banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 15:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Psalmi i Jevanđelje
PostPoslato: 05 Apr 2010, 20:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mišljenja sam da bi ovde mogli razgovarati o svim psalmima za koje braća Muslimani misle da nisu sa Jevanđeljem u skladu.
Predlažem da vi postavite sva pitanja vezana za sve psalme u kojima postoji nesporazum i da pričekate da na sva odgovorimo a onda ako bude potrebe za podpitanjima može.

Neka Otac i Bog naš i Stvoritelj otvori razum i uši i oči da se Njegova reč razume na pravi način Njemu na slavu a nama na pouku i radost. Amin.

Izvolite braćo:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
1 Onaj koji stanuje u zaštiti Svevišnjega, koji boravi u sjeni Svemoćnoga.

2 Govorit ću ovako Gospodu: "Ti si utočište moje i branik moj, Bog moj, l kojega se uzdam!"

3 Jer te on čuva od zamke ptičarske i od ljutoga pomora

4 Krilima svojim pokriva te: pod perjem si njegovim skriven; i štit i oklop bit će tebi vjernost njegova.

5 Ne trebaš se bojati strahote noćne, niti strijele, što leti danju.

6 Kuge, što ide po mraku, ni pomora, što mori opodne.

7 I padne li uza te tisuća i deset tisuća s desne strane tebi, ne može tebi ništa počiniti!

8 Jest, vidjet ćeš očima svojim, gledat ćeš plaću bezbožnicima.

9 "Jest, utočište moje ti si, Gospode!" Svevišnjega si uzeo sebi za utočište.

10 l zato te nikada neće zlo zadesiti; bič se neće približiti šatoru tvojemu.

11 Jer je anđelima svojim zapovjedio za tebe, da te čuvaju na svim stazama tvojim.

12 Nosit će te na rukama svojim, da se ne spotakne o kamen noga tvoja.

13 Možeš stupati po lavovima i zmijama ljuticama, gazit ćeš lavove i zmajeve.

14 Jer on pristaje uza me, spasit ću ga, štitit ću ga, jer je poznaje ime moje.

15 Kad me zazove, uslišit ću ga i iz njega ću stajati u nevolji; spasit ću ga i proslavit ću ga.

16 Dat ću mu, da dugo živi, i pokazat ću mu spasenje svoje."

Psalm 91, je za sad dosta materijala za razgovor.

Prirodno je postaviti jedno pitanje i cekati odgovor.

Pitanje bi bilo...

Da li se tekst pslama 91 moze pomiriti s ubistvom Isusa na krstu, odnosno njegovim raspecem?

Toliko.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 14:30 
Veteran
Veteran

Braćo, rekoh dajte sve po všem shvatanju ne logičnosti ja bih vam želeo na sve odgovoriti da se jednom to reši.
Malo postora a puno odgovora,budimo racionalni.
Ako na kaju dozvolite imao bih i ja jedno pitanje iz Kurana.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 20:56 
Veteran
Veteran

Zar nema u psalmima stihova koji negiraju jevanđelja?
Ovde vam je prilika da kažete i čujete.
Izvolite hrabro napred u napad a meni posle dozvolite samo jedno pitanje iz Kurana.
Ako vi budete u pravu ja postajem Musliman a ako vam dokažem da Bog ima sina vi u Hrišćsane!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 20:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
meni posle dozvolite samo jedno pitanje iz Kurana.
Ako vi budete u pravu ja postajem Musliman a ako vam dokažem da Bog ima sina vi u Hrišćsane!

Pitanje dozvoljeno....bujrum.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 21:42 
Veteran
Veteran

Ljudi pa dajte još koji PS. da ne palim mašinu za ono par koraka jer se to iz mesta preskoči.
Hajmo malo....nemoj odma ljutimo...udrite pa da pređem u Muslimane ako ne bum rekel za kaj to pisaljka dobro napisa.
Bujrum.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 12:52 
Veteran
Veteran

Kad nema više psalama za razgovor odgovor stiže na ovaj.

