banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 20:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: XII glava Danila
PostPoslato: 16 Jun 2007, 18:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jun 2007, 08:55
Pošto je ova tema stub crkvene nauke nisam mogao odmah u samom početku objaviti istinu jer članovi tih crkvi ne bi dalje čitali i time bi bili uskraćeni za mnoge važne delove iz Biblije koje njihove crkve uče pogrešno. Tako sam u prvom traktatu pod nazivom ,, kraj civilizacije'' izostavio temu desetak da bi u drugom pojavljivanju i nju prikazao. Sem dvaneste glave Danila sačuvao sam i opširniji deo jedaneste glave Otkrivenja po Jovanu kao i temu krštenja koje će sada zasebno biti objavljena. Prvi stihovi jedaneste glave po Danilu govore o Aleksandru Makedonskom i raspadu njegovog carstva na četri dela koje preuzimaju njegova 4 generala. Dalje se opisuju događaji po hronološkom redu sve do tridesetog stiha gde će mo se na momenat zaustaviti. Stihovi dalje govore o zavetu ili savezu dve države od kojih će jedna prekršiti savez i pogaziti datu reč a ta strana predstavlja Rim pa će ući u svetinju koja se nalazi u gradu Jerusalimu gde se svakodnevno prinosila žrtva Bogu. Antioh Epifan zabranio je prinošenje žrtava Bogu i oskvrnio hram unoseći svinje unutra jer su one nečiste životinje i o tome govori 31 stih. Na kraju priče o istorijskim zbivanjima koja se završava u 12 glavi pominje se vremenski interval u kojem će biti pomenuto ukidanje žrtve i skvrnjenje hrama a to je 1290 dana i posle toga će Jevrejski narod ponovo biti slobodan i prinosiće Bogu ugodne žrtve a to će se desiti tek posle 1335 dana jer se pisac poziva na događaje iz 11 glave kad im određuje period trajanja. Biblija je nedavno podeljena na glave i stihove zato ne možemo deo jedne priče gledati samo u okviru te glave jer joj je početak u prethodnoj glavi..Sa 35 stihom prestaje opis tog cara jer će posle njega još dugo vremena narod padati od mača i ropstva i grabeža zato će mnogi pristati ,, s njima'' to jest svojim porobljivačima da bi lakše preživeli. Tu se govori o još jednom roku u kojem će imati priliku (Jevreji ) da se obrate ali u tom vremenu imaće velikih problema jer će se iz istog carstva (Rimskog) pojaviti car koji neće mariti ni za jednog Boga već će sebe uzvisivati iznad svega. Stari rok je bio do Hrista a novi je pred nama. 40 stih jedaneste glave pominje ,,pošljednje vreme'' o kakvom se tu vremenu radi? Hrist je napominjao više puta ,,iziđe vreme'' što znači da je isteklo vreme određeno za očišćenje Jevrejskog naroda od greha i da bi mogli prihvatiti Hrista kao izvor za čiščenje. To je kraj pomenutog vremena datog Jevrejima kao naciji u trajanju od 490 godina. U tom vremenu Rimski car će razapeti šator (postaviti svoju vlast) na gori Sion i šta se tad dešava? XII glava.
,, A u to će se vreme...'' u to vreme kad se uspostavi trajna vlast nad Jevrejima dešava se sledeće ,,podignuti Mihajlo veliki knez koji brani tvoj narod...'' znamo iz Biblije da Mihajlo predstavlja Hrista a sad pogledajmo šta govori ista knjiga o reči ,, podignuti'' Jovan 3.14 ,,I kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba sin čovečiji da se podigne.'' Mojsije je podigao zmiju na stub kao što je i Hrist ,,podignut'' na krstu. Jovan 8.28 ,, A Isus im reče kad pogignete sina čovečijega, onda će te doznati da sam ja...'' Ovde Hrist govori o tome šta znači biti podignut. I korinćanima 6.14 ,, A Bog i Gospoda podiže, i nas će podići silom svojom.'' U treći dan od dizanja na krst Bog podiže Hrista iz bezdana ( groba). Crkve tu reč podići zamenjuju sa rečju dolazak pa najavljuju početak Hristovog carstva u doba Cezara Tiberija (Luka 3.1-3). U ovom opisu Mihajlo brani ,,tvoj '' narod ovo se govori Danilu čoveku Jevrejinu jer je to vreme bilo određeno samo za Jevreje jer i Hrist šalje apostole izgubljenim ovcama doma Izrailjeva.
