banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 17:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jun 2007, 12:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jun 2007, 08:55
Hrvati,Muslimani i Srbi
Kolika je stvarna sličnost i razlika ove tri grupacije? Istim jezikom govore i zato se lako razumeju. Istim pismom se koriste i pišu kako govore i čitaju kako je napisano. Imaju dosta istih imena i prezimena pa čak i običaja. U čemu se onda razlikuju? Razlika je u veroispovesti koja ih dovodi do mržnje i ratova. Ako zanemarimo veroispovest onda među tom braćom nema nikakvih razlika jer će jedni drugima pomagati u svakodnevnom životu i međusobno se poštovati. Ono što treba da ujedinjuje ljude ono ih najviše razdvaja, zašto? Bog je dao jednu veru i jedan obrazac prema kome treba da se vladamo pa ako bi tako činili nebi bilo mržnje već bi ljubav vladala svetom. Ali narod se radije okreće ljudskom učenju nego Božijem gde se zagovara mržnja prema svima koji neveruju kao ta grupacija i tako čine volju sataninu. Ako nam je Bog jedan onda smo mi svi braća i sestre jer nam je otac isti. Neko ne želi da vlada harmonija na zemlji pa neposlušne ljude Božijoj reči uzima za svoj prljavi posao i preko njih uspostavlja novu veru i tako čini među svim narodima da bi bilo što više mržnje i prolivene krvi jer je to njegov posao. Ismailo je Avramov sin i od njega je Arapski svet nastao jer je tako Bog obećao da će biti pa pošto su i oni deca Avramova trebali bi da čine dela Avramova i drže veru Avramovu a ne nekog čoveka Muhameda koji nije bio prijatelj Božiji kao Avram.Avram je iza sebe imao dela poniznosti i poslušnosti Bogu za razliku od Muhameda. Sam Hrist je rekao da nisu svi deca Avramova iako su to po rođenju već su ono deca Avramova što čine dobra dela kao što ih je i Avram činio.Bog zabranjuje ubistvo a Muslimane uče kako treba sve njihove neistomišljenike pobiti u ime Alaha. Hrvate šalju u rat držeći mise da bi oni uspeli pobiti svoje protivnike. Srbe šalju u rat i blagosiljaju i njih i oružje kako bi došli kao pobednici. Mnogo se krstaških ratova vodilo navodno u ime ispravne vere, mnogo je ljudi kroz celu istoriju pobijeno zbog vere pa se onda nameće pitanje da li imamo većeg protivnika od vere? Prava vera je od Boga i ona zagovara bezgraničnu ljubav i trpljenje dok sve ostale vere raspiruju mržnju prema neistomišljenicima jer je tvorac te vere satana. Lako vam je sad prepoznati u kojoj ste skupini i dobro razmislite da li želite u njoj i dalje ostati jer se čovek mora uzdići iznad svađe, ubistava i mržnje ako želi Božije lice gledati u večnom životu a taj život vam nemože dati Muhamed niti ,,sveti Antun'' niti ,,sveti Sava'' već Bog čije zapovesti nepoštujete i gazite po Njegovoj reči jer vas tako uče produžene ruke satane kako bi vas povukli sa sobom u smrt. Otrgnite se iz zamke priđite svom bratu Muslimanu,Hrvatu, Srbinu zaboravite na govor mržnje kojim su vas učili pa govorite jezikom ljubavi kojim vas Bog uči i time će te biti Bogu mili jer ko nema ljubavi u sebi nije Božiji. Svima nam je potrebna vera jer se kroz nju spasavamo zato se setimo Božijih reči a ne ljudskih i po Božijoj volji činimo tako ćemo ljubiti Boga i bližnje i okrenuti drugi obraz neposlušnima kako bi i oni videli našu ljubav pa ispravili svoj zao put. Vaše trpljenje stišava njihov gnev a vaša mržnja izaziva kod njih još veću mržnju zato budite blagi i trpeljivi jer ljubav trpljenje gradi.Uskoro će početi zadnji događaji pa gledajte da očistite haljine svoje i spremno dočekate Hrista našeg otkupitelja kad se pojavi kao car nad carevima.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2007, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Druuuzeeee tiiiitoooo mi ti se kuneeeemooo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2007, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Sve je to fino, samo si zaboravio, radi lakseg razumevanja, da se radi o Srbima tri vere ili sto bi Vuk Karadzic rekao / o Srbima grckoga, turskoga i rimskoga zakona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2007, 14:48 
Početnik
Početnik

Pozdrav kralju Bosne, nisam zaboravio pomenute reči već da se niko nebi uvredio pominjem ih po imenu koje oni žele da nose jer na to svakako imaju pravo jer je to njihov izbor. Meni je mnogo važnije od njihovog zvanja da li poštuju Boga jer naša ljubav netreba da poznaje nacionalne grupacije.
Od Boga ti svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2007, 09:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
TBPTKO je napisao:
Sve je to fino, samo si zaboravio, radi lakseg razumevanja, da se radi o Srbima tri vere ili sto bi Vuk Karadzic rekao / o Srbima grckoga, turskoga i rimskoga zakona.