Ako ne bude smeha na odgovor onda džaba trud, ali verujem da me nećete razočarati koknite bar smajliju.

Psalam 91
Autor Bog a zapisničar David.
U uvodu bih rekao neke osnove koje će pomoći u razumevanju ovog psalma.
U Pismu se neprijatelj ljudi između ostalih imena naziva i ,,ričući lav’’i ,,zmaj’’veoma lukavo stvorenje .Lukastvo je sposobnost da prevari na ne primetan način kao i da učini mnoštvo loših stvari na sakriven način (za ljude ne primetno).Zmaj mnogo pamti i zna ali nema spoznaju otkrivenja niti mudrost jer to služi za dobro i dar je Božiji.
Zmaj zna sadržaj ali nema otkrvenje istine po Duhu.

U ovom psalmu se najavljuje jedna osoba koja treba da u određenom vremenu stigne i da bude u sili i zaštiti Oca.Odgovor ću dati na ponuđeni prevod, iako u drugim prev.drugačije glasi ali je suština ista.

Gospod Isus Hrist.

2 Govorit ću ovako Gospodu: "Ti si utočište moje i branič moj, Bog moj, u kojega se uzdam!"
Bog je stvoritelj svega.Po Duhu-Bog je Duh zatrudni Marija i rodi telo u kojem Duh prebiva.
Bog se pokaza u telu otkupi tim telom verne i po vaskrenju se vrati gore.Sledeća služba je u Duhu dok se ne osvedoče ,poaje i zapečati sveti narod.Tad silazi telo u slavi jer mu je Duh-Otac sila i zaštita to telu i više mu se ništa ne može dogoditi.
U prvom dolasku ima službu krotkog jagnjeta koje dođe da postrada.

3 Jer te on čuva od zamke ptičarske i od ljutoga pomora
Kad Gospod bude dolazio po svoje na zemlji će biti glad i suša i boleštine silne jer će zmija a grabi plen.Okupiće se protiv Gospoda i vojske anđela ali mu ne mogu ništa.

[u]4 Krilima svojim pokriva te: pod perjem si njegovim skriven; i štit i oklop bit će tebi vjernost njegova.[/u]
Otac čuva svog sina po ženi.

5 Ne trebaš se bojati strahote noćne, niti strijele, što leti danju.
Kad Car bude dolazio da uzme svoje na zemlji će biti Armagedon tačnije u oblasti koju geografski pojam definiše.Kad zver vidi Gospoda ojska će želeti da im se suprotstavi.

6 Kuge, što ide po mraku, ni pomora, što mori opodne.

To što će snalaziti zemljane Njega ne može dotaći.

7 I padne li uza te tisuća i deset tisuća s desne strane tebi, ne može tebi ništa počiniti!

Sve će t biti bitci na zemlji Armagedon gde će od anđeoske ruke padati mnoštvo a Gospoda se neće dotaći njihovo (zemaljsko)oružje.Kao dete bio je odveden u Egipat i pored Njega nisu desetine hiljada padale.

8 Jest, vidjet ćeš očima svojim, gledat ćeš plaću bezbožnicima.
Kako predhodni stih neki tumače pogrešno tako i ovaj.Deca pobijena u okolini nisu pala pored Isusa niti su ta deca ni njihovi roditelji bili bezbožnici jer bi zapravo rimske legije trebale padati a to će i biti kad dođe Car a ne Mesija.

9 "Jest, utočište moje ti si, Gospode!" Svevišnjega si uzeo sebi za utočište.
Svevišnji je Otac tela i štiti Ga.

10 l zato te nikada neće zlo zadesiti; bič se neće približiti šatoru tvojemu.
Bičem se kažnjava ne poslušnost a onaj što je došao da u telu sprovede volju Oca nie a kažnjavanje jer to telo je sad u slavi a ne više za prinos.Satana je bičevao preko svojih oruđa Isusa jer je znao da će biti zaštićen Isus ali nije zao tajnu kao ni anđeli da je to ono što sledi tek po smrti i vaznesenja inače nebi dao da Mesija potrada dase narod ne izbavi.
On je kao i narod očekivao cara a ne Mesju a to mudrost zna ali ponos ne.

