Maran Ata
Lijep način da ne odgovoriš. U redu.
Ali znaj da ja u svom životu ne posmatram ništa kao unutar Bilblije i vjere ili izvan toga, jer našto nam vjera ako po njoj i u njoj ne živimo, mislimo, govorimo i radimo. Jer na temelju čega je činjenica da su ljudi čistog srca prema svom narodu ipak i mimo svoje volje i htjenja činili junačka djela i tajno činili djela od čojstva, dok su drugi javno se busajući u prsa činili zlodjela svojim bližnjim kunući se u vjeru, i podsmijavajući se onim drugima kao nevjernicima. Ne podsjeća li te to na apostola Jakova i njegove riječi:
" Kakva je korist, braćo moja, ako ko reče da ima vjeru a djela nema? Zar ga može vjera spasti?
15. Ako, na priliku, brat ili sestra goli budu, ili nemaju šta da jedu,
16. I reče im koji od vas: idite s mirom, grijte se, i nasitite se, a ne da im potrebe tjelesne, šta pomaže?
17. Tako i vjera ako nema djela, mrtva je po sebi.
18. No može ko reći: ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi vjeru svoju bez djela svojijeh, a ja ću tebi pokazati vjeru svoju iz djela svojijeh.
Jakovljeva poslanica 2:14-18
ili na Hristove:
3. A ti kad činiš milostinju, da ne zna ljevaka tvoja šta čini desnica tvoja.
4. Tako da bude milostinja tvoja tajna; i otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.
Evanđelje po Mateju 6:3,4
Što se tiče mini rasprave koju ste pokrenuli ti i Vader, zaista je mimo onog što piše u Pismu da ti Republiku Srpsku nazivaš Zapadnom Srbijom, jer to nikada nije bilo, sada nije, a samo Bog zna šta će biti. Time pokazuješ nepoštovanje prema onom ko je učinio da stvari budu onakve kakve su sada. A ko je taj ko postavlja vlasti i čini da narodi budu tamo gdje jesu? Šta kaže Pismo?
“Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.”
Rimljanima 13:1
Druga bi bila stvar da si rekao:”buduća Zapadna Srbija” ili “ako Bog da Zapadna Srbija”, time bi iskazao samo svoj stav i želju, ali onako kako si rekao ti si se ogriješio, pa ti sada vidi o koga.
Ova zemlja na kojoj živimo nije srpska (ali niti bilo koga drugog) nego Božija, i samo On određuje ko će na njoj živjeti. Sveto Pismo nas uči da narodi koji vjeruju u Boga ne treba da se boje da će ih iko dirati sve dok su koliko toliko ispravni, ali kada zabrljaju onda Bog podiže na njih neprijatelje, često i narode mnogo gore od njih da ih, ako je moguće, upozore i protresu, a u drastičnim slučajevima potpuno rastjeraju. Srbima se ovdje ne može desiti ništa dok sami sebi bijedu ne navuku. Avaj, mnogo toga već je upropašteno imnogo bijede navučeno.
Takođe, molim Maran Ata za njegovo dobro da se ne upušta u površna tumačenja Svetog Pisma, jer je Pismo pisano po Duhu Svetom, i ono je duhovni udžbenik (a svaki užbenik na osnovu primjera uči principima). Hoćeš li ti, dakle, određivati šta je Duh htio da kaže!? Hoćeš li ti reći i apostolu Pavlu koji je rekao citirajući Toru:
” Jer je u Mojsijevu zakonu napisano: da ne zavežeš usta volu koji vrše. Eda li se Bog brine za volove?
Ili jamačno govori za nas? Jer se za nas napisa: koji ore treba u nadanju da ore; i koji vrše u nadanju da će dobiti od onoga što vrše.
1.Korinćanima 9:9,10
Hoćeš li mu reći: “Ma kakvi, Pavle ti si sanjar! To ima veze samo sa volovima i oranjem.”
To što si ispraksan u raspravama i doskočicama, ne govori ništa o tvojoj duhovnosti, ili možda i govori ali ne njoj u prilog.
Nadam se da ćeš imati strpljenja da ovo pročitaš.
|