Ja sam dobio od tebe odogovor o pslamu 91 odnosno tvoje tumacenje, drugo nista nije ni bitno, postavio sam smajlija zato sto takvo tumacenje ne zasluzuje nista osim smajlija...bilo kako bilo stvar zavrsena oko tog odgovora.
Libijac ili ne... nacionalnost je sasvim irelevantna. Cekam nekakav link o doktoratu izvjesnog Libijca George Husni, nadam se da ces dati bar malo vise podataka nego sto ih dajes o Pavlu.
Kad stavis "nesto", da to "nesto", ima "neke" reference onda mozemo pricati...ovako mozda je i neki Mujo ili Stevo napisao odbranio doktorski rad na temu da Isus nije Bozji sin, niti Bog upravo u tvojoj Vojvodini, ali do tada cemo drzati sve Muje i sve Steve ukljucujuci i tvog Libjca (dje ga nadje matare ti

) kao potencijalni argument.
Do tad upoznaj se s Bartom, bivsi je krscanin a sad je agnostik (ko zna zasto

), tako da nebi bilo iz pera muslimana da dovodimo upitnost Biblije.
Moj Bart protiv tvog Georga...(podsjeca me na Age of mythology)
http://en.wikipedia.org/wiki/Bart_D._Ehrman (Profesor katedre na Univerzitetu Sjeverna Karolina za Religijske studije)
Djelo...bestseler u oblasti istrazivanja skripta i Biblije od istog autora
http://en.wikipedia.org/wiki/Misquoting_Jesus..naravno to je i od mene za one koje vole citati ..mislim prvenstveno na muslimane

(kao fol hriscani ne vole citati...mozes mislit' teze

)
lavić je napisao:
,,cak se i sotona s tim slozio...pa i pisci jevandjelja.''
To sa čim se satana ložio ja se ne slažem jer ne verujem ocu laži
6 i reče mu: "Ako si Sin Božji, baci se dolje, jer stoji pisano:
Anđelima svojim naložio je za tebe. Oni će te nositi na rukama svojim, da ne zapneš za kamen nogom svojom." (Kaze Sotona Matej 4:6)
Psalm 91:11-12
Jer je anđelima svojim zapovjedio za tebe, da te čuvaju na svim stazama tvojim.
Nosit će te na rukama svojim, da se ne spotakne o kamen noga tvoja.Eto ti Matej 4:6 i Psalm 91, eto ti pisci Jevandjelja a eto ti i tvoje savjesti pa da vidim da li se sad slazes s onim sto je cak i Sotona izrekao Isusu na gori kad ga je iskusavao...
Samo da zakljucim da se Sotona slaze s stihom 11-12 Psalma 91 sto je sve lijepo evidentirano u Matej 4:6 ...ali eto ti iz nekog razloga ne vjerujes "ocu lazi"...pa vjerovatno onda nevjerujes niti da je on to rekao, a ni onom ko to zapisa...opet blam ili

(ne zamjeri sto djelim vako smajlije, to mi je u krvi)
lavić je napisao:
KAd nađeš da apostoli rekoše da se 91 ps. odnosi na onu službu javi i ja onda verujem samo kuranu VAŽI LI?
Mozda je hodza slobodan danas, imacemo konvertiranje on line...
Za pocetak se upoznaj s Ehrmanom..bice ti saputnik na nasem dugom putovanju...a ja cu (tebi za ljubav) sam pokusati pronaci na netu famoznog Libijca i njegov doktorat.