11 Jer je anđelima svojim zapovjedio za tebe, da te čuvaju na svim stazama tvojim.

Isus nie ekao:neznalice to je rečeno za Cara a moja služba sad je Mesijansa pa tek posle ide ovo.Malo se upecao.Nije mogao zaviriti u plan spasenja ao ni neki danas.

12 Nosit će te na rukama svojim, da se ne spotakne o kamen noga tvoja.

Mesiju nisu nosili i kušač zato koristi prilikuda se dokaže i ubije cara a time Mesija ispuni službu.Car Slave će biti nošen i slavljen i na nebu i na zemlji.

13 Možeš stupati po lavovima i zmijama ljuticama, gazit ćeš lavove i zmajeve.

Ovde je reč u jednini a prevod je množina u ovom rimeru.(svako danas prevodi pa i svedoci)
Car će satrti lava što riče i zmaja što se suprotstavlja i biće vezan i bačen bunovnik u bezdan.

14 Jer on pristaje uza me, spasit ću ga, štitit ću ga, jer je poznaje ime moje.
Emanuilo-Jehošuva je kazao ime svoje i proslavio Onog u sebi.Poznao je i bio je poznat Bog silni,Bog Spasitelj u telu zato Duh vaskrse to telo koje mu služi.

15 Kad me zazove, uslišit ću ga i iz njega ću stajati u nevolji; spasit ću ga i proslavit ću ga.
Bog je uslišio telo i vaskrsao,U nevolji ga neće ništa dotaći jer dolazi kao Car(To je jedna od niza službi)Spasio je telo od truljena i smrtnih okova vaskrsenjem proslaviće Duh telo jer je telo služilo Duhu. HALELUJA.

16 Dat ću mu, da dugo živi, i pokazat ću mu spasenje svoje."

1000 god.carstva u telu a tad sve u jednom mi u Sinu Sin u Ocu kome je srce sa levestrane razumeće a ko ne nemora.

Slava JEDINOME BOGU i sada i u večnost. Amin.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 19:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:D :thumbright: :-k ](*,)

Nemam rijeci. Aferim ti, ali mozes ti i bolje izmanipulirati tekstovima.....cekacu nesto ozbiljnije.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 20:35 
Veteran
Veteran

Ko će kome ako neće svoj svome.
Trud nije bio uzalud :lol: :evil3: :P :D :cat: :cat: :cat: :bounce: :drunken: :blackeye:
Pa kažem čista manipuacija i stvarno mogu još mnoo više ali ne daju da dođem do izražaja kako brat reče. :confused4: :confused3: :confused4: :confused3:
Pa nema ti u Pismu ništa ozbiljno a čekati možeš slobodno...i mi čekamo da stigne jer je obećao i stići će. :evil3: :evil3: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 06:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
lavić je napisao:

Gospod Isus Hrist.

Pa zar ti ne pripadaš učenju koje tvrdi da su Isus i Bog Svemogući jedna te ista osoba i da su jednaki, kako onda da isus bude u zaštiti i sjeni Boga svemogućeg, tj. samog sebe :-?
:) Sad će opet neka filozofska pjesmica.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 07:44 
Veteran
Veteran

Mari zaboravi ti da kokneš kojeg veselog osmajliju.
Ma nek si mi se i ti javio ovde ....a dosad si lepo ti mogao odgovorti kad znaš ali iz ,,učtivosti''nisi.

,,Pa zar ti ne pripadaš učenju koje tvrdi da su Isus i Bog Svemogući jedna te ista osoba i da su jednaki, kako onda da isus bude u zaštiti i sjeni Boga svemogućeg, tj. samog sebe :-?
:) Sad će opet neka filozofska pjesmica.

Ja ne pripada već verujem ISTINI.
Ako ti imaš 2 zvanična Boga i energiju ja imam JEDNOG Boga u raznim službama-kad bi to samo moglo stati pod tvoj kačket.
Broj nogu i glava na ramenu treba da su u saglasju što kod tebe nije slučaj ali hajd ,,priroda''se poigrala.Bog je Duh koji štiti telo koje silazi da mu se ovog puta ne može nauditi.

