isceljena) Moje telo je hram Duha Svetoga, otkupljeno, očišćeno i posvećeno Isusu. Moji udovi jesu instrumenti pravednosti predani Bogu na službu i slavu. Neprijatelj nema mesta u meni, niti na meni, nema vlasti nadamnom, nema prava na mene. To je utvrđeno krvlju Isusovom, zato u ime Isusa pobeđujem neprijatelja silom Božijom kroz reči moga svedočanstva. Moje telo je za Gospoda Isusa i Isus je za moje telo,,
Napadnuti (mi,dom,posao)
,,Brava na vratima našim je od gvožđa i koliko je dana pred nama toliko ćemo imati snage. Niko nije kao Bog Izrailjev, koji jezdi na nebesima da nam u pomoć pritekne.Bog nam je večno utočište i zaklon nam je pod mišicama Njegovim u svu večnost.On će odagnati dušmane pred nama i narediti da se ne vraćaju jer je Bog gospodar svega,,
Očišćenje razuma
,,Oružje moga vojevanja moćno je u Bogu. Njime rušim utvrde koje je neprijatelj podigao u mom umu. Sve svoje misli stavljam u poslušnost Hristu Isusu.Izjavljujem da je Isus moj Gospod.Zahvaljujem Isusu što je moj Gospod. Slavim Isusa zato što je on moj Gospod,,
Težak zadatak
,,Sve mogu da učinim u Isusu Hristu koji mi daje snagu,,
Slabost
,,Sila Božija se vidi savršeno u mojoj slabosti i stoga kada sam ja slab (slaba) tada sam jak (jaka,,
Finansije
,,Bog je kadar da učini da se svaka blagodat izlije na nas, da u svemu svagda izobilujemo i da nam preostane za svako dobro delo,,
Strah
,,Bog mi nije dao duha straha, već Duha snage i ljubavi i razboritosti zato se pokoravam Bogu i suprotstavljam se duhu straha.U Isusovo ime duh straha mora otići od mene,,
Potvrdite-,,Slava Bogu za oslobođenje od svih prokletstava jer ništa više neće biti prokleto,,
II Korinćanima 2. 14-15 I Petrova 3. 8-9 Rimljanima 6. 16 Psalam 141. 3
Pažnja! Danas se često upotrebljavaju reči prizivanja Hristove krvi na sebe i svoj dom kao znak ,,zaštite,,po uzoru na izlazak iz Egipta ali se zaboravlja da je ona krv mazana na dovratke i nije prizivana na onu kuću.Jevreji su prizvali tu prečistu krv na sebe i svoju decu pa vi kroz istoriju pogledajte šta oni dobiše blagoslov ili nešto drugo?da li i vi želite primiti to što i Jevreji primiše?Apostoli ni jednom prilikom to ne učiniše već sve i samo imenom koje je dato za spasenje kome se sve vlasti pokoravaju.Ime Isus je spasenje.Telo koje je nosilo to ime nas je otkupilo.Možemo reći da nas je krv očistila ali je ne prizivajmo na nas.Molim vas dobro razmislite o tim rečima i koji je razlog da vam neko kaže da vama nije dovoljno ono ime kao što je bilo dovoljno apostolima već vama treba i krv Isusova na vaše glave kao Jevrejima.Budite oprezni i idite stazom po kojoj su i apostoli išli a ne za novim vetrovima nauke jer nekad se opasnost maskira u lepoticu da vas zavede.

Ovom tematikom se bavio Derik Princ. Mnoge vropovedi je održao i napisao knjige o istoj temi.
Gornji citati molitvi su uglavnom preuzeti iz knjiige.
Kao i svaka tema tako i ova nekome će biti na blagoslov a nekome na podsmeh sve u zavisnosti ko je u njemu i koliko poznaje tematiku.