I to je ta bratska ljubav kojom se negira tudja posebnost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2007, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nema ljubavi gde caruje laz. To je kao da kazes detetu da ga je donela roda. Imaju popisi stanovnistva iz srednjeg veka , iz turskog, austrijskog, Titovog doba i tacno se vidi ko gde zivi....

Pogledaj samo koliko su u 20. veku menjali naziv naroda....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2007, 10:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:
Nema ljubavi gde caruje laz. To je kao da kazes detetu da ga je donela roda. Imaju popisi stanovnistva iz srednjeg veka , iz turskog, austrijskog, Titovog doba i tacno se vidi ko gde zivi....

Kakve veze imaju popisi stanovnistva i narodnost sa vjerom? Ko iskreno voli i postuje Boga i komsiju svoga, svejedno je kako se zove. A ako aludiras na prelazak na islam... Cuj, mijenjanja vjere je bilo i bice. Kao sto su hriscani prelazili na islam, tako su i stari Slaveni svojevremeno prelazili sa svoje mnogobozacke vjere u hriscanstvo, pa nikom nista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 03:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Ala se ovdje lupeta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 03:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Bik je napisao:
Druuuzeeee tiiiitoooo mi ti se kuneeeemooo...

...opet cemo da se pokoljemo :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 08:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
....balkan....bure baruta.

-ako postujes i volis svoju vjeru, promovises je i branis stavove svog naroda - mrze te. :mad:
-ako postujes i volis bracu i komsije druge vjere, za svoj narod si "njihov", a u realnosti naivcina i noz u ledja je neminovan prije ili kasnije. :-?
-ako prolongiras medjusobno postovanje i jedinstvost naroda, onda si komunjara, ismijan, bez prpipadnosti i odbacen od svih. :oops:
-generacije se smjenjuju, a novo doba ne dolazi. :drinking:
-ostaje sada vec skoro genetska, inertna mrznja, koja je neshvatljiva ostatku svijeta, ali balkancima je uvijek bila razumljiva, cak i mazohisticki prijatna. :evil:
-extremni po prirodi balkaci vole, piju, ratuju i mrze na najzesci moguci nacin. :fist:

...i ja sam srecan sto sam tu, bar nije dosadno :D

out

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 10:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bona je napisao:
-ako postujes i volis svoju vjeru, promovises je i branis stavove svog naroda - mrze te. :mad:
-ako postujes i volis bracu i komsije druge vjere, za svoj narod si "njihov", a u realnosti naivcina i noz u ledja je neminovan prije ili kasnije. :-?
-ako prolongiras medjusobno postovanje i jedinstvost naroda, onda si komunjara, ismijan, bez prpipadnosti i odbacen od svih. :oops:

Uuuu, prejako, ali istinito! =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Потписујем!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
:smajlikojikazefuj:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 09:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Meni je samo bitno da je taj neko čovjek, dobar čovjek, a da li se zove Ante, Haso ili Ilija, baš me briga!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 12:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
TBPTKO je napisao:

nije tacno - genetski, stanovnici bosne prije primanja islama su bili blizi hrvatima nego srbima. Osim unijata, hrvati su takodje autohton narod koji se doselio na balkan u isto vrijeme kad i srbi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 15:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Погледај мало пописе становништва пре доласка Турака у Босну, па ћеш видети колико је Срба, а колико Хрвата....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 22:13 
Početnik
Početnik

Neverovatno! Biće da više nema ČOVEKA već ostali samo (MUSLIMANI;HRVATI;SRBI;itd.) pa dokle će te gledati tako usko i primitivno i deliti se po plemenskim i rodopskim zajednicama? Kako mislite stići do Boga kad ni do (komšije-suseda) nemožete? Molim vas prevaziđite to i postanite LJUDI i deca Božija. AMIN.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 22:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Некад давно кад сам служио у ЈНА био један Џевад који се чинио као ОК тип. Једном на терену збрише он и још неколицина у село и купе ракије- Око три сата ноћи пробуди ме и пита да ли имаш шта за јело. Дам му неке конзерве и он ми се захвали онако пијан и каже : Хвала ти добар си човјек, као да ниси Србин :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 23:31 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
bio pijan, nije znao sta prica. da je trijezan zatrazio nesto od tebe izjava bi bila u nekoj drugoj formulaciji. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
spavac je napisao:
bio pijan, nije znao sta prica. da je trijezan zatrazio nesto od tebe izjava bi bila u nekoj drugoj formulaciji. :D

Npr ?

( oprosti na radoznalosti, ali tema je je ultimativno puna predrasuda, pa nece nikome skoditi jos jedna :D )

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]