A evo za MUDRU GLAVU jedno pitanje:Kako Duh meri dubinu i visinu Božju kad je Bog Duh?
Pitaj one tvoje električare kako energija meri energiju.Glupog li pitanja jel da?
Kad to shvatiš onda se javi.A trajaće to kod tebe jer te tome čove ne mogu naučiti već Onaj koi poučava svakoj istini a ti Ga vređaš.I još jedno kad već pitam da ne sitničarim: koji GOSPOD reče kojem GOSPODU da sedne s desne strane prestola a oba su Gospodi koliko ti Bogova imaš odnosno Gospoda?
Reci da li više voliš pjesmicu jel recitaiju?
:cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

Poslednji put menjao lavić dana 22 Apr 2010, 10:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 08:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Objasnjenje je nekvalitetno, necu da mi propadne argument zbog manipulacije i dersovanja, daj nesto o cemu se moze razmisljati i koji ce koliko-toliko staviti pod upitnik Psalm 91 koji jasno govori da je Bog obecao spasenje i zastitu... cak se i sotona s tim slozio...pa i pisci jevandjelja.

A i pitanje si zapostavio..

Oficir s ruzom je napisao:
Da li se tekst pslama 91 moze pomiriti s ubistvom Isusa na krstu, odnosno njegovim raspecem?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 08:51 
Veteran
Veteran

Ako neko ia vremena i koristi se Engleskim neka pokuša naći rad izvesnog George Husni iu Libana koji je za svoj doktorski rad uzeo Islam i Kuran i iz Aapskih starih objava našao da ,,Bog ima sina*
ako neko nađe nek zalepi adresu.HVALA.

Za par meseci bih se trebao čuti sa nekim osobama bum javil adresu.

Poslednji put menjao lavić dana 22 Apr 2010, 10:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 08:56 
Veteran
Veteran

Oficir
,,Da li se tekst pslama 91 moze pomiriti s ubistvom Isusa na krstu, odnosno njegovim raspecem?''
Pa vajda se iz odgovra može zaključiti. Zašto gubiti vreme na knjigu koja je ,,falsifikat'' i u njoj tražiti potvrdu za Muhameda zar to nije čudno?

Poslednji put menjao lavić dana 29 Apr 2010, 19:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 10:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Znaci tekst Psalma 91 se moze pomiriti s ubistvom Isusa Krista na krstu i njegovim raspecem.

Fantasticno. :D

lavić je napisao:
Zašto gubiti vreme na knjigu koja je ,,falsifikat'' i u njoj tražiti potvrdu za Muhameda zar to nije čudno?

Muhammed s.a.w.s. veze nema s temom ...veze zive, ako ces pisati sta na temu koju si sam otvorio "Psalmi i Jevandjelje" ok.

Nemoj biti zajedljiv kad znas dobro o cemu pricamo, i u kom se pravcu krece tema.

Ja sam ti postavio pitanje, dao si svoj odgovor i kraj,....ja ne pitam jedno te isto kao i ti 1 000 puta.

Bas me interesuje link i rad Georga Husni iz Libana koji je nasao da u Kur'anu stoji da Bog ima sina...teza smjesna ali, ali imam zarku zelju da vidim gdje je on to doktorirao s tim radom, i ko mu uopste dade titulu "doktora" za takvu temu....mozda Al-Azhar.

Doista bi bilo izazovno i nadasve fantasticno da neki covjek odbrani doktorsku temu na prestiznom bogoslovnom institutu, a tema nosi naziv "Isa a.s. je samo poslanik" ili "Bog nema sina" ili "Trojica ne postoje"....i to kroz Bibliju uz upotrebu koptskog, aramejskog i latinskog :D

Mislim da bi bila kriza ne samo za naci krscanski fakultet koji bi dopustio rad na tu temu nego bi bio problem i za mentore i za komisiju... :)

Lavicu ti kad ga bubnes, stvarno ga bubnes... :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 10:22 
Veteran
Veteran

Jes viđo ali zato je tu smajlija i stvar rešena.
http://www.scribd.com/doc/27050282/Jevr ... %8Cki-Isus
Za one koji vole čitati mislim na Hrišćane prvenstveno.
Zar bi neko u Islamu poverovao tamo nekom Libijcu...a znaš bolan da nebi al eto ima svega na ovaj sivi svijet čudo edno.
Kad budem tažio potvrdu da je Isus Mesija tražiću je u Kuranu pa možda i nađem koj ga zna.