Bog vas blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 13:43 
Veteran
Veteran

Sećam se jedne priče koja govori o verujućem čoveku koji se zbog vere našao u Ruskom-komunističkom zatvoru.
Postojao je mali otvor u njegovoj ćeliji za hranu ztako je dobijao za preživljavanje ali čoveka nije video mesecima,godinama.
Ali jednog dana ušao je Gospod kod njega i čovek je bio presretan jer je ponovo ugledao ljudski lik i zahvalio se Gospodu pitajući ga šta da učini u znak zahvalnosti? odgovor nije dobio.
Ponovo je pitao šta može dati Gospodu...odgovor je bio ,,ništa sve je moje''
Gospode dajem ti sebe reče zatvorenik ...,,I ti si moj''
Zatvorenik ponovo reče : ali sigurno postoji nešto što ti mogu dati?
Gospod reče: ,,Da, postoji nešto što ne pripada meni a tvoje je i jedino mi to možeš dati''
Želim Gospode samo reci šta je to? ,,Tvoj greh''reče Gospod.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 20:12 
Veteran
Veteran

Ne napuštajte crkve svoje.
Čovek izostaje sa nekoliko propovedi i propovednik odlazi do dotičnog kući da vidi šta je razlog ne dolaska na službu. U toploj prostoriji sedi vernik i greje noge pored kamina punog žara a propovednik seda do njega i iz gomile usijanog žara ,,mašicama,,(onim čim se hvata žar) uzima jedno usijeno parče i vadi iz vetre te postavlja dole pored kamina.
Vernik začuđeno gleda i ćuti.Posle nekoliko trenutaka vernik zapaža da se izvađeni žar ugasio i da ne svetli a u kaminu i dalje sve žiške svetle i daju veliku toplotu.
Rekao je: ,,propovedniče vidimo se na sledećoj službi''

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 21:45 
Veteran
Veteran

Neće svi koji mi govore gospode, Gospode ući u carstvo nebesko kaže knjiga već oni što čine po volji Oca moga.
Mnogi će mi u onaj dan reći gospode, Gospode u tvoje smo ime ...mnoge stvari činili ali stiže tužan odgovor odlazite od mene nepoznam vas jer ste bezakonici.
Teške reči braćo.
Da li uzimamo uzalud ime ?
Da li nas je neko opunomoćio-dao vlast da činimo ono što mi nekad možda poželimo?
Ako nismo čuli da smo ovlašćeni ko nam dade autoritet da činimo imenom nešto što je po našem mišljenju ispravno.
Da li se za to polaže račun,ili mi uzimamo ime uzalud odnosno po svom hiru.
Moliti možemo ali autoritet se dobija i ne uzima samostalno.
Budimo oprezni,čujem kako ljudi naređuju i zahtevaju da Bog ispuni njihovu volju. Teško stanje.
Ljudi viču koliko ih grlo nosi a Bog nije gluv. Uvek se setim Ilije i onih drugih neznam zašto.

Nemojmo se igrati vladara niti autoriteta jer Bog ponizne upotrebljava krotko i poučno.
Sila je u imenu a ime nije da se igramo.
Budite oprezni i ne prizivajte na sebe i dom svoj krv pravedničku jer tako činiše i Jevreji pre 20 vekova i šta dobiše....
Imamo IME kao i apostoli i nije nam potrebnije ništa više od onoga što apostoli imaše.
Novi vetrovi duvaju i uče narod da prizivaju krv Isusovu na sebe i svoj dom. Oče oprosti svima jer nije narod svestan.