,, ... i biće žalosno vreme,kakoga nije bilo otkako je naroda dotada...'' Kad je Hrist izdahnuo zemlja se jako zatresla i pala je gusta tama po zemlji što je izazvalo strah kod naroda što je i istorija zabeležila
U treći dan kad je Hrist podignut od strane Boga (vaskrsnuo) zavladala je tužnjava po Jevrejskim porodicama jer su shvatili šta su učinili ali to nisu smeli javno ispoljiti zbog verskih vođa i Rimske vlasti pa su to činili u svojim kućama svaka porodica zasebno (napose) ,, I izliću na dom Davidov i na stanovnike Jerusalimske duh milosti i molitava, (što se i zbilo) i pogledaće na mene kojega probodoše;(i gledali su ga po vaskrsenju oni što ga osudiše i probodoše) i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem.'' Ko će to biti toliko tužan u Jerusalimu pa naravno one porodice koje su tada živele tamo a pominju se u narednim stihovima. ,,I tužiće zemlja(Jevrejska) svaka porodica napose; porodica doma Davidova napose, i žene njihove napose; porodica doma Natanova napose, i žene njihove napose; Porodica doma Levijeva napose, i žene njihove napose; porodica Semejeva napose, i žene njihove napose.'' Zaharije 12. 10-13 Istina ih je otreznila dubokim bolom kroz svesnost o učinjenom delu. Slična ali još teža sudbina će na kraju snaći sve one što negiraju Božiju reč i bore se na taj način protiv Boga.Hrist je bio izvor na kojem su Jevreji tada trebali oprati svoje prljave haljine od greha a oni to ne učiniše kao narod. ,, U taj će dan biti otvoren izvor domu Davidovu i stanovnicima Jerusalemskim za greh i za nečistotu.'' Zaharije 13. 1 Samo pojedinci i grupe to učiniše.
,, i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.'' Reči ,,tvoj narod '' govore se Danilu o Jevrejima tog vremena koji su bili pravednici i upisani na život. Matej 27. 52,53 ,, I grobovi se otvoriše, i ustaše mnoga tijela svetijeh koji su pomrli; i izišavši iz grobova po vaskrsenju njegovom uđoše u sveti grad ( Jerusalim ) i pokazaše se mnogima.'' U to će se vreme znači kad se Hrist podigne na krstu od strane ljudi i podigne iz zemlje od strane Boga podići i Jevreji pravednici ( tvoj narod ). Drugi i treći stih se bave opisom istog događaja dok nam četvrti stih govori šta sledi nakon toga a to je: ,, mnogi će pretraživati ( svete spise) i znanje (o Bogu ) će se umnožiti.'' U apostolskim spisima nalazimo potvrdu toga da su tek tada u svicima čitajući ih razumeli ono što im je Hrist govorio. Neznabošci i danas pretražuju i to će činiti još neko vreme dok za njih traje milost a onda će spasti šljepota Jevrejima pa će se obratiti jer je ušlo u spasenje neznabožaca koliko je trebalo.Sedmi stih potvrđuje gornje događaje a to su čuda: razapinjanje i vaskrsenje Hrista kao i vaskrsenje pravednika koji će se sjati kao zvezde.Anđeo se zaklinje da će se pomenuta čuda zbiti u periodu od tri i po vremena odnosnotri i po godine koliko je Hrist i činio čuda u sili Božijoj i na kraju tog vremena bio podignut na krst a u treći dan iz groba kao i mnoštvo pravednika. Na kraju pomenutog vremena završiće se rasap onoga što ima silu i sveti narod sa sobom.Kraj priče je pa se pisac vraća na opis predhodnog događaja u kome je bila ukinuta stalna(svakodnevna,vazdašnja)žrtva koja se prinosila u Jerusalemskom hramu pa nam govori koliko će trajati to ukidanje jer taj podatak ne dobismo odmah već na kraju priče. Kaže se da će 1290 dana hram (svetinja) biti oskvrnjena i da u tom vremenu neće biti prinošenja svakodnevne žrtve ako bi to primenili po učenju nekih crkava dobili bi period od 508 god. do 1798 god. i u tom vremenu po njihovom učenju nisu prinošene žrtve u hramu. Svima je poznato da od 70 god. nove ere nema ni hrama ni prinošenja žrtava a time se njihovo učenje pokazalo neispravnim.Eh da je samo time već i u stotinama drugih tema pokazuju svoju neveru i nerazumevanje a od toga je gore što to sve svesno čine.Ostanite u reči Božijoj i ona će vam svetleti da noga vaša ide pravim putem.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 16:35 
Početnik
Početnik