,,cak se i sotona s tim slozio...pa i pisci jevandjelja.''
To sa čim se satana ložio ja se ne slažem jer ne verujem ocu laži.
A gde nađe da se apostoli složiše kako 91 ps.govori o Mesijanskoj službi i smrti?
To što se citira priča o kušanju Mesije i navode satanini zaključci nema uporište u Matejevoj konstataciji jer on tu ne donosi odluku već prepričava događaj bez tumačenja šta gde pripada.KAd nađeš da apostoli rekoše da se 91 ps. odnosi na onu službu javi i ja onda verujem samo kuranu VAŽI LI?A do tad verujem Bogu.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 12:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam dobio od tebe odogovor o pslamu 91 odnosno tvoje tumacenje, drugo nista nije ni bitno, postavio sam smajlija zato sto takvo tumacenje ne zasluzuje nista osim smajlija...bilo kako bilo stvar zavrsena oko tog odgovora.

Libijac ili ne... nacionalnost je sasvim irelevantna. Cekam nekakav link o doktoratu izvjesnog Libijca George Husni, nadam se da ces dati bar malo vise podataka nego sto ih dajes o Pavlu.

Kad stavis "nesto", da to "nesto", ima "neke" reference onda mozemo pricati...ovako mozda je i neki Mujo ili Stevo napisao odbranio doktorski rad na temu da Isus nije Bozji sin, niti Bog upravo u tvojoj Vojvodini, ali do tada cemo drzati sve Muje i sve Steve ukljucujuci i tvog Libjca (dje ga nadje matare ti :D ) kao potencijalni argument.

Do tad upoznaj se s Bartom, bivsi je krscanin a sad je agnostik (ko zna zasto :confused2: ), tako da nebi bilo iz pera muslimana da dovodimo upitnost Biblije.

Moj Bart protiv tvog Georga...(podsjeca me na Age of mythology)

http://en.wikipedia.org/wiki/Bart_D._Ehrman (Profesor katedre na Univerzitetu Sjeverna Karolina za Religijske studije)

Djelo...bestseler u oblasti istrazivanja skripta i Biblije od istog autora http://en.wikipedia.org/wiki/Misquoting_Jesus

..naravno to je i od mene za one koje vole citati ..mislim prvenstveno na muslimane :D (kao fol hriscani ne vole citati...mozes mislit' teze :D )

lavić je napisao:
,,cak se i sotona s tim slozio...pa i pisci jevandjelja.''
To sa čim se satana ložio ja se ne slažem jer ne verujem ocu laži

6 i reče mu: "Ako si Sin Božji, baci se dolje, jer stoji pisano: Anđelima svojim naložio je za tebe. Oni će te nositi na rukama svojim, da ne zapneš za kamen nogom svojom." (Kaze Sotona Matej 4:6)

Psalm 91:11-12

Jer je anđelima svojim zapovjedio za tebe, da te čuvaju na svim stazama tvojim.
Nosit će te na rukama svojim, da se ne spotakne o kamen noga tvoja.

Eto ti Matej 4:6 i Psalm 91, eto ti pisci Jevandjelja a eto ti i tvoje savjesti pa da vidim da li se sad slazes s onim sto je cak i Sotona izrekao Isusu na gori kad ga je iskusavao...

