Problem je u tome sto vecina ljudi ne radi samo da bi imali, imali i imali...nego da bi opstali. Sto je velika razlika. Kad bi svi po citav dan sjedili u parku i mirisali cvijece, od cega bi placali struju, stan, vodu, od cega bi se hranili?!
Sve je to nazalost istina sto si napisao, i meni samoj ne prija ovaj tempo zivota, ali takvo je vrijeme doslo.
lavic je napisao:
Ko još peva uspavanke?
Ja npr.
lavic je napisao:
Ko uči decu da poštuju starije?
Mene su moji rodtelji ucili i bome naucili.
A ja cu se potruditi koliko toliko da i svoje dijete naucim tome.
lavic je napisao:
Da li ste gledali kako pauk plete mrežu? Kad ste se napili izvorske vode? Kad ste pomirisali cveće? Kad ste zadnju grudvu snega bacili? Da li znate kako miriše zemlja kad se ore? Znate li kako miriše seno?
I moglo bi se tako u nedogled.
Jeste, tesko je danas ugrabiti vremena da se porazogvara, da se djeca vaspitaju, da se pomirise cvijece, da se baci grudva snijega....ali sve to ovisi od osobe do osobe. Neko bi radije u slobodno vrijeme otisao u kafic i popio kafu, ili u kladionicu, ili svadjati se po forumu

...ili...ili... umjesto da i to malo slobodnog vremena provede sa svojim djetetom, ili partnerom, ili da ode u sumu, ili da provoza bicikl, ili da procita neku pametnu knjigu.,.,itd...
Vremena se ima, samo je pitanje kako ga ko iskoristi. Ja ne mogu razumijeti osobe koje nemaju kad ako vec nemaju kad nazvati, barem napisat sms poruku i pitati Kako si? A o posjeti da ne pricam. Koliko treba jednoj ma koliko sporoj osobi da napise Kako si? Nije vazno sta me pita, vazno je da me se sjeti. Ali nema se kad...naravno da se nema kad, kad smo sami sebi utuvili u glavu da se NEMA KAD...a ima se.
Kao sto rekoh, zivot jeste brz, i zivi se brzim tempom, ali meni niko ne moze reci da ne moze na dan barem da nadje pola sata vremena da se poigra sa svojim dijetetom, ili kaze svome partneru da ga/je voli, ili nazove majku/oca/babu/prijatelja/sestru/brata...i da im osjecaj da barem misli na njih.
Oni sto i imaju slobodnog vremena ne znaju ga iskoristiti, a takvih je ihahahj...a oni koji ga nemaju, i ne trude se ni da ga imaju.