Krv je prineta i otkupila nas ali mi netreba da imamo udela u prolivenoj krvi već u krvi pomirnici.
Čaša s vinom predstavlja krv Hristovu i imamo zajednicu u telu koje se razlomi ali nemojmo biti krivi za tu krv.
Gospod sa svima vama.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Dugo vremena ima kako nismo citali nesto istinski duhovno na podforumu...
Lavic, hvala ti za ovu temu.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 11:36 
Veteran
Veteran

Ne, meni brate Bogu slava i sad i u večvost i sva hvala Njemu pripada.
Meni je radost da kažem ili učinim bilo šta što ljudima može koristiti a Boga proslaviti.
Jedna od sestara dobivši prošle godine tu temu u opširnom izdanju rekla je: Ovo će ići u nasleđe testamentom jer nemam šta veće ponuditi potomstvu.'' Kuće koje ima smatra bezvrednim u odnosu na razrešenje od prokletstva jer je videla istinu.
Mom dragom bratu želim mir i blagoslov od Boga našeg i jedinog.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 02:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
lavić je napisao:
Neće svi koji mi govore gospode, Gospode ući u carstvo nebesko kaže knjiga već oni što čine po volji Oca moga.
Mnogi će mi u onaj dan reći gospode, Gospode u tvoje smo ime ...mnoge stvari činili ali stiže tužan odgovor odlazite od mene nepoznam vas jer ste bezakonici.
Teške reči braćo.
Da li uzimamo uzalud ime ?
Da li nas je neko opunomoćio-dao vlast da činimo ono što mi nekad možda poželimo?
Ako nismo čuli da smo ovlašćeni ko nam dade autoritet da činimo imenom nešto što je po našem mišljenju ispravno.
Da li se za to polaže račun,ili mi uzimamo ime uzalud odnosno po svom hiru.
Moliti možemo ali autoritet se dobija i ne uzima samostalno.
Budimo oprezni,čujem kako ljudi naređuju i zahtevaju da Bog ispuni njihovu volju. Teško stanje.
Ljudi viču koliko ih grlo nosi a Bog nije gluv. Uvek se setim Ilije i onih drugih neznam zašto.

Nemojmo se igrati vladara niti autoriteta jer Bog ponizne upotrebljava krotko i poučno.
Sila je u imenu a ime nije da se igramo.
Budite oprezni i ne prizivajte na sebe i dom svoj krv pravedničku jer tako činiše i Jevreji pre 20 vekova i šta dobiše....
Imamo IME kao i apostoli i nije nam potrebnije ništa više od onoga što apostoli imaše.
Novi vetrovi duvaju i uče narod da prizivaju krv Isusovu na sebe i svoj dom. Oče oprosti svima jer nije narod svestan.

Krv je prineta i otkupila nas ali mi netreba da imamo udela u prolivenoj krvi već u krvi pomirnici.
Čaša s vinom predstavlja krv Hristovu i imamo zajednicu u telu koje se razlomi ali nemojmo biti krivi za tu krv.
Gospod sa svima vama.

Hvala tebi i naravno Gospodu nasem, rijec me je ohrabrila i potakla da razmisljam.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 08:39 
Veteran
Veteran

Sve što može koristiti braći neka bude dostupno.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Nedavno, čitajući "Smrt u Veneciji" Thomasa Manna sam naišao na ovo: "Ko sve razumije, sve i oprašta".

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 11:31 
Veteran
Veteran

Tako je priatelju, a jedino Bog sve razume i zna zato nam i prašta.
(ma negde te već videh :)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 20:14 
Veteran
Veteran

Na tro časovnoj obuci kandidata za krštenje sem jevanđelja i poređenja žrtvenog obreda u starom i novom zavetu govori se o blagoslovu i prokletstvu i upoznaje sa snagom reči.

Uči se o hijerarhiji zatim o Duhovnom rođenju i životu po zavetu naravno sve to prati mnoštvo citata.Izmirenje i pokajanje kroz temu ljubav i milost,čovek sa čovekom i sa Bogom.

Uči se o Duhovnim darovima i o svim hulama i šta je šta.O tome ko je pravedan a ko ostaje u grehu.O idolopoklonstvu i verovanju u pisanu reč i vođstvu Duhom pojedinca i zajednice.
Ali se poseban akcenat stavlja na reč i dela kroz veru.
Bog zna zašto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]