Samo da zakljucim da se Sotona slaze s stihom 11-12 Psalma 91 sto je sve lijepo evidentirano u Matej 4:6 ...ali eto ti iz nekog razloga ne vjerujes "ocu lazi"...pa vjerovatno onda nevjerujes niti da je on to rekao, a ni onom ko to zapisa...opet blam ili :D (ne zamjeri sto djelim vako smajlije, to mi je u krvi)

lavić je napisao:
KAd nađeš da apostoli rekoše da se 91 ps. odnosi na onu službu javi i ja onda verujem samo kuranu VAŽI LI?

Mozda je hodza slobodan danas, imacemo konvertiranje on line... :D

Za pocetak se upoznaj s Ehrmanom..bice ti saputnik na nasem dugom putovanju...a ja cu (tebi za ljubav) sam pokusati pronaci na netu famoznog Libijca i njegov doktorat.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 12:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
lavić je napisao:
Ja ne pripada već verujem ISTINI.

Da, onoj babilonskoj iz koje i potiču trijade bogova i sva ostala vjerovanja i običaji nazovihrišćanstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 19:33 
Veteran
Veteran

Mare šuti bolan ovdje ragovaraju Hrišćani otkud ti ovde?
Tvrdim da je Oficir više Hrišćanin od tebe iako on nije Hrišćanin. On bar ne napada redom sve vernike Islama kao ti Hrišćane.
Zaboravi da odgovoriš pa da podsetim
A evo za MUDRU GLAVU jedno pitanje:Kako Duh meri dubinu i visinu Božju kad je Bog Duh?
Pitaj one tvoje električare kako energija meri energiju.Glupog li pitanja jel da?
Kad to shvatiš onda se javi.A trajaće to kod tebe jer te tome čove ne mogu naučiti već Onaj koi poučava svakoj istini a ti Ga vređaš.I još jedno kad već pitam da ne sitničarim: koji GOSPOD reče kojem GOSPODU da sedne s desne strane prestola a oba su Gospodi koliko ti Bogova imaš odnosno Gospoda?

Oficiru
Jarane moj to što si citirao razgovor nepije vode jer je tu samo prenet dijalog u kojem je satana prepoznao Isusa kao Cara a ne kao Mesiju i evo ponovih iako napisah.
Nekad ljudi više žele čuti ono što bi oni hteli od onoga što jeste ali ...istina je nekad bolna i uvek ne prikosnovena.

,,.opet blam ili :D (ne zamjeri sto djelim vako smajlije, to mi je u krvi)
Ja ti tu nemogu pomoći.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 21:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Oficiru
Jarane moj to što si citirao razgovor nepije vode jer je tu samo prenet dijalog u kojem je satana prepoznao Isusa kao Cara a ne kao Mesiju i evo ponovih iako napisah.
Nekad ljudi više žele čuti ono što bi oni hteli od onoga što jeste ali ...istina je nekad bolna i uvek ne prikosnovena.

Naravno da sam citirao upravo prenijeti dijalog. Ja bih rekao da ga je Sotona prepoznao kao prijetnju, jer je on ( Isa a.s.) mogao da mu odoli, a sad da li ga je prepoznao i kao cara i Mesiju ili samo kao cara, ili samo kao Meisju neije mi bila poenta da naglasavam i sasvim je nebitno za raspravu a donekle i svejedno da li je i jedno i drugo ili samo jedno a ne drugo.

Bit je da Sotona izgovara dio psalma Isusu u vremenu dok je on ziv, sto znaci da se taj psalm odnosi na vrijeme u kojem je on zivio, a ne na vrijeme u kojem ce doci ili u krajnjem slucaju da se odnosi na oba vremena, sasvim je svejedno, ali ne iskljucivo samo na vrijeme poslije smrti, kao sto ti zelis reci.

Istina za mene nije bolna, ne patim za stvarima koje se dokazu laznim, zivot je isuvise kratak za zaljenjem za neistinitim, i uopste ne planiram da cujem samo nesto sto zelim to bi mi nekako izgledao kao monolog, nisam opterecen razgovorom i zato smatram da su svi odgovori prihvatljivi i vrijedni da se o njima prodiskutira, a oni koji nisu tim smjerom necu niti ici niti cu postavljati nekakav komentar na njih, osim mozda smajli.... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]