Gornju temu pribeležih jer ona opisuje period određen Jevrejima kao naciji da se očiste i prihvate istinu. Dolazak Mesije ih je zatekao a neznabošcima se otvori put za spasenje što je i prorečeno.Neznabožačko vreme traje još uvek što znači preko 19 vekova ,,Dugo'' baš onoliko koliko će sinovi Izrailjevi biti bez navedenih stvari: cara, kneza, oplećka, žrtve. Ali kad prestane milost za neznabošce ,,...kad uđe (u spasenje) neznabožaca koliko treba...'' tad spada šljepota Izrailju i oni prihvataju istinu i zapečaćavaju se prvi među njima 144000 dok će ostali Jevreli imati dalje vođstvo dva proroka iz 11 glave Otk. pa se obratiti u teškom vremenu i postradati za istinu većina njih.

Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Јер многе варалице изиђоше на свет...

А беше и лажних пророка у народу,
као што ће и међу вама бити лажних учитеља,
који ће унети јереси погибли,
и одрицаће се Господара који их искупи
и доводиће себи наглу погибао.

(2 Петрова 2,1)

Љубазни!
Не верујте сваком духу,
него кушајте духове јесу ли од Бога;
јер многи лажни пророци изиђоше на свет.

(1 Јов. 4,1)

1. Исус Христос (Христос на грчком значи помазаник Божији - Месија)
јесте савршени Бог и савршени човјек, Син Божији чијим се доласком на земљу испунила пунота времена, а све добило смисао возглављено у Њему - Логосу Божијем кроз кога је све постало.
Његовим Васкрсењем се обновила и васкрсла цјелокупна творевина, ад се угорчао, а гријех, ђаво и смрт изгубили своју превласт над човјеком.
Тек смо у Њему сви истински слободни и истински аутентични људи.

Након њега нема пророка,
већ управо он на земљи оснива Цркву,
тако што на своје ученике-Апостоле шаље Духа Светога,
чиме се на Педесетницу успоставља Црква Христова на Земљи.

Апостоли су оставили и поставили своје законске ученике,
преносећи им Дарове Духа полагањем руку - као истинске пастире и чуваре вјере и Апостолског Предања.

2. Сви који долазе након Христа и његових Апостола,
тврдећи да су они прави тумачи Писма и пророци,
и који оснивају "парасинагоге"
су управо они о којима Христос и Апостоли говоре у Новом Завјету
(уп. Јеванђеље и Јованове посланице)
"...јер ће доћи многи и саблазниће нејаке...",
" и говориће тамо је Христос..."

Децо! Последње је време,
и као што чусте да ће доћи антихрист,
и сад многи антихристи посташе;
по том познајемо да је последњи час.
Од нас изиђоше, али не бише од нас:
кад би били од нас онда би остали с нама;
али да се јаве да нису сви од нас.

(1 Јов. 1, 18-19)

Па како овако свједочи Свето Писмо, односно сами Апостоли,
зашто да на пробу не стављамо духове,
зашто би повјеровали сваком ко каже -
"Само ја имам нову истину и само је моје тумачење Писма добро"?

Опет те питам,
одакле ти храброст да олако судиш законитим пастирима,
и самој цркви коју Апостоли успоставише?

Апостоли нас нам нису оставили само Писмо
и рекли да га тумачимо по својој вољи,
већ су се сами понашали као разборити чувари вјере и пастири,
и оставили своје ученике и наследнике да преносе Предање отаца
и да чувају вјеру у чистоти онако како смо научени.

Ти се сад појављујеш, не дајеш никакве аргументе осим својих снова,
у које по ријечима Отаца вјерују само духовно наивни,
и тражиш да сви напустимо цркве и следујемо за твојим ријечима.

Само ме занима на основу чега,
јер осим критиковања хришћанске цркве
и савјета да се људи сами спасавају ван заједнице
те тога што сам себе називаш праведним
ниси понудио ништа вриједно пажње.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 17:42 
Početnik
Početnik

Dragi prijatelju i sagovorniče eto mi kao blizanci nemožemo jedan bez drugoga gde god ja otvorim temu eto tebe i to je dobro jer će neko od nas dvojice ili obojica nešto korisno naučiti.
Nigde ja sebe nisam nazvao prorokom a ako bi ti brate želeo da ja to budem pa i ja bih ali nije to do nas već do Boga.
Treba kušati duhove jer tako apostoli rekoše pa kad vam neki prijatelj kao prijatelju saopšti šta je sanjao a vi ga nemojte odmah zvati prorokom jer bi svi tako postali proroci jer svi nešto sanjamo.
Duhove će mo kušati tako što ćemo viditi da li se odriču Hrista i da li gaze po Božijoj reči? Da li vas čine idolopoklonikom ili govore da se samo Bogu sme služiti i klanjati.
Kušaćemo ih po tome šta uče i šta govore i dali žive po Božijoj reči. Kušaćemo ih po istinitosti njihovih reči itd.
Ja nikog ne odvlačim od Božije reči da bih učio o dogmi crkvenoj već ih sve upućujem jedino na Boga i Njegovu reč pa što vam toliko smeta Božija reč i upućivanje na nju umesto slanja ljudi u razne zajednice da ih ljudi uče i vode koji ni sami nevide istinu.

Ja nigde ne rekoh da jedino ja govorim istinu niti da neko mene treba da sluša jer ja nisam pop već sve upućujem na Boga a ako postoji veći autoritet od Boga onda mi oprostite na mom neznanju.

Bio bih ti zahvalan brate da mi ukratko objasniš tvoje viđenje gore opisane glave kad se već lapo upoznasmo i blagoslove razmenismo da sve ostane u Hrišćanskom duhu.

Pozdrav starom znancu od moje malenkosti.

Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]